12 Ağustos 2009

Eduardo Antonio Salvio

Eduardo Antonio Salvio. 19 yaşında. Lanus'da oynuyor. Ya da oynuyordu.Fiorentina bonservisini aldı. Forvet hattının her noktasında oynuyor. Lavezzi'yi benzetiyorlar. Maradona'nın da son dönemde güvendiği gençlerden. Fiorentina, Lanus'a 10 milyon euro ödeyecek. Salvio da Lanus'da aldığından daha fazlasını kazanacak tabii: Yılda 600 bin Euro!

14 yorum:

Murty dedi ki...

bu adamı türkiye den herhangi bir kulüp alsaydı senelik alacağı rakam en aşağı 2 m euro idi.

Rory Breaker dedi ki...

Ah ah aziz memleketim. Dağıtın içi geçmiş adamlara 3 er milyon euroları. Şimdi benim kafamda şöyle bir durum var.30 yaşında içi geçmiş adamı alıyoruz, bonservis ortalama 5 milyon euro. yıllık bu "yıldız" futbolcuya veriyoruz 3 yıllık kontratı 2.5 milyon eurodan. kümülatif olarak etti mi sana 12.5 milyon euro... peki arjantinden yıldız adayına bastın 10 milyon euro bonservisi 3 yıllıktan verdin 600 bin euro. kümülatifte etti mi sana 11.8 milyon euro... aradaki en büyük fark da 30 yaşındaki yıldızının kontratı ile birlikte futbol hayatı da bitecekken bu genç adamı iyice parlatabilirsen aldığın paranın iki katına da bırakabilirsin? neyse kafa yormayalım biz devam edelim içi boş yıldızlarımızla. memlekette para bol...

AAAA dedi ki...

bu yıldız adayı gencin aldığı senelik 600bin yüronun içinde vergi de vardır diye tahmin ediyorum. eğer öyle ise türkiye'ye göre senelik ücreti 360bin yüro olur.

biz katar olma yolunda mı ilerliyoruz anlayamadım gitti.

varol döken dedi ki...

eduardo'nun kapısına bizden bursa (fiorentina muadili diyelim hadi) gitse, hadi bonservisi geçtim 600 bin euro önerse o da net olsun bakalım, alacağı cevap nedir?

a) bursa kim?
b) turkcell super lig ne?
c) oyuncumuz bir 30 yaşına gelsin sonra
d) hepsi
e) hastala vista baby

wonderkid dedi ki...

Önce bir tanıt kendini bakalım Rijkaard Elano gibi tanınan isimlere bas ki parayı adam seni vitrin yapsın dünyada..Sonra böle genç yetenekleri ikna etmeye çalışırsın..Zaten bu yaştaki yetenekli futbolcuları İtalya,ispanya,İngiltere kapıyor.

Beercholic dedi ki...

"Maradona'nın da son dönemde güvendiği gençlerden."

şu cümleyi okumaya başladığımda Maradona kelimesini okurken eyvah dedim bu da onun bir başka veliahtı galiba denecek. denmedi, bu güzel..

Adsız dedi ki...

bu Genç arkadaşımız hadi Türkiyeye geldi diyelim yine kulubeye mahkum
heleki Fenerbahçee geldiğini varsaysak hepten mahkum

ich dedi ki...

Bayılırım.

ACY dedi ki...

bu adam tabii ki fiorentinaya 600bine gidecek bizim lige gelmesi için de tabii ki en az 1.5 2yi vericeksin yoksa zaten başka nası getireceksin adamın kafasına italya mı türkiye mi sorusunu başka nası yerleştireceksin..

silent lucidity dedi ki...

bu FM'yi yapan adamlar gercekten buyuk adamlar. oyunun(FM 09) en potansiyelli oyuncularindandir salvio ama genelde sag kanatta verimli oluyordu.

fishel dedi ki...

çok bile. endüstriyel futbol hikayeleri okumasın kimse, çok o para.

optimus dedi ki...

maradona güvendiyse bu çocuktan bişey olmaz...kaç yıldır veliahtını bir türlü bulamadı zaten...

alperi dedi ki...

bunun gibi gelecek vaadeden genç oyuncular gelsinde parası isterse 5 katı olsun,ama yok yabancı olsun yıldız olsun deyince yaşı 25den azlara bakmıyıcaz illaki.

matiasemilio dedi ki...

cok para vermiş fio. güvenleri boşa cıkmaz inşallah