20 Nisan 2010

Inter 3 - Barcelona 1

Messi, Arsenal'e 4 attıktan sonra El Clasico öncesinde "Nasıl durduruz?" hesabı yapanlar sadece Madridliler değildi. Çeyrek finalin en kolay kurasını çeken Inter için de İtalya tarafında aynı hesap vardı. Mourinho grupta rövanşı kaybetmiş olmasına rağmen iki maçta da Messi'nin etkinliğini azaltmıştı. Portekizli yine yapardı, enseyi karartmamak lazımdı. En güzel yorum La Gazzetta'da çıktı. Güzel futbolu kimse finali garanti etmiyordu. Inter, Barça'yı Barça gibi oynayarak geçemezdi. Arsenal bunu denemeye cesaret edebilecek takımdı. Bunu denediğinde başına gelenler sonrasında Mourinho usulü bir İtalyan işi-hafif sopa gösteren- olmalıydı San Siro'da. Sezonun lig-Avrupa; acımasız fikstüründe kim daha fazla hırpalandı derseniz; bu gece de görüldü ki bu Barcelona. Önce El Clasico ardından La Coruna, hafta sonunda Katalan derbisi ve Pazar günü otobüsle bir gece Fransa konaklamalı Milano yolculuğu. Inter'in ise Fiorentina'da liderliği bıraktığı beraberliğin ardından, yedek ağırlıklı kadroyla kupa yarı final rövanşı ve Barça'dan bir gün önce, cuma gecesi oynadığı Juventus maçı...

Teknik direktörlükte başarının sırrı nerede? İyi kadro kuracak, transferi başkalarının eline bırakmayacaksınız. Milito, Eto'o, Sneijder ve Motta transferinde onun imzası var. Taktiğinizi iyi çalışacaksınız, kurduğunuz sistem üzerinden rakibe göre manevra yapabileceğiniz alternatif planlarınız olacak ve oyun içinde taşlarla iyi oynayacaksınız. Takım ruhunu sağlayacak tecrübeye ve iletişim beceresine sahip olacaksınız. İyi bir mentör olacak ve takımınızı maça iyi konsantre edeceksiniz. Medya ilişkilerinde karizmayı çizdirmeyecek, istediğiniz zaman konuşacak, sataşacak, medya sizi talep ettiğinde düşük profil çizeceksiniz. Bunların hepsi Mourinho'da var ve "futbolun sonu mu geliyor" dedirten Barcelona'yı bugün 0-1'den gelip, 3-1 devirdiyse bu bir rastlantı değil...Barça gibi ben de deplasmana gittim, maçı izleyebilmek için. Otobüsle değil, yürüyerek. Çay demlediler, sağolsunlar. Mourinho beklenildiği gibi başladı. Topu rakibine verdi ve kontrollü ve presli bir oyunla kapılan topları ilerideki hızlı forvetlerine iletmekti planı... Barça'yı elemek için yemeden atmaktı niyeti. 20-40 metre çizgisi arasına sıkışan Barça'da Messi'yi Motta ile kilitledi. Iniesta'nın olmadığı oyunda geçmiş maçların da yorgunluğuyla Xavi'nin de üzerine Cambiasso çıkınca, geriye hücumları zayıf Keita ve Busquets kaldı ki onlardan fazlasını zaten Guardiola da beklemiyordu. Barça'nın golünde Maicon'un kanadının Maxwell tarafından yıkılması futbolun garipliği. Peşinden gelen Cambiasso'nun otobüsün peşinden koşan adamın attığı kaçtı bakışına benzer bir pes edişi var. Pedro koklayan, sihirli adam. Milito'nun kaçırdıklarını kardeşi Barça'da oynuyor zihniyeti bu adreste barınamaz tabii. Aynı Messi'nin Arjantinli ağabeylerinin hatırına oynamadı salatası gibi!Yediği gol Inter'in frenlerini boşalttı. Öleceksek, çarpışıp ölelim dediler. Sonrası Portekizli deha ve İtalyan işi ile açıklanabilir. Milito'nun iki çaprazı ve Samuel'in kafasıyla golü bulabilirdi. Pandev'in eksik kaldığı oyunda, Sneijder'in zekası ve stoperleri taşıyan Eto'o-Milito ikilisi; Barça defansının balansını bozdu ve gol geliyor dedi. Golün başlangıcı Maxwell'in kanadından. Sneijder affetmedi. San Siro ve Camp Nou arasındaki farkı da not düşmek lazım. Birinde tiyatro; diğerinde rock konseri izleyen seyirci var. İtalyanlar, tribün kültürünü öğrettikleri İspanyollara bu konuda ders verdiler. Mourinho'nun kenarda her şeyi hesaplamış ve usul usul defterine not alırkenki dinginliği de o cümbüşün içinde bir başka güzellik.

İkinci yarının açılışında skor berabere iken, oyunu dengede tutan Inter karşısında İbrahimovic ile olmadığı konusunda inatçı davrandı Guardiola. Oyunu yıkmadığınız sürece onunla kontratak oynamak, Lucio ve Samuel varken zorlama oldu. Oynatmazken; oynayabilmek zor iştir. Inter ikinci yarının son 10 dakika hariç bunu başardı. İkinci golde Barça, yine sol kanadın kademesinden yıkıldı. 3. golde de farklı değildi. Eto'o elini kolunu sallaya sallaya kesti ortayı Sneijder'e. Milito 1 gol, 2 asist1 Mourinho'nun maçına Portekizli hakem vermek akıllıca mı bilmiyorum ama Barça'da Puyol'un ucuz sarı kartı dışında bir hasar göremedim. Messi ve Alves ile iki penaltı alma girişimini ise yemedi hakem. Oyunun en kritik değişikliği Guardiola'dan geldi. Sol kanat çökmüştü, fark yemekten korktu ve İbra'yı oyundan aldı. Kalan dakikalardaki oyun da gösterdi ki; kapanan Inter'in üzerine çullanan Barça'nın ceza sahası içinde tek uzun forvetine ihtiyacı var. Bojan'a zaten güvenmez, Henry'yi de denemedi.

Mourinho'nun değişikliklerini sanırım herkes tahmin etmiştir. Stankovic'e girerken "basacaksın" taktiği; ardından Milito-Balotelli (Formayı attı, tribüne gider yaptı, Materazzi tartakladı, taraftar garajda kıstırdı, hikayenin devamı yarına) değişikliği. Giren iki adamın artı koymadığını söylemek lazım, sadece oyunu tuttular. Mourinho, Guardiola'yı mat etti olarak geçer kayıtlara bu maç. Portekizli kadar, tribünde Barça ataklarında totem yapan ablanın da hakkını vermek lazım. Milano'ya gelirken İspanya'da satışa çıkmayan Invictus'u otobüste futbolcularına izleten Guardiola, kopya dvd'nin gazabına uğradı (!) Barcelona'nın başında geçen sezon 6; bu sezon 3 mağlubiyet almıştı tüm resmi maçlarda. Bu 9 maçı da tek farkla kaybeden Guardiola kariyerinde ilk kez 2 farklı kaybetti. Bu turun anahtarıdır. Real Madrid'in yeni teknik direktörü de bu gece belli oldu. Camp Nou'dan turla çıkan Mourinho akıllı adamdır, Milano'ya dönmez! Rövanşta Güney Afrika'da olacağım. Veriyordur illa ki bir kanal değil mi?
Bir Barça Hatırası: Mourinho'yu Kovun

Goller: Pedro (B) al 19’, Sneijder (I) al 30’ p.t.; Maicon (I) al 3’, Milito (I) al 16’ s.t.
INTER (4-2-3-1): Julio Cesar; Maicon (dal 28’ s.t. Chivu), Lucio, Samuel, Zanetti; Cambiasso, Thiago Motta; Eto’o, Sneijder, Pandev (dall’11’ s.t Stankovic); D. Milito (dal 30’ s.t. Balotelli) (Orlandoni, Cordoba, Materazzi, Muntari). All. Mourinho.
BARCELONA (4-2-3-1): Valdes; Dani Alves, Piqué, Puyol, Maxwell; Busquets, Xavi; Pedro, Messi, Keita; Ibrahimovic (dal 17’ s.t. Abidal) (Pinto, Marquez, G.Milito, Touré, Bojan, Henry). All. Guardiola.

64 yorum:

Unknown dedi ki...

ahahaha büyüksün mourinho

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Devran döneceğidi elbet, bekliyorduk ama sıçtımın devranı 2 ay daha sabredemedi.

Inter'e normalda zerre değer vermeyen nice adam şu galibiyeti kutlayacak, kutlasın. Analarının ak sütü gibi helaldir. Az sabretmediler. Samimiyim, hepsini tebrik ediyorum.

Bu tur burdan Barça'ya gelirse bende Luis Figo'yum. Hayırlısı artık, olmadı eski günlere dönelim, daha huzurlu olur.

Del Piero dedi ki...

maçı izleyemedim, star belasını bulsun, internetten izlemeye çalıştım canım çıktı olcak gibi değildi, olmadı unutulmaz bir maç kaçırdım galiba :(
Avuntum senin kaleminden çıkacak olan nefis postu okumak olacak.

sebastien dedi ki...

Şu barcelona Barnebau'da kupa almasın da

maRco dedi ki...

onca yol otobüsle geldiler, ve büyük atasözü gerçekleşti. " tavuk sersemken .... "

AAAA dedi ki...

buradan star'a sevgilerimi ileteyim. veetle'ye güvendik o da yalan oldu. velhasıl papatyam gibi bir dizi varken bu maça gerek olmadığı ortadaydı. duyumlarıma göre; star diziyi abd'ye pazarlamayı düşünüyormuş ve cl maçları yerine yayınlanma sebebi de gözlem grubu oluşturarak istatistiki veriler elde etmekmiş.

galiba mourinho bize bir şeyler anlatıyor.

Empyrium dedi ki...

Eğer Inter futbol oynadıysa son 20 dakika özellikle, görme konusunda ciddi sorunlar yaşıyorum. Ayrıca üçüncü gol bence ofsayttı.

Maçta ki skordan daha şaşırtıcı olan, Barcelona sürekli kanat akınları geliştirdi sonlara doğru,genelide hava topu.Oysa ki Ibrahimovic çıkalı çok olmuştu...

Inter böyle oynasın,Barcelona güle oynaya finale çıkar kanımca.

msaries dedi ki...

Yüreğime soğuk bir su serpildi valla. Barcelona'nın evet iyi bir takım olduğunu kabul ediyorum ama messi de dahil fazla abartıldığını düşünüyordum. Bu maç benim için tam bir kriterdi. Porto'don beri evinde yenilmeyen Mourinho, "kainatın takımı"na karşı. Uzun yıllardır (GS'li fuybolcuların intere gittiğinden beri) İnteri seven ve takip eden biri olarak bu galibeyetten aşırı mutlu oldum, artık İnter elense bile umrumda değil.(Hiçbir İnterlininde umrunda değildir eminim.)

r7bertpires dedi ki...

3. gol ofsayttı sanki.

TA dedi ki...

morinyo bu boru değil.

MadLover dedi ki...

italyan takımlarına sempatim vardır herzaman, mücadele eden kazandı net

oumar dedi ki...

sergio busquets ne ola ki?

Hakan dedi ki...

rövanşı tecavüz olur

cortez85 dedi ki...

goooolllllllllllll que golazoo
del barça

gol de fabregas paso de iniesta
jajajajaja

Adsız dedi ki...

maçı izleyememek insanı deli ediyor

cortez85 dedi ki...

PUTACELONA

sabado camp nou

barcelona 0 xerez 5

cortez85 dedi ki...

a chuparla catalanes

donde esta messi???? eh??
donde esta messi ahora???
no hablen!!

Zinhar dedi ki...

Barcelonanın balonunu patlattı marunyo

fayrap dedi ki...

nasıl koydu ama =) mourinho madridden ev bakmaya başlasın bence :D

rinogattuso dedi ki...

programınızda 3 te 3 yapabilir 3 te 0 da demiştiniz bülent abi galiba bu barcaya bağlı demiştim içimden bence italyada roma şampiyonluğunu kutlamaya başlasın jose nin aklında tek bir şey var madridte en büyük kupayı kaldırmak..

BuRaK dedi ki...

maçı d-smarttan izledim. çok güzel oyundu. karşılıklı antrenör hamleleri falan. interin kazanacağını düşünüyordum maçtan önce ama 2 fark tatlı bir sürpriz oldu. mourinho nun değişiklikleri çok isabetliydi. balotelli girince kontradan dördü bulurlar iş biter dedim ama olmadı.
3-1 ama messi faktörü yüzünden ortada. arsenal ilk maçta da böyleydi ama ikinci maçı biliyoruz.
tekrar öyle olmayacağını kim garanti edebilir.
yolculuk ta mutlaka etkili olmuştur. ama inter hakkıyla eze eze kazandı.

rövanşta inşallah havalar açılır da inter uçakla gider :)

MaitzeL dedi ki...

Inter'le uzaktan yakından bir ilgim yok ancak gençliğimden beri en sevdiğim klüptür kendileri Avrupa'da. Barcelona ise maçlarını hiçbir zaman kaçırmadığım tek takımdır. Desteklemesem de oynadıkları futbol gerçek insanı mest edici düzeyde. Bugüne gelecek olursak; açık söylemek gerekirse, biraz iddialı olacak ama Inter finalde diyebilirim. Bunu da alan savunması ve kademeli savunmanın kralını yaptıran Mourinho'ya bağlıyorum. Gelecek hafta Inter için işler daha kolay olacaktır.

Şahsen Mourinho'nun Inter'in üzerinde etkisinin çok büyük olduğunu gördüm bu sene. Özellikle yapılan transferler çok yerinde ve mantıklı oldu. Ayrıca Mourinho'yu Madrid'de görmeyi de çok isterim, o takımın başında... Yani o zaman tam anlamıyla bir yıldızlar topluluğu olurlar. Fakat, Mourinho'nun asıl yerinin İngiltere olduğunu ve elinde fırsat olsa o ülkeden ayrılmayacağını düşünüyorum. İçimde de garip bir his var ki bundan 5-6 sene sonra Mourinho temelli Manchester United'a hoca olacak ve uzun yıllar görevini devam ettirecek. :) Evet, bu kısımı dikkate almayabilirsiniz, alınmam.

BuRaK dedi ki...

cortez başkan
bu taraftar sana hayran :)

xerez 5 barcelona 0 nedir ya ?

rasimkn dedi ki...

Maçın adamı tabi Mourinho ama xavi ye son yarım saatte yine hayran kaldım.Takımda neredeyse hiç bişey işlemiyorken üç tane derslik ara pası attı ki ceza sahasına inanılmaz.O topları da yedi Barca tabi.Xavi en sonunda 80 civarı heralde herkes ceza sahası etrafına sıralanmış kimse pas almaya gelmezsen delirdi,elini kolunu gelsenize napıyorsunuz diye salladı.Maçın fotoğrafı da bu heralde.Mourinho Barca'yı bu kadar kitledi ve oyunundan uzaklaştırdı işte.Bi de Pique son dakikalar bildiğin üç mevki oynadı,defensa koştu,xaviyle duvar pası yaptı,gitti pozisyona girdi bide.90'da taç çizgisinde nefes mi alıyordu başka bişey mi yapıyordu emin olamadım,oksijen maskesi filan lazımdı.Messi'nin tek olumlu işi de takımı adına,gidip Maicon'un suratını dağıtması heralde.

Yalçın Özen dedi ki...

futbol'un ustundekı su "Barcelona kılıcı" kalksın artık.İşte hıc sevmedıım Inter ve Morınho yaptı bu ısı.Bravo Guardıola teknık dırektormu tartısılır.O kadro bende olsa neler yapardım dıyen bı ton arkadas duyabılıyorum sımdıden:) Ve fakat Inter'ın bu kadrosunu top oynatcak cok az ses duyabılıyorum hem ıtalya kupasıdna hem lıgde hemde sampıyonlar lıgıdne gıdeceksın ha bu kadroyla??? "yavaaaaaşşşş" derler bu adama
Bravooo Morınho umarım Barca'yı elersınde; "Kım durdurcak bu takımı" trbııdnen kurtuluruz bızde
Not:Tamamen yanlı-taraflı- bı yazıdır...

TA dedi ki...

totalcilerin kara gecesi:)
dağılın evlerinize.

haute_couture dedi ki...

Balotelli'nin 90. dakikada topu ayağından kaçırarak batırdığı kontra sonrası Mourinho'nun kendisine "figlio di puttana" diye bağırması beni benden aldı :)

unknown dedi ki...

İnter Barca'yı eler kupayıda kaldırır.. Büyüklüğünü gösterdin mourinho.. elindeki malzemeyle Chelsea ve (elerse tabi) Barcelona'yı elemek çok büyük iş..

sembolist dedi ki...

2010 ylında tek kanallı trt yıllarındaki tv çaresizliğini yaşamak çok kötü..
bravo star tv..

Anıl Can Yıldırım dedi ki...

abi yazı mükemmel ellerine sağlık da bir şeyi anlamıyorum, ısrarla "San Siro" nedendir =) gizli bir milan hayranlığı mı var yoksa =)

rasimkn dedi ki...

Mourinho nasıl porto'dan beri evinde yenilmemiş oluyor,o lig maçlarında geçerli.Kapı gibi 2006 2.tur chelsea-barca maçı var 1-2 biten.Barcelona inter'i haftaya elese balon tekrar mı şişecek bu arada,güldürmeyin adamı,balon filan diye.

lionel dedi ki...

inter in üçüncü golü ofsayt.mourinho mu barçayı efsane planlarıyla durdurdu, yoksa barça gununde mi değildi? ya da motta messi yi durdurabilir mi? haftaya görüceğiz.

BT dedi ki...

@Anılcan
Bunu kafaya takmamak lazım. O farkı yaşayanlar Milanolular. Ben bunu hissetmiyorum açıkçası.

Fuzzy Logic dedi ki...

B. Munchen sampiyon

Ze1903 dedi ki...

Eto + 35 milyon euro verip İbrahimoviç gamsızını alırsan böyle maçlarda gönlü olsunda oynasın diye beklersin.Barcelona turu kaybederse Real in Kaka,Ronaldo transferlerine nispet yapıcam diye aldıkalrı İbrahimoviç yüzünden kaybeder.

Unknown dedi ki...

''kurduğunuz sistem üzerinden rakibe göre manevra yapabileceğiniz alternatif planlarınız olacak ve oyun içinde taşlarla iyi oynayacaksınız''

bunlar sizin sözleriniz bülent bey. peki rıdvan dilmen aynı şeyleri reykarda söyleyince niye dalga geçtiniz adamla?

Unknown dedi ki...

Hayatımda ilk defa Türkiye'de değil de Senegal'de bulunduğuma seviniyorum. Senegal tvsi cillop gibi yayın yaptı; uydusu olan herkes maçı seyretti. Parayla satılan, üç beş kişinin aldığı dekoderlere milleti mahkum etmediler. Sunucu ve yorumcu da gayet düzgündü. Soytarılık yapmadan efendi efendi maçını sundu adamlar. 13 milyonluk bir Afrika ülkesinde maçı bekçiler bile rahatça seyrederken Türkiye papatya izlemek zorunda bırakıldı. Yazıklar olsun!

cerkez1905 dedi ki...

1-0 alex den sonra bugun de ilk golü pedro atar oynadım iddaa da üzerimde acayip bulutlar dolaşıyo bu aralar:)) gaza gelmişken söyliyim ikinc maçta ilah messi sahne alır 3-0 biter maç diyorum bu da gelirse artık sayısal sonuçlarını veririm burdan :D :D

bu arada rövanşta messi tişörtümü giyiyim de izleyeyim barçamın maçını :D :D yetişir dimi bülent abi :)))

mre dedi ki...

3.gol kesin ofsayt ki turu bu gol getirebilir inter'e.

bir de balotelli'nin yaptıkları ve ona yapılanlar ilginçti. seyirci çilden çıktı resmen. maçı izlediğim italyan kanalında spikerler de güldü falan, sonra kızdılar formayı atmasına.

Çağrı dedi ki...

Balotelli olayının videosunun altında
''u ugly a55 nerd...go and hail hitler u fukin racist...fuk those racist inter fans, they have no respect for their own players'' diye bir yorum okudum balotelli-milan saçmalığını biliyoruz ama olayın bir de ırkçılık boyutu var deniliyor, doğru mudur ?

not:yorumu aynen göstermek istedim, afedersiniz ..

madjer dedi ki...

Yüzde 35 topla oynamayla takım rakibini nasıl ezebilir?

Alves'in düşmesi penaltı. 3.gol ofsayt. Barcaya çıkan ucuz kartlar Intere çıkmadı.
Mafya işbaşındaydı.

Ersin dedi ki...

yazının birkaç yerinde san siro geçiyor ama ufak bir hata olmuş sanırım, dün gece orası guiseppe meazzaydı.

tofi dedi ki...

güzel mactı, macın basında sanki mac milanoda diil, barcelona'da gibiydi hatta, ama zamanla sneijder ve maicom fark yarattı sanırım...ayrıca 3. gol milim farkla ofsayt kokuyo gibi ama adamlar bizdeki gibi 50 kere oynatmıyo pozisyonu, hakem de hata yapabilir diyorlar herhalde!

Unknown dedi ki...

Herşeye rağmen Barcelona geçer turu ve finale kalır.

liverpoolandkop dedi ki...

Barca ve Milan sempatizanı olmama rağmen dün maçı izlerken anladım ki en çok Jose'yi seviyormuşum.

liverpoolandkop dedi ki...

Kabaca 3. gol için ofsayt çizgisi.
http://www.resimupload.com/ds235528451_kopyasiresim1.html

Ps: Resim altındaki isim upload sitesiyle alakalı belirteyim, uğraşıp yazmışlığım yok. =)

wjker1982 dedi ki...

Inter iyi takim ama Barcelona bu devranin otesinde bir takim.Rovansta yilin en zevkli maci geliyr.Julio Cesar ya efsane olacak rovansta ya da Messi artik dunyanin en buyugu oldugunu pele ye bile soyletecek

Doğan Kelleci dedi ki...

@cortez85;
Messi at Bernabeu (02/05/2009)
Messi at Bernabeu (10/04/2010)

Do you remember?

And soon... Messi at Bernabeu (22/05/2010)

IBRAcadabra dedi ki...

sezon basindan beri Rojadirecta linki alip TVU player'dan gayet rahat izleyebiliyorum maclari , herkese tavsiye ederim.Tabi bu durum Star hakkindaki dusuncelerimi degistirmeyecek.Bence Barca yol yorgunu falan degildi , son 20 dakika Inter'li futbolcular sakatliktan kirilirken , yorgunlukten yerlerde yatarken oynayan Barca takimiydi.Ama Inter'in mucadelesini takdir etmek lazim , cok daha istekliydiler.Ispanyolca bilmememe ragmen kaliteli yayin pesine dusup Ispanyolca kanaldan izledim maci , aklima birsey takildi.Ornegin bizim takimimiz Avrupa maci oynarken karsi takim gol atarsa , spiker maalesef gol, yapma Hayrettin falan diye kizar , uzulur.Ancak Ispanyol spiker dun Inter'in gollerinde saniyelerce goool diye bagirdi.Bu sure her atilan golde artarak gitti.Ben bole olsun istemem kesinlikle ama bizde bole bisey olsa , o adam vatan haini ilan edilir , bi daha mac sunamaz.Spiker Madrid'li desem , bu kadar aciktan belli etmez heralde.Fark nedir ? Bilen biri aydinlatsin lutfen.Belkide ben Ispanyolca bilmedigim icin , adam goool diye bagirip arkasindan allah belanizi gibisinden sovuyordu ben anlayamadim...

snnbnn dedi ki...

Guardiola'nın Henry'yi ısrarla neden göz ardı etmeye çalıştığını anlayabilen varsa bana da anlatsın bir zahmet.. Adam ortaya Messi'yi çekiyor, Henry'yi kulübede oturtuyor..

Necdet dedi ki...

bu busquest'in barça'da oynuyor oluşu acayip geniş bir kulis kapasitesi olan kaleci eskisi babası yüzündendir, maçı(ya da son yıl içinde oynanan herhangi bir maçı) tekrar izleyin, ancak gözleriniz toplu/topsuz alandaki busquest'te olsun. iddia ediyorum, gelsin bizim üç büyüklere transfer olsun, devre arası yollanır. şaka mı bu, krkic yeteneksizinden sıtkımız sıyrıldı zaten, bırakın da toure oynasın biraz. maçın ilacı yaya toure'ydi kanımca. rövanşında 3-1 biteceğini, uzatmalarda pedro'nun turlayacağını düşünüyorum.

Unknown dedi ki...

cortez85: do not start trolling around dude. And do not trust others for doing your own work. In Turkish (el uzvuyla gerdege girme!)Let's see if you will be so thrilled when the national team of Catalunia wins the trophy in your hometown. That will be a sight to remember, and Franco will live happily ever after, mayhaps ? :)

ahmet serdar dedi ki...

bizim ülkedeki fanatikliği bıraktık işi isğanyaya taşıdık :))) çok ilginç belirtmeden geçemedim.
dün gece saat 1:30'a kadar bekledim. ikinciyarı 3. golü gördükten sonra artık dayanamadım gözlerim kapanıyordu, bıraktım yattım. star tv'de bu kararları veren arkadaş kendisi hakkında içimden geçenleri keşke bilebilseydi, belki bir nebze rahatlardım.
Barça'nın ve messi'nin futboluna hasta olsam da inter'in (mourinho'nun) buradan turu vereceğini düşünmüyorum. Guardiola 1,2 oyuncu tercihinde hatalıydı denilebilir ama iniesta olsaydı sonuç Barça lehine olabilirdi.

liverpoolandkop dedi ki...

NTVSpor'dan =)

Maç sonrası bir diğer ilginç not ise Mourinho ile Xavi'nin koridorda tartışması oldu. Xavi, açık bir penaltılarının verilmediğini savununca, Portekizli teknik adamın yanıtı, “Geçen yıl da Chelsea ağlarken siz gülüyordunuz” oldu.

Maslow dedi ki...

zafer çığlıları atmak için erken, camp nou'da azgın bir barca olacak inter karşısında ve turu getiren skoru ilk 45 dakikada yakalayacaklarını düşünüyorum. ondan sonrası inter için tatsızlık olacak zaten.

admin dedi ki...

Inter kupayı alır, sonra da Mourinho Madrid'e uçuş bileti alır. Adamım benim.

farukbaydar dedi ki...

kim olursa olsun bu başarmış olan kişi; karşı bir cephesi de oluveriyor... temiz bir futbolu bize izlettiren barcelona da olsa, sempati duyduğu takım inter olmasa bile barcelonayı yendiğinden dolayı inter lehine tavır gösterebiliyor refleksler...
sürekli başarıyı hükümranlık sayabiliyorlar, tepemizde dolanan bir barcelona baskısı hakimiyeti algısı... enteresan geliyor bana...
barcelona; keçinin olmadığı yerde varolan bir abdurrahmançelebi değil ki... tesadüfleri, şansları makul düzeyde kullanabilen bir başarı dizisi...

serie A'da roma şampiyon olurken, gemisinden ilk atlayan olacaktır belki de madrid'e doğru yola çıktığı söylenen mourinho...

2-0'a kalır milanoda... toz duman olur, uçuşlar iptal olabilir madrid'e...

mrt dedi ki...

Barça gibi ben de deplasmana gittim, maçı izleyebilmek için. Otobüsle değil, yürüyerek. Çay demlediler, sağolsunlar.

Bu ince mesaj star tv ye ulaşırmı acaba ? =)

Unknown dedi ki...

BT cevab veremedi

Radical Media dedi ki...

Liam Brady , Paul Ince ve Klaus Fischer gibiordinaryüsleri oynatan Inter'in çocukluktan beri hastasıyım. Renklerine aşığım özellikle. 3o senede beni bu kadar mutlu eden bir galibiyetleri de olmadı. Teşekkürler mourinho

BT dedi ki...

@aliveli
Sevgili kardeşim, hayatımı blog yazarak kazanmıyorum. Bu yüzden call-center gibi anında cevapn verme şansım yok.
Madem bir cevap talep etmişsin buyur. A planını oturtamayan adamın B planı nasıl olsun ki demiştim o yazıda.
Rijkaard A planını da sakatlıklar yüzünden oturtamadı ve başarılı bir sezon geçirmedi.

TA dedi ki...

aceto

kewell ve baros sakat olunca sistem oturmuyor mu? helal olsun böyle ince ayar bir sisteme:)

Onur dedi ki...

maçı vermeyerek papatyam adlı süper diziyi yayınlamayı tercih eden biz papatyam sevdalılarını bu zevkten mahrum etmediği için star tv yönetimine teşekkür boynumuzun borcudur.. yoksa kim ne yapsın dünyanın en iyi futbolunu oynayan barcelona'ya karşı "deli" mourinho'nun takımı inter'in maçını?

şaka maka sağlam bir avantaj elde etti mourinho.. önümüzdeki sene hoca olarak yer alabileceği statta finali oynayabilir.. böylece hem gutierrez hernandez'in dilekleri kabul olur hem de mourinho daha aylarca konuşulur.. aslında xavi'nin "penaltımız verilmedi!" isyanına, "geçen seneki chelsea maçında susuyorlardı ya?!" diye cevap veren bir adamın konuşulmak için şampiyonlar ligi finaline falan ihtiyacı yok gibi.. :)

rövanşı ne olur bilmem ama pep guardiola işleyen sistemini bozup, maxwell ya da keita'dan sol ön oyuncusu yapmaya çalışır, messi'yi sağdan alıp pedro'nun önüne koyup ikisini birbiriyle çarpıştırmaya devam ederse la liga da tehlikede.. hoş, andres iniesta'nın sakatlığı da sistem değişimini yaratmış olabilir ama bence geçen yılki 4-1-2-2-1 sistemi hem messi için hem henry veya pedro için hem de orta sahadaki 3'lü için çok daha iyi gelir..

pep guardiola'ya gereken aklı verdikten sonra bir barcalı olarak umarım rövanş maçında gerekli avantaj elde edilir ve bernabeu'da final oynanır.. işte gutierrez hernandez'i bir de o zaman dinlemek gerekir.. :))

Adsız dedi ki...

bence de mourinho guardiola'yı ezdi. ama guardiola'nınki de akıl alır hatalar değildi. ibrahimoviç'i -sakat değilse- hangi akla hizmet çıkarıyorsun? madem kenarda güvendiğin forvet yok. sonra işte böyle gol atmak için yüklenirsin ama ceza sahasında topla buluşan adamlar maxwell, keita ve pique olur. zavallı pique 2 net gol pozisyonunu harcadı. napsın adam, dönmüyor beli gerektiği gibi.
en son bizim milli takım 90'larda böyle hatalar yapardı, sahada forvet yokluğundan ogün ve alpay girerdi pozisyonlara.