30 Ağustos 2008

Sigara Raporu

İnönü'de sigara yasağı anonsu yuhalanmış. Antalya'da Yıldırım Demiören, validen izin alıp şeref tribününde sigara içmiş. Yasak Şükrü Saracoğlu'nde başlamıştı. Ali Sami Yen'de de anons edilmiş. Bugüne kadar oynanan maçlar ve bu haftasonu oynanacak maçlardan gözlemlerinizi yazarsanız ortaya bir tablo çıkartabiliriz. Sigara yasağı Süper Lig'in stadlarında uygulanıyor mu?

39 yorum:

myown dedi ki...

hehe sigara yasağı tribünde :)

Koyu Çay dedi ki...

Sami Yen'de o anonsu ben duymadım.Zaten eskidede içireye rahatca sokuyoruz normal yasak yokmuş gibide içiyoruz.

Ama bi tanıdıgımın Saracoglunda paketini falan almışlar.

Adsız dedi ki...

Beşiktaş duruşu

gokmenoz dedi ki...

Geçen hafta Gençlerbirliği - Kocaeli maçını maratondan izledim. 90 dakika öncesi-anı-sonrası dumanlar fora. sigara içmememe rağmen içmiş kadar oldum stadda. bu yasak Türkiye'de zor uygulanır. Hele ki son 2-3 yılda ki son haftalara kayan(!) ve şampiyonluğu belirleyen derbi maçlarında.

Sencer Yücel dedi ki...

Stadda paket alma olayı gerçek değil. Stada sokulması değil içilmesi yasak zaten. Öyle ki girişteki aramalarda pakedin içini göstererek geçiyoruz polis kontrolünden. Bugüne kadarki Saracoğlu izlenimime göre yasak insanları bi nebze frenlemiş ama içen içiyor yine. Akşam Lig Tv'de sigara içenleri zoomlayan kameralara hazır olun.

Adsız dedi ki...

Partizan maçında Fenerium üstte içen görmedim...

Kurt dedi ki...

Her maçta aynı çile.Kimsenin umrunda değil yasakmış değilmiş rahatsız olan varmış. 10 sıra aşağıda içen adamın dumanından hngi marka içtiğini rahatlıkla anlayabilirsiniz. 20.000 kişilik stada 10.000 tane görevli koyarsanız ancak o şekilde önleyebilirsiniz sigara olayını.

sonuç olarak samiyen de yasak gelmiş artık içilmiyormuş geçen seneye göre hiç bir fark yok....

Adsız dedi ki...

Şükrü Saraçoğlu'nda görmedim ben de içen. Enazından geçen senelerden içtiğini bildiğim etrafımdakilerin içmediğini görüyorum. Böyle devam eder mi göreceğiz, ama leş gibi sigara kokan formalarla eve dönmemek güzel oluyormuş :) .

Adsız dedi ki...

Saraçoğlu'nda maraton altta içen gene içiyor, polis özel güvenlik herhangi bir müdahalede bulunmuyor, hatta içen polis bile gördüm

Adsız dedi ki...

antalyaspor - beşiktaş maçında antalya atatürk stadı'nda böyle bir anons yapılmadı ya da kısık sesle yaptılar, ben duymadım. maratonda (yani açıkta) içen içti. diğer tribünleri çıplak gözle göremedim.

sinan dedi ki...

Siroki macinda yasak diye anons yapildi ama kutuda falan iciyordu herkes, uyarana da rastlamadim. Tek fark sigara satan standlar gitmis.

dr feelgood dedi ki...

içen de haklı içmeyen de. ama içen birisi olarak 90 dakika sigara içmemek, içmeyen birisinin 90 dakika duman tarafından rahatsız edilmesinden çok daha kötü.

gol atılır keyif sigarası yakılır, gol yenir küfür eşliğinde keder sigarası yakılır, maç beraberedir stress sigarası yakılır ya da çaprazda cillop bir hatun görülür "allahım bana niye tipe vermedin" diye sigara yakılır. sonuncusunu hiç yakmadım gerçi (selam ederim okuyanlara asl ?)

yani demek istediğim, zaten inanılmaz işkenceyle uğraşıyoruz yemek sonrası sigara yakamıyoruz çoğu mekanda bari futbol izlerken rahat olalım. stadı ayırsalar acaba içilen içilmeyen diye çok mu abes olur ?

kerem dedi ki...

partizan macinda fenerium alt e blokta protokolun hemen yaninda kimse icmedi ama "protokol"de devre arasi fosur fosur iciyorlardi purolari.

Adsız dedi ki...

of bıktırdılar valla. meşale yasak sigara yasak.

Flying Dutchman dedi ki...

Aceto bizde joint ve marijuana içiyolar sigaraya tenezzül eden yok. :)))

Adsız dedi ki...

bu ne gevezelik kardeşim. sigara yasakmış bilmem neymiş. rahatsız olanlara saygım var. bende 2 sene sonra ilk sigaramı yaktım dün. denizli maçında samiyende eski açıktaydım. babalar pöfür pöfür sigara içtiler helal olsun dedim. insan stres atıyo bi yerde. antalya maçınada gitmeyi düşünmüyorum samiyene gidince bende yakacam baros izlerken, kewel orta yaparken gol olduğu zaman çakacam keyif sigaramı ohh miss anasını satim.

Yağız Gönüler dedi ki...

geçen denizli maçında peşpeşe 5 kere yaktım kimse gelip napıyosun demedi. çevremde içen sayısı eskiye göre daha fazlaydı hatta. inat yaparmışçasına.

Haketo Zaman dedi ki...

heh dutchman, bizde de öyle :D

lyktm dedi ki...

geçen hafta hacettepe-bursaspor maçındaydım, yasak yoktu ama kontrol noktasındaki polis paketi mıncıklayarak sigaraları haşat ediyordu az kalsın.

Adsız dedi ki...

Hayatta duyduğum en saçma yasaklardan. Sıkıyosa engellesinler Sami Yen'de sıgarasız maç mı izlenir be birader. Ulan iyice tiyatyo seyircisi yapıcaklar milleti. Almayna'da böyle bir yasak varmıymış kardeşim?

Hayatımız Futbol dedi ki...

ankaraspor asaş stadında herkes içiyordu

Hayatımız Futbol dedi ki...

ankaraspor asaş stadında herkes içiyordu

Kartal Bafiler dedi ki...

Sigara içmiyorum,stadlarda da içilmesin istiyorum,ama bizim Beşiktaş maçlarında işler biraz karışacak gibi,Son UEFA maçında bunun sinyallerin aldım,genelde de sigara içildi,bizim adamlara anons vız geliyor daha değişik uyarı mekanizmaları olmalı.

Adsız dedi ki...

bu yasağın uygulan(a)mayacağı tek stad var ülkede gaziantep kamil ocak. maç başlamadan esnaf amcamlar bir kebab patlatıyor dumanı ile göz gözü görmüyor zaten o arada isteyen istediğini istediği şekilde içer.

Adsız dedi ki...

ot da yasak yanlış bilmiyorsam :)

guner dedi ki...

fotoğraftaki abiyi aşırı derecede afonso alves'e benzettim ben.

Unknown dedi ki...

kadıköyde partizan maçında kapalı alan olarak geçen koridorda bile rahatlıkla içtik.. maraton tribün için konuşuyorum.. stad içinde de babalar gibi içiliyor.. sigara yasağı koyanın aklını ......

Adsız dedi ki...

akşam Hacettepe maçında içeceğim..

parası neyse veririm..

scapula dedi ki...

Rahatça içiliyor. Ama ellerinden geleni yapacaklar engellemek için.

cedric tweedledee dedi ki...

saraçoğlunda telsim tirbnününde de yasağa uyulmuyor. insalar gönül rahatlığıyla içiyor, uyaranda felan da yok. herkez rahat yani : )))
bu arada saracoğlunda da sigara anonsu ıslıklanıyor. siz duymamış olbilrsiniz ama, mtk maçına da, partizan maçına da belediye maçına da gittim, üç maçtır anons yapılır, üç maçtır da anons yuhlanır! adama kılar diye düşünüyorum !

Adsız dedi ki...

Bir hafta içinde üç stadda da bulundum. Üçünde de içiliyor "münferit" olarak. :)
Ama şu bir gerçek eskiye göre oldukça azalmış durumda sigara içenlerin sayısı.

aşkın dedi ki...

Beyler benim bir önerim var.90 dakika boyunca sigara içmeyip tesbih çekseniz?
Hatta Aziz - Adnan - Yıldırım beyler kulüp mağazalarında takımların renklerini taşıyan tesbihler üretip voliyi vursa?
Hatta bunu tüm takımlar yapsa?
Rica ediyorum gülmeyin ve ciddiye alın, sigara ve kanser şakaya gelmez.

Robaggio dedi ki...

bizi bilmiyorum ama an itibariyle Ancelotti uzun sigarasını yakmıştır :)

Adsız dedi ki...

almanya'da hicbir kapali alanda icilmiyor ama stadta iciliyor. en azindan ben iki kere gittim son 1 senede, ikisinde de ictim. yasak mi degil yoksa denetim boslugu mu bilemiyorum tabii

Doğuş dedi ki...

valla az önce eskişehirspor maçından geldim. değil taraftarın uygulaması polis bile içiyor , hatta fotoğrafını bile çektik :))

Dobrowski dedi ki...

anonsu duyan yanındakine "al yak lan bir sigara" diyor. ne yasağı :)

Adsız dedi ki...

ankaragücü-trabzon maçında içiliyordu. ben de içtim ama çocuklar vardı etrafta yarısında söndürdüm başka da içmedim.anons da duymadım.
zeynep

varol döken dedi ki...

telsim'de toplu halde bir içme yok ama uğur boral'ın kaçırdıklarından sonra yakan çok oldu:)

ya adama koltuğa oturmasını öğretemiyorsun, sigarayı nasıl yasaklatacaksın? evde izlemekten güzeli yok ya babamızı 25 yıl sonra stada götürmek bizimkisi...

Adsız dedi ki...

İnönü'de sadece basın tribününde uygulandı...