17 Mart 2009

G.Saray'ın Hamburg maçında 2. Stoperi Kim Olmalı?

37 yorum:

Yunus Y. dedi ki...

semih ne zaman oynayacak acaba merak ediyorum. aslında trabzon maçında görmek adına semih e şans tanınabilirdi sanıyorum. bülent hoca böylesini uygun görmüş olabilir ama hiç stoper olmayan bir takımla da nereye kadar savunma yapılır.90 dakika çıkaramayan bir kewell hiç mi arkasında boş alan bırakmayacak, veya kademelere hep mi düzgün girecek, oyun içindeki bir anlayış sonucu stoper görevi yapması onu hep mi stoper yaptı yani. bu mudur olay?

pclion dedi ki...

Oylar tahmin ettiğim gibi Semih Kaya üzerinde birleşmiş. Benim bildiğim kadarıyla Kewell stoper için hazırlanıyordu hafta boyunca ancak Arda'nın sakatlığı planları değiştirecektir muhtemelen. Arda Turan yetişemezse sol kanatta Kewell dışında birini kullanma şansımız yok, geriye kalan tek alternatif olan Alpaslan da Semih'ten çok farklı değil üst düzey tecrübe olarak. Eğer iki oyuncudan birini kullanmak zorunda kalırsa muhtemelen Semih'i stoper'de oynatıp Kewell'ı gerçek mevkiisi olan sol açıkta görürüz.

Sağ kanatta boşalan bölgeye ise Mehmet Güven kadar Serkan Kurtuluş da adaydır bana göre, bu ihtimali de düşünmek lazım. Aydın'a şans vereceğini pek zannetmiyorum Kaptan'ın...

AbSurDMaN dedi ki...

Hamburg maçında sonradan oyuna alınsa + ardından Trabzon maçında 90 dk oynasa seçimim sonuna Semih olurdu. Fakat bu kadar kritik maçta kazanılacak bir oyuncu değil Semih, cümle yanlış anlaşılmasın sorun Semih'in kalitesi değil maçın önemi. Yani şu son 2 maç Semih'i sahada görseydik daha iyi olacaktı ama olmadı. 3'lü savunma kanatlar Hasan-Aydın oldukça intihar gibi olacaktır hele Aydın tarafı aman aman. Madem Kewell yılların birikimi olan tecrübesini + gençlik yıllarındaki stoperliğini kullanmak istiyor...

erssre dedi ki...

Semih semih semih semih kesinlikle semih

http://ermansire.blogspot.com/2009/03/genc-semihlerin-kaderi-mi-bu.html

Gadee dedi ki...

Arda yoksa, gol atmamız için Kewell'ın yerinde oynaması lazım.

Yazdığın 3'lü savunma ile muhtemelen en farklı iç saha mağlubiyetlerimizden birini alırız.

Semih A takım ile 1 tane bile maça çıkmadı ama en mantıklısı Semih gibi duruyor.

Gerard postuna bir mesaj atmıştım konu ile ilgili. Böyle bir post atacağını bilmiyordum. Burayada yazayım;

İçerden bir duyumun varsa bizimle paylaşırmısın lütfen, nasıl bir düzen ile sahaya çıkacağız?Yada senin tahminin nedir? Maç oynanmadan müthiş bir stres yaşamaya başladım... :(

Nurky dedi ki...

Kesinlikle Semih Kaya Olmalı..Nedeni ise gayet açık ve net, Arda Turan Sakat o boşluğu da sol kanatta sadece Harry Kewell Doldurabilir.

bilog dedi ki...

Semih Kaya bu kadar kötü olamaz diyorum ve oyumu onun için kullanıyorum. Kewell da Arda yokluğunda sol açıkta oynasın. Mis!

Ocakçıyan dedi ki...

semih kaya oynamalı kewel stoper oynarsa hücumda hiçbişey yapamayız arda turan ın trabzon maçında dengesiz serkan yüzünden delinen ayağı kötüye gitmiş galatasaray sağlık ekibide oynaması çok zor açıklaması yapmış resmi sitede de var... geçmiş olsunn elendik diyorum... ortasaha da mehmet güvene kalıcak :S.... her şeyde hayır vardır ama.....

gorcanabi dedi ki...

Harry Kewell'ın geçen maç yaptığı çok güzeldi, mutlu olduk ama madem savunma kötüyse, ileride ihtiyaç olacak gol atma adına bence ona. Semih'e şans verir umarım. Ve umarım Arda oynar.

kutay dedi ki...

adaylar arasında serksnı gorunce sasırdım..stoper oynayabılır mı?
eger oyle bır durum varsa ben, serkan hakan kewell üçlü defans dıyorum..
yeni popescu kewell olsun)

H. İbrahim Andiç dedi ki...

bu oyuncuları böyle maçlarda kazanmalı. tabi alınan risk var bide..

delgado dedi ki...

sabri-hakan balta-volkan 3lü savunma ve serkan kurtuluş seçenekleri sanırım "hacı ankette 3.seçeneği yazacak malzememiz bile yok bakın" amacıyla yazılmış sanırım :D

canci dedi ki...

Oynatmayacaksan neden A takımda bu adam? Oynatın kardeşim Semih'i.Karpuz gibi oturduğu yerde büyümez ki bu oyuncular...Oynatacaksın ki oynasın...

yak dedi ki...

bence mutlaka semihle baslamalılar..zaten ardada kesin yokmus kewell i stopere alırlarsa hucum hattında cok zayıf kalırlar..serkan sağ bek zaten oda stoper olmaz..3lü yü düşünemiorum facia olur heralde..ya herro ya merro..bence arasında en mantıklısı semihi oynatmak..ya batıcak ya cıkıcak..semihi gs'nin kazandıgını bi düşünsenize :))

abeyle dedi ki...

bence kesinlikle semih kaya olmalı.bir 20 dakika oynadi diye kewella gereksiz güven cok sey kaybettirir.

totikarker dedi ki...

harry kewell a oy verenlerin futbol bilgisinden şüphe ederim kimse kusura bakmasın..

Spooky dedi ki...

gelen haberlere göre semih'i düşünmüyormuş bülent korkmaz, serkan kurtuluş'u denemiş antremanda...
anketin şu anki durumuna bakarsak taraftarların/seyircilerin güvendiği bir isme şans vermek yerine kewell'i koyması aklıma yatmıyor. arda da yok deniyor, kewell'i o bölgeye yerleştirmek daha akıllıca değil mi?
kewell maç içinde tecrübesi ve oyun zekasıyla orayı doldurmuş olabilir; ki aslında bazı hatalar da yaptı, 90 dakika boyunca stoperde etkili olabileceğini düşünmüyorum oyunun başında forvetlerin güçlü olduğu dönemde fiziksel açıdan da zayıf kalabilir...
amma yazmışım düşünün işte kaç gündür çıkmıyor aklımdan maç
ayrıca not: geçmiş maçları düşününce nedense bülent korkmaz'a nedense güvenemiyorum

insivible dedi ki...

umarim blog okuyucularinin yaptigi bu kolay secimi lincoln u trabzona goturup 2-1 ondeyken ileride top tutup, oyunu yavaslatip ve faul yaptirmasi icin cok ihtiyacimiz oldugunda yedek bekletip ilkokul disiplini veren ve oyuna yataktan yeni cikmis bi goruntusu olan GIDILI hasan sas i sokan ve arda yi da ona karsi sert oyuna ragmen oyunda tutarak sakatlanmasina ve gol yememize ve buyuk ihtimalle hamburg macini kacirmasina sebep olan olaganustu teknik heyetimiz ve yukardan mesaj yollayan yonetim de yapabilir. ne cumle be. semih e guveniyoruz.

frodo555 dedi ki...

Anketin yazılış şeklinde bir hinlik mi var yoksa hata mı :)

sabri-hakan-balta-volkan deyince 3lü değil 4lü savunma oluyor... balta bizim balta ise hakan kim?? :D

4suits1aim dedi ki...

invisible

nefessiz ve de gusel bi yorum.

kanka teknik direktor olursa, ciddiyetsiz bazi kisiler suistimal eder, agir siklet herkes kadroda yer bulur, kafasi bozulan da istedigini oynattirmaz.

kisacasi gorusum tv dizisi tadinda takim olduk son senelerde...

yeni bolumu bekliyoruz

Uğur dedi ki...

Böyle bi seçenek olacağını düşünmemiştim. Sabri-Hakan-Balta-Volkan 3'lü savunma olmaz 3'lü kevgir olur. Semih bence de oynatılmalı...

barbaros dedi ki...

sabri zaten devsirme defans oldugundan sag bekde bile oynaması gs yin savunmasının kotu olmasının en buyuk sebeplerinden..o yuzden 3 lu defans cok iyi bir tercih olmaz bence.
semih i oynatmak buyuk risk elenildigi takdirde hatasız oynasa bile basarısızlıgın mimarlarından olarak lanse edilecek..
kewell a ilerde ihtiyac var fakat galiba o oynayacak yine..
secenekler arasında s.kurtulus bence daha mantıklı semih e gore mac tecrubesi var en azından..
bulent korkmaz ın yerinde olmak istemezdim valla allah kolaylık versin.

Mithra dedi ki...

ben de semih diyorum.fakat bunu yeni yeni diyorum.çünkü arda sakatlanmasa her türlü tecrübesiyle kewell derdim.fakat arda oynamayacaksa mecburen sol kanatta kewell oynamak zorunda onun için artık her türlü semih gibi görünüyor.

ben de bir kaç gün önce şöyle bir şey yazmıştım:
http://romankahramani.blogspot.com/2009/03/galatasarayn-hamburg-macndaki-defans.html

Unknown dedi ki...

invisible

kesinlikle cok dogru, trabzon macinda isinmaya bile gonderilmemis bir lincoln, butun mac boyunca hicbisey yapmamis (yada yapamamis) umit karan in 90 dakika kalmasi, guven-sas deisikligi, bulentin takima verecekleri ile ilgili soru isaretlerini iyice olusturmaya basladi bende

jose dedi ki...

1000 defa sorsalar 1000 kez semih derim tartışmasız.

Murat1905 dedi ki...

Oliç'in şansızlığı veya kazmalığından dolayı Hakan Balta ve Kewell için stoper oynar deniliyorsa bir zamanlar camlar kırıldığı için Britanya'de top yasaklandığı gibi bu ülkede de futbol yasaklansın. Bu sate kadar Semih'i ve diğer gençleri onar dakika da olsa kullanmayan hocalarda kabahat, şu aşamada Semih psikolojik olarak bu baskıyı kaldırabilir mi ben emin değilim ve belkide Bülent Kaptan da emin değil ama ne olursa olsun çakma stoper yerine halis muhlis bir stoperi tercih ederim, dolayısıyla oyum Semih'e.

MiyOzzy dedi ki...

Son haberlere göre, Arda'nın oynamama olasılığı gözönüne alınarak oyun planının değiştiği söyleniyor. Antrenmanlarda Baros ile Semih'i eşleştirerek çalıştırması Oliç'e karşı hazırlık yaptığının kanıtı.
Ben bu sefer Semih ile başlayacağını tahmin ediyorum, inşallah üstesinden gelir ve Aydın gibi saman alevi olmaz.

yorgunforvet dedi ki...

kimse yazmamış: BÜLENT KORKMAZ !

Tutku dedi ki...

Cevabını soruya bakınca veremedim ama şıklardan giderek kendi cevabıma ulaştım aslında... Sabri-Hakan Balta-Volkan'dan üçlü savunma yapmak, Rıdvan'ı tribünden indirip Fener'e sağ açık yapmaktan daha çılgın bir fikir. Hele ki Hakan Balta'nın dahi stoper olmadığını düşünürsek, Sabri'nin normalde sağ açık zorlama zağ bek olarak oynadığını, Volkan'ın bi halt oynamadığını vs.
Harry Kewell sonuçta mücadele gücü kısıtlı bir oyuncu ve o yetenekte bir oyuncu hücumda kullanılmalıdır. Bana göre hayatta stoper oynamaz, ha hakikaten stoper gibi oynayabilecek olsa dahi onu stoperde kullanmak hücumdan büyük güç eksiltmek olur. Galatasaray'ın genç oyuncularının hepsini tanımıyorum bu sebepten Serkan Kurtuluş kim? diye sordum bi kendime... Geriye Semih Kaya kaldı, e o oynasın da izleyelim o zaman dedim.

Cakko dedi ki...

20.000 Stoperiz Perşembe akşamı.

Eğer Arda'da oynamayacaksa gerçekten 20.000 Arda'da oluruz.

berthelemy dedi ki...

sabri-balta-volkan 3lü defansı olacağına gs hiç çıkmasın sahaya hem hükmen 3-0 la daha az bi fark yemiş olur hemde hamburg boşuna yol masrafı yapmaz.

Yasin dedi ki...

Ümit Karan, Trabzonda aslanlar gibi sağaçık solbek her mevkiyi oynadı, Nonda gibi kırıtmıyor, gerekirse stoperde oynar.

josemarcelosalas dedi ki...

Kewell başlasın -en azından tecrübesi sebebiyle-, sonra oyunun gidişatına göre farklı varyasyonlar düşünülebilir.

bahtiyar dedi ki...

arda'nın o bacagındaki delikle bence oynama sansı yok. ciddi sakatlığı var, kewell arda'nın yerinde sol kanatta oynar. semih'e gelirsek tamam maç çok önemli ama eğer semih büyük futbolcu olacaksa, o potansiyeli varsa böyle maçlarda oynayarak olacaktır. kimse bu maçta kötü oynasada semih'i eleştirmez bence en azından savunma oyuncusu olduğunu biliyoruz fiziği de yeterliyse bu maçta oynamak zorunda. haberleden izlediğim kadarıyla da oynamak istiyormuş eğer oyuncu bu sorumluluğu alıyorsa sanş vermesi lazım bülent korkmaz'ın. birde koşacak hali olmayan haşan şaş'ın sonradan bile olsa oyuna girmemesi lazım. ayağında top tutamıyor fiziken bitmiş halde, otursun kulübede ona lafım yok ama sahada yeri yok şu haliyle.

Fatih dedi ki...

bulent korkmaz'la olmuyor ve olmayacak bence. tamam buyuk kaptan, hastasiyiz, kurban oluruz ama yok, o umut/umit yok. sen su hasan sas'in gobegini gore gore nasil oyuna aliyorsun. nonda dokulurken onu sahada tutuyorsun, arda'nin ayagi delinmis kaniyor o da sahada, lincoln kulubede. hamburg, trabzon macinda form tutsun diye hasan sas'i oyuna aliyorsun, semih'i, alparslan'i, vs'yi dusunmuyorsun. ben kit futbol bilgimle varyasyon uyduruyorum 2 dakikada, yillardir bu isin icinde olan kaptan hala eskilerden is bekliyor. eskielrde is olsa bit pazarina nur yagardi derler, hasan sas'i birakacaksin, koyacaksin aydin'i ne kadar kotu olursa olsun. stres kaldirmayi ogrenecek, alisacak atmosfere. tutacaksin ozgurcan'i takimda, nonda yerine onu oynatacaksin.

adam olacak cocuk b.kundan belli olur derler ya, ben isik goremiyorum bulent korkmaz'da, hep buyuk kaptan kalsaydi daha hayirli olacakti.

Unknown dedi ki...

_____________U. Karan______________

_____________Lincoln________________

Kewel_____Ayhan______Barış_____Sabri


Volkan__H.Balta__M.Güven__S. Kurtuluş



derim ben...

Protanopia dedi ki...

Savasci Baris ne yapar acaba orda?
Savasci Baris ne yapar acaba orda?
Savasci Baris ne yapar acaba orda?
Savasci Baris ne yapar acaba orda?
Savasci Baris ne yapar acaba orda?