11 Şubat 2008

Fernando Cavenaghi


River Plate'deki kader arkadaşı D'Alesandro Avrupa'da tutanamayıp Arjantin'e geri dönerken Fernando Cavenaghi anlamsız Moskova kariyeri sonrasında Fransa'da işleri yoluna koydu. Cavenaghi Ligue 1'in en efektif golcüsü bu hafta itibariyle. Metz'i 3-0 yendikleri maçta da biri penaltıdan 2 gole imza attı. Bordeaux'yu zirvede tutan Cavenaghi'nin 11 golü var. 65 dakikada bir yazmış. Marsilya'dan Cisse'nin ortalaması 77; O.Lyon'dan Karim Benzema'nın ise 99 dakika. Cavenaghi daha 24 yaşında ve bu gidişle fiyatını yine 20 milyon euro üzerine taşıyacak.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu dakika basi gol ortalamasi deigin gibi futbolcunun verimliligi acisindan harika bir istatistik ama tabi gel de bizim basina anlat. Onlar icin sacmasapan geyik istatistikler daha onemli. Cok isterdim birileri Turkiye Lig'inde 200 mactan fazla oynamis her golcunun dakika/gol ortalamasini verse. Metin Oktay-Tanju-Lefter-Can Bartu-Hakan Sukur-Fethi Heper kiyaslamalari cok ilginc olurdu ve tanidigim futbol seven herkes o calismayi buyuk bir dikkatle okurdu.

neuron study dedi ki...

galatasaray yarin avrupa arenasina cikabiliyosa, bu adamin Panionios'a iki tane sallamasindandir.
dipnot olarak geceyim dedim.

Ezequiel dedi ki...

O anlamsız Moskova yolculuğunu yapmasaydı muhtemelen kariyeri şu anda daha büyük bir ligde ve daha büyük bir kulüpte sürdürüyordu. Boşu boşuna bir 3 sene kaybetti.