13 Aralık 2009

Valencia 2 - Real Madrid 3

Oyunu seviyorsan, sabrediyorsun. İlk yarıdan pek keyif aldığımı söyleyemem. Evet iyi mücadele ama çok top kayıpları ve bir bende; bir sende ile geçen 45 dakika. Son zamanlarda çok maç seyretmiş olmanın bıkkınlığıyla abartıyor da olabilirim. Sakat Kaka ve cezalı Ronaldo'nun olmadığı Higuain-Benzema ikilisiyle başlayan Real Madrid'in bu deplasmandan çıkması zordu. Valencia ikinci yarı çok daha zorlaştırdı ama Pellegrini takıma en azından tüm yıldızların parlaklığına rağmen savaşmayı öğretmiş. Ne onlar yıldı ne de evsahibi. İki kere öne geçip tabelada beraberliği görmelerine rağmen 3 puan için ısrar ettiler. Higuain'in sadece bu sezon değil geldiğinden beri Real Madrid'de "under rated" bir golcü olduğuna herkes mutabıktır sanırım. Maçı tutan adamdı. Pepe ki sakatlığı ciddi (en az 3, maksimum 6 ay) görünüyor yerine giren Garay ile de galibiyet golünü buldular. Son 10 dakika rus ruleti gibiydi. Valencia'nın forvet hattıyla defans hattı arasındaki kalibre farkını Galatasaray'a benzetebilirim; buna kaleci de dahil. Kolay yiyorlar ve David Villa başta olmak üzere hücumcular skoru çıkartana kadar harap oluyorlar. Geçen hafta Bilbao'dan çıkarken yıprandıkları kesin. Barcelona'nın tadı tuzu kalmamış derbide (Topla oynama oranı yine %70 Barcelona) Madridlilere göre olmayan penaltıyla (ilk yarıyı izlemedim) kazandığı maçın ardından Real Madrid'in Mestella'dan 160 milyon Euro ödediği iki yıldızı olmadan çıkması büyük iştir. Xabi Alonso-Lass varsa kadronda savaşırsın, Higuain de varsa işi bitirirsin de denilebilir kısaca...

19 yorum:

Schumy dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=-6MUPDdNQqE

bu pozisyon kime göre penaltı acaba birisi cevaplasın.

Neyse %70 pas yaptıysa Barca haketmiştir, nasıl ki Galatasaray ikinci golü atamazsa beraberlik golünü yemek zorundaysa...

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Tüm samimiyetimle söylüyorum,"Real'den adam seç,Barça'ya al." deseler,Casillas'tan sonra seçeceğim ilk adam Higuain'dir.

Kaka'ya lafım yok tabii,ama bizim sisteme uymaz.

SirEvo dedi ki...

2. yarı acayip zevkliydi. 5 gollü bol pozisyonlu maç izlemeyeli çok olmuş. Hele Beşiktaş taraftarıysan.. :D

aşkın dedi ki...

Barça'nın penaltı penaltı değil, bunu da sezon başından beri iteklenen Real Mardin'e verilenlere sayın.
Nazar boncuğu olsun.

lionel dedi ki...

@schumy
o pozizyonda kesinlikle penaltı yok ama geçen hafta ronaldo kendini attığında penaltı yok diyomuydun ya da adamı tekmelerken sarıdan mı atılmalıydı ve ya direk kırmızı mı görmeliydi.bunları konuşmak pek içinden gelmiyo sanki yoksa realin maçlarını izlemiyomusun.hakem muhabbetini bırakın artık.sen neresinden tutarsan elinde kalıcak yoksa kabul et.

felix mourinho dedi ki...

abi şu bruno saltor denen adamın valencia'da ne işi olduğunu birisi bana söyleyebilir mi? kel futbolcumuz yoktu, onun açığını kapattık felan diye mi?

gitsin espanyol'da forma giysin. barça ile adı geçti diye hemen alıyor bu valencia'da. öndeki 6'lı ile arkadaki 5'li konya ovası ile nepal gibi yahu.

emery konusunu ise hiç açmak istemiyorum zaten...

Lupo Mannaro dedi ki...

Yalnız Marcelo'yu unutmayalım bu maç.Bugün sahanın her yerindeydi ,kendini aştı bir o kadar da Casillas'ın kendini aştığı gibi.Bence artık Casillas'a bi hava değişikliği lazım.

Evet Barca hakemin uyduruk bir penaltısıyla aldı maçı.Öyle aman aman iyi ataklarıda yoktu ilk yarı Henry pozisyonu dışında.Madridin 1 maç eksik alırsa 1 puan kalır.Ronaldo ve Kaka sız iyi oldu bu galibiyet..

quanch dedi ki...

@felix mourinho
war ya %100 katılıyorum bruno ben de hiç beğenmedim
barça üst oynadık be kardeşim beee geçen senede üst oynamıştım De LA Pena atmıştı ne güzel üst olmuştu.Barça sana tapıyorum ama geçen seneyi bazen mumla aratıyorsun hee sana kızcağım da hiç aklıma gelmezdi:))

xaropinho dedi ki...

3-4 'lük fenerbahçe-beşiktaş maçı gibi olmuş..real 4 kere gelmiş 3 gol bi direk var:)..cesar'da eski takımına çalışmış..

@vakilinchuk
huigain'i bilmem ama casillas'ın yanında ben sergio ramos'u da alırdım.

SkyCaptain dedi ki...

Kadrodada Vaart'ı gördüm de aklıma geldi. NTVSpor'a Drenthe'den duyum gelmiş, devre arasında van der Vaart Fenerbahçe'deymiş... :))

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

Olé mi madrid bueno con dos cojones. Valencianos seguid haciendo videos churras de españeta jilipollas jajajajaj

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

PA TO LOS CULES.. MIERDAS..barca penalti robo..

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

partidazo como los que me gustan... partidos a la inglesa (premiere league) de toma y daca y pelea en el centro del campo y directos a porteria los dos equipos...... este madrid promete y mucho ya empiezan a juntar las lineas y presionar..una defensa rapida y dura un centro del campo pulmon que no para de correr y una delantera veloz y que dispara de cualquier posicion.. esto promete y solo estamos en diciembre si siguen este juego de pellegrini que hizo en villareal con los jugadores que tiene el madrid pueden hacer algo grande...y lo mas importante que no se arrugan y meten el pie.....ME GUSTA Y MUCHO....

Morpheus dedi ki...

o değil de ilk defa Raul'suz bir Real Madrid maç yazısı okudum.

Halim dedi ki...

barça maçindan sonra (sadece ikinci yarisina baktim) bu maçtaki isik ayarlari gozumu bozayazdi. ispanya gibi bi ligde buna nasil onlem almazlar anlamam. tv nin renk ayarlariyla oynamayida pek sevmem. neyse ilk yariya bakayim, maçtaki heyecan belki durumu duzeltir diye dusundum ama oyle olmayinca bende çekip gitmistim. peh, ikinci yari 5 gol olmus.. duyduguma gore real'in golde ofsayt ve ikinci yari neredeyse tum kararlarda hakem real'i kayirmis. hiç sasirmadim desem..

neyse 2010 yilina lider girmeyi garantiledi barcelona. kismetse haftaya bugun 2009 yilinda altinci kupayi kaldiracagiz

K. A. dedi ki...

Valencia'nın sağ bekte Miguel'in yedeğine ihtiyacı vardı. Almeria'nın iyi geçen sezonlarında parçasıydı ve Emery'nin eski öğrencisi. Bir de parasızlık sorunu var. Esas Moya'yı transfer etmiş ve Renan'ı kadrosunda bulunduran- ki Xerez'e kiralandı- Valencia'nın kalesini Madrid eskisi Cesar'ın koruması hatadır. Moya bir kaç hata yaptı diye kale yine Cesar'da. Cesar Moya'dan kesinlikle daha kötü. En önemlisi Renan'ı niye yollarsın? Kaka ve Cristiano Ronaldo yoktu; ama Valencia'da da David Silva yoktu. Joaquin'de eski formunu yavaş yavaş bulmaya başladı. Raul Albiol'un satılması zaruriydi. Alexis'i de kullanmamak saçma bir tercih. Marchena'yı stopere çekip orta sahaya rahatlıkla başka bir isim yerleştirilebilir. (Baraja mesela)
Emery gerçekten iyi yakım çıkartamıyor, rotasyon yaptığı zamanda saçmalıyor. Özellikle Avrupa Ligi'nde kaybedilen puanlar bu sen Emery imzası taşıyor. Bir de beraberlik haksızlık olurdu, Real Madrid sahanın patronuydu demiş ki söyleyecek bir şey yok kendisine.

mre dedi ki...

higuain ayrı bir yazı konusu bence. bu yıl da geçen yıl da açık ara en yaralı oyuncu bence. tek eksiği 50 miyon ve üzerine transfer olmaması.

tofi dedi ki...

benzema'dan bahsetmemişsin hiç, bence o da cok iyi oynadı. barça ise son zamanlarda herhalde ilk defa bu kadar raklibine top oynattı, sanırım yorgun, zevksiz macti bana göre.

rinogattuso dedi ki...

ilahi adalet pepeye tokadını vurmuştur bu maçta...en az 3 ay sakat deniliyor pepeye garay için aslında futbol için çok iyi bi haber bu adam nası oynar kralın takımında anlayamıyorum hierro lu dönemleri hatırlasanıza bence real hücum hattı çok iyi ama bi puyol a ihtiyacları var barcadan eksikleri bu pepeyle filan olcak iş değil velezdeki stoper genç otomendi bavulunu toplamalı ve madrid e gelmeli bence