20 Mart 2009

Aydın Yılmaz ve Semih Kaya

Hamburg karşısında Galatasaray'da sağ kanattan orta yapılsın diye Hasan Şaş oyuna alınıyor. Ameliyat sonrası kendini toparlamamış, en az 6-7 kilo fazlası olan bir vücut. Gözler Aydın Yılmaz'ı arıyor mesela. Kendisi bir sağ açık-ben performansını da futbolcuğunu da beğenmem-Aydın 18'de yok. Sakat, formsuz veya neyse işte...
Stoperde Kewell ilk onbirde sahaya çıkıyor. Semih Kaya'nın bu sezon maç eksiği var. Bülent Korkmaz da hazır olmadığını, şans vermeyeceğini belirtiyor maçtan bir gün önce basın toplantısında... Buna da zaten saygı duymak lazım demiştim...
***
Bugün Ümit Milli Takım kadrosu açıklandı.
Galatasaray'dan sadece 2 futbolcu var:
Aydın Yılmaz ve Semih Kaya!..
Ümit Milli Takım gözü kapalı, ezbere adam seçiyor galiba...

Kaleciler: Volkan Babacan, Fehmi Mert Günok (Fenerbahçe), Cenk Gönen (Denizlispor)
Savunma: Tunay Acar, (SV Wehen Wiesbaden), Yiğit İsmail Gökoğlan (Manisaspor), Aykut Muhammet Demir (SC Excelsior), Semih Kaya (Galatasaray), Serdar Kesimal (FC Köln(), Emre Özkan (Eskişehirspor), Ferhat Bıkmaz (Hannover 96), İsmail Köybaşı (Gaziantenspor)
Orta saha: Aydın Yılmaz (Galatasaray), Deniz Yılmaz (Bayern Münih), Soner Aydoğdu (Gençlerbirliği), Murat Ceylan (Gaziantepspor), Jem Paul Karacan (Reading FC), Serkan Şahin (FC Basel), Tunay Torun (Hamburg), Aydın Karabulut (Beşiktaş), Ferhat Kiraz (Karşıyaka), Güray Vural (Denizlispor)
Forvet: Mustafa Pektemek (Gençlerbirliği), Ömer Şişmanoğlu (FC Sankt Pauli), Sercan Yıldırım (Bursaspor)

21 yorum:

Lev Yashin dedi ki...

aceto, hamburg maçında semihin oynatılmasının doğru olduğunu ima etmiştin maç öncesinde..şimdi bu tarz bir başlık neden?(kötü niyetli falan değilim yanlış anlama sadece kaçırdığım bişey mi var diye düşündüm)

AbSurDMaN dedi ki...

Abilik, eski arkadaşlıklar... bizi bunlar yakıyor/yakacak.

zenmaster dedi ki...

Bu kadroda ülkenin en büyük bütçeye sahip 3 takımından sadece 5 futbolcunun olması altyapılar açısından çok acı değil midir?

BT dedi ki...

@lev Yashin
"Oynatılmaması gerektiğinin" demek istediğin varsayıyorum, sanırım typo var orada...

Milli takım bir garip! Maç oynamamış bu gençleri neden milli yaparlar? Ben anlamam. Konu budur..

İsmail Şayan dedi ki...

Altyapılar açısından asıl acınacak durum 22 kişilik kadrodaki 9 oyuncunun şu an yurtdışında oynuyor olması. Bu ülkede yetişip oraya gitmiş olsalardı muhteşem olurdu ama patentleri yurtdışı. Bu ülkedeki genç nüfus sayısının yurtdışında yaşayan Türklerin genç nüfusuna oranını göz önüne aldığımızda durumun vehameti daha net ortaya çıkıyor.

jose dedi ki...

türk futbolunda sivrilen bir genç oyuncu olmayışından diyebiliriz sanırım bülent abi.

Lev Yashin dedi ki...

varsayımın doğru yanlış yazmışım aceto, kusura bakma..

pclion dedi ki...

Bülent abi, bir açıdan çok haklısın ama burasının Türkiye olduğunu da unutmamak lazım. Batuhan Karadeniz milli takıma alınmadan önce tek dakika süre alamıyordu Beşiktaş'ta, şimdi Süper Ligde banko oynuyor. Milli takıma seçilmese eminim ki Eskişehir ona bu kadar güvenmezdi, kültürümüzde yok çünkü. Aydın'ı bir kenara koyuyorum ama Semih'in 18 yaşında ümit milli takıma seçilmesi de bu yönde bir hamle olsa gerek diye düşünüyorum. Bir de gelecek vaadeden stoper sayımız çok kısıtlı Bülent abi, Ömer Toprak var ancak o da Alman ümit milliye gidiyor. Semih'in bu takımda olması sürpriz değil. Aydın ise hala cepten yiyor, ne bitmez krediymiş yahu. Arda Turan'ın bile bu kadar kredisi yok Türkiye'de.

O değil de, ben Özgürcan Özcan'ın seçilmemesini anlayamadım. Adam 1 dakika top oynamazken banko oynuyordu, şimdi her maç golü var seçilmemiş. Bu da sadece Türkiye'de olacak bir şey...

Turgay Keskin dedi ki...

Aydın Yılmaz, Mehmet Güven ve Yaser Yıldız. 37 maçta oynamışlar bu sezon ama ilk onbir sayıları sadece 2. İkisinde de Aydın Yılmaz oynadı. Genç oyuncular bu kadar süre alabiliyor ancak, ama Ümit Milli takım için seçiciler bunu yeterli görüyor..

Hadi A Milli takıma bilinen, inandığımız oyuncuları alıyoruz vs. diye geçiştiriyorlar bu eleştirileri, peki Ümit Milli takımda neler oluyor? Yıllarca diğer ülkelerin kadroları açıklandığında hep oyuncuların önemli takımlarda oynadığına şahit olurduk. Bizim oyuncularımız yurtdışında oynamaya başlar başlamaz biz belki de bu hevesle aynı şeyi yapmaya başladık. Ama bir farkla! O zamanki form durumu veya takımında oynayıp oynamaması önemli değildi bizim seçtiğimiz oyuncuların. Madem yurtdışında, madem yabancı takımda bir Türk var, çağırın hemen!

A Milli takımımızın bu anlamsız seçimi devam ederken Ümit Milli takımda ise farklı şeyler olmuyor.

Aydın Karabulut çağırılıyor; şu an oynamasa ne farkeder, Trabzonspor bile istedi onu! Etiket gerçekten çok önemli..

dr feelgood dedi ki...

paul karacan için çok olumlu bir kaç yazı okudum bilgisi olan var mı ? "orta sahanın iki yönünü de oynayabilen" tiptenmiş. bilgisi olan varsa paylaşsın :)

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
AykanGulten dedi ki...

Fenerbahce yine bir sekilde Umit Millilere 2 kaleci veriyor. Arada hatalarina cok kiziyoruz falan ama bir sekilde Engin-Rustu-Recep-Volkan-Serdar-Volkan ve simdi ogrendigim Mert serisi Fenerbahcenin transferde en basarili oldugu ve de milli takima en cok katki yaptigi seri oluyor alkisi hakediyor. (Enke'yi atladim dikkat ederseniz, 1 gecelik hatalar her yerde olur)

saLsa dedi ki...

Bence Bülent Trabzon'a karşı Semih'i deneyebilirdi, orada moral bulacak bir Semih Hamburg'a karşı da iş yapabilirdi.

saLsa dedi ki...

Ayrıca baştaki adam (Fatih Terim) ne ki, altındaki yamakları ne olsun.. Abdullah, Hami, Oğuz, Şifo, Metin, Ogün, Zeki, o, şu, bu.. Herkesi antrenör yapıyoruz anasını satayım..

E adamlar bir şekilde torpille bir yere gelince de onları oraya getirenin tarzından, sözünden dışarı çıkamıyorlar..

Life is life yani..

erssre dedi ki...

hasanın yerine aydın girse, defansta semih ile başlayıp kewell'ı kanatta oynatsak maçı alırdık abi, bunu reddetmezsin herhalde...

Ocakçıyan dedi ki...

Burda SERVAN YILDIRIM A milli takımda oynaması gereken bir isim gökhan ünal ve mevlüt eridnç den 2 gömlek üstün bir bey bunu fenerbahçe maçındaki performansını değerlendirerek söylemiyorum.....mill takımın forvetinde adam eksilte bilen koşu yoluna top atılacak bir santrafora sahip değil nihat kahveci hariç o da millli takımla yıldızları birleşmiyor bir türlü...

markojaric dedi ki...

Serkan KURTULUŞ' u neden almamış acaba???

Halim dedi ki...

sercan umitlere fazla geliyor bence. yok yani geçenlerde umitler belarusu yenip avrupa sampiyonasina felan gitselerdi sorun yoktu. takimla kaynassin felan ama oylesine gazozuna maç yapiyorlar. sahsen bugun ku maçta sercan'i cok begendim, a milli de gormek isterim.

Plastik Dikenli Kaktüs dedi ki...

@markojaric: Serkan Kurtuluş U19 kadrosunda.

Adsız dedi ki...

Semih, Paf maçlarında falan oynuyor ara sıra.. Aydın'da zaten ara ara giriyor gösteriyor kendisini o kadar..

#3'ün kendi kendisiyle çeliştiği başka bir nokta var bence..

" Semih Kaya'nın yeterli tecrübesi yok.."

Serkan Kurtuluş kadroda..
Tecrübe ?
Yeterli tecrübe?

Şaka gibi..

wolky dedi ki...

aydın'ın aklının başına gelmesi için anadolunun en ucra köşesine kiralanması lazım!