14 Aralık 2009

İstanbul'dan Messi Geçti

THY'nın Barcelona ile yaptığı sponsorluk anlaşması İspanya'yı karıştırdı. Dün Katalan medyası ayağa kalktı. Blogda özellikle yazmadım. Sebebini tahmin edebiliyorsunuz. FIFA Club World Cup'a Barcelona'yı THY taşıyacaktı. Uçağın içini özel olarak dizayn etmişler. Kriz El Prat havaalanında çıktı. Barcelona'nın bir yabancı şirketle anlaşma yapmasına tepki koyan İspanyol hava şirketleri, Sivil Havacılık'a THY'nın Barcelona'dan Abu Dabi'ye direkt uçamayacağını hatırlattılar! Kurala göre ya bir İspanyol şirketi ya da Emirates direkt uçuş yapabilirdi. Laporta, İspanya Başbakanı Zapatero'yu aradı, bakanlara bastırdı ama cevap alamadı. Elbette ki işin yokuşa sürülmesini Katalanlar'a karşı uygulanan politikanın bir parçası olarak kabul ettiler ve büyük yaygara kopardılar. Görüşmelerden sonuç çıkmayınca içinde birçok futbolcunun ailesinin de bulunduğu uçak önce İstanbul'a geldi. Yani Messi dün İstanbul'daydı. Kısa bir süreliğine olsa da. Uçağı terketmediler ve Abu Dabi'ye uçtular.

28 yorum:

Adsız dedi ki...

Burada olduklarını düşünmek bile güzel valla.. Aaah ah.

kutlu can dedi ki...

xavi de mi aynı uçaktaydı? o daha önemli bence

Fethi dedi ki...

herşey iyi güzel hoşta,pilot neden katalanca "yaşasın katalunya" demişki,gereksiz yalakalık

Büyük Kaptan dedi ki...

vay anam vay neler dönmüş serhat ya demek istiyorum :)

Cosa Nostra dedi ki...

Bi çayımızı içseydin be Messi kardeşim? İstanbula kadar gelipte uğramamak olur mu hiç? :)

Bu arada THY adına hayırlı olsun.

Selocan dedi ki...

Büyük olay... Barcelona'nın da öyle kolay reklam anlaşması yapmadığını da söylemek lazım. O sebeple daha da önemli bir durum. Şuan dünyanın en popüler kulübünün sponsorluğunu almak büyük başarı.

Ayrıca bu anlaşmayı Real Madrid yapsaydı değil aktarmasız uçmayı ışınlamaya bile izin verirdi İspanya hükümeti.

Bir sözüm de İspanya havayolu şirketlerine. Kıskanmayın Uleeen !

Ortega dedi ki...

@ Fethi,

Abi nerde yazıyor o dediğin? Kaç kez okudum yazıyı ama göremedim :)

varol döken dedi ki...

bunlar böyle her hafta gelecekse bir takım çıkarıp gidelim, hangarlarda 5-5 turnuva yaparız...

messi burdan sana sesleniyorum, var mısın lan gazozuna?

dogan pamuk dedi ki...

ben de buraların havası değişti sanki diyodum. messi esmiş desene abi.

salva dedi ki...

soylenen su ki, kural olarak charter seferler, seferi düzenleyen firmanın ülkesine ancak direk uçabileceği yonunde imiş, ispanya sivil havacılık kanunlarına göre ... o yuzden thy uçağı istanbul dan aktarma yapmak zorunda kalmış ..

Fethi dedi ki...

@ortega
ntv'nin sayfasındaki haberde yazıyordu.şimdi girip senin için copy-paste edicekken gördümki yalanlama gelmiş.

İLGİNÇ ANONSA YALANLAMA
Öte yandan, THY'nin Barcelona ile yıllık 3 milyon Euro olmak üzere 3 yıllık bir anlaşma yaptığı yazılırken, uçağın Barcelona'dan kalkışından önce THY yetkilisinin Katalanca olarak "Yaşasın özgür Katalonya" şeklinde anons yaptığı belirtildi.Ancak THY yaptığı açıklamayla bunu yalanladı.

Mehmet Ali dedi ki...

NE kadar acı ey güzel ülkem ne kadar acı. ne güzel di mi messi xavi gelmiş havaalanına. lan ne mübarek adamlarız yaa ölsek de gam yermiyiz. ıhh yeriz, yemeyiz tabii. ben size biraz bu fotoya ters den baktıriyimde durumun okadar basit olmadığını görün. biz ki bu ab ye girmek için kapılarda yatan bütün değerlerimizi onlar için hiç etmeye kalkan biz ki gümrük birliğiylede darbeler oğlu darbeleri yedik, bu gelişmelere bizim sanayicimizi hazırlamayan siyasetçilerede yazıklar olsun. şimdi konu neymiş???
ispanyollar cıngar çıkartmış. neden????
KARDEŞİM iSPANYOLUN hası varken TÜRK ü NERDEN ÇIKARDIN?
ŞİMDİ CEVAP verelim artık di mi? bu ab denilen abd denilen güruh var ya. bu son 7 senede bizdeki bütün sanayiyi çökerttiler. çökenlerin hepsini hiç fiyatına aha da bu ispanyolu olsun fransız amerikalısı yunanı ermenisi aldı. ayrıca KİT lerde tamamen yabancıların eline geçmiş durumda.BAKIN LÜTFEN FOTOĞRAFA DAHA İYİ BAKIN'!!!!!!
Adamlar sadece ama sadece barçayı 3 yıllığına ve sadece 9 milyon avroya thy taşıyacak diye ispanyayı karıştırıyorlar. inanın şu ispanyolların refleksinin 10/1 i Bizde olsaydı şuanda şu günkü siyasetçilerin hiçbiri olmazdı. tepkisiz ruhsuz bir millet olduk. devlet bizim anamızdır babamızdır. o olmadan türkiye olmaz biz olmayız. ve şuan hem öksüz hem yetim kalmamıza az kaldı.

Erdem Karakuş dedi ki...

Barcelona sitesinde sponsorlar kısmında gözükmüyor THY, bilmiyorum sebebi nedir.

http://www.fcbarcelona.cat/web/english/empresa/patrocini/patrocini.html

moist dedi ki...

Türkiye aktarması olsa olsa Barcelona'nın hatasıdır, THY'yi seçtikleri için. Anlaşmayı yapmadan önce böyle bir kuraldan haberdar olmaları gerekirdi. THY'nin yapabileceği hiçbir şey yok. Umarım 2 saatlik fazladan yol ve bekleme süresi çok koymaz Barcelonalılara da bu anlaşma devam eder.

Omnis determinatio est negatio dedi ki...

Mehmet Ali,
hayat öyle basit değildir..
Güneydoğu dünyanın en fakir yerlerinden biri,
katalunya dünyanın en zengin yerlerinden.
Klavyeden ahkam kesmek kolay.

Redingot dedi ki...

Kuralı "Bir başka ülkeye direkt uçuş yapılacaksa ancak o ülkenin firması ya da İspanyol firmaları yapabilir" diye anladım duyup okuduklarımdan ki bu kadar saçma kural olmaz. Tam üçüncü dünya kuralı. Milli güvenliği filan mı gerekçe göstermişler acaba? Hadi Abu Dabi yine yol üstü, yarın öbür gün Barcelona bir şekilde Norveç'e uçacak olsa önce Türkiye'ye gelip burdan aktarmayla mı gidecek? Saçma.

Sefa Hasanoglu dedi ki...

Messi bize gelion hiçte haber etmion... Valla darıldım :(

Mehmet Ali dedi ki...

@BARIŞ.
Senin yaşını bilmiyorum ama okuduğunu anlıcak yaşa gelmemişsin bu kesin. bu sert tepkiyide güneydoğuyu bu konuya alet ettiğin için söylüyorum. yazıyı on defa daha oku, yorum yapacaksan ondan sonra yap. eğer anlamıyosan hala, annene babana söle onlar sana daha yalın bir dille anlatsın ama sen cevabında benim gibi klavyeden ahkam kesme olur mu?

seer dedi ki...

bizim vergimizle barcelonaya sponsor ol ama sakın milli onlarca sube icin kılını kıpırdatma

ahmet dedi ki...

şimdi emirates düşünsün

Büyük Kaptan dedi ki...

tepkiyi koyan ispanyol hava şirketleri ve tepkinin nedeni tamamen duygusal :) elbette bunu dillendirirken milliyetçi ögelerden de çokça faydalanmışlardır tahmin ediyorum.. gerçi katalan bir ekip için ispanyol şirketler ne kadar önemli bilemiyorum.. katalanlar bile bu konuda kendilerini aştı ama ülkemizde eskisi gibi düşünen bolca numune bulunmakta..

avrupa da abd gibi özelleştirme ve çok uluslu şirketler cennetidir.. zaten bu ülkeler için önemli olan şirketlerin ekonomiye katkısıdır, başka bir şey değil..

son olarak; ah nerde eski sümerbank kumaşı, bir tek o vardı ama kaliteliydi bea..

DenizEr dedi ki...

kardesim ne meraklisiniz her konuyu klise laflarla elestirmeye.

biri demis biz de tepki koyabilsek keske, ulke elden gidiyor, vs... ama gormuyor ki THY gidip adamlardan ihale almis. demek ki komplo teorisi uretecegine, oturup calisirsan, sen de gidip adamlarin ekonomisinden pay alabiliyorsun...

biri demis THY barca'ya sponsor olacagina amator branslara para versin. THY barca'ya babasinin hayrina sponsor olmuyor, yani bagIs degil bu yaptigi, reklam amacli yapiyor ve ordan bekledigi bi gelir var. yani bir is anlasmasi. amator branslari gitsin ilgili fedrasyon, devlet kurumu kurtarsin. THYnin sucu ne burda?

A sober Kosecki takes it all dedi ki...

@Redingot

NTV'den alıntı:

"AB dışı bir ülkeye ait bir havayolu şirketinin, AB ülkeleri dışına yaptığı bir seferde şirketin orijinin bulunduğu ülkeye teknik iniş yapma mecburiyeti vardır"

benim anladığım; Barça'yı taşıyan THY yerine örneğin Yunan'ın Olympic'i olsaydı doğrudan uçmaları mümkün olabilirdi Arap topraklarına...

Unknown dedi ki...

olay sudur ki, bizim sivil havaciligimiz, "open skies" anlasmasina imza koymadigindan (ali sabanciya selam olsun) EASA(avrupa svhv otoritesi) sınırları dahilindeki bir ülkeden 3. bir ülkeye direk sefer yapilmasi icin, o ulkede ki tum havayolu sirketlerinin bu ise OK vermesi ile olur. bir tanesi bile objection koyarsa o sefer yapilamaz. bu sebeple, THY ispanya veya EU dahilindeki tum ucuslarda sıkıntı yasayacaktir. Ayrica Bulent'cim, ufak bir duzeltme, ucagin ici Barca'ya göre falan dizayn edilmedi, gecen hafta bu ucakla uctum, business class (24 koltuk) ve first (6 koltuk) disinda economy ucaktir. ucagin ic dizayni, ucagin kiralandigi jet Airways (hindistan)sirketine gore yapilmistir. hatta ekip dahil (FO haric) yabancidir.

ahmet dedi ki...

şu detaya da dikkat çekmek istiyorum. bu sponsorluk teklifi thy den değil barcelona klübünden gelmiş.

Murat dedi ki...

Şampiyonlar Ligi maçı için Barselona'dan Lizbon'a İstanbul üzerinden uçmak zorunda kalırlarsa, sponsorluk anlaşması çöpe gider.
Gerçi o da yeterince reklam olur.

euphrates dedi ki...

İyi.
Apronda deve kesip kutlayabiliriz.

M. Alper dedi ki...

Hafta sonu THY ile Chicago'dan geldim.Aynı hatta United, Lufthansa, Northwest kullandım.
Barcelona doğru havayolu seçmiş.THY bunlarla kıyaslanamaz bile.
Her bakımdan THY çok çok kaliteli.
Adamlar dandik Iberia ile mi uçsun?
Yazık değil mi Messi'ye Xavi'ye Iniesta'ya?
Aferin Laporta'ya, THY'ye.
THY de Barcelona'ya parayı babasının hayrına vermiyor arkadaşlar.