19 Aralık 2009

36 Yıl Önce Calderon ve İnönü'de

Madem Galatasaray-Atletico Madrid eşleşti, geçmişe dönmenin zamanıdır. Düşünün ben bile hatırlamıyorum bu maçları! Galatasaray’ın Brian Birch ile 3 yıl arka arkaya şampiyon olduğu dönem. Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda Atletico Madrid çıkıyor. İlk maç Madrid’de. Tarih 19 Eylül 1973. Hakem Hollandalı Corver. Galatasaray sahaya Yasin, Ekrem, Muzaffer, Tuncay, Aydın, Bulent, Tarık, Korhan, Mehmet, Sevki ile çıkıyor. Atletico Madrid’in kalesinde bugün Liverpool’un kalesini koruyan Pepe Reina’nın babası Miguel Reina var. Luis Aragones de Atletico Madrid forvetinde. Çanakkale geçilmez yapıyor Galatasaray. Kalede Yasin devleşiyor. Brian Birch, 90 dakika boyunca tek bir değişiklik bile yapmıyor. 0-0 ile İstanbul’a avantajlı dönüyorlar. Rövanş maçı 3 Ekim 1973 günü İnönü’de. Reina yine kalede, Luis Aragones de forvette. İlk maçta oynamayan Gökmen bu kez 11’de. 90 dakika 0-0 berabere bitiyor. Uzatmalarda Irureta oyundan çıkıyor. Irureta yıllar sonra Deportivo La Coruna’nın başında teknik adam olarak bir kez daha Galatasaray’a rakip olacak. Oyuna giren ise Salcido’nun golüyle Atletico Madrid, İnönü’de 1-0 kazanıyor.

13 yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

... ve bizi zar zor eleyen Atletico finale kadar çıkıp Bayern Münih'e kupayı kaptırıyor...

Murat dedi ki...

Bülent Bey sırf bu soruyu sorabilmek için bloggera üye oldum, http://acetobalsamico.blogspot.com/2009/05/finale-dogru.html adresindeki Finale Doğru adlı postunuzun 2 fotosundaki resimdeki bayan kim? Bilmiyorsanız en azından hangi siteden aldığınızı hatırlıyor musunuz? Lütfen cevap verin. Meraktan çatlıcam kaç aydır!

insivible dedi ki...

@murat

normal bir kiz iste, makyaji bol yapmis birazcik acik renkli o yuzden katalan heralde. laportanin yegeni falandir, pek bi ozelligi yok kizin.

sirf bu soruyu sormak icin blogger a uye olman acaba niye hala aya gidemedigizin cevabi midir?

hadesperado dedi ki...

"o maçtan" canlı yayın, şifresiz

http://mahalletakimi.blogspot.com/2009/12/sultaniyegah-atletico-madrid-maclar.html

Major dedi ki...

aragones o kadar da yaşlı değilmiş aslında..

eda dedi ki...

bir nevi 100.yıldaki beşiktaş-aleves eşlemesini hatırlattı bana. "dişe diş kana kan" sesleri bu seferde samiyende yankılanacak gibi.

safak temel dedi ki...

acaba rövanş maçı neden inönü'de oynanmış bilen biri cevap verebilir mi?

Murat dedi ki...

ispanyol gazetelerinin o yıllarındaki baskılarının digital kopyalarının ulaşılabilir olması,
aya gitmekten geçtim, ispanyolar'ın bizden daha çok zeytinyağı üretmelerinin sebebi olabilir mi?

not: karışmasın, yukardakinden başka bir murat

moist dedi ki...

@murat

ikinci fotodaki bayanlardan ay parçası gibi olanı alex ferguson. esmer güzeli ise patrice evra.

habere dönecek olursak, zor kura çektik zor. şu an maçların o kadar golsüz geçeceğini söylemek zor. orada yine berabere bitsin ama gollü olsun. ASY'de alırız diye düşünüyorum.

Murat dedi ki...

@insivible
kızın güzel olma durumundan değil, sadece kafama takıldı.sizin de olmadı mı hiç ''bu kim lan''diye merak ettiğiniz?içime kurt düştü o kadar. bu arada Bülent bey dışında herkesten cevap almam da ilginç.

WiseGuy dedi ki...

@bt
1-ilk maca cikan galatasaray kadrosunda 10 kişi var.
2-madride bir ziyaretimde taksi soforunun teki calderon stadinin eskiden unlu bir bira bir fabrikasini oldugunu, sonradan stada donusturuldugunu soylemisti, ya da ben adamin yarim ingilizcesiyle oyle anladim. belki ardinda ilginc bir hikaye vardir diye not dusmek istedim.

varol döken dedi ki...

ben blogger murat'ım, hayır ben blogger murat'ım, hayır ben...

aragones, keşke hep futbolcu kalsaydın!

elmarte dedi ki...

Tarih Tekerrür etmez umarım :)