18 Mart 2009

Kupanın Peşinde Koşmak

1981 doğumlu. 1.92 boyunda. 84 kilo. 18 yaşında ülkesinde Malmö'de 2 sezon oynadıktan sonra 2001 yılında Ajax'ın yetenek avcılarına yakalandı. 2 sezonda 40 maçta 16 gol atmıştı. Çokda büyüleyici istatistik değil elbette. Hollanda kulübü bonservisine 5 milyon euro ödedi. Ona da yıllık 1.5 milyon euro verdiler. Ajax'da 3 sezonda 74 maçta 35 gol attı. Roda'ya 7 kişiyi çalımlayıp attığı golü seyretmeyen kalmamıştır sanırım. 2004 yılında transferin kurdu olarak bilinen Moggi'nin operasyonu ile Juventus'a kazandırıldı. İtalyanlar 18 milyon euro ödediler. O da yıllık kazancının ikiye katladı. 3 milyon euro yıllık verdiler. Juventus'ta iki yıl kaldı. 70 maçta 23 gol. Hala büyük gelecek vaad eden golcü sıfatı taşıyordu. Toni'nin 28'inden sonra açıldığı Çizme'de daha 25 yaşındaydı. Moggi'nin batırdığı Juventus, Serie B'ye giderken maliyeti düşürmek lazımdı. Del Piero, Nedved, Buffon ve Trezeguet daha az kazanmayı göze aldılar. Gemiyi mi terketti yok Juventus mu onu sattı? Juventus taraftarına göre takımı sattı. Neyse bu satıştan Juventus kasasına 24milyon euro koydu. 2006'da Mancini'nin İnter'inde ona yıllık 6 milyon euro verdiler. Yine ikiye katlamıştı. Inter şampiyonluklar gelince kesenin ağzını açtı. Moratti kimlere neler ödememişti ki! 2008 yılında ücretini yine ikiye katladılar. Menajeri kimse anasının gözüydü. Yıllık 12 milyon euro ile dünyanın en çok kazanan futbolcusu ünvanını aldı. Bugün itibariyle de bu kartviziti cebinde taşıyor. İnter formasıyla 79 maçta 49 gol attı. Yeteneklerini tartışmaya gerek var mı? Fiorentina maçından sonra bir soru yöneltti yayıncı kuruluşun muhabiri: Gelecek sezon Inter forması altında Şampiyonlar Ligi'ni şimdiden düşlemeye başladın mı? Cevabı manşet oldu. Sezon sonunda göreceğiz.. Zlatan Ibrahimovic Avrupa'nın ya da dünyanın en iyi futbolcusu ödülü almak istiyor ve bunun yolu da Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak. Milli takımla kupa kazanma ihtimali zayıf olduğundan tek çaresi firar etmek. Serie A'da geleni gideni avlayan Zlatan sözkonusu Şampiyonlar Ligi olunca sesi soluğu çıkmıyor. Inter'de kendini Avrupa arenasında ispatlayamadı. Gitmek istediği ya da onu almak isteyen takım Barcelona. Kupa bana gelmeyecekse ben kupaya giderim diyor kısaca. İtalyan medyasının fiyatı için not düştüğü rakam ise: 50 milyon euro+Eto'o. Gider, gitmez bilinmez de bildiğim bu kez 12'yi ikiye katlayamayacağı...

20 yorum:

SkyCaptain dedi ki...

Benim bildiğim Florentino Perez, Ibra'yı Barca'ya yar etmez... :)

K-RaMo dedi ki...

roda'ya 7 kişiyi çalımlayarak attıgı gol, ibra'nın artık eredivise'ye fazla geldiğinin ve büyük takıma transfer olması gerektiğinin somut bir kanıtıydı o dönemde :)

alessandro del piero dedi ki...

allah aşkına ibra kim ki eto'o artı 50 edicek. yok messi artı 100 diyelim bari.. juve'da oynarken takımda bariz bir şekilde sırıtan tek oyuncuydu, bir şekilde hep gitsin istemiştim.. şu anda inter'de başarılı gibi gözükmesinin tek nedeni inter'in zaten adam gibi bir takım olmaması.. iş bir tek ibra'ya bakıyor ve o da yeteneklerini sorgusuz sualsiz sergileyebiliyor.. ama asla düzenli top oynayabilen, takım kurgusuna sahip bir yerde şu yaptıklarının 3te birini yapamaz.. o barca hayali kurmaya devam ededursun, guardiola gibi aklı başında bi adam asla istemez onu.. anca inter, real gibi takımlarda oynar ve oralara yakışır..

kartalsafa dedi ki...

Evet o Inter'e çok yakışıyor. Biryerede gideceğinide sanmıyorum. En azından şimdilik....

jose dedi ki...

barcelonada sımdıkı performansını ıkıye katlar.

bjkmad dedi ki...

bence de eto'o+50 etmez.hatta abartayım ben bire bir bile değişmem zlatan ile eto'o yu.asıl inter üzerine 50 versin barca'ya:)
Zlatan'ın barca kimyasına uygun bir adam olduğunu da düşünmüyorum.hem biz villa'yı alacağız işimiz olmaz zlatan ile:)
yanlış bilmiyorsam zlatan'ın menejeri yok.hatta menejerler kötü futbolcular için vardır gibi de bir açıklaması var.sahi menejerler ne yapar.benim gözümde hiç bir işde tutunamayan emlakçılar gibi bir imajı var da

October Swimmer dedi ki...

yahu o gol NAC breda'ya karşı değil miydi?

muzoz dedi ki...

eto nun arkasındaki orta saha ibra da olsaydı bugun eto + 50 de kurtarmazdı ibrayı almak için bana göre

erssre dedi ki...

24m euro'ya Beckham'ın Amerikadaki takımına gitsin :)

aşkın dedi ki...

Bence gelmeli.Uçanı kaçanı affetmez.Bu yıl Etoo yerine o olsaydı olacakları düşünün!

sonny dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=Ycz7GJKSOjs
o değil de video'nun 1:14 saniyesinde yaptığı hareketin fizyolojik olarak bir açıklaması var mıdır?

sonny dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=Ycz7GJKSOjs
o değil de video'nun 1:14 saniyesinde yaptığı hareketin fizyolojik olarak bir açıklaması var mıdır?

josemarcelosalas dedi ki...

Eto'o bundan iyi.

Protanopia dedi ki...

Ibra teknik ama kendine teknik bi adam, oyle hizli ayak oyunlarina cok gelecek bi adam hic degil. Fazlsiyla kendine oynuyor.

Bir de hirs, istek falan hak getire. Daha once de cok izledik zaten ama ManU macinin ikinci yarisinda daha 45 dakika varkenki umutsuzlugu bu adami ciddi hedefler icin dusunmemek icin yeterlidir.

Eto'o da bu adamdan net bi sekilde daha iyidir.

Italya medyasi gitsin ceyrek finale niye takim yollaamadiginin hesabini yapsin. Eto+50'ymis, guldurmesinler adami.

Ayrica Barca'da Eto'o gidecekse yerine gelecek adam yine ona yakin tipte biri olmali. David Villa cok iyi olur mesela. Frikik acigini da kapatir.

beera dedi ki...

Barca unutsun onu bence.

Öncelikle Moratti yollamaz.

O yollasa Mourinho yollamaz.

Hadi O da yolladı diyelim,

Real Madrid onu Barca'ya yar etmez.

Hatta böyle bi durum olursa hem CR7'yi hem de Ibracadabra'yı alır.

http://muzortavegol.blogspot.com/

Unknown dedi ki...

gelmiş geçmiş en abartılan futbolcu.yemin ederim etooyu ibrahimovic artı 50ye vermem.ibrahimovic kim ya?

twilost dedi ki...

bütün italyanlara sempati ile bakarım.. ama hepsinden önce juve'dir benim için. ne kadar juve'yi satmış da olsa takım değiştirecekse ve cl alabilecek potansiyelde bi takıma gidecekse juveye gelsin isterim. tabi bu gerçekleşme ihtimali olmayan bi hayal=) arada şimdi juve de kim ki cl'i alacak falan diyen çıkmasın, juve toparlıyor ve çok daha iddialı bi takım olacaklar bir dahaki sene.. -bi de ranieri gitse..-

Trofolo dedi ki...

Dogrudur, gol Roda'ya degil, Breda'ya.

MustafaAGCA dedi ki...

Ben de bu adamın bu kadar abartılmasını anlamış değilim. Tabi ki üst düzey bir oyuncu ama kesinlikle en iyi 5 forvet arasında değil. Hele Etoo'dan kesinlikle daha iyi değil. İtalyan medyası Adriano ilk parladığı dönemde realin intere Ronaldo + 50 milyon dolar teklif ettiğini yazmıştı. Demek ki bunu bilinçli olarak tahrik amaçlı yapıyorlar.Sonra ne oldu? Adriano ülkesine döndü.

Manu dedi ki...

50 milyon euro artı eto'o ya satan, inter'e ihanet eder.