20 Mart 2009

Resmen Gereksiz

Ezeli rekabetin tadı bu. Galatasaraylı aylardır "Kadıköy'de final oynayacağız" der, Fenerbahçeli de dostuna takılmak için elendiği geceyi bekler. Bu gece telefon, sms trafiği yoğun olmuştur, kızdıran kızdırdı, dalgasını geçti. Yarın bir başka sabah. 102 yıllık rekabetin olmazsa olmazı bu. Taraftarın eğlencesi, rekabetin anlamı... Peki bu ne? Fotoğraftaki? Fenerbahçe kulübünün resmi sitesinin açılış sayfası. Fenerbahçe dergisinin Nisan sayısında UEFA finali bileti hediye edeceklerini Galatasaray elendikten sonra ilan ediyor site editörü ya da kimse... Derler ki Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'ın haberi olmadan kimse nefes alamaz. Bu sefer inanmak istemiyorum. Taraftar bunu yapar da; koskoca kulüp resmi sitesinden neden bu yola başvurur ki? Fenerbahçe'yi gerçekten büyütmek samimiyetini içlerinde taşıyanlar aralarında bu işe imza atmış küçük adamları sorgulamaları lazım.

40 yorum:

bahtiyar dedi ki...

bu küçük adamlar türk futbolunun en üst mevkilerinde olan adamlar zaten problem burdan başlıyor. aylardır ya galatasaray final oynarsa korkusundan gece uykuları kaçanlar, gs elendikten sonra tam da kendilerinden beklenen hareketi yapmışlar. oysaki geçen sene birkaç gs taraftarı chelsea'yı karşıladı diye tüm gs camiasını şuçlayanlar şimdi resmi internet sitelerinden böyle birşey yapmayı normal karşılıyorlar. neyse onlara verdiğimiz bu korku yeter.

erssre dedi ki...

gereksiz kibar bir kelime olmuş, zavallılık.

alessandro del piero dedi ki...

pardon da fenerbahçe'nin büyük kulüp olduğunu kim söyledi abi? sistemin takımıysan bi şekilde büyürsün zaten de o büyüklük buralarda böyle yanısr işte..

bahtiyar dedi ki...

bu arada yazdıklarım yönetimin böyle bir hareket yapması nedeniyledir. yoksa taraftar atışmaları gayet normal gs taraftarıda pankartlarla fenerbahceye laf attı burada sorun yok. birde bekliyorum, abi orda haber yapmışlar uefa kupası biletini nasıl alacağını filan diyen çıkacak mı.

cakarkeyf dedi ki...

fenerbahce buyuk degil iri bir kulup

memduh95 dedi ki...

resmi sitede bu tip şeylerle uğraşmak gereksiz, doğru. hiç burunlarını sokmasınlar da biz birbirimizi kızdıraduralım, işin tadı burada.

k. dedi ki...

bi' fenerbahceli olarak, "kesin mactan once koymuslardir, yapmazlar oyle terbiyesizlik" dedim, javascriptten last update'e baktim, maalesef ki resim o sayfaya '03/19/2009 23:34:03' vaktinde eklenmis. antu'nun yaptigi bile daha zekice geldi bunu gorunce simdi.

jose dedi ki...

finale cıksaydık zaten daha o stadda maç yapmazlardı.pek şaşırmamak lazım...

PVH dedi ki...

Bir kulubun teknik direktoru bir stada gidip bayrak dikecegini ilan ederse o kulubun maci icin bilet vermek de istemez stadin sahibi. Galatasaray eleseydi bu promosyon yapilmayacakti o yuzden bugunu beklediler belki de. Resmi site daha once cok sacmaladi ama bunu elestirmek icin cok zorlamak gerek. Taraftarindan, teknik adamina ve yoneticisine bir finale sadece Fenerbahce stadinda oldugu icin bu kadar anlam yukleyen taraf Fenerbahce tarafi degil. Fenerbahce Galatasaray macina bu yuzden bilet promosyonu yapmak istemeyebilir, cok normal karsiliyorum. Fenerbahce buyuk kulup degildir yazabilen zevat da bir zahmet bu hareketi elestirmesin, elestiremesin.

Daima Fenerbahçe! dedi ki...

adnan ve şurekasının seviyesine inmişler. gerçekten yazık.

ACY dedi ki...

bence bunu yapmalari daha iyi oldu bir galatasarayli olarak sevindim..demekki ellerinde sayfa hazir ulan bi eleneler de koysak diye bekliyorlar bunu mactan once koyamayacak kadar korku sarmis bunyelerini belki bordo macinin 92.dakikasinda da bu sayfa ellerinde hadi ulan hakem bitir maci da koyalim sunu diyorlardi ama bekletmek zorunda kaldilar bi kac hafta yine son dakikalarda elleri mouse da maci takip ettiler ve bu sefer oldu iclere dogan bir huzur bir rahatlama karsilikli sarilmalar gulusmeler ve buyuk bir zevkle sayfaya konan yazi ben sevindim acikcasi bu hallerini tasvir ederken.. zaten o kupayi o statta alsaydik klubun kapisina kilidi vurmalari gerekiyodu simdilik kanser olmalari bile yetti bana kismet ne yapalim bidahaki sefere insallah =)

Kerim ŞİMŞEK dedi ki...

Koskoca bir kulübün resmi sitesi çocukça şeyler yapıyorsa pes doğrusu.

Merak ediyorum da acaba Galatasaray çeyrek finale çıksaydı Mayıs ayındaki sayıyamı sarkacaktı bilet verme işlemi.

joe kleine dedi ki...

ne var ki bunda ben anlamadim bir mactan sonra yaptirilan tisortlerden hic bir farki yok bence, o tisortleride yonetimler yaptiriyor.
ha bunda tisort uefa maci icin yapilmis ama mactan once metrobusle gelirken iyi de bedava bilet verince mi kotu...
ayriyeten yonetimlerin densizlikleri yaristirmasinda adnan polat sulu mac provakosyonu ile cisli maci geride birakmistir ya da bilemiyorum...
tencere dibin kara...

Godless Killing Machine dedi ki...

aynı şeyi mesela real madrid bir barcelona maçı sonrası yapmış olsaydı, ya da boca juniors bir river plate maçı sonrası, ''ehehe ne güzel lafı gediğine oturtmuşlar'' olacaktır.

hayat işte.

bonaventure dedi ki...

size de bu yakışırdı

muhder dedi ki...

böyle başa böyle tarak..gs'li yöneticiler ağızlarından kadıköy'e geliyoruz-gidiyoruz kelamını eksik etmeyince fb yönetimi de aynı seviyede karşılığı vermeyi yeğlemiş. finalin daha adının bile geçmediği turlarda sanki oraya gitmek garantiymiş gibi konuşmalar yöneticilerin ağzından düşmüyordu malumunuz. aynı seviyede tepki gereksiz olsa da iğne-çuvaldız meselesi..

onurkarakose dedi ki...

su yazdiklarinizi ertesi sabah okuyunca eminim pisman olacaksiniz, aksi halde sorun buyuk demektir...

neymis efendim, fb resmi sitesi final biletiniz bizden yazmis! ben fenerbahceli falan degilim, isin trajik yonu sizlerce olusmasi muhtemel algidan cekindigim, objektifligime inanmaniz icin bunu soylemek zorunda kaliyor olmamdir zaten...

galatasaray seneye de (buyuk olasilikla) elenecek, ayni fenerbahce ve avrupa kupalarina katilan yuzlerce takimin basina gelecegi gibi (her sene 2 sampiyon cikacak, baska bir ihtimal mi var?) onemli olan rakiplere laf yetistirmek degil, 90 dakika icerisinde yasadiginiz dramadan keyif almak degil midir?

antudaki hamburg taraftarlari veya chelsea yi havaalaninda karsilayanlar sayesinde bu noktada olmayalim!

yarin isyerinde, okulda konusacak malzeme cikti iste, fena mi? fenerliler atak, gsliler savunma stratejileri uygulayacak ertesi gun, yaraticilik gerekecek belki, pek kullanmadigimiz beynimize (sacma bir konuda da olsa) hak ettigi ilgiyi gosterecegiz...

son olarak su var; futbol ben ve benim gibilerin hayattaki en buyuk zevklerin birisidir. siz ve sizin gibiler ne kadar ugrassa da holiganizmi, fanatikligi, hosgorusuzlugu bu sporda egemen kilamayacaksiniz, hic bosuna ugrasmayin...

alessandro del piero dedi ki...

@onurkarakose

bu kadar hoşnutsuzsan bu laflardan, girmiceksin arkadaşım o zaman bu bloga.. bu blogun sahibi aceto üstad da moderatörü ich üstad da galatasaraylı abilerimiz ve emin ol fenerbahçe resmi sitesinin yaptığı densizlikle mukayese bile edilmez bu durumun saçma bulunması.. sen kendini öyle her şeyi aşmış bitirmiş, hiçbir kompleksi, gocunması olmayan bir insan olarak görüyorsan o senin problemindir ama buradaki insanlar gördüğün gibi fenerbahçe'nin hazımsızlığından rahatsızlar, ve bu durumu holiganizmle bağdaştırmak gerçekten çok dahiyane bi fikir olmuş.. o pespembe dünyanda mutluluklar dileriz sana..

onoore dedi ki...

çok da abes bir durum değil bana kalırsa.en nihayetinde belli ki önceden organize edilmiş bir promosyon ve sonuçta hedef kitle fb taraftarı.mantıklı düşündügümüzde de hangi fb taraftarı saracoglunda gs nin oynaması muhtemel bir finali seyretmek ister ki..bence şeytanın avukatlığını ypmaya gerek yok..asıl suç 1-2 milyon euro için meirayı satan gs yönetimindedir.elde stoperin yoksa ne anlamı var arda kewell barosun..yazık ettiler bu takıma..

görkem dedi ki...

bu kadar hoşnutsuzsan girmeyeceksin o resmi siteye. senin başkanın değil mi "kadıköyden duyulmuyor" diye sahanın ortasında çığırtkanlık yapan? senin oyuncun değil mi daha medyada adam akıllı kimse birbiriyle dalaşmamışken "ama bjkliler ve fbliler kına yaksın; keşke sami yen'de onlar final oynasaydı" diyen? "çıldırın, geliyoruz" tişörtü senin yönetiminden bağımsız mı bastırıldı?
ee noldu resmi site bunu yapınca? dağıtılacak bir bilet var ve galatasaray turu geçerken mi dağıtılsın? yönetimin korkusundan öte taraftarın tepkisi olamaz mı beklemelerinin sebebi? ve senin yaranın iyileşmesini beklemek zorunda mı o resmi site o ilanı duyurmak için?
hayır yapılan yanlış olabilir de, ben olayın öbür yanına bakınca dinime küfreden müslüman olsa demekten başka birşey bulamıyorum. hoşnutsuzsan girme o resmi siteye; blog'unda takıl.

PIERREMANU dedi ki...

Ortalık fena halde aslan kokuyor. Tayyip'den arak yapayım bari. Benim için Aceto Balsamico bitmiştir. Bir daha da bu bloga gelmem!

o6kara dedi ki...

Taraftarı olduğum bir kulübün resmi internet sitesinde böyle bir manzara ile karşılaşmayı istemezdim, görünce ben de şok oldum. Yapılan eleştirileri cevaplarken "iyi niyetli" olduklarını söyleyecekler ama havada kalacak bu cevap.

Çocuk oyunu oynamaya gerek yok. Başlık yeterince açık. "Resmen Gereksiz" işte...

Panenka dedi ki...

Gayet guzel bir promosyon.
Aylardir Kadikoy'e geliyoruz diyenler bayilere kosup dergiyi alsinlar iste.

Resmi siteden maytap gecilmez diye bir kural yok sanirim. Bunun buyukluk ya da kucuklukle de alakasi yok.

Recoba dedi ki...

Arkadaşlar sizler zaten fitili ateşlediniz. Aylardır kendinizi şartlandırıyorsunuz tabii ki rakiplerinizi de rahatsız ediyorsunuz. Ali Samiyen'de bekleyin geliyoruz gibilerinden pankart açınca iyi oluyor da Fenerbahçe yapınca mı kötü oluyor. Bunlar tatl rekabetler elbetteki olacak böyle takılmalar. Aynı şeyi Galatasaray da yapardı ne var bunda. Sorun iki büyük kulübü birbirine düşürmeden, hakaret etmeden davranmaktır.

debug dedi ki...

Kusura bakma ama bu yazı biraz gereksiz olmuş abi. Sırt geçen sen sonundaki "Kutlamayı da Kalamış'ta yapar" cümlesi için bile daha fazlası yapılırdı. Bizimkilerin ayıbı sadece Adnan ve tayfasının seviyesine inmeleri. Ki inememişler de, inmeye çalışmışlar sadece...

gurcan dedi ki...

bir klübün efsane yöneticisi gidip oraya bayrak dikicez derse , bir klübün teknik direktörü zaten 10 yıl önce bu terbiyesizliği bir kupa maçında yapmışssa, bu muameleyi çoktan haketmistir.hayatında en çok bağırdığı maçlar 5-0 lık neushetel ve arsenal maçları olan bir feenrbahceli olarak yapanların ellerine sağlık diyorum..beni bu hale getirenler düşünsün.

Emir dedi ki...

ezeli rekabetin tadı tabi ki böyle zamanlarda ortaya çıkıyo. dün galatasarayımın elenmesi için dua eden fenerlilere de gayet tabi hak veriyorum. kimse ezeli rakibinin, kendi mabedinde avrupa kupası kaldırmasını istemez. ama bu fenerbahçe kulübünün ilk terbiyesizliği değil ve son da olmayacak.

fenerbahçe hiçbir zaman rakiplerim çok iyi olsun ama ben onlardan da üstün olarak en büyük olayım düşüncesinde olmadı ki. rakiplerim daha kötüye gitsin ben yerimde sayıyım diyen bi kulüpten ne beklenebilir...

tofi dedi ki...

ben bu kadar isyanı anlamıyorum, ezeli dostluk lafına da inanmıyorum, 2000 de iyi giden Gs maclarında bir fenerli nasil strs oluyorsa, gecen yi da fener maclarında bu yasandı, neden tek taraflıymıs gibi gösteriliyor... ali samiyende acilan rakip avrupa takımı panlartarını unutmadı bu insanlar...pankart yaptirmak, sitede giriş hazirlamaktan daha cok zaman alır, ve kulübün bilgisi dahilindedir, --tabii nisan 2006 daki 4-0lık mactaki telsimde acilan ve tv nin veremiycegi kadar terbiyesizce ve beyinsizce olan pankartı saymıyorum--
o yuzden iki takım da takkeyi önune koysun, ne hale geldik desin, daha cok da fenerbahce!

Yasin dedi ki...

@onurkarakose

bugun isyerinde malzeme falan yok, gayet sakin sessiz bir sekilde oturuyoruz. benim gibi fanatik fenerli deplasmanlara giden, senin tabirinle hooligan arkadasim kibarca omzuma dokundu geçmiş olsun babında, başka da saygısızlık yapmıyor.
benim gibilerin en buyuk zevki demissin, futboldan bizim aldigimiz keyfin yuzde birini bile aldigini sanmiyorum; bizim kadar aci da cekmiyorsundur kotu gunlerde.
futboldan aldiginiz keyif playstation basinda aldiginiz kadardir, bizi anlayamazsiniz. saygisizlik yapmayin, biz hooliganlar birbirimize yapmiyoruz.

devletli dedi ki...

küçük takımlar büyük takımları yenmekten, ezik takımlar diğer (yabancı) takımların rakiplerini yenmesinden mutlu olur.
(galatasaraylıyım, antifb'yim ve aslanlar.com kökenliyim)

aksilaz dedi ki...

Hain Bülent Korkmaz sevinmiştir belkide buna.

Unknown dedi ki...

Gs'li yöneticiler kaç aydır Saraçoğlunda oynamak bize zevk verecek, bayrak dikeceğiz vs derken seviyeli cevap verilince mi seviyesiz? Her zaman olayı başlatan suçludur...

le saux dedi ki...

@Bülent Bey nam-ı diğer aceto

Bu blog insanları futbola yaklaştırıyor, holiganizme değil diye biliyorum şu yukarıdaki yorumlara bakıyorum ama burası Galatasaray taraftar sitesinden beter yorumlara ev sahipliği yapmış, eskiden her bir yorum ayrı bir post olarak yazılabilirdi, yazık oluyor.

by alessandro del piero "bu blogun sahibi aceto üstad da moderatörü ich üstad da galatasaraylı abilerimiz ..." son nokta bu galiba, "futbolun taraftarı" kimliğiniz vardı, ölmüş! ağlayanınız vardır umarım.

calaquendi dedi ki...

bayrak dikeriz tahriğini yönetim-futbolcu-hoca söylemleriyle sezon hedefi haline getirmek gayet normalken resmi site yoluyla laf sokmak hazımsızlık öyle mi?

@alessandro del piero
aceto ve ich üstadların galatasaraylı olduğunu biliyoruzda, senin başkalarına "girmiceksin o zaman bu bloga" şeklinde gider yapmanın onların galatasaraylılığıyla ilgisini açıklarsan aydınlanırız. kaldı ki, tüm yorumları okursan bu blogu takip eden her insanın sandığın gibi galatasaraylı yada bu söylemlerden rahatsız olmadığını da görürsün.

Left Winger dedi ki...

abiler buna en güzel cevap;
"sizin hayallerinizin bittiği yerde bizim gerçeklerimiz başlar"
bunlar harbi çapsız yahu...

Onur Tirkes dedi ki...

"resmen gereksiz" katılıyorum..

fenerbahçe'nin bu promosyonu maçın bitiminden hemen sonra resmi siteye koyması ne kadar gereksizse..

bunu bloğa taşıyıp da yorum bölümünü apaçilerin eline bırakmak da bir o kadar "gereksiz" olmuş..

AykanGulten dedi ki...

Bu blogu'un GS taraftar blogu oldugunu hic dusunmemistim. Benim bildigim en iyi Turkce Futbol blogu.

Eger simdi bana burasi GS'lilarin blogu, fenerliler girmesin deniyorsa bu baska. Hos diyen de ne blog sahibi ne moderator...

Olayi bu duruma sanki GS'li arkadaslar getirmedi. Sanki Klubun Baskani ve yonetim kurulu daha ilk turdan o staddaki finali fetis haline getirmedi. Ilk 16'ya kaldiklarinda sanki daha gecilecek 3 tur yokmus gibi kendilerini finalde gormediler ve kendilerince Fenerlileri kizdirmaya calismadilar.

Bu mac sonrasi hazimsizlik dogal amd GS'li dostlar sucu biraz basarisizliklarini ortmek icin duygusal ve olmadik hedefler koyup taraftari da ona gore gaza getiren yonetimlerine kizsinlar.

maRco dedi ki...

sözün ve küfrün bittiği yer be bülent abi bu olay resmen zavallılık. gsden daha fazla inanmış bunlar bu olaya

GoGo dedi ki...

Bu kadar dramatikleşmeye ya da öküz altında buzağı aramaya gerek yok. Hiçbir Fenerbahçe dergisi okuyucusu Galatasaray'ın oynadığı bir finali seyretmek istemez dolayısıyla dergide okuyucularına cazip gelmeyecek bir promosyon yapmak istemez. Galatasaray elenince bu maç bileti hedef kitleye yönelik gayet güzel bir promosyon haline gelmiştir. Olay bu kadar basit bir marketing uygulamasıdır.
Bülent Bey Galatasaray dergisinde çalışırken, hiç Galatasaray'ın olmadığı bir Fenerbahçe maçı bileti promosyonu yapmışmıdır merak ederim?

neretva dedi ki...

Bülent Bey "Rıza Efendi iki ekmek bir süt" pankartı açıldığında da bizim haberimiz yok denmişti ama bizzat o pankarttan başkanın haberi vardı. Hele FB resmi sitesinde başkandan habersiz birşeyler olacak. Sitenin üstünden uçan kuş olsa indirtir.