29 Ağustos 2008

Ruslar Sıcak Denize İndi

Haksızlık ediyor da olabilirim ama UEFA Süper Kupa adının hakkını veren bir kupaymış gibi gelmiyor bana. Bir ruhsuzluk mu desem, angarya mı desem, geçen sezonun heyecanı tükenmiş; yeni sezona sarkmış olması mı desem... Belki de yıllardır oynandığı staddan dolayıdır. Monaco, sosyete, sosyete şıngır mıngır sosyete. Tamam bu tezahürat Spor Sergi yıllarından. Ah ihtiyar sosisçi amca ahh... 2 kupanın kura çekimlerine 72 takımın başkanı, yöneticisi geliyor diye; Monte Carlo casinolarının ısrarı mıdır nedir anlamadım bu kupayı alsınlar artık başka bir stada. Hatta her yıl farklı bir stada. Afişi olsa maçın "Cristiano Ronaldo vs Arshavin" olurdu posterin göbeğinde. Biri sakat (maçla da alakası yoktu, sms ile iş bitiriyordu yine), diğeri gideceğim dediğinden tek ayağı üstünde disiplin cezalı. Trabzon maçının 2. yarısıyla dönüşümlü seyrettim. Tekniği, taktiği bir kenara bırakalım. Zenit bu sezon ligine iyi başlayamadı. Bu kupayı ise Ronaldo'nun yokluğunda gözlerine kestirmişler. Man. United hala tatil havasında. Pekin'den hazır dönen Carlos Tevez'in eline bakıyorlar. Zenit taş gibi olunca Euro 2008'deki milli takımları gibi bir görüntüyle 2-0 yaptı oyunu. Alex Ferguson, Saha'yı neden gönderdi anlamadım. Berbatov demek ki yarın geliyor. 4-6-0, Ronaldo olmayınca çatlıyor göbeğinden. En uçta havadan, karadan top tutacak bir lazım. Müsadenizle bu oyuna sonradan giren O'Shea değil tabii. Yeni dünya düzeni işte. Tribünlerde Ruslar kalabalıktı. Para orada artık. Sıcak denize ineceğiz diyorlardı, buyrun size sıcak deniz, Akdeniz. Fatih Tekke kariyerine UEFA Kupası'ndan sonra Süper Kupa da yazdırdı. Robinho'dan sonra dayaklık topçular listesine Nani'yi yazıyorum 2. sıraya...

Gol:Pogrebnyak (Z) al 44' p.t.; Danny (Z) al 14', Vidic (M) al 28' s.t.
MANCHESTER UTD (4-3-3): Van der Sar; Neville (31' s.t. Brown), Ferdinand, Vidic, Evra; Fletcher (15' s.t. O'Shea), Scholes, Anderson (15' s.t. Park); Tevez, Rooney, Nani. (Kuszczak, Possebon, Gibson, Campbell). All. Ferguson.
ZENIT SAN PIETROBURGO (4-3-2-1): Malafeev; Anyukov, Krizanac (26' s.t. Radimov), Puygrenier (18' s.t. Shirokov), Sirl; Denisov, Tymoschuk, Zyryanov; Danny, Dominguez (1' s.t. Arshavin); Pogrebnyak. (Contofalsky, Fayzulin, Tekke, Kim). All. Advocaat.

18 yorum:

Adsız dedi ki...

aslında pogrebnyak rusya milli takımının esas santraforu . ama sakat olduğundan pavluçenko vardı. düşünüyorum da pogrebnyak olsaydı ruslar yarıfinal yerine finale kalabilirmiydi?

Adsız dedi ki...

ronaldo > manchester united

budur.

oralardaniyivurur dedi ki...

şarlatanın takımı yenildi ya, çok mutlu oldum
beter ol c.ronaldo

Adsız dedi ki...

¿Qué es esto.? Supercopa? xaxaxaxaxa. no es importante. porque 2 los perdedor equipos. Club rusos 2 veces. en Leningrado y Madrid. y estamos esperando a manchester final.
2009 final. Madrid-Manchester

Juventus. nada. Recuerdo calciopoli.
Platini y del Piero. esperar. nos vienen a por ti. venganza de 2003. en mi opinión, vamos a ganar al menos 13 puntos en el grupo H.

OCTAVOS DE FINAL (IDA)
Fecha: 22-10-86; Estadio: Santiago Bernabéu; Espectadores: 100.000
REAL MADRID CF - FC JUVENTUS (ITA) 1-0
Arbitro: Valentine (Escocia).
Goles: 1-0 Butragueño 2´.
REAL MADRID CF, 1;
Buyo, Chendo, Sanchís, Salguero, Camacho, Michel, Gallego, Gordillo (Martín Vázquez 62¨), Butragueño, Hugo Sánchez, Valdano (Santillana 71¨).
FC JUVENTUS, 0;
Tacconi, Favero, Brio, Solda (Caricola 62¨), Cabrini, Mauro, Platini, Bonini, Manfredonia, Briaschi, Laudrup (Bonetti 76¨).

xaxaxaxa . platini yo exca q paso? xaxaxaxxaxaxa

oooo italianitosssssssss
podemosssssssss

MI CORAZON ES BLANCO, MADRIDISTA POR SIEMPRE.
HALA MADRID.

(ramón)

Adsız dedi ki...

Platini. llegado a Bernabeu. 1986
xaxaxaxaxa

Arriba, arriba, arriba
arriba con ese balón,
que Juanito lo prepara,
que Juanito lo prepara
y Santillana mete gol.

(ramón)

Noat Samisa dedi ki...

Bülent abi, Carlos Tevez Pekin'e gitmedi.Bir süredir ailevi bir meselesi nedeniyle ülkesinde bulunuyordu, geçtiğimiz hafta içinde döndü.Pek çok idman kaçırdı ama yine her zamanki gibi tüm özverisiyle sahadaydı.Louis Saha ise artık Everton'ın futbolcusu.

aşkın dedi ki...

Ben az çok tahmin edebiliyordum, Zenit daha istekli olacaktı ve Mançester'in (Ömerabi meraba) bireysel yetenekli takımlara karşı zorlandığı daha önceden görüldü Barça eşleşmesinde.
Hocam kupa hakkındaki yorumlarına katılıyorum.Hatta sanki zorlama bir kupaymış gibi geliyor bana..
Lig içi süper kupalar gibi..
Modern gibi değil gibi...

torres dedi ki...

hocam birde trabzonspor maçı yorumu alalım zahmet olmazsa =)

taş gibi top oynadık valla .

Adsız dedi ki...

o değilde bir fatih tekke vardı, n'ldu ona.

Adsız dedi ki...

ronaldo oynamayacağı maçı sırf tribünden izlemek için rusyaya gitmez. kim bilir hangi rus dilberi ayarlıyordu telefonla. var mı bu işleri ronaldo'dan daha açık yapan? helal olsun adama koskoca man.utd adamın arkasını topluyor sürekli.

jose dedi ki...

Pogrebnyak seni seviyoruz böyle devam et.

Adsız dedi ki...

abi Nani hakkındaki düşüncelerine katılıyorum.Ferdinand 3 vakte kadar döver bu adamı,demedi demeyin.C.Ronaldo'nun sudan çıkmış hali.

Danny hakkında yazmamışsın,bir kaç kelamı haketti bence.

Fatih

Adsız dedi ki...

ya bulent abi su ronaldo varya kac senedir destekledigimiz takimdan manudan nefret ettirdi, sirf ben degilim bu orumu yapan herkes aynisini soluyor. iyi yetenekli dunyanin en iisi felanda dunyada bir tanede seveni olmayan bir futbolcu iste.

Adsız dedi ki...

ramon sen de az tilki değilsin xaxaxa

jardel xaxaxa

siriusjames dedi ki...

@erkan, maç Rusya'da değildi. Monaco'da oynandı :)

Nani'yi de çok Lincolnvari gördüm dün akşam bilmem katılır mısınız.

Julien Dekosta dedi ki...

biri su ruslari durdursun ya! ordan burdan mafya bok pusur paralariyla futbolu domine etmeye basladilar, baskettede aynisi oldu.

Adsız dedi ki...

sanırım ramon efendi grup maçlarının havasına şimdiden girmiş. platini ile del pieroyu gözüne kestirmiş. yalnız o kadroda harika. ispanyanın en harbi delikanlıları oynardı o zaman realde.

varol döken dedi ki...

danny 30 milyon euro diyorlar aslı var mı?
tymoschuk 20 milyona gelmişti zaten, az bile almış... e bunun arshavin'i, zyranov'u, pogrebnyak ı var...

@üstat
zenit in ederi nedir var mı bilgi?

maç notu: zenit ilk yarı manchester'ı hallaç pamuğu gibi attı, ramon hiç öyle şarkılar söylemesin balalayka yı veriverirler valla kucağına!