19 Nisan 2010

Star TV'nin Tavsiyesi

Star TV'nin tavsiyesi budur. Yarın Saat 00:30'da ekran başında olun. Aman kaçırmayın, Inter-Barcelona maçının özeti var.
***
Bu ülke Şampiyonlar Ligi'ni şifresiz izlemeye alışmış. Bilmiyorum gün gelecek belki de şifreli olmasına kimse itiraz etmeyecek ama bir önceki turda doğan infiali, isyanı bile dikkate almadı Star TV. Sokağı bilmekle, vatandaşı tanımakla övünür yöneticiler. Hiç mi duymadılar futbolseverin sesini? 5 maç kalmış Şampiyonlar Ligi'nde. Bir ufak jesti bile fazla görüyorlar. Bu ülkede futbolu daha çok insan sevecek, iyinin peşinde daha çok insan koşacaksa bunu yolu bu maçlardan geçiyor. O saatte neyin yayınladığının ne reyting aldığının bir önemi yok. Star, haber kanalı değil. Canlı yayın yapmıyor, ülke gündemini değerlendiren olmazsa olmaz bir açık oturum vs. vs. yok o saatte ekranda. Kural öyle kural böyle. İtalya'da Rai veriyor maçı. Şirket PR'ı için bu jesti yapıp "Aslan Star TV" dedirtmek akıllarından geçmiyor. Bildiğiniz sokak hangi sokaksa artık!...

41 yorum:

xander dedi ki...

Cem Uzan özlenir mi , ben özledim...

Unknown dedi ki...

ya sabir..

Unknown dedi ki...

@Cihan
papatyamın reytinglerinin şampiyonlar liginden fazla olacağına şahsen inanmıyorum. ama bu da bir olasılık sonuçta. hadi öyle oldu diyelim, bu maç canlı yayınlanacak ama papatyamı başka bir güne de kaydırabilirsin. amaç reyting ya da inat değil, bariz biçimde d-smart aldırmak için uğraşıorlar ama daha da nefret ettiriyorlar kendilerinden. binlerce şikayet mailini de dikakte almıyorlar. bu şekilde d-smart aldırabildikleri abone sayısı kaçtır inanın çok merak ediyorum. 5 mi 50 mi?

ultrAslan dedi ki...

penaltı sırasında çukur kazılan sonra da hakem çukuru kendi doldurup kazan kazmanın cezasız kaldığı bir ülkeye fazla diye düşünmüş olabilir inter-barça maçını star.

Lebowski dedi ki...

Tez zamanda batarsın inşallah star

Larsson dedi ki...

Bir insan kutsal ailesini her hafta inatla dillere dolar mı arkadaş yav:))

Unknown dedi ki...

AMAÇLARI NEDİR ANLAMADIM BUNLARIN...

oralardaniyivurur dedi ki...

bu adamlar anlamıyorlar
peki UEFA'ya mail atarsak bir şey değişmez mi?

Halim dedi ki...

dsmart alanlar da suclu. sirtlanlar bi kere kokuyu aldi avin pesini birakmiyor..

moistozzy dedi ki...

en gerçekçi yorum ultrAslan dan gelmiş.. ne doğru ki bu ülkede bizim neyimize messi neyimize mourinho !!

PiRLi Kahlov dedi ki...

bir an korktum papatyamı kaçırcam diye.. Arsenal maçı sırasında bağlandım kopamıyorum.. belli ki star işini biliyor :)

Adsız dedi ki...

iki çeyrek final maçı haftasında da papatya'nın ratingi çarşamba maçlarından yüksek. ama sırf buna bakmak, çarşamba'nın dizilerini hesaba katmamak yazık. salı günü maç yayınlasalar çok daha yüksek rating alırlardı.
ama maç yayınlamak istememelerinin asıl sebebi sınırlı reklam dakikası gibi geliyor bana.

Unknown dedi ki...

Görüş ve önerileriniz için

bizeyazin@startv.com.tr

adresinede mail atabilirsiniz.

Unknown dedi ki...

Haftasonu futbol maçı izleyelim diye oturduk klasik Türk derbisi kavga, dövüş,çirkeflik izledik.
Gerçek futbol maçını da izlettirmiyorlar yazıklar olsun el ele verip futbol sevgimizi bitiriyorlar.

Deniz Gür dedi ki...

Bir dizi 3 saat mi sürer yuh! ayıptır, günahtır, yazıktır.

moistozzy dedi ki...

guardiola demiş ki ; "14 saat otobüs yolculuğunu, Şampiyonlar Ligi yarı finalini evde televizyondan seyretmeye tercih ederim" biz ondan bile mahrumuz elde kalan papatya falı..

Ace Ace dedi ki...

@ultraaslan

Bu yayınlamama muhabbetine de "kazıma" muhabbetini eklemeyelim. 2 ayrı tamamen bağımsız konu.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Formül = Tvu Player + Hotspot ve/veya amaç sadece şampiyonlar ligi ise Sopcast. Kullanımı zor değil, her türlü bağlantıda izlenir, ama kota yiyebilitesi var.Maç başına 500 mb kadar yer...

Doğan'a bir, ona para verene iki. Bunuda özümsemeyelim, kabullenmeyelim, hadi be?!?

ilquer dedi ki...

Bülent Abi sen bu işi yine daha iyi bilirsin ama benim bildiğim her maç günü en az bir maç açık kanaldan yayınlanmak zorunda. Yanlış mı biliyorum? Ayrıca bu işin ortaya çıkmasının sebebi de Uefa Avrupa Ligi maçları oldu. Steau-Fener maçındaki Digitürk D-Smart kavgasından sonra Avrupa Ligi maçları Star'a alındı. 3 akşam maç yayınlamak istemedikleri için Salı akşamı böyle bir işe giriyorlar. Ama çok sinir bozucu durum.

Santiago dedi ki...

aydin dogan iyide cevresi kotu

berthelemy dedi ki...

ilginçtir rai çeyrek finaldeki cska-inter maçını yayınlamamıştı. onun yerine ertesi günkü manu-bayern maçını canlı verdiler. sebep de aynı. haftada 1 maçı canlı yayınlama hakkı. kim çıkardı böyle bi kural anlamıyorum. eskiden şampiyonlar ligi sadece açık kanaldan yayınlanabilirdi. hatta star yayınlayabileceği bütün maçları yayınlardı. 19.30'da rusya'da maç olursa onu da yayınlardı aynı akşam 21.45'teki maçı da. bi keresinde kar yüzünden ertelenen juventus-leverkusen maçının tekrarı haftaiçi 16.30'da oynanmıştı da onu bile canlı yayınlamıştı star. nereden nereye.

Zinhar dedi ki...

tabiki papatyam izlenmeli nedir bu dünya bir topun etrafında dönmüyor kutluyorum startv yi...

MY aslan avcısı dedi ki...

daha iki hafta önce messinin attığı 4 golü bütün dünya konuşurken,adamlar elindeki malın kıymetini bilmiyorlar..messi ve barcelona bırakın spor bültenlerini, anahaberlere bile konu olmuşken, bu gerçeği görememek marka değerini düşürmekten başka bir şey değildir..

Majesty dedi ki...

Star'ın yaptığı gerzeklik ama, tepki göstermek lazım, toplanın dostlar gibi konuşmak da garip oluyor. Adamlar ellerindeki ürünü pazarlamak için yapıyorlar bunu, dünya ekonomisi böyle, sadece bu olayda değil. Fakat hiçbir şeye sesini çıkartmaz insanlar buna çıkartır işte, gözlerim yaşarıyor böyle toplumsal hareketleri görünce ülkemde.

Unknown dedi ki...

Arkadaşlar bu zitar kararından ne kadar mail atsakta sövsekde vaz geçmez artık.Bence çözüm üretmek lazım artık, TVU Player adında bi program var, Arsenal-Barca maçının ikinci yarısında keşfettim sorunsuz izledim bilgisayardan. Tavsiye ederim.

mrvrl dedi ki...

An itibariyle Star tv web sitesinden:

01:30 Inter - Barcelona Maç Özeti
Kaçırmayın!

1 saat daha uyanık kalın diyorlar:-)

varol döken dedi ki...

varol döken'in tavsiyesi:

beyoğlu hayal kahvesi'nin üst çaprazında etap birahanesi...

küçük bira 3, büyük bira 4, duble rakı 7 lira...

d-smart kazanmasın, küçük, temiz ve terbiyeli esnaf kazansın!

erdemkursat dedi ki...

d smart ı olanlar izleyebiliyor mu maçı? ya da hangi kanaldan nerden izlenebilir bu maç bilenler anlatsın dinleyelim ?

mrt dedi ki...

Arkadaşlar Bu olay D-smart satışlarını arttırmak için bence.. Papatyam daha çok reyting alıyor v.s. ile alakası yoktur. Sırf millet D-smart alsın diye bilerek yayınlamıyorlar.

İnşallah en kısa sürede batmaları dileğimle (bunu kendilerine de söyledim)

Unknown dedi ki...

@ilquer
Bu sezondan itibaren UEFA salı-çarşamba günü programını tek gün programı olarak kabul ediyor sanırım. bu tek gün programından da en az 1 maçı açık kanaldan vermek durumunda. o yüzden salı ya da çarşamba 1 maç yayınlıyorlar işi kılıfına uydurarak.

Suomistan dedi ki...

Birileri sunlara, insanlarin artik internet üzerinden pakistandaki kriket macini bile izleyebildiklerini söylesin.

Abdurrahim Çetin dedi ki...

bol bol mail atalım bari.hiç bizde de bir toplumsal hareket yok.

No Pasaran dedi ki...

Star'da calisan bir tanidigim var. Ondan ogrendigim kadariyla soyleyeyim, Star gecen turdaki maci da bu turdaki maci da vermek istemis. Ancak D-Smart ile yaptiklari cok sacma sozlesmeden dolayi veremiyomus maclari. Buyuk tazminat maddeleri koyulmus zamaninda sacma sapan. Yoksa bu kadar infial yaratan bi durumda halen israr etmezlerdi diye dusunuyorum.

Ancak bu yapilan sacmaligi ortmeye elbette yetmez, bastan oyle sacma sapan sozlesme yapmayacaksin o zaman da...

Minero dedi ki...

Böyle devam etsinler. Çevremde evine bir tane D-Smart alan adam görmedim şampiyonlar ligi için. Umarım görmem de...

Drama Queen dedi ki...

D-smart'ı bakmaktan kurtaralım derken Star'ı batıracaklar haberleri yok.

Rhein dedi ki...

@No Pasaran

Star'da Doğan Holding'in, D-Smart'ta.Tazminat'ı kim kime verecek =P ?

Unknown dedi ki...

alışmış kudurmuş beter..

adam keyfiniz istiyor diye niye açık kanaldan maçı versin maçı? aynı tepkiyi niye süper lig için göstermiyorsunuz; o da zamanında şifresiz/canlı trt'de yayınlanıyordu.

birleşik krallık'ta açık maç yalnızca çarşamba günleri ITV'de bir tane. geri kalan yerler için: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_UEFA_Champions_League_broadcasters

Unknown dedi ki...

http://burakuzun.tk/live/ adresinden izleyebilirsiniz arkadaşlar. :)

kolpa dedi ki...

tamam kabul ettik star'ın maçı yayınalammasını da bülent abinin post'a koyduğu resimde özetin saati olarak 00:30 gözüküyor. şimdi bi girin bakın star tvnin sitesine. özeti kaçtaymış? 01:30. bunlar resmen bizle dalga geçiyorlar ya bu kadarı da olmaz artık!

No Pasaran dedi ki...

@Rhein

Ben de ayni sekilde sordum ikisi de Dogan TV'nin degil mi diye de oyle olmuyomus o isler :)

Halka acik sirketlerden bahsediyoruz sonucta...

Coco dedi ki...

Bloguma Hoşgeldiniz!
Beni futbol oynuyor zannetmeyin. Benim yaptığım şey sevgilimle 90 dakikalık dilimler halinde zaman geçirmek. Futbol bir aşktır. Ben de ona aşık olanlardan biri..."
(Vagner Love)
21 Nisan 2010 Çarşamba
StarTV'nin Amaçı D-Smart Aldırmak











Geçen gün kıssadan hisseye StarTv ye dokundurduğum yazımdan sonra spor sitelerini gezerken Sporxte bu konuyla alakalı bir haber yayınladıklarını gördüm. Başlıgı görür görmez güldüm. Açıp okudum ve durumun ne kadar vahim oldugunu gördüm. Böylesi dev bir maç olan İnter-Barcelona maçını yayınlamayıp onun yerine Papatyam dizisini koyarsan amatörülülük ruhundan kurtulamadıgını göstermiş olursun. Ki öylede yaptılar. Şuan eminim ki papatyam dizisini izleyenler bile artık izlememe kararı almışlardır. Yazık çok yazık. Yazımda böylesi reyting çekecek bir maçı yayınlamadıklarını çok yadırgamıştım ki sözlerimde de haklı oldugumu bu yazıyla teyit etmiş oldum. SporX yazısını değiştirmeden aynen kokuyorum;



İspanya'da çılgın rekor! Türkiye'de Papatyam krizi!




UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 20 Nisan Salı gecesi bütün dünya Inter - Barcelona maçına kilitlendi. Öyle ki maçı yayınlayan İspanyol televizyonu TVE (Televisión Española) sezon rekoru kırdı. Yapılan açıklamaya göre iki devin 3-1 Inter üstünlüğü ile sonuçlanan çarpışmasını ortalama 9,162,000 kişi televizyon başında, 50.1 share oranıyla takip etti. Yayın sırasında en çok kullanıcının televizyon başında olduğu dakika ise 22.29 olarak açıklandı ve bu dakikada 11.937.000 kişinin ekran başında olduğu belirtildi. Bu 90 dakikalık heyecan kasırgası İspanyol televizyonunca "Sezonun en çok izlenen maçı" olarak açıklanırken Türk futbolseverler bu önemli karşılaşmayı ulusal bir kanalda takip edemedi. İspanya'da bu mücadeleyi devlete ait olan ulusal kanal TVE yayınladı. UEFA'nın internet sitesinde maç ile ilgili yer alan bilgilerde Türkiye'den karşılaşmanın Star TV'nin yayınlayacağı açıklanmasına karşın mücadele D-Smart platformunda Futbol Smart kanalından canlı olarak ekranlara geldi. Star Televizyonu'nda ise maç sırasında "Papatyam" adlı dizi yer aldı.


Yani açıkca görülüyor ki bu Dogan Holding'kin tek amaçı D-Smart platformunu satın aldırmak. Bildiği gibi D-Smart Dogan holding kapsamındadır. Onlar böyle yaptıkça kimse tuzaklarına düşmeyip daha çok nefret edeceklerdir. Yayın kurallarına nasıl karşı gelip kafalarına göre hareket ediyorlar anlamak mümkün değil. Çünkü UEFAnın kuralları gereği ŞL maçlarını şifresiz kanal üzerinden yayınlama zorunlulugu var. gel görelim ki D-Smartta şifresiz olarak yayınladıgını söylesede D-Smart dekoderine sahip olmayanlar hiç bir şekilde bu maçı izleyemediler. Gidip dünya para verip sizin dekodurunuzu alacak kadar aptal değilim. Ligtv bize yetiyorda artıyor, birde siz çıkıpta aradan bızıklamayın heyy Dogan Holding. Para uğruna yapmıyacagınız çirkeflik yok.