15 Şubat 2008

Premier League Batarken #2

Euro 2008 biletini alamayınca liglerindeki yabancı sayısını sorguladılar. Tren çoktan kaçmıştı. Uslanmadılar, lige hafta ekleyip takımları Harlem gibi dünyayı dolaştırma fikrini ortaya attılar. FIFA oturun oturduğunuz yere dedi. Bu adamlar futbolu icat etti ama aynı zamanda da içine ediyor. Premier Lig'deki 20 takımın 12'si yabancı sermayeye satıldı. 96'da Mohamed Al Fayed'in Fulham'ı almasıyla başlayan süreçte ligin büyük takımlarının hepsi el değiştirdi. Bildik hikayeleri kısa geçmek lazım. Abramovich'in Chelsea'ye harcadığı para 1 milyar euro'yu geçti. Malcolm Glazer kulübü satın aldığında kıyametleri kopartan taraftar başarı gelince zevkten dört köşe olup protestoyu kesti. Manchester City'e ülkesinde yargılanmayı bekleyen Thaksin Shinawatra milyon dolarları akıttığında Manchester şehrinin yarısı kulüp elden gidiyor demedi. Deplasmanda 34 yıl sonra derbi kazandılar keyifleri yerinde. West Ham, Kia Joorabchian'ın Tevez Mascherano transferlerinde taşeronluğu üstlendi. Liverpool'un yeni patronu Amerikalı George Gillet ve Tom Hicks, takıma 3 yılda 2 Şampiyonlar Ligi finali oynatan Rafael Benitez'i kovmaya kalktı. Taraftar ayaklanınca yeni stad yapacağız, 500 milyon euro ayırdık deyip şimdilik paçayı kurtardılar. Arsene Wenger ile 3. jenerasyonu kuran Arsenal, Özbek asıllı Alisher Usmanov 'a hisselerinin %15'ini sattı. Son haber Usmanov'un hisselerini %24'e çıkardığı. Usmanov'un en büyük hissedar olabilmesi için sadece %2'lik hisseyi satın alması yeterli artık.
Premier League Batarken #1

3 yorum:

Adsız dedi ki...

abi haklisin ama su gune kadar ingilizler ne yaptiysa dunya da eninde sonunda kabullendi onu. Saha boyutlari, ofsayt, kale boyutlari, 4-4-2. Son senelerde gorduguklerimizdense full-koltuklu stadyumlar, tribunlerin sahaya sifir olmasi, sirketlesme, merchandising(pazarlama demek isterdim ama tam karsilamayacak) olaylari. Bu adamlar hakikaten kafa patlatiyolar demek ki.

a.c. sedef dedi ki...

premier lig'in geleceği çok karanlık.futbolun beşiği böyle giders futbolun mezarı da olacak.özellikle de harcanan kirli paranın günden güne arttığı düşünülürse...

Yetkin dedi ki...

zaten herkes biliyordur da yazı yanlış anlamalara müsait. west ham united izlandalı Björgólfur Guðmundssonb diye bir bisküviciye satıldı.