13 Haziran 2010

Ricardo Quaresma Beşiktaş'ta

Bu transferin kapandığını sanıyorduk. Quaresma, Türkiye'de oynamak istemiyor demişlerdi. Fikrini değiştirmiş. Beşiktaş, Ricardo Quaresma transferini bitirdi ve resmi açıklamayı yaptı. İnönü'yü ayağa kaldıracak bir yetenek ama... İşte o "ama" onun yurt dışı kariyeri! Barça da Rijkaard ile papaz olmuştu. Hollandalıdan nefret eder. Ardından Inter, kiralık gittiği Chelsea. Milano'da taraftar nefret ediyordu. Mourinho gidince de Inter'de valizi toplaması gerekiyordu. O meşhur ayak dışıyla rakibi deli eden, Ümit Özat ile lügata giren (!) ters ayağıyla kanattan ayağının dışıyla orta ve son vuruşun en güzelini yapabilen bir yetenek. Bir futbolcunun en verimli olduğu, olabileceği 27 yaşında İstanbul'a geliyor. Tüm "fakat"larına rağmen büyük transfer. Fotoğrafın manşetindeki Mustang de lakabı. Ferrari'den sonra Mustang. Orta sahaya da Honda az gelir artık:)
Kaçan Balık: Cristiano Ronaldo
Quaresma Inter'de

33 yorum:

nowanda dedi ki...

Q7 Bjk'de sözleşmesini tamamlasın, yahut Bjk bu adamdan para kazansın dişimi kırarım. 20 Milyon Euroluk kazığa hoşgeldin diyorum

bb dedi ki...

Kim ne derse desin, Beşiktaş tarihinin en büyük transferlerinden biridir. Gelmeden adını sanını bildiğimiz bir adamdır. Böyle transferler Beşiktaş tarihinde az görülmüştür. Genellikle geldikten sonra oynadığı futbolla Beşiktaş'ın sevilen futbolcusu çok olmuştur. Kim nederse desin, Beşiktaş'a gelmeden CV'si bu kadar iyi olan başka bir adam yoktur. Hayırlı olsun futbol dünyamıza. Bir Beşiktaşlı olarak GS ve FB'nin de hatta TS ve Bursa'da iyi yabancılar alarak ligimize kalite getirmesidir. Açıkçası bunu son iki yıldır GS ve FB baya baya yapmaya başlamıştı. Artık bir de Beşiktaş var! Schuster ve Hilbert transferlerinin üstüne yağlı ballı ekmek kadar güzel olup ağzımızı tadlandıran herkese teşekkürler!

abdullah keskin dedi ki...

bir gs li olarak beni sevindiren estetik hareketlerini görmek için heycan veren bir isim hayırlı olsun..

Rüzgar Karabulut dedi ki...

lige renk katar, bjk ya hayırlı olsun ama ilk 3 zor bjk için

cerkez1905 dedi ki...

stoch kadar ismi duyulmamış !!!!!! olsa da güzel transfer... ne de olsa öteki dünya yıldızı.!!!

TA dedi ki...

büyük yıldız değil.yıldız da değil. peki ne? 27 yaşına kadar yıldız olamamış yıldız adayı.aynı semih şentürk gibi.hala genç semih.büyük transfer değil.muhtemelen son bonservisli transferini yaptı.
reklam amaçlı yapılmış roberto carlos transferi gibi birşey.forma satsın taraftarın gönlü hoş olsun vs.saha içi düşünülerek yapıldığını düşünmüyorum.

bb dedi ki...

http://suskunluk.blogspot.com/2010/06/quaresmaya-ack-mektup.html
burada kendisine yazdığım açık mektup vardır! yayınlanırsa sevinirim...

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

Bir Fenerbahçeli olarak dünya üzerinde en çok sevdiğim oyuncunun Beşiktaş'a gelmesi beni fazlasıyla üzmüştür fakat hayırlı olsun büyük transfer yaptılar. Ronaldo'ya futbolu öğreten adamdır kendisi, hastasıyız!

M. Alper dedi ki...

Portekiz'in Burak Yilmaz'ini da aldi BJK...

Populardemaind dedi ki...

valla ilk 3 zor felan bunlari konusmak icinde erken bence sonucta gecen seneki takimlardan Besiktasin ne eksigi var 3. sirada bitiren galatasarayda ayni puani aldi.Queresma Besiktasin yillardir suregelen Kanat sikintisina cozum getirecektir ama yeterlimi tartisilir

mrt dedi ki...

Bu kadar istemiyorum dedikten sonra neden kasıyorlar hala zorla güzellik olur mu diye düşünüyordum...
Zorla güzellik oldu. Tabi ne kadar güzel oldu onu sene içinde göreceğiz. Yaşı genç olmasa istemeye istemeye ne yapacak derdim de henüz genç sayılır verimli bir sezondan sonra tekrar avrupa neden olmasın.

unknown dedi ki...

Beşiktaş uzun süre sonra yıldız kategorisine girebilcek bir isim transfer etti.. Hayırlı olsun kendileri adına lige renk katacağı ve futol severleri heyecanlandıracağı kesin. Ancak ödenen ve ödenecek fiyatın karşılığını performans alarak alabilcek mi Beşiktaş çok merak ediyorum!! Quaresma'yı çok severdim ama artık sevdiğimiz Quaresma olmadığı kesin.. Umarım kendisini burda toparlar yoksa seneye porto'nun yolunu tutmak zorunda kalır.. Herşeye rağmen seneye Beşiktaş maçlarını daha başka takip edeceğiz.. (Ligimizin değerinin her yıl artması çok sevindirici bir olay)

Büyük Kaptan dedi ki...

bir fenerbahçeli olarak beşiktaşa hayırlı uğurlu olsun diyorum. büyük transfer, istikrar sağlarsa beşiktaşı tek başına sırtlar. bence schuster'in etkisi büyük bu transferde, quaresmanın fikrini o değiştirmiştir. tıpkı elano, jo ve dos santos transferlerinde rijkaard faktörünün önemli olması gibi..

Çağrı dedi ki...

Ricardo Quaresma is the perfect man for the Jose Mourinho's 4-3-3 formation =))

TA dedi ki...

büyük yıldız portekiz milli takımında yok.medya fazla gaza getiriyor taraftarı.

tofi dedi ki...

@cerkez bilmem kac gs alsa büyük oyuncuydu stoch simdi mi kötu.. quaresmayi getirmek büyük iş, lige renk katar, iyi oldugunda cok dünya yıldızından daha renkli bir adam, aferin beşiktas.

TyLeRdUrDeN dedi ki...

bu arkadaşın huyu suyu değişik gibi. bakışlar falan bir garip, hadi hayırlısı..

Unknown dedi ki...

ne olursa olsun besiktas tarihinin en kariyerli sayılabilecek teknik direktor u ile oyuncusunu almıstır.Hayırlı olsun fakat lar olsada isimler bazen etkilidir bazı yerlerde

fatih akıncı dedi ki...

beşiktaş zarar eder yorumlarına katılmıyorum, Q7 avrupada her zaman piyasası olacak bir futbolcu. beşiktaş'ta harikalar yaratmasa dahi john carew'de olduğu gibi zarar etmeden istediğimiz zaman satabiliriz ki giderse reddedilemeyecek bir teklif üzerene istemeye istemeye yollıyacağımızı düşünüyorum.

nestavarro dedi ki...

öncelikle vatana millete ve beşiktaş'ıma hayırlı olsun diyorum.bu blogda ne zaman üç büyük muhabbeti geçse çıta düşer inceden inceden söyle bi bakındım durum aynı ne gelecek sezon için beşiktaş'ın performansına nede bu transfere sallamak için çok erken.kötü adamdır yaşı şudur mevkisi budur cinsel tercihi şöyledir o dur budur demeyi yalan yok severiz bırakalım bi gelsin görelim nedir derdi ne yapar ne eder bol kesen ahkam kasaplığı olmuyo.çıkıp açık açık ben bu transferi yediremiyorum arkadaş nasıl olur demek daha samimi daha içten olur bel altına çalışmaya hiç gerek yok tekrar hayırlı uğurlu olsun ...

cerkez1905 dedi ki...

tofita

büyü de öle gel ya da pamuk helva safhasında haber ver...

Valthord dedi ki...

güya beşiktaş'ın transferine yorum yapan gs'li bu yorumunda bile fenerbahçe'nin transferine laf sokuyor. ahaahhahahahahaha :D :D

tofi dedi ki...

@cerkez1905 sen yine fener maclarına ve lig şampiyonluğu için tahmin yap, nickimi de iyi oku, at o at gözlüklerini artık, görmen zorlaşıyor, ama sen hep burda kal komiksin cünkü, her yorumuna gülüyorum:)

cerkez1905 dedi ki...

tofita

senin gibiler gülsün diye biz buralardayız 2 dakika da biz sevindiriyosak bursa kadar mesut bahtiyarız...

baran dedi ki...

Quaresma transferinde yorumlara bak bjk dünya yıldızını almış sadece laf salatası.tofi sen de milletin yorumlarına gülecegine arada kendine bak ufaksın belli de sen herkesten çok komiksin tofitayı iyi koymuşlar yani

raul #7 dedi ki...

cerez! 1905@
ısrarla isteyin. her konuda Fb'nin altında kalan varlık. küçük hüsamettin, küçük ceylan moduna girip, alex'in büyüklüğünü kabul edip bu blogda ödül almış varlıktır.izleyin ısrarla

BT dedi ki...

@cerkez1905 @tofi @raul #7
Uzun zamandır bu blogu okuyor, yorum yapıyorsunuz. Rica ediyorum seviyeyi düşürmeyin

tofi dedi ki...

@BT farkindayım haklisin özür, bir daha olmaz.

Tribal Enfexion dedi ki...

ronaldinho da milli takımıyla dünya kupasında değil.

Ronaldinho adam değil !!!11birbir1907

yarın olur da fener ronaldinhoyla gelirse (adıyla bile olsa olur) "büyük fitbolcu takımıyla dünya kupasında deyil" diye yorum yazmış olayım diye not düşmek istedim.

ultrAslan dedi ki...

aceto

şu çoluk çoçuğa da oyun ödüllerinden bir iki tane gönder de sussunlar ya da tofita yimiyum falan ver de sesleri kesilsin yoksa mahalleden daha çok adam toplayıp tek elden yazar bunlar

caki dedi ki...

Her ne olursa olsun bence büyük transfer ...

cerkez1905 dedi ki...

yaklaşık 2.5 senedir hergün aralıksız büyük begeni ile takip ettiğim bütün arkadaşlarıma tavsiye ettiğim büyük saygı duyduyum bülent abiden bu lafı yemek fena koydu.hem de bir hiç uğruna.

Bu büyük begeni ile takip ettiğim blog da emeği geçenlerden yorumları okuyanlardan ve özellikle bülent abi senden özür diliyorum bundan sonra daha dikkatli olacam...

zifftli dedi ki...

bir galatasarayli olarak beni dahi heyecanlandiran transfer. Yillardir Cristiano dan daha iyi oldugu dusuncesini savundum durdum ama bir turlu kimseye kabul ettiremedim. simdi herkez daha yakindan izleyip kararini verecek cok istememekle birlikte beni dogrulayacaklarini hisseder gibiyim.