21 Aralık 2009

Kaçan Balık

Futbol tarihi böyle kaçan balıklarla doludur. Zamanında almadığın adama gün gelir 10 katı para ödersin ya da kalkar ezeli rakibine gider senin kabusun olur. Real Madrid forması satmaz diye 2 milyona almadığı Pepe'ye 30 ödemişti mesela. Cristiano Ronaldo&Barcelona flörtü de 2003 yazından. Quaresma'yı almış Katalanlar. Txiki Begiristain, Lizbon'a Ronaldo'yu izlemeye gidiyor. Alex Ferguson'un Manchester United'a karşı forma giyen Ronaldo'ya hasta olduğu maç. İngilizler ellerini çabuk tutuyorlar. Ronaldinho transferiyle gevşeyen Barcelona ısrarcı olmuyor. Hikayenin devamını zaten herkes biliyor...

20 yorum:

eda dedi ki...

hem bizim türk takımları için hemde yabancı takımlar için artık alışılageldik oldu bunlar :) dzeko, kaka, ronaldinho hikayelerini bilmeyen yok türk takımlarıyla ama bu c.ronaldo transferi barçaya olsaydı ronaldo bugünkü ronaldo olur muydu yoksa rijkaard vs bir inatlaşmaya kurban gider miydi bilinmez. sir fergusonun ronaldonun kariyerinde bana göre büyük bir yeri var. sportingde tello lu, quaresma lı takımdan bugünkü bonservis krallığına, güzel.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

Este madrid tiene mucha pegada
Si contabilizamos los goles marcados por el madrid con Cristiano en el campo, nos vamos a 40 goles, entre Liga y Champions, en un total de 12 partidos. Eso genera un promedio de 3,33 goles por partido estando el luso, y arrastrando tal promedio a los 38 partidos de Liga, el Madrid podría haberse ido a los 126 goles, superando por barbaridad al record de john benjaminToshack y quintadel buitre, hugo sanchez, bernd schuster y oscar ruggeri..
No obstante, si el Madrid sigue con este promedio goleador, llegaríamos a final de campeonato con 116 goles a favor, así que aún estamos a tiempo...

¡NO TE LESIONES CRISTIANO!

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

CRISTIANO JUEGA MEJOR ES MAS RAPIDO MAS POTENTE.

cr9 es mejor que messi sin duda sin duda es el mejor es dios del campo del futbol

müşkülpesent dedi ki...

barcelonaya o yıl gelse bir querasma vakası olabilirdi bence ronaldonun yükselişinde ferguson faktörü önemli.

Majesty dedi ki...

Bu fevernova topunu da hiç sevemedim. Geçen gün PES2010 oynarken random yapmıştım topları, orada gelmişti iştahım kaçtı.

Şöyle de bir durum var, Barcelona, Real Madrid gibi çok büyük takımlar her gence elini atsa kadroları 50 kişi olur herhalde, ne kadar iyi ekibiniz de olsa süper yetenekler gözden kaçabiliyor işte böyle.

Major dedi ki...

bende ronaldinho'yu alsam bu adamın yüzüne bakmam. hem ronaldinho'nun barcelona'da oynarken veridiği keyfi bu adam hayatta veremezdi. ayrıca cristiano ronaldo barcelona'da olsa hiçbir zaman sempatik takım gözüyle bakılmazdı onu da belirteyim.

fevernova da efsanedir bu arada..

portakal dedi ki...

Premier lig de pismemis olsa C ronaldo quaresma dan hic bir farkı kalmazdı. Hele ki Alex Ferguson'la takılmadıysa. Ayrıca M.United bu cocugu alirken kesenin agzını actı diye bilyorum 2003 senesinde odenen parayı bilen yada arastırıp yazabilecek varsa bekliyorum.

Unknown dedi ki...

Yakışmazdı zaten Barcelona'ya. İyi olmuş bence.

payne dedi ki...

Ben de manu'ya gitmesinin kendi ve dünya futbolu açısından daha hayırlı olduğunu düşünüyorum. Açıkçası Ronaldo'nun Manu'daki ilk senesindeki maçlarında "bu adamdan cacık olmaz" diye düşündüğüm çok olmuştu; topu ayagına alıp kafasını kaldırmadan, tek başına herkesi geçme hevesinde bir topçuydu. Sonradan çok geliştirdi kendini, muhtemelen Ferguson katkısıyla.

Barça'da kendini bu kadar geliştiremeyebilir, en iyi zamanındaki Ronaldinho-Giuly-Deco orta sahasında fazla yer bulamayabilir ve bir başka Quaresma olabilirdi. Ya da çok iyi oynar ve Messi hiç çıkamayabilirdi aşağıdan =) iyi olmuş kısacası bence

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Aman diyorum...Ne Barça'ya yakışırdı,ne de şu anki haline gelebilirdi...İyidir,oynasın Real'de...

barış dedi ki...

Ferguson da her yeteneği adam edemiyor ama. quaresma man u 'ya gitse süper topçu olurdu diyebiliyor musunuz mesela? elbet payı çoktur ama ronaldo da ayrıdır.

Stringer dedi ki...

oyuncunun gelisiminde gittigi takimin, hocanin katkisi goz ardi edilemez. 2003'te bizim umit milliler portekiz'i iki macta da yenmisti ama simdi bizim oyuncular nerde onlarinkiler nerde.
bkz: http://tinyurl.com/tr-por-u21

Alp dedi ki...

"ya da kalkar ezeli rakibine gider senin kabusun olur."

bir kabusluk göremedik daha. yavaş olsun.

Vandir dedi ki...

allahtan gelmemiş.

bir de ispanyol usta baya sinirlenmiş galiba?

Unknown dedi ki...

portakal hafızam beniy yanıltmıyorsa 30 milyon dolar vermişti o zaman manu

nikolatesla dedi ki...

bence bu zibidi barcayı kaçırmış

eaglemre dedi ki...

@ portakal

manu 17.500.000 euro vermiş sporting'e ronaldo için.


konuya gelirsek ronaldinho ile quaresma'yı yeni aldık. altyapıda da iniesta, messi, pedro var şimdilik gerek yok demiş olabilirler.

Doğan Kelleci dedi ki...

Aman Allah korumuş, isabet olmuş. Bu adamı Barça'da düşünemiyorum, hayal etmek bilem istemiyorum.
@Alp Çolak çok haklı daha bir kabusluğunu da göremedik doğrusu, pekte sanmıyorum zaten olacağını.

eskiunited dedi ki...

arsen wenger de istemiş aslında ronaldo'yu. ama manu daha hızlı davranmış.

Kasux dedi ki...

bülen abi kakanın gaziantep olayı varmış bir ara gelmiş sonra böyle brezilyalı mı olur lan diye almamışlar bu asparagas mı??