14 Aralık 2009

Süper Lig'de Maçlar Kaçta Oynanmalı?

47 yorum:

Protanopia dedi ki...

Standart bir saatinin olması gerekmiyor tabi her maç için ama kışı ele alacaksak, akşam maçları 17-18 önceki maçlarda 15-16'da oynanmalı.

Kışın soğuğunda 20 meçının kime ne faydası var. Prime-time meraklısı yayıncı kuruluş hariç.

expo dedi ki...

çalışma şartları trafik eve geldin,stada ulaştın felan sorunları yüzünden 20.00 da oynanmalı bence çoğu kurum ve kuruluş c.tesi bile tam gün çalıştırmakta personellerini.

İsim dedi ki...

Evet gündüz maçlarını özledik,havası,nostaljisi v.s. ama gerçekçi olmak lazım.
Cumartesi günü bu ülkede azımsanmayacak bir kesim çalışıyor.
Ya 18:00 ya da 20:00 en ideal saat gibi görünüyor.
Maç öncesi veya maç sonrası yemek-içki faslı opsiyonu olmalı.
Pazar günler için ise gündüz maçları çok güzel olur ve seyirci sayısını da arttırır diye düşünüyorum.
15:00 mesela.

vts dedi ki...

Bana kalsa erken oynansın. Ama biz boşuna oyluyoruz. Digitürk kaçta isterse o saatte oynanıyor. Bu sene bir de 8 modası çıktı başımıza. Geçen yıl böyle değildi.Bu sene iyi alıştılar.
Sky Calcio ne güzel halbuki. Gündüz vakti ne kadar maç varsa hepsi aynı anda canlı yayında...

SirEvo dedi ki...

8 çok geç bence. Bişeyi çıkıyor yani. En uygunu 7. Hem hava yeni kararmış oluyor hem de geç saatte bitmeyip insanlara işkence olmuyor.

07GENÇLİK dedi ki...

kış saatine geçtik hala 20 00 olur mu yaa eve varmak antalyada bile sorunken gündüz olsun hem tasarruf hem rahat hemde herkes izlesin yaa

Mithra dedi ki...

adnan polat çıksa da 20.45 dese diye çok özlüyorum.bi lig klasiği olarak 19 olsun derim ben.

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

türk futbolunun geniş kitlelere ulaşamamasındakı en büyük iki unsurdan bırısı macların oynanma saatı, ıkıncısı aşırı pahalı bılet fıyatları..

maçların 20'de oynanması tamamen saçmalık.. zaten futbol stadları gerek fiziki koşulları yüzünden gerekse oynanan futbolun kalıtesızlıgınden derbi maçlar dısında dolmuyor. bir de aksam saatlerinde oynanması cabası oluyor..

türkiye gibi aksam saat 22:00 diyince hayatın bittigi bir ülke için gece maçı saçmalıgın danıskasıdır. italyanlar, ingilizler,almanlar öğlen saatinde maç oynuyorken yayıncı kuruluşmu karar veriyor buna?

kış aylarında 15:00, bahar ayında 17:00 bence en uygun olanıdır.

Ayberk dedi ki...

Pazar günleri 14'te, diğer günler 22'de oynansın. Öncesinde ve sonrasında rahat rahat, geniş geniş içilebilsin. :)

Mehmet Ali dedi ki...

pazar 3 diyorum ben. cumartesi de oynanacaksa 3 de oynanmalı. 8 inanılmaz geç bi vakit ve o akşamı o güzelim hafta sonu akşamını öldürüyo. ingilteredeki sistem en iyisi mükemmele yakın olanı. cumartesi 3 de yapılır maçlar. tadın yenmez. öncesi piknik yapar aileler, sosyalliklerini arttırırlar daha sonrada maç izleyip akşam olmadan evlerine dönerler. darısı başımıza...

DaesAgelmar dedi ki...

Cuma günü oynanacak maçlar için saat 20:00, Cumartesi günü oynanan maçlar için saat 19:00, Pazar günü oynanalar içinse saat 15:00 uygun olacağını düşünüyorum. Tabi mevsim şartlarına göre +1 ve -1 saat kaydırılarak ayarlama yapmak en güzeli olur diye düşünüyorum.

Erdal Güngör dedi ki...

Lig maçlarının hepsi pazar günü saat 15:00'da oynanmalı !

TV'de canlı maç yayınları kaldırılmalı onun yerine akşam tek açık kanaldan tüm maçların geniş özeti verilmeli.İlla canlı yayın verilecekse ayda 2 tane önemli maç yeter.

nikolatesla dedi ki...

herkes istanbulda yaşıyor, herkes pazar tatil ya. 15 olsun o yüzden...

Adsız dedi ki...

Kışın en azından maçlar saat 8'de başlamamalı. Karşıda oturanlar açısından saat 8'de başlayan maç adeta işkence oluyor. Büyük takımlar için gündüz maçları neden kaldırıldı hiç anlamış değilim. Eskiden ne güzel gündüz maçları seyrederdik..

Adsız dedi ki...

Şehirlere göre ayarlansa daha iyi olur.
Mesala Kayseri-Sivas gibi şehirlerde kış mevsiminde akşam 20:00 ve ondan sonraki saatler iklim şartlarını göz alındığında hem oynayan hem seyreden açısından işkence saat 16:00 dan sonra sıcaklık aşırı derecede düşer.Bozkır iklimin hüküm sürdüğü yerlerde 16:00 önceki saatler daha mantıklı.Ama İstanbul gibi büyük trafik sorunun olduğu yerlerde 18:00 den önceki maçlarda seyirci açısından dezavantaj.
Şehirlerin şartlarına göre ayarlanması en doğrusu şahsen

Majesty dedi ki...

Türkiye 4 mevsimi dolu dolu yaşayan bir ülke. O mevsimi uç yaşayan şehirlere özel düzenleme olmalı maç günü, ayrı mesele.

Ama standart şöyle olmalı, hep isterim;

kış: 15 ilk maç, 17 ikinci maç
yaz: 18-19 ilk maç, 20-21 ikinci maç

olsa güzel olabilir. Pazar akşamı 8'de başlayan maça gitmek zor. Aa pardon bu durumda herkes evinde izliyordu değil mi.

Fethi dedi ki...

kesinlikle 8
c.tesi-pazar çalışanlarıda düşünmek lazım.

TA dedi ki...

gündüz maçları 15:00
ara memü 17:00 (ts-bursa-kay.)
akşam maçları 19:00 (classic)

Pamukk dedi ki...

20,00 hariç hepsi uygun

Murty dedi ki...

biz de genel oalrak gündüz oynayalım maçlarımızı. akşam maç çıkışı gidelim, oturalım, içelim, gezelim dinlenelim.

ACY dedi ki...

19 iyidir iyi ne işimiz var bizim 15lerde 17lerde bırakında o saatlerde liverpool izleyelim chelsea izleyelim arsenal izleyelim bi ingiltere futbolu zevkimiz var onun da içine etmesinler sonra şansal efendi çıkıp yok çok avrupa maçı yayınlanıyor yok bizim maçlar izlenmiyor hep yabancı maçlar izleniyor buna bi yaptırım uygulanması sınır konulması lazım falan diyecek yine iyice çılgın atıcam..

nicomedia dedi ki...

premier liginde ingilizlerin dediği gibi , "futbol cumartesi öğleden sonrası eğlencesidir" kuralı yerleşmeli. yaz haricinde ve öğleden sonra oynanmalı.

Kemal Mardin dedi ki...

13:30
Öğlenden oynansın bitsin. Bütün günü yemesin.

Jordi Metal dedi ki...

15'te oynanması aslında öğleden sonra için iyi bir sosya aktivite olarak görünüyor.

salamy dedi ki...

Avrupa'da da insanlar cumartesi çalışıyor ama ingiliz liginde yerel saatle 12 de maç oynanıyor. Çünkü oralarda her şey futbol değil. Misal İspanya'da hentbol maçlarına kombine olmadan giremiyorsun. Biz de ise cumartesi 8'e maç koyuyorlar, izleyeyim diyorsun, maç bitince saat oluyor 10. Bütün akşam ölüyor.maça gitsen eve gelmen 11-12'yi buluyor. Sonra kadınlar çocuklar tribüne gelsin diyoruz. Ayrıca neden anadolu takımları kendi aralarında gündüz maç oynarken 3 büyüklerin maçları hep gece? bu haksız rekabet değil mi? Bence maçlar gündüz oynansın, amerikan futbol ligi gibi monday night action olsun, pazartesi akşam maçlar oynansın, böylece pazartesi sendromunun atlatılması kolay olur.

omer dedi ki...

premier league ile cakismadikca her zaman makbuldur..

sabah 10'da oynansa guzel olurdu sanki. kahvalti ederken mac izlerdik. :p

moist dedi ki...

Cuma - Cumartesi - Pazartesi: 20.00
Pazar: 19.00

Bir de burası Türkiye... Hala kaldı mı bilmiyorum ama aydınlatması yok diye gece maçı oynanmayan yerler var. Bunlar dışında 20 ve 19 ideal saatler. İstanbul'da maç günleri Mecidiyeköy'ün hali belli. İş çıkışlarından mümkün olduğunca uzak bir saatte oynanmalı.

kutay dedi ki...

süper ligde her stadın ışıklandırması var, olmak zorunda..
bence lig tv'yı de düşünerek:
cuma 1 maç saat 20.00
cumartesi 1 maç saat 19.00
pazar 6 maç saat : 15.00
pazar 1 maç saat: 19.00

bence böyle olmalı..

scugnizzi dedi ki...

pazar günleri kesinlikle en geç 17:00'de oynanmalı. ideali 16:00.

cumartesi bazen 16:00, bazen 19:00

cumaları 19:00 veya 20:00

20:00 maçlarına tamamen karşıyım.

ha mümkünse deplasman tribünü için de en azından %15'lik kontenjan ayrılsın. :)

berthelemy dedi ki...

bi kere cuma günü maç olmasın. büyüklerin maçları çakışmasın diye konulmuş saçma bi kural. büyükler aynı saatte oynasa kıyamet mi kopar? herkes kendi takımının maçını izlesin. cumartesi çalışan çok olduğundan gündüz maçı zor. akşam 19'da 1 maç olmalı. eğlencesine gidecek olan da 9'dan sonra gider bol bol zaman var. pazar günü de tüm maçlar 15'te oynansın. veya yine 1 maç 18 veya 19'a alınabilir. sadece ağustos ve eylülün yarısında geç saatlere alınabilir maçlar.

ayrıca pazar günü hiçbir insan normalde çalışmaz. çalışmak mecburiyetindeyse ortada bir insanlık suçu var demektir. bu yüzden pazar gündüz maç oynanmasın demek saçmalığın daniskasıdır.

sinem dedi ki...

17 ve öncesi iyidir. randomly 16 verdim ama 18 ve sonrasının kimseye faydası yok, günü öldürüyor. akşamımız bize kalsın, maçlar en geç 17'de başlasın.

Adsız dedi ki...

Oynanmamalı neden şıklarda yok? :)

AbSurDMaN dedi ki...

20.45'in devam etmesi için 19.00 :)

Halim dedi ki...

-cuma maçlarina hayir!
-maç programlanmasinda italya'yi ornek alabiliriz. cumartesi iki maç, pazar bir maç hariç hepsi ayni saatte ve gunduz vakti, haftanin en onemli maçida pazar aksami oynansin.

saatlere gelince en iyisi 15.00

cumartesi:
15.00 bir maç
17.00 bir maç
pazar:
15.00 tum maçlar
17.00 en onemli maç

Kemal Mardin dedi ki...

15'de oynanacak bir maçın bitiş saati 17. Trafiğin kucağına oturmaktan başka bir şey değil.

turhanatakan dedi ki...

tuttuğu takım kaybedince o akşam ve en azından öbür gün boyunca kahrolan fanatikler için maçlar geç oynansın:)

EsEs dedi ki...

Cumartesi gündüz maçları çok saçma.Bu ülkede Cumartesi günleri de çalışan çok büyük bi kesim var.bunları da düşünerekten en azından Cumartesi günleri maç olacaksa 17'de başlamalı..

Bence en uygunu

1 maç Cuma 20,00
1 maç Cumartesi 17,00
1 maç Cumartesi 20,00
4 maç Pazar 15,00
1 maç Pazar 20,00

Unknown dedi ki...

3 büyükler ağustos-ekim arası 19,ekim'den nisan başına kadar maksimum 16 'da oynasınlar.nasıl oynanmazmış yahu 16'da?.2 hafta oynansın bak herkes nasıl alışıyor.bence bu 20 muhabbetinde en fazla lig tv nin parmağı var.lig tv kaçta isterse maçlar o saatte oynanıyor.ha saçmalığın daniskası mı?kesinlikle öyle.

torres dedi ki...

19.00 güzel, 20.00 idare eder.

Musti dedi ki...

akşam maçları için 19.00 ya da 20.00 farketmez ama her hafta en az bir gündüz maçı yayınlanmalı. gündüz maçı için ideal saat ise kış için 14.00 bence...

CT dedi ki...

Pazar gunu kesinlikle 20de falan oynanmamali. Istanbul'da bir yakadan diger yakaya toplu tasima vs. ile o satte gecmek adeta olum. Birakin karsiyi, ayni yakada bile eziyet oluyor bazen. Bu insanlar ertesi gun okula ise gidiyor. Insaf!

Bence,

Cuma gunleri 20.00
Ctesi 14.00 - 19.00
Pazar 15.00

Bahar aylarinda Cumartesi maclari saat 16.00-17.00 ye de alinabilir, hatta cilgin olur!

Sansal duy sesimizi :)

liverpoolandkop dedi ki...

Cuma: 20:00
Cumartesi : 14:00
Cumartesi : 16:30
Cumartesi : 19:00
Pazar : 13:00
Pazar : 15:30
Pazar : 18:00
Pazartesi : 20:00

Ankaraspor'un maçları eksik 8 maç, her maçı da canlı versinler

hta1905 dedi ki...

Maçlara genelde öğrenciler gidiyor.Çalışanşlar azınlıkta.O yüzden mesai bitimini beklemeye gerek yok(Cumartesi için).Haftasonu 15:00 güzel bir saat.Gecenin bir yarısı eve ulaşmak büyük şehirlerde sorun oluyor.

kutay dedi ki...

maçlara genelde öğrenciler gidiyor'a istanbul için katılamam..

öğrenciler bilet parası bulmakta zorlanıyor, çalışan kesım daha çok gidiyor..

cem dedi ki...

Niye herkes yayinci kurulusa yüklenmis ki? Adamlar ligin kalitesinin cok üstünde bir para ödüyolar. Bu "yildiz" transferler de burdan gelen paralarla oluyor. O kadar karar verme haklari da olmasi normal bence. Naklen yayin sayisini 4'ten 8-9'a cikarirlarsa gündüz saatlerine de mac serpistirmis olurlar.

papaz dedi ki...

Ocak'taki ihalede bu konuda da karar verilecek.
Cuma 20
Cumartesi 16:00
Cumartesi 19:00
Pazar 14:00'de tüm maçlar, 1i canlı
Pazar 17:00 haftanın kapanış maçı olmasını düşünüyorum.

MARADONADONI dedi ki...

Mehmet Demirkol'un geçen sene maçların başlama saatiyle ilgili süper bir yazısı vardı yanlış mı hatırlıyorum?