14 Aralık 2009

Şampiyon Banfield


Arjantin'de ne Boca ne de River. Son haftaya Banfield lider girdi. Newell's 2 puan gerisinde. Gerçekten de ruh hastası bir lig burası. Geçen yılki play-off dahil kimin ne yapacağı belli değil. Banfield, Boca deplasmanına gitti bu gece. Zor maç tabbi. Newell's da ümitli. Sahasında San Lorenzo ile oynanacak. San Lorenzo son maçını sahasında kaybetmiş, hani ne işi olur ki! Boca yapacağını yaptı Newell's için. Banfield'ı 2-0 mağlup ettiler. Newell's sahasında kazansa şampiyon? Ne yaptı? San Lorenzo'ya 2-0 mağlup oldular. Güzel oyun işte (!) Tarihindeki en büyük başarısı bu ligde 2.lik olan Banfield ilk şampiyonluğunu kazandı. 1896'dan bu yana bekliyorlardı! Javier Zanetti bu takımdan yetişmiş ve 14 yıl önce Inter'e gitmişti. Hala da orada...

8 yorum:

eaglemre dedi ki...

şu arjantin ligi'ni bi türlü anlayamadım. açılış ligi ne , kapanış ligi ne ? niye kapanış ligi açılıştan önce oynanıyor ? küme düşenler niye 2-3 senelik ortalamalarına göre düşüyor ve neden bizim büyük takım olarak bildiğimiz boca ve river şampiyon olamıyor ? bülent abi bu arada m'bach-hannover 96 maçı hakkında niye hiçbir şey yazmadın merak ettim bence çok ilginç bir maçtı.

AbSurDMaN dedi ki...

Yani arkadaş bu Newells'ı anlamak mümkün değil. 3 hafta kala 1 puan öndesin ve 2 maç evinde. Rakibinin zor maçları var ama sen ne yapıp edip evindeki maçları veriyorsun. Arjantin liginin dinamiklerini anlamak gerçekten zor. O değil de bunlar yine Apertura/Clasura takılmaya devam edecekler heralde.

cinkean dedi ki...

sanki Türkiye her sene şampiyanluk birbirine ikram edilmiyor. Neden bu kadar şaşırıyoruz ki?

@eaglemre

tavuk mu yumurtadan, yumurta mı tavuktan gibi olmuş senin kapanış açılıştan önce niye oynanıyor sorusu:)

natgeo dedi ki...

aslında sorun açılış kapanış değil adamların oynadığı sıkıcı futbol.

ozgurr dedi ki...

newells evinde arsenal sarandi ye kaybettiğinde şansını büyük ölçüde azaltmıştı zaten.

DaesAgelmar dedi ki...

Ligin büyükleri River,Boca ile görece olarak güçlü takımları Independiente ve Racing o kadar kötüler ki Lanus gibi Velez gibi takımlar aradan sıyrılıp şampiyon oluyorlar. Böylesi daha iyi oluyor bence

noname dedi ki...

Son maça 2 puan geride girip son maçta da yenilmişler ama şampiyon olmuşlar. Helal olsun adamlara. İmkânsızı başarmışlar :))

kutay dedi ki...

apertura-clasura olduguna göre
2009-1896=113
113 x 2= 226 sezondur şampiyon olamıyorlar...dünya futbolunda yoktur boyle bir hasret herhalde..)