18 Aralık 2009

Adeus Roberto Carlos

"Başka diyarlara, başka denizlere giderim, dedin.
Bundan daha iyi bir kent vardır bir yerde nasıl olsa.
Sanki bir hükümle yazgılanmış bir çabam;
ve yüreğim sanki bir ceset gibi gömülmüş oraya.
Daha ne kadar çürüyüp yıkılacak böyle aklım?
Nereye çevirsem gözlerimi, nereye baksam burada
gördüğüm kara yıkıntılarıdır hayatımın yalnızca
yıllar yılı yıktığım ve heder ettiğim hayatımın."
Yeni ülkeler bulamayacaksın, bulamayacaksın yeni denizler.
Hep peşinde, izleyecek durmadan seni kent. Dolaşacaksın
aynı sokaklarda. Ve aynı mahallede yaşlanacaksın
ve burada, bu aynı evde ağaracak aklaşacak saçların.
Hep aynı kente varacaksın. Bir başka kent bekleme sakın,
ne bir gemi var, ne de bir yol sana.
Nasıl heder ettiysen hayatını bu köşecikte,
yıktın onu, işte yok ettin onu tüm yeryüzünde." Kavafis
***
Bu topraklardan dünyanın gelmiş geçmiş en iyi sol beki geçti. Çocuklarınıza anlatmanız dileğiyle. Teşekkürler Fenerbahçe. Teşekkürler Roberto Carlos.

31 yorum:

kadq dedi ki...

İlk sezonunda Kayseri maçında 33 yaşına inat attığı deparı hayatta unutmam heralde. Büyük adamdı. Geri kalan futbol hayatında başarılar.(ne gerek varsa...)

Ayrıca kendisine son maçında 3 dakika zaman ayıran Daum'a teşekkürler. 60'da ısınmaya başlamıştı halbuki...

ebekr dedi ki...

işte biz bu posta futbol aşkı diyoruz. yemişim gerisini.

organic soap dedi ki...

futbolu sevmiş olan herkesin sevdiği adamın yolu açık olsun.

Unknown dedi ki...

o gitse de memlekete,
alırız yine pes2010da sol beke!

paytheman dedi ki...

abi yanlış yazmışsın ibrahim üzülmez varken carlos 2ncidir her zaman :))

Ortega dedi ki...

Belki bazılarımız bugün bunun farkında değil. Belki bazılarımız bugün ona kendilerince haklı sebeplerden dolayı kızıyorlar ama unutmayın; bundan 10 yıl sonra, 20 yıl sonra hala yaşıyor olursak, çocuklarımıza, çevremizdekilere onu anlatacağız. Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük sol bekini Fenerbahçe formasıyla canlı izledim diyeceğiz. "Bize Carlos'u anlat!" diyen çocuklar olacak çevrenizde. Bu lafımı unutmayın. O gün geldiğinde tebessümle hatırlarsınız.

kaygisiz dedi ki...

bir mevkiyle bu kadar özdeşleşmiş başka bir oyuncu yoktur sanırım. hoşçakal carlos..

Schumy dedi ki...

"Türkiye'nin gelmiş geçmiş en başarılı yabancı futbolcusuna, Roberto Carlos'a teşekkür etmek istiyoruz."

Daum'un kafası yine iyiydi maçtan sonra sanırım. Tamam Carlos kariyer itibari ile belki de Türkiye'ye gelmiş en iyi yabancı oyuncu olabilir. Fakat oynadığı süre içinde tek maç sonunda kazandığı Süper Kupa dışında başarısı olmayan bir oyuncu nasıl Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi yabancısı oluyor ?

Sefa Hasanoglu dedi ki...

Resmen tarihe tanıklık ediyoruz, Carlos seni o sert şutların vede kel kafanla hatırlayacağım hep...

Çok duygulandım lan :(

sMAnia dedi ki...

Bu topraklardan dünyanın gelmiş geçmiş en iyi sol beki geçti. Çocuklarınıza anlatmanız dileğiyle. Teşekkürler Fenerbahçe. Teşekkürler Roberto Carlos.

berirli bir yastan sonra gelip gecmesini okadar önemli degil. sonucta ya katar yada fenerdi secenekler!

berirli kompleksleri birakmamiz lazim aslinda.

Dahke dedi ki...

roberto carlos'un geldigi gün icimde tasidigim heyecani giderken de hissettim. evet belki fenerbahce'de cok basarilara imza atmadi ama "roberto carlos fenerbahce'de" sözünün yarattigi heyecan yeterdi be abi. bunun tafrasi yeter de artar...

GP dedi ki...

Futboluna kariyerine ve kişiliğine saygı duyuyorum, yeri geldi gurur da duydum ama üzülerek söylüyorum ki hakkımı helal etmiyorum Carlos'a. Güle güle sana yolun açık olsun.
Ve bu ayrılıkla beraber Fenerbahçe yönetiminin "marketing" olayını artık isimler üzerinden değil, sportif başarı üzerinden yapmayı planlamasını umuyorum. Ne Ortega ne Anelka ne de Carlos ister, yürek ister, sadakat ister bu can, yemişim kariyerini.

Yasin dedi ki...

bu sene tartışmalardan yüzünden ne büyük bir futbolcu oldugunu unutmuşuz.
gözlerim doldu adamın veda törenini izlerken!
umarım türkiye'ye daha cok yıldız gelir carlos gibi!
elveda r.carlos

beckham07 dedi ki...

o bir efsanedir ve onu çubuklu forma ile görmek bi gururdu kesinlikle.

Seyyid Ali dedi ki...

Gerçek 3 numara san siroda emekli olmuştu zaten.

varol döken dedi ki...

fenerbahçe şampiyonluk mücadelesi verirken, brezilya'da evinde oturan (sakat da olsan, final maçlarına gelirsin) futbolcunun benim için dünyanın en iyisi olmasının imkanı yoktur, kaldı ki bu dünyanın en iyi sol beki yaftası kime neye göre veriliyor?

gelip imzayı attığı günden sonra gönderilmeliydi, bugüne kısmetmiş!

TrexxxXx dedi ki...

işte primıyer lig bu diye bağıracaktım az daha!

Unknown dedi ki...

herseyi ile ayağına sağlık diyorum,sonucta Türkiye'ye gelen en kariyerli futbolcuydu,inşallah burda yaşayamadığı şampiyonluğu brezilyada yaşar,teşekkürler Fenerbahçe..

dr feelgood dedi ki...

eyvallah adam efsanevi bir sol bek olabilir ama izlerken 0 zevk aldım. hagi ya da pvh izlerken zevk alırdım vay babayın kemüü derdim. r.carlos fener'e hiçbir şey katmadı dünyaları götürdü gidiyor.

tonerdolumu dedi ki...

bu adamın ne gelmesi ne de gitmesi beni heyecanlandırmadı.@sMania ya katılıyorum.Çocuklarımıza anlatabileceğimiz çok şeyi olan bu adamın fenerbahçe kariyerinden ise aktarabileceğimizin iki satırı geçeceğini sanmıyorum.

TANGO dedi ki...

Kör ölür ve badem gözlü olur. Değişmez kural. Bu blogta "camı kim kırdı" başlıklı postu okuduğumda Carlos'a haksızlık edildiğini düşünmüştüm. Şimdi teşekkür ediyor olmak biraz da vicdanınızı rahatlatmak olsa gerek.

Muhsin MORDENİZ dedi ki...

evet carlos iyi bir bek ve son dönemde gelen en iyi isim olabilir lakin andy brehme yi seyretmiş biri olarak gelmiş geçmiş en iyi bek sözü carlos için fazla iyimser bir cümle olur diye düşünüyorum...

cerkez1905 dedi ki...

2 seçeneği vardı katar ve Türkiye..o yaşta adama fenerbahçe yönetimin hava atma duygusundan başka kimse de vermezdi o parayı vermedi de...

Dünyanın en iyi sol beki Hagiden o çalımı yediğinde bitmişti zaten gerisi sadece forma ağırlığı..

ve carlos analizi yapılırken 10 küsür real madrid macerasından sonra Türkiyeye gitti cümlesi Türkiyeyi yüceltmeyecektir emin olun

Cem Kalay dedi ki...

Bu posta bile tepki gösterenleri anlayamıyorum.

Bende bir gs'liyim ve diyorumki;

Carlos Dünyanın en iyi sol bekidir.

Comandante dedi ki...

Carlosun bende bi anısı kaldı oda Kayseride Yardımcı hakem Hüseyin Fidan'a yaptığı harekettir.Hatırlamayan arkadaşlarımız hatırlasın bu adam bu hareketi yapıp ardından da hakemin elini sıkma cürretini nerden görür?
(Hakem Carlos'un elini sıkmamıştı)Erman Hoca'da bu görüntüler üzerine ''Eğer sen orda ıslandıktan sonra o adamı orta hakeme söylemiyosan o eli sıkmamaya hakkın yok,o cesaret yoksa o eli öpüceksin''demiştir.Haklıdır da ama Carlosa bu kadar iyimser bakılmasıda beni çok şaşırttı yorumlarda...
Ali Şen '' Aziz Yıldırım Carlosu yerdeki oyuncuyu kaldırsın,reklam filmlerinde oynasın diye mi aldı ?'' sözünüde hatırlatırım...

Cosa Nostra dedi ki...

Sadece sol bek olarak kalıba sokmadan dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından biri bu topraklardan geçti desek de abartmış olmayız. Adios Carlos.

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

Yukarıda kompleksleri bırakalım diyen bir arkadaş vardı burda tartışma çıkarmak istemem ama Anan Polat şöyle demişti; "Fenerbahçe Roberto Carlos'un posterini bile alamaz" Asıl kompleks bu olsa gerek. Teşekkürler Fenerbahçe'm.

goleador dedi ki...

şimdi futbol geyikçiliği bir kendini pazarlama/konumlandırma işi... asıp/kesme, herşeye kulp takma,kralını tanımam eleştirirm alabildiğine ekolü hıncalların,çakarların,toroğluların vb topçu eskilerinin elinde...
spor medyasına bir şekilde burnunu sokmuş fransız liseli çocuklar da buna karşılık olarak futbol muhibi/joga bonitocu/ en ufak hareketi alkışlayıcı/ kariyerli avrupalının önünde el pençe divan ekolünü kaptırmıyor...

bu posta birazda bu açıdan bakmak lazım.. blogun paşası eğer az çok kariyerli bir futbolcu eskisi olsa ulann carlos emeklilik ikramiyeni de fb verdi/ çok şükür indin fbnin sırtından minvalinde birşeyler karalardı muhtemelen... ama diğer yakada olduğu için manasız bir saygı duruşunu tercih etti.

naçizane bir okur olarak yemişim zidane'ı rijkard adam değil yorumları kadar kariyerli avrupallının önünde her koşul ve şartta yerlere kapaklanan bu tutumu da saçma buluyorum...

Unknown dedi ki...

arkadaşlar fotoğrafın adı nedir

mozlu dedi ki...

http://sporingen.blogspot.com/2009/12/kadkoydeki-ilk-roberto-carlos-tezahurat.html

eda dedi ki...

çok mu süper top oynadı türkiyede? hayır. ama kimsenin yadsıyamacağı bir dünya yıldızı geçti türkiyeden. oyunu çirkinleştirmeden, suya sabuna dokunmadan topunu oynadı gitti. hoşumuza da gitti rakip olsak bile. saygılar sana carlos!