15 Şubat 2008

Riquelme

Baştan söyleyeyim böyle anketlerin kıymeti harbiyesi yoktur fikrimce. Boca Juniors resmi internet sitesinde bir anket yapmış. Boca tarihinde en sevdiğiniz kim? diye sormuşlar. Kazanan Maradona mı? Değil! Riquelme. %31 oy almış Riquelme, Maradona %27, takımın 10 yıl kaptanlığını yapan ve oralarda harbi bir efsane olan Gillermo Barros Schelotto(şimdi MSL'de) %22 ve Martin Palermo'ya %7 oy gitmiş. "Boca dinimdir, Maradona Tanrım..." diyen taraftarın Riquelme'yi 1 numaraya koymasının basit bir sebebi var elbette. Maradona'ya oy verecek kitlenin internet ile alakası yok. Bizde de böyle anketler yapıldığında ya da en iyi onbirler seçildiğinde her seferinde son 15 bilemedin 20 yılın yıldızları tercih edilir. Alex mi Lefter mi anketi yapılsa sonuç ne olursa Arjantin'de de o olmuş işte. İşin bir de kulübe kazandırdıkları tarafı var ki, Maradona ilah olduğu kulüpte Barça'ya gitmeden sadece 1 sezon oynadı eh bir de kariyerinin sonunda emekli kontenjanından 2 sezon. Ankette adı geçen diğer 3 oyuncunun Boca'ya kazandırdıkları nedir sorusunun cevabı ise son 10 yılda kazanılan kupalar. Riquelme için bir derbi istatistiği not düşeyim: River Plate'e karşı 21 maçta forma giydi. 11 galibiyeti, 7 beraberliği, 3 mağlubiyeti ve 6 golü var Riquelme'nin...

2 yorum:

Ku.Ba dedi ki...

Maradona - Riquelme eşleşmesini Lefter - Alex ile bir tutmak bence yanlış. Lefter 50'li yılların oyuncusu. Bırak genç nesili, birçoğumuzun babaları bile hatırlamıyordur kendisini muhtemelen. Maradona'yı ise, 23 yaşıma rağmen, ben bile hatırlıyor, hatta kendisine hayranlık bile duyuyor, dolayısıyla da Boca taraftarının seçimini anlamakta şahsen biraz güçlük çekiyorum (bu arada Riquelme'ye de can kurban tabi, o ayrı).

Bu durumda belki Rıdvan - Alex karşılaştırması daha doğru olacaktır..?

Adsız dedi ki...

bir türk takimi söz konusu oldugunda sadece zaman degil, bir sürü ba$ka faktör var taraftarin tercihini etkileyecek. örnegin galatasaray taraftari baz alinarak bu tarz bir anket yapilmasi durumunda adaylar arasinda metin oktay ismi varsa diger seceneklere galatasaray tarihinin en ba$arili döneminin oyuncularindan kimi koyarsaniz koyun (hakan $ükür, hagi) sonuc bellidir. takimdan takima degi$ecegini dü$ünsem de özellikle büyük takim taraftarlarinin bu tarz bir ankette ayni dönemde bulunmasa bile "vefa" paralelinde yamuk yapmayacagini dü$ünüyorum.