12 Ağustos 2009

Ligue 1 2009-2010

Bir ligi, o ülkenin dilini biliyorsun çok daha seviyorsun illa ki. Oku, araştır faslı işte... Ben ilk öğrendiğim dilin ligini ise nedense sevemedim. Aldatacak o kadar çok lig var ki Fransa Ligue 1'i. Ekran başına oturduğunda; her seferinde İspanya ve İtalya ile çakışan bir programı var sonuçta. Auxerre-Nancy maçını seyretmekten çok daha iyi alternatifler var bu hayatta. Neyse sezona dönelim. O.Lyon'un, Rocky serisini de geçen şampiyonluk serisine biraz da Eric Gerets'in yardımlarıyla Bordeaux son verdi. Laurent Blanc'ın da hakkını vermek lazım tabii. L'Equipe geleneksel sezon öncesi anketini yaptı geçen hafta. 4 yıldır herkesin gözü kaplı banko dediği O.Lyon, lig 3.sü çıktı bu oylamada. Teknik adamlar, futbolcular, 409 kişinin oy kullandığı bir oylama bu. 31 kişi cevap vermemiş. Marsilya %47 oy almış. Bordeaux ise %20. İşin ilginç tarafı Bordeaux ve O.Lyon kadrosu içinde Marsilya şampiyon olur diyen toplam 6 kişi var. Marsilya ise inanmış, fire vermemişler. Paris Saint Germain kadrosu içinde Marsilya ve Bordeaux şampiyon olur diyenler, kendi takımlarına güvenenlerden fazla. Transfere gelirsek, Lauren Blanc kadrosunu korumayı başardı. Gourcuff'un bonservisini almış olmaları en büyük transferleri. Kaleye Carrasso ve orta sahaya Osasuna'dan Plasil takviyesi yaptılar. Chamakh'ı Arsenal'e verirlerse mutlaka forvet alacaklardır. O.Lyon'da tarladan adam yetiştirip satan Aulas bu kez çıldırdı. 7 şampiyonluk kazandıran kadronun lideri Juninho'nun bir yıl daha sözleşmesi olmasına rağmen ayrılması , Benzema ve Keita'nın satılması ortaya bambaşka bir takım çıkardı. Lisandro Lopez ve Gomis ikilisinin maliyeti yaklaşık Benzema kadar. Lille'den gelen Bastos ise Keita'nın yerini dolduracak. Bir de Porto'dan Chissoko ileride büyüklere satılmak üzere alındı. Gerets'in yerini alan Deschamps kadroyu resmen dağıttı. Patronun ölümü, başkanın gidişi derken Marsilya, Servet flörtüyle bütün yaz bizim medyayı da esir aldı. Gidenler arasında bence iki önemli adam var. Biri adamım Cana diğeri de Wolfsburg'a giden Ziani. Lucho Gonzalez, takımın yeni beyni olacak. Morientes bir kez daha Güney Fransa havası almaya geldi. Rennes'den M.Bia orta sahayı toplar. Heinze açıkçası Real Madrid'in artığı. Ben üç takıma da eşit şans tanıyorum. Deschamps'ı sever, sayarım, Marsilya'nın şampiyon olmasını dilerim...

11 yorum:

Adsız dedi ki...

yazının üst kısmındaki oylama ayrıntıları gerçekten ilginç ve komik özellikle parisli futbolcular :D

ayrıca dilini bilen bile sevmiyorken ben nasıl seveyim..:D

aşkın dedi ki...

Lisandro, Adriano'nun 1 - 1,5 gömlek altıdır.Herhalde bir tek beğeniyorum.
Lucho'yu anlatmaya gerek yok.
Yine de Lisandro biraz tuzlu gelmiş.
Bastos - Cissokho iyi tercihler.
Lyon'un para harcama hakkı yokmuş gibi konuşuluyor.Realcan piyasayı yükseltsin, sonra niye Lyon fazla verdi.Var mı öyle dava?

Protanopia dedi ki...

@aşkın

Aulas'ın öncelikli amacı para kazanmak olduğu için "Lisandro Lopez ve Gomis ikilisinin maliyeti yaklaşık Benzema kadar" ifadesi yanlış bir yorum olmuyor.

Yok Aulas mezara mı götürecem lan, her şey futbol için artık fikrine dönüş yaptıysa o zaman başka tabi.

Tuncay dedi ki...

ilk yari dengeli gecer, ikinci yari marsilya 8-10 puanla sampiyon olur

Cem Kalay dedi ki...

Lyon Cishokko'yu büyük takımlara satmak için aldıda, bu fiyatı daha ne kadar katlayacak merak ediyorum açıkçası. Geçtiğimiz sene Bosingwanın 20 milyon euroluk fiyatını daha da katlayabilirmi acaba? Katlayamazlarsa 15-20 milyon euro arası satış yapmaları gerekir en azından.

wonderkid dedi ki...

Lisandro ve Gomis +20 gole çıkarlar ama juninho'nun gidişi takımı baya etkiler.Benim bu seneki favorim Bordeaux..Bülent Ağabey kusura bakma ama Marsilya'nın hiç şansı yok bence :)

matiasemilio dedi ki...

benim de bu sezon favorim marsilya..ama morientes transferi dikkatimi çekti;marsilyayı hiç bu tip bir santrfor ile izlememiştim..

venezia dedi ki...

favori marsilya,
plase psg(mevlüt kontenjanından o da yoksa bi nane olmaz)

lyon,bordeaux beli doğrultamaz gibi geliyor bana..

serkan dedi ki...

M'bami hakkında bir bilgisi olan var mı? Marsilya ile yolları ayrıldı mı tam olarak? Bizim ligde çok iş yapabilecek bir oyuncu, Üç büyüklerin de çok zorlanmadan alabileceklerini düşünüyorum ama kimse düşünemdi onu şu ana kadar..

Adsız dedi ki...

bakıyorumda marsilya transfer şampiyonu !
hayır işler böyle olsaydı keşke

Beercholic dedi ki...

marsilya alır götürür, bordeaux-psg arkasından gelir. lyon'a da 4. lük kalıyor :)