31 Mart 2010

Arsenal 2 - Barcelona 2

Emirates'de ilk 15 dakikanın özeti şuydu galiba. John Locke, Ada'nın zımbırtısıyla oynadı, yine zamanı kaydırdı. "Bu da geleceğin futbolundan çeyrek saatlik bir demet beyler. Birazdan sahilinize geri döneceksiniz." İlk yarıdaki oyunu dünyada bir standarta oturtabilmek için gerçekten de bir 20 yıla ihtiyacı var galiba teknik direktör ve bilim adamlarının. Kağıt üzerinde "süper maç" olur denilen maçların süper maç olması tadından yenmiyor tabii. Bu oyunda topa en iyi hükmeden iki takımın kapışması... Sadece sahadaki kurgularıyla değil Henry'den Fabregas'a, 2006 finaline kadar sahne gerisinde onca hikaye barındırması da cabası. İki sezondur gerçekten inanılmaz 90 dakikalar izliyoruz. Geçen sezonun efsaneleri arasına koymakta bir sakınca yok bence. Lakin ilk 15 dakika sanırım son zamanlarda gördüğüm en iyi açılıştı. Atletik, teknik ve tek pas oynayan bir takımı kendi sahasında %24 topa sahip olmaya mahkum ediyorsunuz ki bu en az Almunia'nın devleştiği pozisyonlar kadar önemlidir. Iniesta'nın olmadığı onbirde sola atılan Pedro ve geride her zaman en zayıf halka kabul edilen Busquets dahil ilk yarıda inanılmaz bir pas trafiğiyle hallaç pamuğu gibi attılar Arsenal'i. Solda Maxwell ile çıkmak yerine Pique'nin uzunları, sağda Alves'in git-gelleri ve Xavi'nin hükümdarlığı. Arsenal bu dönemden 0-0 ile çıkabildiyse Almunia'nın ellerine ve Tanrı'ya şükretmeli. Bu baskıya rağmen rakip kalede iki pozisyon bulduklarını da not düşmek lazım. %75 ile topa sahip olan takımın peşinden koştururken de iki telef verdiler. Arşavin sakatlandı mı bundan emin değilim. Kafa kafaya gittiği şampiyonluk yarışında 10 gün sonra Santiago Bernabeu'ya gidecek olan Guardiola'nın bu maçtan önce Mallorca deplasmanında Messi ve Xavi'yi yedek başlatması da Emirates istilasının bir parçasıydı. Devre arasına girerken topa sahip olma %72 Barcelona, telef olan Arsenal'li iki, adamı deli eden spiker birdi. İkinci yarı topun "Yuvarlağım ama benden bu kadar" deyişiyle başladı. Onları kurtaran Almunia bunu, yedi; onları kaçıran İbra bunu attı. Futbol işte! 2-0 sonrası Premier Lig-La Liga arasındaki tempo farkıdır. Arsenal'in atletleri ayakta kaldı. Arsene Wenger'in Ebou değişikliği oyuna özellikle ikinci yarıda damga vurdu kenarda oyunu tutacak alternatifi olmayan Guardiola ise skoru yeterli gördü. İngiliz takımının kenardan gelen İngiliz'in yardığı yine Barça'nın sol içi. En zayıf karınları. Ardından Fabregas penaltıyı Puyol'dan aldı, arkadan yaslanacağının farkındaydı. 80'den sonra ekrana bakanın sanırım hiç bitmesin diyeceği bir maç izledik. Rövanşta Fabregas'sız Arsenal, Puyol ve Pique'siz Barcelona karşısında ne yapar? Ben olsam La Boqueria'da yemek yemeden dönmezdim... Son olarak Almunia'nın selamı var. Elinizdeki siyah-beyaz divx filmleri, Arsenal Kulübü-Londra adresine yollayabilirsiniz (!) Messi demeden yazı bitti. İyi mi (!)

54 yorum:

Onur Aydın dedi ki...

Futbol ziyafetiydi.

GrandVizier dedi ki...

Barcelona dünyanın üstünde top oynadıgı macta valdes-maxvell-guardiola iş birligiyle 2-2 beraberlikle yetindi,he bişey değişir mi?Bence değişmez,ikinci maç en az 2 fark atarlar ama biraz tadımız kaçtı o yani.
Bide bu barcanın ilk 15dksının dvd'si cıksada,türkcell SÜPER ligten sıkıldıgımızda izlesek

AbSurDMaN dedi ki...

Abi aynen dediğin gibi, 80'den sonra maç bitmesin istedim resmen. Çok güzel bir Şampiyonlar Ligi gecesi oldu benim adıma.

Arsenal'in hala tur atlayabileceğine inanıyorum, rövanşta 3-3 gibi bir spor gelebilir, şık durur.

tilmac dedi ki...

"Yuvarlağım ama benden bu kadar"
Onlar futbol oynamıyor! Sizde yazı yazmıyorsunuz!

Bu Barcelona'nın temelini kuran Rijkaard'ı 3 gündür kovanlar bu gece bu maçı elbette ki izlemiyorlar. Hiç izlemediler zaten.

O maçlarda yazılarınızda hiç bitmesin...

osmancanpolatblog.com dedi ki...

hakem 3 dakika uzatma verince deli oldum 6 7 dakika verde su maci 3 4 dakika daha fazla izlemis olalim diye dusundum

bonaventure dedi ki...

bu iki takımın finalden önce eşleşmesinin en güzel yanı bir yerine 2 maç yapacak olmalarıdır.

bir de daha ilk maçtaki kartlar neticesinde ikinci maçın heyecanı bastı.

S.Dyrn dedi ki...

@osmancanpolat

fabregasa acıdı sanırım hakem.

Cosa Nostra dedi ki...

Penaltı neyse de, Puyol'un kırmızı kart biraz fazla kaçtıu sanki o pozisyona.

Adsız dedi ki...

messi'nin ne oldugunu boyle premier lig takımlarına karsı daha iyi anlıyoruz.

Aydın dedi ki...

Bu premier lig temposu olayını abarttığını düşünüyorum.Barca'nın yorulduğundan değil, Guardiola ve Valdes'in saçmalaması, hakemin yarattığı bi penaltı sonucu maç buraya geldi.Btw ikinci yarıdaki oyunuyla umut verdi Inter'im.Muhtemel Barca - Inter yarı final öncesi söyleyeceğim şu:İlk maç Nou Camp'ta olursa Inter finale gidebilir...

Adsız dedi ki...

@tilmac
rijkaard'ın barca ya kattıkları zaten ortada ama onu barçada 2 günde yapmadı 5 senede yaptı ilk sezondaki durumunu herkes biliyor ama galatasaray daki durumu hala hazımsızlık yaratıyor her ne hikmetse

neyse maça gelelim
sahi bir messi vardı ne oldu

Quaresma7 dedi ki...

"Onları kurtaran Almunia bunu, onları kaçıran İbra bunu attı."

Küçük bi' anlatım bozukluğu var abi, bu enfes yazıya tabiki gölge düşürmez ama bilgilendirmekte fayda var diye düşündüm..

Halim dedi ki...

arsenal beni hayal kirikligina ugratti. yok bende barça'nin turu geçmesini isterim ama bu kadar da eze eze olmamali.

Musti dedi ki...

muazzam bir maçtı gerçekten. gözler futbola tam anlamıyla doydu. almunia maçın kahramanıdır ama valdes'in bendtnerin süper ötesi kafa vuruşunu kurtarması maçın pozisyonu ve belki de kırılma anıydı.

çagdas dedi ki...

Guardian'dan bir yorum :

"As a Barca fan I feel as if I farted after having marathon sex with a supermodel.

I'm not sure that that's the analogy I wanted but...yeah, that's the analogy I wanted.
"

liquefied dedi ki...

Wenger'in en zayıf bölgeyi teşhis edip zehiri salması efsaneler arasına girecek hamleydi bence. Resmen maç dönecekti de, Fabregas sakatlandı.

frodo555 dedi ki...

Messi demeden yazı bitti.... de içinde messi diyecek pek birşey olmayan ilk barça maçımı benim...

unknown dedi ki...

çok güzel maçtı gerçekten.. Gönlüm topçulardan yana ama ispanya'da barca turu 2-3 farkla geçecektir.. ilk 15 dk'da yaptıkları tempoya hayran kalmamak elde değil.. El classico'nun da en az bu maç kadar zevkli ve gollü geçeceğini düşünüyorum.. Güzel maçlar bizleri bekliyor..

Homidi Gırtlak dedi ki...

Barcelona acisindan inanlimaz bir ilk yariydi arsenali kendi sahasinda bu kadar ezen baska bir takim gormemistim. Bununla birlikte ilk yari 0-5 de bitebilirdi 2-0 arsenal de onde kapayabilirdi bu sanslari yakaladi arsenal. Yalniz kacan "galibiyeti" guardiola'ya ve valdez'e baglayanlara inanamiyorum. Ben mi farkli maci izledim bilmiyorum ama Bendtnerin kafa vurusunu inanilmaz bir sekilde cikaran da valdez degil miydi yoksa? Bu kadar guzel bir mac izledikten sonra oyunculari ve bu oyunu izletenleri suclamak cok sacma bence sonucta son 35 dakika boyunca arsenal hakimiyetinde oynanirken karsidaki Barcelona da ayni kadroydu (belki Ibra cikmisti tam ne zaman cikti hatirlamiyorum) Eger butun ilk yaridaki baski ibrahimovic sayesindeyse bişi diyemem tabi ki. Arsenal son 35 dakikada moral bozup sacmalamak yerine gercek kimligine burundu ve barcelonadan topun hakimiyeti devraldi. Son olarak da macin hakemine inanamadim resmen sahada ne bir sertlik ne bir gerilim varken cok buyuk kısmı yanlıs olan 6 sarı kart 1 kırmızı kart cıkarttı. İki tane futbol oynamaya calısan pozitif olmaya calısan takımın macında bu kadar sacma kartlar cıkararak 3 oyuncunun ikinci macta oynamasına engel oldu. Surekli bizim ulkedeki hakemler elestirilecek degil ya massimo busacca da sert ve gerilimli olmayan maci sanki cok sert bir mac yonetirmis gib yoneterek gecenin en basarısız ismi olmustur benim gozumde.

erdem diye biri dedi ki...

ben de forma tasarımlarımı artık arshavin'e yollamayı planlıyorum.


@liquefied
sen curling oynamaya gitmemiş miydin ???

mre dedi ki...

Topa hakim olmayı seven takımlar, topun peşinde koşmayı sevmezler. Arsenal'in özellikle ilk 60 dakikada yaşadığı budur.
Bence bu iki takım her ay bir maç yapsın, tv-stadyum tüm gelirleri hayır kurumlarına,fakir ülkelere bağışlansın. Unicef vs. zengin olsun, bizim gözümüz doysun, dünya daha güzel bir yer olsun, AMİN.

lionel dedi ki...

@ozurinho
adam resmi olarak dünyanın en iyi oyuncusu, sen hala 5.boyutta algı problemleri yaşıyorsun.

Adsız dedi ki...

Bu maçta Messi ne yaptı diyenler Noat Samisa'nın yazısını okuyabilir:

http://noatsamisa.blogspot.com/2010/04/arsenal-2-2-barcelona.html

İbra erken ve kolay golleri atamayınca belki de tarihi fark gitti.Kendi yeteneğiyle attığı geç goller Barcelona'yı frenleyince bu skor oldu.
Ayrıca sanırım Fabregas gelecekse Toure yolcu çünkü hem sürekli yedek, hem de onun yerinde oynayan Busquets çok iyi gelişim gösterip Barcelona takımında artık sırıtmıyor.

TA dedi ki...

@mre katılıyorum.şimdiye kadar topa hakim oynayan arsenal bu maçta top göremeyince birşey yapamadı.arsenal gerçekten yumuşak bir takım.faul bile yapmadılar nerdeyse.barca, karşısında bir manu yada çelsi sertliğini göremedi ve bunun sonucunda oldukça fazla pozisyona girdi.her takım arsenal gibi yumuşak olmaz.arsenal göstermiştirki barcaya karşı böyle oynanmaz.diğer takımlara ders olsun.(5-0 olabilirdi) geçen sene çelsi-barca maçını hatırlayın.top yine barcadaydı ama barca pozisyon bulmakta çok zorlandı.
arsenal tipik bir ingiliz takımı değilde hollanda takımı gibiydi.

bu futbolun yaygınlaşması için 20 yıl gerekli yazmışsında ona hiç katılmıyorum.eğer her takım yumuşak oynarsa 20 yıla gerek yok.2 yıl içinde yaygınlaşır.ama dünyada futbol böyle yumuşak oynanmıyor seninde bildiğin gibi.omuz omuza mücadeleler ve sertlik olmadığı zamanlarda bu tür bir oyun yakalanabilir.bu futbolun yaygınlaşmasını isterken şöylede düşünmek lazım. barcanın karşısına barca gibi takımlar olduğu zaman maçlar nasıl geçecektir?barcayı oynatmayanı(çelsi-sert futbol))gördük.barcaya ezilenide(arsenal-yumuşak futbol)gördük.-zaten devamlı görüyoruz-.. iki durumda da barcayı sevdiler.daha barcaya karşı barca maçını izlemedik.acaba yine sevebilirler mi? yoksa bunlar çok pas işini abarttı diye burun mu kıvırırlar.
özeti şu. herkes barca gibi oynarsa barcanın ne numarası kalacak.barca bir renk manu bir renk getafe bir renk. hepsi ayrı bir renk. hepsinin aynı renkte olmasını istemek bana iç açıcı gelmiyor.

Çetin Cem dedi ki...

ben divx esprisini anlamadım :/

TA dedi ki...

şunuda eklemek istiyorum. barcayı klonluyoruz ve barca-barca maçı izliyoruz.barcada neyi seviyoruz.oyuna hakimiyet oyunu rakip sahaya yığmak.iki barca takımı ikiside nasıl oyuna hakim olacak?bir saha (105-68) iki barcayı kaldırmaz kanımca.çünkü hakim olma durumu var.bir sahada iki hakim takım olmaz.olursa ona barca denmez.

ama manuyu klonlasak nasıl olur.klonlamaya gerek yok.var zaten benzerleri.bu futbol anlayışında oyuna hakim olma anlayışı yok.iki takımda belli dakikalar oyunu oynuyor.bunun sonucunda iki takım birden iyi olabiliyor.ş.liginde 4-4 biten maçlar(liverpool-çelsi) ve premier ligde benzer sonuçlar çıkıyor.
AMA barcanın oyun anlayışında iki takımın iyi olmasına imkan yok.bir maçta iki takımda oyunun hakimi olmayacağı için.çünkü barcayı barca yapan oyuna hakim olmak(70-80 dakika).yani barca bir kurbana ihtiyac duyar barca olabilmek için.ihtiyac demesekte bir kurban mutlaka olur.

dünya futbolunda barca ekolünün yaygınlaşması olabilir.ama bunun sahaya uygulanabilirliği imkansızdır.fb nin gs ye gsnin gbye muhtaç olduğu gibi barcanında kurbanlarına ihtiyacı vardır.barca olabilmesi için.bir sahada iki hakim takım olmayacağı için.barca oyun sisteminde.
ama bir sahada iki manu olabilir.

ileride şu hiçbir zaman denmeyecek:iki takımda bu maçta barca gibi oynadı.bir maçta sadece bir takım barca gibi oynar.ona barca diyebilmemiz için.(hakimiyet prensibi)

bir maçta belli dakikarda her iki takımın hakim olma durumu ise manu futbolunun durumunu gösterir.

keşke barca modeli dünya futbolunda yayılsa demek reele uygulanamayacak bir durumdur.
genele yaymak imkansızdır.ama barcanın yerini ben alabilirim diyebilirsin ancak.barca gibi kurbanlarını yemek için:)
modern dünyanın(kapitalizmin) insanlara herkesin zengin olacağını yutturması gibi herkesin barca olacağını yutturmasıda buna benzer.(acetoya demiyorum tabi:) )

kidfromleeds dedi ki...

macin skor tahmini pollunda 1-1 biter demistim, mac berabere bitti. mukemmel bir mac oldu ama burda messi'yi sorgulayanlari anlamiyorum. barcelona rovansi cok farkli kazanir ve herkes messi'yi konusur bence.
ilk yirmi dakikada siir gibi futbol oynadi barcelona, bu takimi eleyene ask olsun!

baldur dedi ki...

"messi'nin nasıl biri olduğunu premier lig takımlarına karşı anlıyormuşuz." hımm geçen sene finalde manchester united karşısında nasıl çok iyi oynadı o zaman messi? o zamanlar manchester tayland takımıydı herhalde.

canoğlan dedi ki...

bu maçın rapidini ya da torrentini bulabilir miyiz? teşekkürler.

sunshine dedi ki...

Guardiola ikinci yarıda keita yerine toure'yi ve 70'den sonra yorulan pedro'nun yerine bojan'ı alsaydı maçın skoru başka şekilde olabilirdi.Ama nedense özellikle bojan'ı oyuna almamak için özel bir çabası var gibi.
Ayrıca bir maçın spikeri ancak bu kadar berbat olabilir.Ama Ertem Şener'i Okay Karacan'a tercih edenler var.Onlar bunu hakediyor.

mrt309 dedi ki...

Xavi, Nasri ve Walcott heryerlerinden öpülecek adamlar. Ayrıca Valdez eskisi gibi değil. Önceden varolan Valdez dandik kaleci algısı hala sürüyor ancak la liga'da izliyoruz. Adam resmen kendini geliştiriyor. Bence gayet iyi bir kaleci şu an.

Del Piero dedi ki...

Spiker deli etti, gereksiz gereksiz bilgiler artık baydı, sanki sürekli ilginç bir şeyi paylaşınca, bize daha sevimli gelecekmiş gibi.
Arsenal gerçekten çok yumuşak oynadı, barca istediği gibi topu evirdi, çevirdi, oyunu yönlendirdi ama işte son anlarda skoru koruma çabası, bana öyle geldi ki biraz da rehavetle maç berabere bitirdi.
Sonuçta barcelona mevcut tüm takımlardan çok farklı ve estetik, bu turu da geçecektir kupayı da alacaktır diye düşünüyorum, inşalllaaahh.

Del Piero dedi ki...

Bir de walcott gerçekten iyi oyuncu, maça baya bi hareketlilik getirdi arsenal adına. bentder de iyiydi bence, herifin çok iyi bir kafa topunu valdes harika bir refleksle kedi gibi pençeledi, bunun dışında iki de iyi asist yaptı.

James dedi ki...

Ben bu maçta Arsenal tribünlerine hayran kaldım. O ilk 20 dakikadaki baskıyı bir Türk takımı yemiş olsaydı tribünler depresyona girer maç sonuna kadarda susardı. Ama ingilizler sanki profesyonel olarak yetişmiş taraftarlar gibiydi. En ufak bi olumlu harekette coştular, bu da takımı o baskıdan rahat çıkardı.

varol döken dedi ki...

@çetin cem
ertem şener'in kendi kendine yaptığı maçtan pozisyonlar onlar:

- almunia tam bir siyah-beyaz film hayranı

- arshavin üniversitede moda tasarımı okuyor

- bir ingiliz atasözü: son dakika iniesta, tüm londra yasta

- barcelona yine mevsim normallerinin üstünde oynuyor (bir reklamcı olarak bu lafı çok beğendim ama onu da itiraf edeyim:)

- parlayan yıldızı, müthiş futbolu onun barcelona'ya gitmesine engel olamadı (buradaki anlatım bozukluğu ile ilgili kendisiyle konuşacağım)

- bu maça kalp değil kalp pili taksanız dayanmaz (kalp bitince takıyorlar zaten kalp pilini burda da insani bir bozukluk var ama onu ben düzeltemem, doktorlar bunun için var)

varol döken dedi ki...

maça gelince...

ertem şener'den maça gelemiyor işte insan ne acı...

ilk 15 dakika ne bir arsenal futbolcusu ne taraftarı olmak istedim ve bütün samimiyetimle söylüyorum, barcelona'nın kendi takımımla karşılaşma ihtimalinden çok korktum... bilgisayar oyununda alsanız, karşı takımın bütün özelliklerini 1, barcelona'yı 20 yapsanız, default olarak bir sürü hile çekseniz yine böyle bir oyun oynanmaz, oynamamaz...

barcelona'yı izledikten sonra futboldan anlamadığıma bir kez daha şükrettim...

not: messi'ye ihtiyaç kalmadığı için, kendisini çok göstermediğini düşünüyorum, yani normal insanı dövmeyen süperman gibi diyebiliriz...

orkun dedi ki...

@tilmac;
Eğer Aceto'nun ifadesini homofobik bulduğun için kızıyorsan, bence haksızlık ediyorsun, çünkü o cümledeki gönderme "top yuvarlaktır" lafına.

Ne acayip maçtı gerçekten; ilk yarım saatteki topa sahip olma yüzdelerinin yanısıra şut istatistikleri de 0/1'e karşılık 6/12! Bu seviyede olacak iş değil, "bu Messi insan değil" yerine, "bu Barcelona takım değil."

MustafaAGCA dedi ki...

Yazıyı da yorumları da zevkle okudum. Teşekkürler hepinize :)

ocsb dedi ki...

@orkun

yanlış anlamışsın tilmac'ın dediğini. hani derler ya onların oynadığı futbolsa bizimki ne diye. bu da ona benziyor biraz. bu takımlar futbol oynamıyor, dünya dışılar gibi bir ifade kullanmış. övmüş yani bildiğin.

aceto'yu da yazdığı mükemmel yazı için övmüş. sen yazı yazmıyorsun, sen çok daha harika bir şeyler yapıyorsun, sen de dünya dışındansın gibi. yok yani homofobiklik falan.

orkun dedi ki...

ah sooo, haklısın yav, şimdi tekrar okuyunca :)

ihk dedi ki...

abi istek parçası gibi olacak ama arda'nın tam saha'ya verdiği röportaj, özellikle de "4-4-2'yi milli takımda öğrendim" kısmı hakkında bir şeyler yazar mısın?

Del Piero dedi ki...

@varol döken
"parlayan yıldızı, müthiş futbolu onun barcelona'ya gitmesine engel olamadı"

şu cümleyi duyunca bittim ben zaten, ağlamak istedim.

iruhanu dedi ki...

http://www.mysoccerplace.net/forum/topics/arsenal-vs-barcelona-full

maçı izlemeyenler buradan indirip izleyebilir....

İsim dedi ki...

Yorumcu bir arkadaş Messi'yi Premier lig takımlarına karşı anlıyoruz demiş:)
Manchester United'a sordum söylemediler ama:)

Çağrı dedi ki...

Madem yazıya Lost ile girdin abi benim önerim de şu; Xavi'de keşke Richard Alpert gibi olsa, hiç yaşlanmasa, hatta black smoke olup Mustafa Sarp veya Mehmet Topal'ın içine girse de öyle izlesek =)

TA dedi ki...

aceto ben beşiktak-eskişehir maçındaki eskişehir ve beşiktaş takımlarının klonlanmasını daha çok isterim.iki takımda birbirlerini ezmeden iyi oynadılar.
ama rakip takımın ezildiğini izleyen ve bundan haz alanlarada saygım var.:)



futbolseverler 4 tür maç izlerler.

sivas-dardanel(ör.iki kötü takım)

barca-çelsi( biri aktif diğeri savunmada sert)

barca-arsenal(biri ezen diğeri ezilen)

beşiktaş-eskişehir (ikiside aktif-ezen ve ezilen yok.)

benim tercihim beşiktaş-eskişehir maçıdır.ve benzerleridir.

dogan pamuk dedi ki...

maçı izlemek için köyde iki kahve dolaştım üçüncüsünde açtılar maçı.
dakika 17. yanımda oturan 75 yaşlarında komşumuzun maç yorumu.
"nu sarılar neye her yerde, kırmızılar az galiba"
iyice kendimden geçtim.

Adsız dedi ki...

barcelona'nın dizilişinde bir süredir kimsenin nasılsa farketmediği ve nedense bahsetmediği bir değişiklik var. messi kanatta değil, santrafor arkasında oynuyor. forvette (solda) iniesta olunca sağ açıkta, (sağda) pedro olunca sol açıkta kimse oynamıyor ve ataklarda orta sahadan bir kişi, örneğin bu maçta keita, o bölgeye yerleşiyor. kafadan messi'yi sağ açığa, pedro'yu sol açığa koyuyoruz ama sahada bakarsanız pedro'yu hep sağda görebilirdiniz. hatta açık gibi değil, bayağı orta saha gibi oynuyor, messi de ibra.'e yaklaşınca diziliş 4-4-2'ye dönüyor.

arsenal'de beni şaşırtan o kadar forvet bolluğuna rağmen arşavin (böyle yazmamız gerek adını) sakatlanınca oyuna eboue'nin girmesi. oysa walcott kenarda oturtulacak oyuncu olmadığını gösterdi.

bir de o pozisyona penaltı demeyenlere inanamadım. fabregas vurmak üzereyken puyol direk arkadan ayağını koydu. bizim tv hakemlerimizin yaptığı hataya düşüp yavaş çekimde ve sadece düşme anına bakarsanız anlamazsınız ne olduğunu.

mates dedi ki...

topun peşinde koşmazsan akşamki arsenal gibi olursun. işin özeti budur esas.
topu senden daha iyi çeviren bir takım varsa karşında, üründülvarî tabirle alan daraltan pres uygulaman ve bloklararası bağlantıyı kaybetmemen gerekir.

futbol heyecanının ikinci maça sarkmış olması seyirciler açısından paha biçilemez.yoksa farklı bir barca galibiyeti diğer maçı angaryaya çevirirdi.
bu sene de kupa barcaya yakın.
chelsea ve real madrid erken elendi.
barcayla başedecek tek takım liverpooldu, o da lanet istikrarsızlık illetinden kurtulamadı. Ne diyelim hayırlısı.

serbestvurus dedi ki...

Arsenal daha ötesi var mı? maç 0-0 berabere bitse arsenal ispanyaya ümitsiz giderdi. ama şimdi gördü ki en az barcelona kadar finali hakediyorlar ve bunu engel olacak hiç birşey yok. rövanşta fabregası fazla aramazlar umarım. bir farklı galibiyetle turu geçen arsenal olur.

coolasfcuk dedi ki...

@ baldur
hımm geçen sene yarı finalde chelsea karşısında nasıl çok iyi oynadı o zaman messi? diye de sormazlar mı adama?

hala ortada bi sidik yarışı var bu konuda ama anlayamadım ben bu işi henüz. ilginç vesselam.



ayrıca maçla ilgili hala çözemediğim bi nokta var: barcelona mı çok iyiydi yoksa arsenal mi çok kötüydü?
arsenal tarafında sezonun en kötü futbolunun oynandığını düşünen -arsenal taraftarı olmamama rağmen- sadece ben varım sanırım. hani epl'den bir iki arsenal maçı izleyen bunu ucundan kestirebilir gibi geliyor insana.

erdem diye biri dedi ki...

az evvel spor gecesi'nde maçla ilgili bir kaç istatistik gösterdiler. xavi ve dani alves sandığımızdan daha çok pas yapmışlar, düşünün artık ne kadar pas attıklarını. acaba galatasaray da buna yakın bir seviyeye gelebilecek mi diye sordum kendime ama şimdilik kimse pek mümkün bakmıyor.

bu arada maçtan sonraki kontrollerde cesc fabregas'ın en az 6 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı. gallas ise sezonu kapatmış...

olurolur dedi ki...

evet kimseyi yanıltmadı maçın ismi. Adı gibi muhteşemdi. Maxwell in önceden koşmaya başlamasına rağmen Walcott a yetişememesi görmeye değerdi

Trofolo dedi ki...

Macin linki:
http://friendfeed.com/zoban/e3a07ad9/avaxhome-arsenal-vs-barcelona-ucl-2010