18 Aralık 2009

Avrupa Ligi Son 32

Avrupa Ligi'nde gruplar gazozunaydı. Sıralama turları bitti; buyrun şimdi yarış gününü. Öncelikle Şubat ayına kadar köprünün altından çok sular akar. Takımlar form grafiği, devre arasındaki transferler, sakatlıklar... Bugün yapılacak bir analizin sağlıklı olma ihtimali yok. En basitinden bu tur iki hafta içinde oynansaydı, "Galatasaray, sürünen Atletico Madrid'i eler, Fenerbahçe de son dönemde yüksekten uçan Lille'e elenir" derdim. 7 hafta sonra bu tahmini yapmak lazım. Leo Franco çağırdı elbette ki Atletico Madrid'i. 30 yıl önce de bir eşleşme vardı ama İspanyol ekibi o kadar kupalardan uzak kaldı ki; bir daha Galatasaray'ın karşısına çıkmadı.

İki takımımız da kötü kura çekti. A. Madrid defansına vize gerekmese de, Avrupa Gol Kralı Forlan ve Agüero bu takımda oynuyor. Galatasaray'ın mevcut tandemi bu adamları tutamaz. Flores, geçen sezon Benfica'nın başındayken Galatasaray'a fena çarpılmıştı. Vicente Calderon'a ancak Şamdan tayfasından taraftar gider. Zor stattır ama son zamanlarda gelen giden çıkıyor oradan. Bir sonraki turda Sporting-Everton galibi bekliyor olacak. Fenerbahçe'nin devre arasında yapacağı takviyeleri ve kulübün kafasını şişiren olayları geride bırakmasını beklemek lazım. Lille , liginde zirvedekileri devirdi. Genoa'ya da sahasında 3 atmıştı. İlk maça kadar 9 karşılaşma oynayacaklar. Adı değil de kendi atletik takımlar her zaman terstir bizim futbolumuza. Bizim uzun devre arasının hem Fenerbahçe hem de Galatasaray için dezavantaj olacağını tahmin ediyorum. Bir sonraki turda da muhtemelen Liverpool bekliyor olacak Fenerbahçe'yi. Liverpool, Kadıköy'e gelirse Milan'dan sonra İstanbul'un 4 stadında da maç yapan ikinci Avrupa takımı olacak. Transferleri bekleyelim, görelim...
*******
1) Hamburgo-PSV Eindhoven/Athletic-Anderlecht.
2) Rubin Kazan-Hapoel Tel-Aviv/Villarreal-Wolfsburgo.
3) Atletico Madrid-Galatasaray/Everton-Sporting.
4) Hertha Berlín-Benfica/Copenhague-Olympique de Marsella.
5) Panathinaikos-Roma/Standard de Lieja-Salzburgo.
6) Lille-Fenerbahçe/Liverpool-Unirea Urziceni.
7) Ajax-Juventus/Fulham-Shakhtar Donetsk.
8) Brujas-Valencia/Twente-Werder Bremen

27 yorum:

Comandante dedi ki...

Atleticoluları fotoraftaki gibi Cehennemden yollarız...
Agüeronunda ara transferde gitme ihtimali var bunu da göz önünde bulunduralım

zizou dedi ki...

A.Madrid ve Gs mevcut defans sıkıntısını çözemeslerse rahat +7 biter her iki maç da.Tabi daha karşılaşmalara iki ay var.Kim öle kim kala...

fatih dedi ki...

benim dikkatimi çeken Ajax - Juventus eşleşmesi oldu. bunlar bir zamanlar şampiyonlar liginde final oynuyordu. (yanılmıyorsam 1996 yılı), şimdi avrupa ligi 4. turunda..:)
ayrıca galatasarayda bayağı zor bir kura çekti bence. atletico madrid yerine bu ikisinden biri çıksa bile daha güzel olurdu diye düşünüyorum....

SkyCaptain dedi ki...

Üzgünüm ama şu son form durumlarıyla Fenerbahçe de Galatasaray da elenir.

Ancak GS ve FB turu geçer de karşılarında iki Liverpool şehri takımını bulurlarsa çok enteresan maçlar izleyebiliriz. :)

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Transfersiz çıkarsak egzantirik skorlar olabilir Atletico eşleşmesinde.

"Gökhan Zan,kaşısında Agüero..."

aşkın dedi ki...

Bence Lille o kadar abartıldığı gibi bir ekip değil.
Biz Fenerin Avrupa performansını tam göremediğimiz için böyle konuşuyoruz.Twente için de aşağı yukarı benzer şeyler konuşuldu.
A.Madrid zor kura Pana'dan farkları Aguero-Forlan.

Büyük Kaptan dedi ki...

iki temsilcimiz de zor kura çekti, ama fenerbahçenin işi hem bu turda hem sonraki turda daha zor..

atletico bu kadroyla ancak bu kadar dibe vurabilirdi.. chelsea, porto ve apoel'in olduğu gruptan yanlızca 3 puan ve ikili averajla kalabildiler avrupa ligine.. la liga'daki durumları da felaket.. belki avrupa ligine sımsıkı sarılmalarına vesile olur bu durum..

lille ise bu sene çok formda ve hücum etkinliği rakiplerini korkutuyor.. bence liverpool, hamburg ve rubin kazan'dan sonra eşleşilmemesi gereken 4. rakipti lille.. zaten fenerbahçe geçmesi halinde bi sonraki turda en zorlu rakiple eşleşecek..

temsilcilerimiz bu sene de çeyrek finali göremeyecek gibi geliyor bana, umarım yanılıyorumdur..

AbSurDMaN dedi ki...

Rubin Kazan
Athletic Bilbao - Anderlecht
Olympique de Marsilya
Panathinaikos
Galatasaray
Juventus
Valencia
Shaktar Donetsk
Liverpool
PSV
Salzburg
Werder Bremen
Lille
Everton
Benfica

diyorum. Bir tek Villarreal-Wolfsburg eşleşmesi çok flu. Bunlardan kim atlar bilemedim valla.

Unknown dedi ki...

iki ay var daha, konuşmak için erken konuşmamak için ise geç kalınması muhtemel eşleşmeler.Ne yazık ki her iki takımımızda da sertleşme sorunu var!

Yancı Pele dedi ki...

Aguero&Forlan vs Servet&Zan..

Bu eşleşmeler olursa, vay haline Türk futbolseverlerin. Şimdiden İlker Yasin'i duyar gibiyim; "Döndürme Servet döndürme..."

unknown dedi ki...

Lille değilde Atletico Madrid kurası ciddi sıkıntı olmuş Galatasaray adına.. ama şu var eğer Atletico Madirdi elerse Cimbom Everton_Lizbon galibini parçalar.. Aguero umarım devre arasında Ada'nın yolunu tutar ve belki biraz rahatlarız.. Fenerbahçe'nin kurası o kadar zor değil yada Lille bir A.Madrid değil diyelim.. Ama Fenerbahçe bu turu geçerse bi sonrakinde Liverpool bekliyo olucak ve bu Fenerbahçe'nin avrupa'da yine mayısı göremiceği anlamına gelir.. Temsilcilerimize başarılar dileyelim..

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

bulentinho to madrid ? jajaja

very easy for atleti. win both games very easily. they want this cup.. atleti %100

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

atleti madrid have no european cup in history. no champions no cup winners no uefa. nothing. my baptist father was atleti fan but he couldn't see anything.

my baptist father died in 2005 at age of 103 :))

god bless him . amen

moist dedi ki...

zor kura galatasaray için. iki takım da transfer döneminde savunmacı ararken kapışmaya başlayabilir. bizim de savunma içler acısı onların da. bizim hücumcularımız iyi, onlarınki daha iyi.

daha belli olmaz favorisi bu eşleşmenin. transferler -eğer yapılırsa- büyük rol oynar.

bonaventure dedi ki...

eğer everton gs
liverpool fb eşleşmeleri olursa bu tturdan sonra.

bu maçların galibi birbiriyle karşılaşsın. ona da bir kupa verilsin;)

Unknown dedi ki...

bu eşleşmelerden çıkacak sonuçları sıralim.. bakalım ne kadarı tutacak..
1-rubin
2-anderlecht
3-kopenhag
4-roma
5-galatasaray
6-juventus
7-valencia
8-shaktar
9-liverpool
10-psv
11-wolfsburg
12-salzburg
13-werder
14-lille
15-everton
16-benfica

buna bağlı olarak son 16 daki eşleşmeler şöyle olacak:

psv-anderlecht
rubin-wolfsburg
galatasaray-everton
benfika-kopenhag
roma-salzburg
lille-liverpool
juventus-shaktar
valencia-werder

işim gücüm yok şuanda, burdan çıkacak muhtemel sonuçlarıda yazabilirim :)

son 8 takım:

anderlecht
wolfsburg
galatasaray
salzburg
benfika
lille
shaktar
valencia

ahaha her ülkeden 1 takım oluştu :)

cerkez1905 dedi ki...

bırakın atl madridin hücüm hattını da Galatasarayın hücüm hattına bakın...Milan Baros Harry Kewell Arda Turan Elano Abdul Kader Keita...var mı ötesi..

Onur Erdem dedi ki...

PSV'nin de Fenerbahce ile Inonu'de ve Kadikoy'de, Galatasaray ile de ASY'de ve Olimpiyat'ta oynamisligi var...

çağatay dedi ki...

2010 kehanetlerinde GS'nin tur atlayacağı yer almıyor.

FB tur atlarsa fb'li Yaşar ile BJK'lı Hakan'a volkan isminde bir kardeş de gelebilir.

Halim dedi ki...

iki atletico maçi arasinda sadece 5 gun var (18-23 subat). 19-20-21 subat gunlerinde ligin 22. haftasi oynaniyor, GS o hafta inönü deplasmanina gidiyor. 5 gun içinde 3 onemli maça çikmak robot isidir! normal sartlarda derbi baska terihe ertelenir ama tff ve mhk dan bugune kadar pek bir iyilik gormedigimiz için insan yinede 'acaba' diyor.

http://www.uefa.com/competitions/uefacup/index.html
http://guncel.turkcellsuperlig.com/

Mert dedi ki...

Eğer Fenerbahçe hem Lille hem de Liverpool'u elerse kupayı versinler bence.:)

kadimkishi dedi ki...

@ramon :))

"never underestimate the heart of a champion" :))
Rudy Tomjanovich, Houston rockets 1995. (while being nba champion)

Galatasaray have 2 european cups, that one of them is uefa cup, even atletico don't have... ;)

twilost dedi ki...

aynısı atletico için de geçerli, maçların ertelenmemesi gerekli hiç bir şartta. başka hiç bi ülkede de 3 gün arayla 2 maç olmadığı takdirde erteleme olmuyor.

delorean dedi ki...

Madrid-Galatasaray eşleşmesi takım yapıları ve oyun tarzları benzeşen iki takımı karşı karşıya getirecek. Bence bu turun en zevkli mücadeleleri olacak. Bu turun kilit ismi Baros. Şubat'a kadar iyileşip form tutmazsa, Galatasaray'ın hücumcu oyun anlayışını sonuçlandıracak gerçek bir ileri uç oyuncusu olmayacak. Bu turda galatasaray adına ikinci değişken, devre arasındaki muhtemel defans oyuncusu takviyesi. Hamit'in adı geçiyor, devre arasında getirebilirler mi bilmem ama eğer bu transfer gerçekleşirse bu durum tur şansını ciddi anlamda etkiler.
Madrid açısından değerlendirdiğimizde ise, Aguero'nun
transferi en önemli parametre. Diğer yandan, Madrid'in ligdeki gidişatı 7 ile 15. sıralar arasında bir görüntü verirse (ki durum an itibariyle böyle), takımın Avrupa Ligi'ne motive olması ve taraftarını bu kulvarda tatmin etmek istemesi kuvvetle muhtemel.
Sonuçta Bülent Bey'in de söylediği gibi 2 ay sonra durumların nasıl olduğuna bakmalı.
Benim tahminim Galatasaray'ın ikinci yarıya da iyi başlayacak olduğu. Takım performansının zirvede değil ama yükselmekte olduğu bir dönem olacak şubat ayı. Madrid'in de toparlandığı bir dönem olacaktır.
GS Calderon'dan gollü beraberlikle çıkabilirse turu geçer.
Denizli'den dem vurarak, şans %51 diyorum. Sonraki turda ise Everton'ı bekliyorum ve GS'nin -şayet Madrid'i elerse- Everton'a eleneceğini düşünüyorum.

Lille-Fenerbahçe eşleşmesinde bence FB iyi bir kura çekmedi. FB'nin en büyük handikabi hızlı oynayan takımlar karşısında hem orta sahasının hem defasının ciddi zaaflar vermesi. FB hücumcu takımları, usta ayakları ve bu isimlerin Ekim-Kasım performansında sık sık gördüğümüz hızlı ve dikine pas trafiği ile perişan edebilir. Özellikle Alex-Semih ikilisinin kullanılmasının hayati önemi var.
Buradan hareketle FB için örneğin bir Wolfsburg daha uygun bir eşleşme olabilirdi ya da bir Madrid.
Ama Lille öyle değil. Daum'un, Kadıköy'ün her yerine "kontratak" yazıp oyuncularına, 'hızlı hücuma karşı nasıl savunma yapılır, geri dönüşlerde kanatlar ve göbek nasıl doldurulur ve saha nasıl paylaşılır' ezberletmesi lazım.
İyi bir Santos turun anahtarı olur. Devre arası takviye yine turu direkt etkiler.
Fenerbahçe'nin de GS gibi şubat ayında olumlu yönde ivmeleneceğini düşünüyorum. Daum'un mutlaka ama mutlaka Semih'i forma sokup oynatması lazım. Formda bir Semih, Gerard'a Kadıköy davetiyesini yollar.
Eğer FB turu geçerse, karşında Liverpool'u bulacak olmasının bence tek bir olumlu tarafı var. Şayet şans, motivasyon, form durumu ve mücadele FB ile olur da Liverpool saf dışı birakılırsa; Fener kupata koşabilir.
İlk turda 15 puan toplamış, Lille gibi flaş bir takımı ve Liverpool gibi bir devi elemiş Fenerbahçe kupanın en büyük favorisidir.
Bu umudumu kıran tek isim Christoph Daum. Bakalım Daum sayesinde ve Daum'a rağmen, Fenerbahçe bu ironiden bir tarih çıkarabilecek mi?
Lille karşısında şanslar %50.

Adsız dedi ki...

liverpool gs ile maçını olimpiyat stadında oynamıştı, yani asy de maçı olmaması lazım yanılmıyosam...

fener geçer, gs nin geçme ihtimali, agüero nun satılması ihtimaline göre değişir.... gs elerse çeyreği görür, ama fener için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim...

Lucky Strike dedi ki...

Roma-Liverpool-Barcelonali bol beraberlikli efsanevi CL 2.tur grubunda ASY de oynamistik Liverpoolla.

Kazansak buyuk olcude gruptan cikacagimiz macta Lucescu basimizda, mac basi 1500 euroya oynayan Radu Nicu forvetteydi, dk 74 sanirim, sagdan guzel bi kesme gelmis butun yeni acik ayaga kalkmis Radu kafayi koseye gomcurmustu. En sevindigim 2-3 golden biriydi oyle magrur bir kadroyla yine Avrupa devlerinden birini dize getirecek olmasi itibariyle..Heskey 80lerde bala gote sandel sisirilen bir topu golle sonuclandirip sevincimizi kursagimizda birakana dek..

Bu da boyle bir animdir .. :)

Adsız dedi ki...

eyw lucky strike bak onu unutmuşum.... yıllık maks. 500 bin dolara oynayan 5-6 adamla çeyrek final oynayacaktı gs, eğer hakem barçanın ofsayt golünü vermeseydi...