12 Şubat 2008

Milli Takımdan Kaytarmak

Catania-Inter maçı sonrasında Catania, ofsayttan yediği ilk gole isyan ederken 24 saat sonra federasyona maçın 3-0 hükmen galip ilan edilmeleri yönünde bir itiraz bulundu. İtiraz ettikleri Materazzi'nin maçta forma giymesi. Geçen hafta ortasında Portekiz ile oynanan hazırlık karşılaşması öncesinde milli takım kampından doktorların onayı ile "oynayamaz" raporu alan ve Milano'ya dönen Materazzi, haftasonunda Catania deplasmanında birden iyileşip sahaya çıktı. İtalyanlar bunun kuralını çok önceden koymuşlar:" Milli takım maçları öncesinde sakatlık sebebiyle kampa gelmeyi reddeden ya da kadrodan çıkartılan futbolcu bir sonraki resmi maçta forma giyemez."* Biz milli takımlardan sakatlık sebebiyle affını isteyip 3 gün sonra kulüp formasıyla tazı gibi koşan az futbolcu görmedik bu memlekette. Bizde bu kural var mı? Yok.
* I calciatori che, denunciando un impedimento per infortunio, o comunque, per una infermità non rispondono alla convocazione per l'attività di una squadra nazionale, di una rappresentativa di Lega e di rappresentative dei comitati in occasione di manifestazioni ufficiali, sono automaticamente inibiti a prendere parte, con la squadra della società di appartenenza, alla gara ufficiale immediatamente successiva alla data della convocazione alla quale non hanno risposto

1 yorum:

Adsız dedi ki...

tamam, kaytaranlara göre azdır ama 4 gün sonra sakatlığı biraz iyileşen, oynayabilecek duruma gelebilen de çok oluyor. onları ezmiş geçmiş bu madde.

tabi, materazzi için böyle değildir, inter de haksızca aldığı puanlardan 3'ünü bıraksa ne iyi olur.