9 Mayıs 2010

Pique vs. Kanoute

Bir alttaki postta dün geceki maçlardan bahsederken, Pique'nin Kanoute'yi ceza sahası içinde ittiği pozisyona penaltı dedim. Sabah bir okuyucu "Yapma" demiş. Hadi ben yapmayayım da adamlar da yapmış işte. Bence de maçın karesi budur. Marca da elbette ki Real Madrid'i kollayacak. Pique'nin Kanoute zıplarken topla alakası yok, direkt rakibe gidiyor, hatta hemen arkasından suratında ben ne yaptım ifadesi de var...

47 yorum:

Adsız dedi ki...

yenmiş bir penaltı. türkiye ligindeki gibi orada da hakem hataları şampiyonu etkileyecek.

Ulaş dedi ki...

Bu penaltıysa Pedro'nun pozisyonu nedir? Hakem kasıtlı olarak bir şey yapmamıştır. Her maçta olur böyle pozisyonlar.

Adsız dedi ki...

Yapacaklar tabii ki, ben mi yapacam onlar yapmayacak da? "Adios Pellegrini" diyen de bunlardı.

aksilaz dedi ki...

Net penaltı.

SirEvo dedi ki...

İyi de ellerinin arkasında olması demek ittiriyor demek değil ki. Maçı tvden izlerken ittirmediği net bir şekilde belli oluyordu. Marca sabahlara kadar yazsın, ağlasın...

alaskardan dedi ki...

"it's all in the game" Little Omar

SirEvo dedi ki...

Evet, Ulaş'ın dediği gibi maç 3-0 iken bariz bir penaltısını vermedi hakem Barcelona'nın. Pedro'yu gebertti herif ceza sahasında. Onu da manşete taşısaymış Marca. :))

Unknown dedi ki...

bildiğin itme işte.http://www.youtube.com/watch?v=cIa7fFUriy0.Ne kadar anti-real madrid'de olsam adaletsiz bir şampiyonluk barca'yı bekliyor galiba.

mre dedi ki...

Futbol bu yüzden güzel. Aynı pozisyona 4 kişi bakıp apayrı yorumlar yapabiliyor. Olay nereden baktığına bağlı. Maç 90 dakika, geyiği sınırsız.

aydın dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=7IAt7WfolYM

Kimse Real Madrid maçını seyretmedi galiba, videonun başındaki penaltı + kırmızı kart yargısız infaz gibi duruyor.
Anladık ikinci oldukları halde puan rekoru kırmışlar da kaç maç son dakika golleriyle hakemlerin bariz hatalarıyla puanlar aldılar.
Gerçi Marca'dan bahsediyoruz!!!

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Bu penaltı mı? Bence tartışılır, Pique'nin topla ilgisi yok hakikaten, ama şarjın miktarı bayağı az. Benim aklıma takılan daha ziyade şu, şimdi söz meclisten dışarı buna "Kesinlikle penaltı!!!" diyen ve diyecek olanlar, 1,5 hafta kadar önce Motta'nın alakasız bir şekilde Busquets'in suratına şaplak atmasına sarı kart çıktı diye bir sürü laf yapıyorlardı... Algılar farklı çalışıyor...

sozcelyk dedi ki...

bildiğin itiyor adam yok fotoda öle çıkmış izlerken müdahale yok o hareketle düşmemesi lazım falan filan

sanki 7 göbek katalansınız ne bu fanatiklik anlayamıyorum penaltıyı bile göremez olmuşsunuz

hele bi soluklanın

Alp dedi ki...

fotoğrafla yorum yapıyor millet, hadi ona cehalet dedik. videoyu görüp de, kanoute'nin bariz kontrol edebileceği topun dışarı gidişini farkedip kendini yere fırlatmasına ısrarla penaltı demek nasıl bir kafanın ürünüdür merak ediyorum.

bol rekorlu ikincilikler dilerim.

aydın dedi ki...

Soccelykk Beşiktaşlı olduğun için sinekten yağ çıkarman ve Reallilerle empati kurman gayet anlaşılır bir durum.
Not: Sayamadığım kadar çok kuşaktan Anadoluluyum

sozcelyk dedi ki...

beşiktaşlılığımla bu pozisyonun bir alakası yok .

arkadan müdahale var dolayısıyla pozisyon penaltı bakın piquenin iki eline de , pozisyonla ilgisi var mı ?

hakem efendi ben bu dakikada penaltı çalarsam linç edilirim diye düdüğü çalamadı bu kadar basit .

ayrıca topun aşağı gitmesi yukarı gitmesi saha dışına çıkması kaleye gitmesi hiçbirisi penaltı için kriter değildir.

natureza dedi ki...

videoyu izledim ve bence penaltı değil. nba'de nasıl konferans finalinde veya nba finalinde normalde çalınan fauller çalınmıyorsa bence futbolda da böyle olmalı. şampiyonluk maçında böyle penaltı olmaz.

fotoğrafı ve elleri görünce kesin penaltıdır diye izlemiştim ama yok öyle bir şey. her kornerde bunun bir düşük versiyonu oluyor. başta söylediğim gibi şampiyonluk maçında böyle penaltı olmaz. tabi yine de çalınabilirmiş.

marca'ya da bir yorum yapmak gerekirse, onlar real madrid'e olanları görmeyip, rakiplerine olanları gören bir gazete. taraftar sitelerinden farkları yok.

kidfromleeds dedi ki...

bence pique'ye "napiyorsun sen oglum" demek lazim herseyden once. fabiano'nun golunde de onun bolgesi bos kalmisti

Beytullah B dedi ki...

Maçı seyrederken acaba dedim ama pozisyonun tekrarında çok basit olurdu da karar kıldım..

Boş vites dedi ki...

düşülecek kadar ciddi bir müdahale değil. kendisini resmen yere bıraktı o pozisyonda. buna penaltı diyen pedro'nun omzundan çekilmesine de penaltı demeli.

sembolist dedi ki...

Marca destekli Barcelona düşmanlığı niye be abi:)
Marka bi blogsun fakat gittikçe marca'laşyon

sozcelyk dedi ki...

sembolist

durum söylediğinin tam tersi diye düşünüyorum

belki blogu takip etmediğin için olabilir


http://acetobalsamico.blogspot.com/2010/03/lisandro-lopez-vs-sergio-ramos.html

http://acetobalsamico.blogspot.com/2010/05/xavi-iniesta-la-liga.html

real madrid sempatizanı barca düşmanı birisi bunları yazar mı sence ?

Adsız dedi ki...

amma barçalı varmış ha
türkiyede 5 sene önceki popilasyonları yoktu neredeyse

sceamgid dedi ki...

"Pique'nin Kanoute zıplarken topla alakası yok, direkt rakibe gidiyor, hatta hemen arkasından suratında ben ne yaptım ifadesi de var"
yine oyle bir anlatmissinizki duyanda gidip ayagini kiriyor zannedecek,burda "itme" yok ,pozisyonu birkac kere iyice izleyin ,isterseniz yavaslatarak izleyin,kanoute topu gogsuyle alirken topu yumusatmak icin gogsunu one dogru cikariyor,piquenin elide o sirada kanoutenin arkasinda oldugu icin itme zannediyosunuz onu,burda piquenin uyguladigi bir sarj yok.

A. Eren Logoglu dedi ki...

Fotoğraf yanıltıcı, amacı da yanıltmak zaten. Skysport Italya'da pozisyonu ileri geri oynatarak, farklı açılardan gösterdiler, kesinlikle itme yok, Pique'nin böyle bir niyeti var, ellerini uzatıyor ancak herhangi bir faul gerektirici temas içersinde bulunmuyor.

Marca'nın elinden ancak bu kadarı geliyor, Jose'yi şimdiden transfer edip Valladolid'in başına göndersinler yanına da bir haftalığına Ronaldo ve Higuain transferi eklesinler özel izinle, gelsinler Camp Nou'ya, şampiyonluk mücadelesi için, fazlasına güçleri yok, teşvik etmekten başka!

Kralınız "mezarından çıkıp" gelse , alamaz şampiyonluğu FC Barcelona'dan!

Doğan Kelleci dedi ki...

Real Madrid'in sahada nefesinin yetmedği zamanlarda çıkan bu Marca fotoromanlarını izlemek çok eğlenceli oluyor.
Güya bu penaltı olasıca pozisyon verilmeyince haksız şampiyonluk Barcelona'yı bekliyor olacakmış.

Daha neler duyacağız, okuyacağız acaba?

SirEvo dedi ki...

Barcelona haksız şampiyon olacak lafını sokakta falan söylemeyin, millet bi tarafıyla güler mazallah.
Adamlar uzay futbolu oynasın, sonra haksız şampiyonluk densin, ayıp derler adama:)

robinho32 dedi ki...

ya marca bi git Allah aşkına ya bu pozisyona faul çalınacaksa penaltı pozisyonlarıyla basketboldaki serbest atış lardan bi farkı kalmaz penaltının !!!

otti dedi ki...

buna penaltı çalınmaz.. itse belinden öyle düşmez ters tarafa düşer...

Ace Ace dedi ki...

Benim Bülent Bey'e ve pozisyonun penaltı olup olmadığı konusunda yorum yapanlara bir sorum olacak.
Allah aşkına şu iki maçı izlerken aldığınız zevki yazmank yerine neden bir penaltı pozisyonu için bu kadar didişiyorsunuz? Bu pozisyonda penaltı çalınsaydı daha zevksiz bir maç mı izleyecektiniz? Belki bu karar şampiyonlukta önemli bir karar oldu ama Maradona'nın eli ondan aldığımız zevki azalttı mı?
Evet bencede bariz penaltı. Ama Bülent beyin bu pozisyonu tekrar çıkarması tuhafıma gitti. Bilmem belki benle alakalıdır.

Tuğberk dedi ki...

şu pozisyonu marca'nın manşet yapmasına hiç şaşırmadım ama burada pozisyon için bu kadar penaltı diyenlere gerçekten şaşırdım..

herhalde maçı izlemeden resme bakarak karar verdiniz , penaltıyla alakası yok kanoute eli hissettiği an bırakıyor kendini..

xaxa dedi ki...

şu barcelona'lıyım, madrid'liyim, inter'liyim sohbetini bi kenara bırakalım önce. efendim neymiş haksız bir şampiyonluk bekliyormuş barça'yı. tabii canım, buralara bedavadan geldiler zaten değil mi. maç 3-0 iken Barça lehine çalınmayan bariz penaltıyıda manşet yapsaydınız ya? penaltı veya değil kardeşim, çalmamış işte. bu sene barça'nın hakemlerden neler çektiğini kimse izledi mi? takip etti mi? herşeyden önce tarafsız gözle bakabiliyormusunuz, hayır. katalan mı doğdunuz derken söylemesi kolay. insanların, kendilerine dünya'nın en güzel futbolunu izlettirdiğini düşündüğü takımı desteklemesinden normal birşey yok. ama hal böyleyken çıkıp "barça taraftarı kesildiniz be başımıza" diyenlerde sorun var asıl. sana ne güzel kardeşim? adamlara katalanmısınız diye sorarken kendiniz objektif olsanız konuşulacak çok başka şeyler olurdu. hele ki inter yarı final maçlarından sonra gelipte hala barcelona'ya hakem demeyin, ayıptır.

lion's advocate dedi ki...

kesinlikle penaltı değil. eli sırtta hissettiği an kendini bırakmaya niyetlenmiş.
not: maçın 3-3'e gelmesini çok istemiştim izlerken ve de yurtdışından bir takıma aşırı sempati duymayı yadırgamışımdır her zaman.

Ahmet Giray dedi ki...

Sadece fotograflara bakarak penaltı demek cümlenin başını sonunu atarak aradan bir kaç kelime almak gibi birşey. Orada Kanoute, Pique ittiği için değil kendi isteğiyle göğüs istobu yaptığı topun peşinden gidiyor sonrada diğer Barca'lıya çarpıyor. Görüntüyü izleyince zaten rahatça anlaşılıyor ki, Piquenin yaptığı ittirmeden ziyade mesafe tutmak veya yerini belirlemek gibi bir nedenle standart el koyması. Zaten düşüşünden de çok rahat anlaşılıyor bu.

Marca zaten fotoroman yapacak işi bu. Ama buradaki iyi futbol izleyicilerinin görüntüleri gördükten sonra penaltı demesi fena, görmeden yorum yapması çok çok fena.

Arkhe dedi ki...

Real Madrid'imizin şampiyonluğunu çaldılar.

geloraptor dedi ki...

Maçı izlerken ben de penaltı demiştim ama Marca'nın bu haberinden sonra olmadığından emin oldum.

Kenan Yilmaz dedi ki...

Böyle fotoğrafla, ağır çekimle bakılacak pozisyon değil bu? normal çekimle seyretseydiniz, adam orda mısın diye dokunur dokunmaz kanute elektrik yemiş gibi uçtu, Puyol'un üstüne doğru...Oscar'lık bir performanstı yerse diye ,yemedi, aferim hakeme..

Empyrium dedi ki...

Şu pozisyonda bile Aceto ya giydirmeye çalışanların yorumlarını okuyorum,gülüyorum. Adamı rahat bırakmadınız,saçma sapan yorumlar nedeiyle, neredeyse hiç Türkiye ilgili yazı yazmaz oldu.

Ülke dışından birşeyler yazıyor şimdide ordan bir şekilde vurmaya çalışıyorsunuz(farklı görüşünü saygı çerçevesinde yazanları ayrı tutuyorum).Futbol dışında bir resim koyuyor gülmek,eğlenmek için, ona bile laf ediliyor.

Ne yapsın!!!

Siz söyleyin mutlu olucaksanız...

Adsız dedi ki...

Ne kadar ipe sapa gelmez yorumlar var öyle ya.

Penaltı değilmiş. herif resmen var gücüyle kaktırmış arkasından, daha nasıl penaltı olacak ?

Kendi takımınıza olsa aynısı, haftalarca bızıklarsınız.

Unknown dedi ki...

Maçı canlı izledim ve bence penaltı değil.

Dipnot: Maçı izlemeden bu fotolara bakıp yorum yapsaydım kesinlikle ben de penaltı derdim...

Unknown dedi ki...

Ne kadar çok Barcelonalı varmış burada:)
Tamam Barcelona göze hoş gelen futbol oynuyor, Madridden daha fazla haketti ama buna nasıl penaltı değil dersiniz hayret ediyorum.
Burda tartışılması gereken hareketin penaltı olup olmadığı değil Pique gibi bir adamın nasıl böyle bir hata yaptığıdır.

Léon dedi ki...

Klasik "Bizim takım yaptığı için penaltı değil" vs. "Bizim takımın aleyhine olduğu için penaltı" tartışması var. Ama benim aklıma başka bir şey takıldı, buradaki Barcelona'lıların kaçı Messi döneminden sonra Barcelona'yı tutmaya başladı merak ediyorum. Ya da Ronaldinho zamanından önce tutan var mıydı Barça'yı öyle sorayım.

İmza: Cantona yıllarından beri Manchester United'ı tutan bir vatandaş.

A. Eren Logoglu dedi ki...

@ Leon

madem bir sorunun cevabını arıyorsun, zihnini bulandırıyor, öyleyse birkaç kısa not oku bakalım;

"2000'li yılların başında underground kalmış bir takımdan, başarıları ve internet tabanlı bir popüler kültür ikonuna dönüştürülen Barcelona, bu sebeplerden ötürü birilerinin nefretini, sevgisizliğini kazanmış olabilir, doğaldır ancak bu Barça'yı yargılama sürecinde geçmişinden bağımsız davranma ve söylemde bulunma hakkını kimseye vermez. Barça hala Rivaldo'ya tapanların, Cruyff felsefesini özümsemiş olanların da takımıdır."

Daha fazlasını istersen;

http://erenlogoglu.blogspot.com/2010/04/mutluluk.html

http://erenlogoglu.blogspot.com/2010/04/2-0.html

http://erenlogoglu.blogspot.com/2009/05/finaldeyiz.html

Ya da FC Barcelona etiketine göz atabilirsin.

Bu anlam içermeyen soruya cevap vermenin anlamsızlığını bilip de yazmak gereksinimi doğal bir refleks ya da anlam bütünlüğünü korumak adına bir çaba olarak görülebilir, rahatsızlık için özür dilenir. Kimsenin neden, hangi tarihlerde, ne sebeple Barçalı olduğu kendini bağlar, bunun sorgulanmasından daha sağlıksız bir tartışma zemini olamaz net ortamında.

SirEvo dedi ki...

Mesele hangi takımı ne zamandan beri tuttuğun değil yeğen,
Mesele objektif yaklaşamamak
uahsduhaudsh

Bence burada; penaltı değil diyenler Barcelonalı, penaltı diyenler Madridli tarzından bir genelleme yapılamaz. Ben her iki takımı da seviyorum mesela. Barcelona'nın şampiyon olmasını isterim belki ama mesela haftasonları keşke maçları farklı günlerde veya farklı saatlerde olsa da izlesem diye bekliyorum. Birinin mutlaka yenmesini, diğerinin mutlaka yenilmesini falan da beklemiyorum. Oynasınlar, hakediyorlarsa kazansınlar...

aydın dedi ki...

@Leon
Kendi adıma internet kullanıcısı Türk gençliğinin Barcelona'yı çekememesinin verdiği motivasyonla Barcelona'ya sempati duydum.
Süreç olarak bu sezonun ortalarından bahsediyorum.
Zamanında birileri sana ''Cantona'dan evvel nerelerdeydin'' demediği için aynısını bugün başkalarına yapman da yorumun başında tarif ettiğim güruha iyi bir örnek olduğunu gösteriyor.Kısacası benim için sorduğun sorunun cevabı bizzat sensin, sizsiniz.

musti_evrensel dedi ki...

erman toroğlu tabiri ile, penaltı gibi penaltı değil diyorum ben buna :)

sceamgid dedi ki...

barcelonali olmakla alakasi yok bu pozisyona penalti diyen ya barcelonaya karsi bir antipatisi vardir,ya pozisyonu dogru duzgun izlememistir,ya da futbolu bilmiyodur bu kadar net konusuyorum,aksam gol programında guntekin onay ve mert aydin'da penalti dedi hayretler icinde kaldim ,marcaya baka baka spor yazarlarimizda madrid basininin etkisinde kaliyor heralde.

erkam dedi ki...

sen böyle yapmazdın be abi...