21 Mart 2009

Büyücü Gerets

Erik Gerets için zafer haftasıydı. Paris Saint Germain deplasmanında kaybetse şampiyonluk yarışına havlu atacaktı. O.Lyon ve PSG arasında geçecekti kalan haftalar. Niang ve Ben Harfa'yı yedek oturtup tek forvetle çıktı ve Paul Le Guen'i taraftarı önünde mat etti. 3-1 kazandılar. UEFA'da Ajax'ı ilk maçta 2-1 yenmişlerdi, kötü skordu elbette rövanş için. 3. turu da Hollanda'da geçen Gerets, Amsterdam'dan çıkmasını bildi, 2-1 biten maçın uzatmasında golü buldular ve çeyrek finalde Lucescu ile eşleşti Belçikalı. Galatasaray'ın iki hocasının kaderleri aynı. Başarılı olmalarına rağmen uzun vadeli plan yapılmamıştı kendileriyle. Gerets şimdi Marsilya ile sözleşme yenilemek istiyor. Marsilya da gelecek sezon çalışacağız diyor ama ortada imza yok. Gerets 10 gün içinde imza istiyor. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer diyeceğim ama Gerets de biliyor ki yeni sözleşme kalacağının garantisi değil. En azından Galatasaray'da böyleydi. Devre ortasında yeni sözleşmeyi imzalayıp, 3 ay sonra valizlerini toplayıp İstanbul'dan ayrılmıştı. Marsilya'yı küme düşme hattının eteklerinden alıp bugün O.Lyon'un 7 yıllık hükümdarlığına son verme noktasına getiren, çok sevdiği İstanbul'da kupa kaldırma ihtimalini avuçlarında tutan Gerets için L'Equipe'nin taktik zekasından dolayı artık Büyücü olarak çağrıldığını da not düşmüş olayım...

10 yorum:

ACY dedi ki...

ahlarla vahlarla omur gecmez ama ah o kalliye verilen kadro gerets'e verilicekti.. kendiside gittikten sonra soledi zaten hicbir istedigim adam alinmadi ben gittikten sonra aldilar hepsini diye.. simdi evimizden izleyelim bu iki basarili teknik adami.. kim bilir belki seneye de skibbe icin yaziyor oluruz bu satirlari..

josemarcelosalas dedi ki...

Şu adamla uzun vadede bi birliktelik düşünmeyen zamanın Galatasaray yönetimini anlamak mümkün değil.

mustafa taha dedi ki...

Rivayet odurki Marsilya'nın işi ağırdan alma sebebi Paul Le Guen'i takımın başına getirmek istemeleri. Komple teorileri açısından bile biraz fazla kaçmış bir hikaye gibi duruyor.

insivible dedi ki...

gerets buyuk adam buyuk teknik direktor, onun gidisi galatasaray sevgimde ve kulube olan guvenimde hala kapanmayan yaralar acmisti.

alchoburn dedi ki...

Giderken arkasından çok laf atıldı ama gayet başarılıydı ve takıma yakışan bir cesarete ve karizmaya sahipti.

Gerçekten yazık oldu, iki günde teknik direktör yiyen memleketimiz utansın.

AbSurDMaN dedi ki...

Kör öldü badem gözlü oldu her zamanki gibi... Gittiği zamanı hatırlayın tek bir taraftar bile destek olmamıştı herkes gitmesinden yanaydı. Şimdi de ah nasıl gitti bu adam diye hayıflanıyoruz. UEFA'da zor bela iki uzatmalı turla çeyrek finale kaldı Marsilya kadrosu, rahat çıkması gerekirken. Ligde olmadık maçlarda puanlar kaybettiler tek şansları kritik viraj maçlarını kazanmaları oldu. Ben özlenecek kalitede bir teknik adam olduğunu düşünmüyorum hala.

june.one dedi ki...

her gelen yonetim futbolun gercegini degil tirbunlerin ne diyecegini dusunerek haraket ediyor.adnan polat ve adnan sezginde gerets i gondererek basladilar ise.Ugur vardan in deyisiyle adnan polat galatasarayin Ali Sen'i olma yolunda tam gaz ilerliyor.

devletli dedi ki...

bit teknik direktörün ne kadar kariyerli, şöhretli vs olursa olsun türkiye'de tutunmak için farklı özelliklere sahip olması gerekiyor. genelde spor medyası, taraftar vs yiyor teknik direktörün başını.
gerets de bu şekilde gitti. ilk senesinde fırtına 4-1-3-2 sistemi (ki 1 de saidoo) yoğun top atışına maruz kalınca allame yorumcuların zoruyla "çiftönliboro"ya döndü, dönünce de biliyoruz ne olduğunu.
tabi avrupa'da felaketti.
kalsa iyi olur muydu? kesinlikle.

Murat1905 dedi ki...

Bülent abi sanırım yönetime karşı yapılan yorumlara sansür uyguluyorsun, ya da adaşına ırkçı dememi kendine göre doğru bulmadın ki bu ifade bir hakaret veya küfür olmadığından yorumun yayınlanmamasına pek anlam veremedim. Sağlıcakla kal.

BT dedi ki...

@ Andrei Shevchenko
Birine ırkçı demeni doğru bulup bulmamamdan öte "hakaret" olduğunu hatırlatayım sana.
Kimseye sansür uygulamıyorum sadece bu blogda kişilere küfür ve hakaret edilmesine izin vermiyorum. Sen de sağlıcakla kal. En önemlisi sağlık