8 Mayıs 2010

Barcelona Şampiyo.

La Liga'da Real Madrid ve Barcelona için en zor iki deplasman elbette ki Valencia ve Sevilla. Barcelona ligin ilk yarısında Valencia deplasmanından golsüz dönmüştü. Real Madrid de Mallorca'yı hafta ortasında devirince Sevilla Şampiyonlar Ligi için motive oldu. İlk yarı itibariyle daha zor geçmesini bekliyordum açıkçası. Barça yine klasiğini oynadı. İbrahimovic'in böylesine önemli bir final maçında yedek oturması valizi hazırlaması için yeterli sebep. İyi giden adamın önünü kesmiyor Guardiola. Üstelik bu en tutmadığı adamlarından biri Bojan bile olsa. 30 dakikada 2 olunca doğal olarak iş bitti dedim. Bir o kanal bir bu kanal derken Yeste'nin golüyle Real Madrid artık bu iş bitti deyip havlu attı bile dedim. Bu oyun bitmeden çok şey demeyeceksin işte. Barça 3 yaptıktan sonra Lost'a devam etmeyi bile düşündüm. Kanoute ve Luis Fabiano'nun golleriyle geceye renk geldi. Madrid'de de goller arka arkaya gelmeye başlayınca iş kaldı bir gole. Sevilla'nın takipçisi Mallorca da La Coruna deplasmanında 1-0 mağluptu o dakikalarda. Başka pozisyon varsa kaçırmışım olabilirim ama Pique'nin Kanoute'yi iki eliyle belinden ittiği hava topunda penaltı çalınabilirdi. 10 kişilik Sevilla iyi çarpıştı ama olmadı. 96 puan inanılmaz bir performans. Real Madrid bu ligde şampiyon olabilmek için 95 puan yetmiyorsa artık gelecek sezon kimi alırlar bilemem. Bu işin tek yolu var. Transferi rakibinden yapıp, onu kendi silahıyla vurmak ama bu da pratikte pek mümkün değil. Fransa'da Lille şampiyon Marsilya'yı geriden gelip 3-2 devirdi. Ligin son haftasında Şampiyonlar Ligi'ne gidecek 2 ve 3. takım için büyük kapışma var. O.Lyon'un bir maçı eksik. Auxerre berabere kaldı ve Şampiyonlar Ligi'ni kendi eliyle O.Lyon'a teslim edecek gibi...

23 yorum:

Marty dedi ki...

sene başında 3. sırayla bu kadar uçurum olacağı kimin aklına gelirdi. önümüzdeki sene de 36 şar galibiyet alırlar kendi aralarındaki maçlar şampiyonu belirler heralde.

Tuğberk dedi ki...

bende iki devin gecesini kısaca özetledim ;

http://atleticobonito.blogspot.com/2010/05/barcelona-goturdu.html

fakat aslında bir de ligin dibi iyice kızıştı..Tenerife eline geçen fırsatı tepti..Almeria ligde kalmasını garantileyen 1 puanı aldı..Tenerife haftaya Valencia deplasmanında..

Valladolid - Santander kıyamet gibi maçtı..1-0 geriye düştükleri maçı 2-1 ile geçtiler ama yine de Santander'in altındalar ve haftaya Nou Camp'a çıkacaklar..

Yine Malaga'da kendi evinde Real Madrid ile oynayacak..Onun da işi çok çok zor..

Küme düşmemesi garanti tek takım Santander bana göre..Haftaya rahatlamış Gijon'u konuk edecekler ve büyük ihtimalle kazanıp ligde kalacaklardır..

Şuan sıralamanın sonundaki üçlü değişmeyecek gibi görünüyor..

cortez85 dedi ki...

95 deportivo.posible

cortez85 dedi ki...

Guti se vaya a Inglaterra.o América, Arabia..

Liga de Turquía es basura

No entiendo que gusto tienen por ir a Turkia, todos los españoles que han ido allí acaban quemados. (del bosque, roberto carlos aragones)seguro que en los USA o Japón también se lo encasquetan a algún equipo

SirEvo dedi ki...

Barça maçı yine süperdi yav...

Lucas_Neill dedi ki...

Son dakikalarda zorlansa da Barca belki de sezonun en önemli engelini aştı.

Son maçta küme düşme potasındaki Valladolid'e puan verir mi bilinmez ama netice itibariyle şampiyonluğu vermez gibi geliyor bana.

Unknown dedi ki...

dream on cortez85

cortez85 dedi ki...

we see the best players every week.
it is like a dream :))

you see roberto carlos and guti ate age of 35 jejejejejeje

Unknown dedi ki...

yes you see them every week but none of them were as good as the weekend of May 2nd, 2009 I think... Oh but it was a dream for Barça, but a nightmare for you...

GrandVizier dedi ki...

Bülent abi http://www.youtube.com/watch?v=LtXZQF60TN8 bu videoyu tavsiye ederim,daha önce senin bahsettigin barca kültürünü ve takım ruhunu cok iyi anlatıyor

MustafaAGCA dedi ki...

Messi 2 Bojan 1 pozisyonda 6 pastan gol atamadı.Hakan Şükür'e de o kadar laf etmiştik.

İlginç maçtı.11 kişi iş yapamayan Sevilla 10 kişi ecel telleri döktürdü.

90 + 3 dedi ki...

6 gol ile 6 puanı bedavadan olmasına rağmen 75 puan ile 60 golü zor bulan bir şampiyonumuz olacak haftaya. Burada ise muhtemelen 98 puanlı 100+ gol atan bir ikinci. Yazık olmuş Madrid'e bu sene. Başka hangi sene olsa rekor kırarak şampiyon olacakları bir başarıya rağmen kupasız kapatacaklar sezonu.

Unknown dedi ki...

Bülent abi konuyla ilgisi yok amam blogun anasayfasında yer alan 6 ligde kim şampiyon olur anketinde link fenerbahçe-beşiktaş maçının skoru sayfasına çıkıyor.

sceamgid dedi ki...

bulent abicim bari sen yapma,pique kanouteyi iki eliyle belinden itti demissin,maci izlemesem baska bisi oldugunu dusuncem,pique orda sadece dokundu herhangi bir faullu mudahaleyle uzaktan yakindan alakasi yok ,uyanik kanoute kendini yere birakti orda kanoutenin sari kart gormesi gerekli.barca kendi kendine heyecan yapti cok rahat 5,6 tane atabilirdi barca, kaleciyle karsi karsiya messi ve bojan 2 ser tane pozisyon kacirdilar,yenen iki tane sacma sapan gol ozellikle 2. gol barcanin konsantre bozuklugundan ve rahatligindan geldi,mac 3-2 olunca barcali oyuncularda bir tedirginlik oldu yoksa 10 kisilik sevillanin barcanin ustune gitmeye dahi dermani yoktu.

admin dedi ki...

Higuain'in attığı golden sonra bir anda iki yumruğumu havaya kaldırmış ve ayakta zıplar bir vaziyette gördüm kendimi. Barça maçına da 2-1 den sonra baktım, yani son 10 dakika falan, ortada bir maçtı. Pique'nin "pozisyonu" da penaltı değildi. Şampiyonluk katalanlara gidecek büyük ihtimalle.

Omnis determinatio est negatio dedi ki...

Üstat, o şampi... olacakti şampiyo... değil. Ama olsun :)

Murat dedi ki...

cortez i think we've shown enough tolerance for a guy like you who writes annoying off-topic comments on a website in another language he doesn't understand. f... off. go watch your frikkin team lose the title to los cules. ok? nobody wants your opinion here.

Adsız dedi ki...

gerçekten ligdeki iki takım muazzam bir kalite örneği sergilediler. şapka çıkarmak lazım. ama gönlüm bu sene madrid'den yanaydı. olur mu bilemem ama olsa ne güzel olur.

CDiS dedi ki...

hangisi şampiyon olursa olsun diğerine yazık olacak. Barça buradan şampiyonluğu vermez gerçi ama real madrid'e ilk defa acıyorum. Özellikle Ronaldo'ya. O şımarık, itici adam bize ne kadar büyük futbolcu olduğunu gösterdi bence. Bu arada Türkiye'de hakikaten futbol oynanıyor mu?

alaskardan dedi ki...

iki takım da neredeyse kusursuz bir sampiyonluk performansı sergiledi bu sene. her ikisinin de aynı sene bu düzeye yükselmesiyse biraz talihsizce oldu; bir ikincilik için fazla iyi bir sezon yaşadılar. son haftaya kalması ise sevindirici barcelona açısından. şampiyonluğu kendi evinde ilan etmenin keyfi çok daha başka.

BuRaK dedi ki...

aferin cortez. aslan parçası

murat
sen kim oluyorsun da adamı tolere ediyorusun yada kimin adına yorumlarını istemiyorsun ?

kadir fidancı dedi ki...

havada temas her zaman denge bozar bunu en iyi golcüler bilir ve çoğu zaman bu teması hakeme belli etmek için kendilerini abartılı bi şekilde atarlar yere amatörde de böyledir. burdaki olay da bunun örneğidir, tartışılır, marca gittikçe fanatik, hürrüyet gibi gazetelere benziyor..

yustal dedi ki...

bojan'ı niye tutmuyor pep. bir yamuğu mu oldu ki?