28 Temmuz 2008

Çocuklar Ölürken

Bombalar patlarken
ufacık çocuklar
ve anneleri ve babaları
ve abileri ve ablaları
ölürken bu şehirde...
Futbol konuşmak ve yazmak
anlamsızlaşıyor...
Ağzımızda hep bir pas tadıyla
yaşarken
sıramızı bekliyoruz
tesadüfler içinden...

41 yorum:

memduh95 dedi ki...

bu ülkede "insan" olmadan, olamadan o kadar çeşitli sıfatı taşımaya çalışan mahluk var ki kızgınlık ve tiksinti arasında anlatılmaz hisler yaşıyorum.

Adsız dedi ki...

Cok guzel yazmissin
Ellerine saglik

Olenlere Allah`tan rahmet, yaralananlara acil sifalar, hepsinin yakinlarina da sabir diliyorum

Adsız dedi ki...

kendi büyük hesapları için, üzerimize ateş kusanlara lanet olsun. adı her ne ise ve her neye hizmet ediyorlarsa hepsine lanet olsun...

cnbce

Adsız dedi ki...

böyle bir zihniyet olabilirmi,yardıma koşanları bile öldürmek nasıl bir insanlıktır,insanlara bende ölebilirdim korkusu yaşatarak nereye gitmeyi amaçlıyorlar,bu ülkede neden birileri sebepsiz yere ölüyor,yokmu bu işin bir sonu

ne kadar boş,anlamsız ve cevapsız sorular degilmi

gundi

giallorosso dedi ki...

Bir sitede linkini gördüğüm zamandan beri(yaklaşık bir yıl) takip ediyorum blog'unu Aceto abi.İlk yorumu bu konuya atacak olmam çok acı.Tez zamanda kurtuluruz umarım bu terör belasından.Güzel günlerde güzel şeyleri konuşabilmek için..

ısmarlama gezgin dedi ki...

Terör kapımızın önüne kadar gelebilmişken sorumluları (sorumsuzları!!) çok da uzakta aramaya gerek yok aslında !

kötü idareciler, medeniyetler tarihi boyunca çok sayıda örneğiyle karşımıza çıkmıştır ama 85 yıl boyunca sürekli kötüye giden böyle bir örnek, tesadüfle de açıklanamaz sanırım:

"Allah her dönemin hükümdarını halkın kalbine göre gönderir. Onları düzeltmek isterse salih birini, helak etmek isterse kötü birini hükümdar olarak gönderir."
İSRA 17/16

Buraksem dedi ki...

aceto abi valla çok güzel yazmışsın gene...futbolla bu kadar zamandır en ufak bir kardeşlik köprüsü kuramadıysak yazıklar olsun bize...nedir anlamadım ki,sevindiler mi acaba yerlerde yatan o insan manzaralarına,havai fişek gibi hoşlarına mı gitti o bombaların sesleri?, hiç zannetmiyorum, eğer vicdanlarını aldırmadıysalar tabi.......

aşkın dedi ki...

Ne güzel yönlendirilen bir ülkeyiz.
''Generalleri dinlemekten teröristleri dinleyemediler''
Hah, olay çözüldü işte.
''Bırakın şu malum davanın yakasını''
Bedeli bu olacaksa bence de bıraksınlar.
Niye insanımız patlayan bombanın etrafına gider, onca derdin sıkntının ortasında bir de canını yitirmek nasıl bir beladır.
Ve ben artık Türkiye'de yakalanan mültecileri çok iyi anlıyorum, lanetli bir coğrafyadan kaçmak için her türlü saflığı kandırılmayı göze alabilmeleri hiç de mantıksız gelmiyor artık bana..

Ömer Fatih KOÇ dedi ki...

insanın kimden doğacağını seçme özgürlüğünün olmamasından kaynaklanan deriiinn radikalleşmeler, "o"cu, "bu"cu, "şu"cu hezeyanlarını doğurur. o sapık ideolojilerine 4 (DÖRT) yaşındaki kız çocuğunun kanını bulaştıranlar hangi sözle lanetlenir? cennet; 4 (DÖRT) yaşında satkın şerefsizlerce katledilmiş masumlar haricindekilere olmasada olur. ama alçaklar için mutlaka bir cehennem olmalı.

gokhan dedi ki...

o masum insanların ne suçu vardı? 4 yaşındaki küçücük çocuğun ne suçu vardı. şerefsizler! allah hepinizin belasını versin.

bülent abi sağduyun için teşekkür ediyorum. Çünkü olay gerçekleştikten sonra bazı tv kanalları 2-3 saat eğlencelerine devam ettiler. yayınlarını "böyle gereksiz bi haber için" kesmeye gerek duymadılar.

ölenlere allah'tan rahmet ve yakınlarına sabır diliyorum. hepimizin başı sağolsun.

Adsız dedi ki...

lanet olsun bu köpeklere...

ziggytheking dedi ki...

ve o ölen annelerin çocuklarının ve çocukların babalarının eşlerinin de sizin benim gibi tuttukları bir takım vardı. peşlerinden koştukları, harçlıklarından, mutfak harcamalarından arttırdıklarıyla aldıkları formaları, gittikleri maçlar... hepsi şimdi mazide bir hoş seda. mekanları cennet olsun

peralta dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

çok yerinde bir konuya değinmişsiniz.güzel bir yorum. inşallah sıra bize gelmez...

jose dedi ki...

abı sıyah font cok ıyı dusunulmus yazıda cok guzel ellerıne saglık lanet olsun TERÖR!

Adsız dedi ki...

LANET OLSUN DİYORUM, ÇAPSIZ BİR TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ARKASINDA OLANLARI TEMİZLEYEBİLDİĞİMİZ GÜN HUZURU BULUCAZ İNŞALLAH.

Ömer Fatih KOÇ dedi ki...

emre belözoğlu ve arif erdem'in zeytinburnuspor dan hocası hayrettin güner de malum saldırıda aramızdan ayrılmış bulunmakta..

bu hangi vicdanın nefret dolu muhasebesidir ki böyle vahşice katlettirir insanları ?

hangi kalbe dolar böylesi bir nefret ateşi ?

tekrardan ve binlerce kere lanet olsun.

Adsız dedi ki...

Hepimiz Allah tan geldik ve yine Allh a dönüyoruz...

Çok güçlü istihbaratı olmalı bence devletimizin...

Yasin dedi ki...

Allah hepsinin mekanını cennet eylesin!Ülkemizin başına da bir daha bu ve benzeri dertler vermesin...

RaRe dedi ki...

Hepimizin başı sağolsun..Ölenlere Allahtan rahmet diliyorum...yakınlara da sabır ve başsağlığı...yaralılara ise acil şifa...
İnadına dimdik ayakta durma zamanı...
Bunu yapanların hepsine lanet olsun...

Adsız dedi ki...

abi hiçbişeyden haberim yoktu şimdi öğrendim haberi diğer yorumda arka plan niye karardı demiştim, bilmiyodum böyle bi haber olduğunu yeni öğrendim. silemedim de, kusura bakmayın.

Adsız dedi ki...

biz bunları yaşamak zorundamıyız... bu topraklarda yaşamanın bedeli sanırım. 150 senedir gün yüzü göremiyor bu toprakların insanı. zihniyetler değişmedikçe, iktidar kavgaları son bulmadıkça, birileri gücünü, statükosunu kaybetmemek için iki tane baldırı çıplağı kendi işlerine alet edip kaos çıkarmaktan vazgeçmedikçe. her 20-30 senede bir farklı etnik, dini yada ideolojik grupların fişlenmesi son bulmadıkça. daha... daha... neler.

umudumu kaybediyorum ben bu toprakların insanı olarak.

Baris dedi ki...

3 yaşındaki çocuktan ne istediniz ? Ne yaptı size ? Çaresiz Köpekler. O... Çocukları !

SAFÆ dedi ki...

Teşekkürler Aceto.. Başımız Sağolsun.. Mekanları cennet olsun..

Adsız dedi ki...

Lanet okurken insanın yüreği titrer mi? hissettiğim nefret değil daha başka birşey sanki bıkkınlık yeter bitsin bu eziyet , cehalet.... üç beş hadsiz hayvanın kendileri gibi hayvanlaştırdığı at gözlüklü mezalim ordularının sonu belli ki dağları bombalamakla gelmiyor. kenidince yetki rütbe sahibi yönetici tipleri bulmak deşifre etmek lazım... Ama bulduklarımızı ne uyapıyoruz ki birisi tek başına adada ikamet ediyor herhalde Suriye de bu kadar rahat değildir. En son ortaya çıkanlara da bir "En büyük Vatansever " nişanı vermediğimiz kaldı hani eski meslekleri paşa ya şimdiki hükümette irticacının önde gideni ya.. gölgelerle değil de hayat yolunda sıraya aradan giren tiplerle uğraşsak "Ey yalnız ve Güzel ülkem".

Ali İhsan D.

Adsız dedi ki...

Asıl büyük patlama olan ikinci patlama, orada yaralılara yardıma koşan insanları katletti adeta. yani saldırı bizim insanlığımızaydı. bu kadar gözünüzü ne döndürmüş olabilir ki? savaşın da bir usulü vardır. boksta bel altı dediğimiz şey var ya. bu ülkeye yapılan bütün saldırılar o şekilde. zarar görenler sadece siviller. ama bu ülke daha neler görüp tepkisiz kaldı. elbet bunu da unutur geçeriz. ispanyolların madrid bombalamasından sonra verdikleri tepkinin yüzde birini versek bir birlik olabilsek...
bu arada bülent abi, ülkedeki çoğu basın yayın organının tepki bile vermediği, ülkenin kalbinde can pazarı yaşanıyorken baldır bacak gösterip ito şov gösterilen bir ortamda bu duyarlılığı gösterdiğiniz için kendi adıma teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

kaç seferdir yazmaya çalışıyorum, olmuyor.. yazıyorum slip tekrar yazıyorum.. kelimeler kifayetsiz kalıyor.. bazı kelimeler ise buraya yazılmayacak kadar ağır..

bu masum insanların ölümü hiçbir ideolojide açıklanamaz, hiçbir fikirde yer yok bu ölümlere.. bariz teröristlik.. hem de sinsi olanı.. dış basın hala "rebel" demeye devam etsin!!!.. birileri hala terorist olduklarını sölemesin.. bu ülke bugüne kadar bu olaylarla bölünmedi ve bundan sonrada bölünmeyecek.. birileri şunu o küçük beyinlerine soksun..

acımız çok büyük.. Allah rahmet eylesin ölenlerimize.. kalanlara sabır, sağlık, sıhhat versin..

Beta Karoten dedi ki...

Duyarlılığınız için teşekkürler.

ultrasArtiglio dedi ki...

Ergenekon saçmalığında yüzlerce polisi dinleme yaptıracaksın,kapı kapı istihbarat toplatacaksın ama iş sivil halka karşı saldırılara gelince istihbarat eksikliğinden yakınacaksın...Paranoyak olduk milletçe blog için haber gezinirken gördüm tayipin olay yerine 2km uzaklıktaki programı olaydan yaklaşık 2 saat önce iptal edilmiş doğrudur yanlıştır inandırıcılığı vardır yoktur ama gerçek şu ki bu paranoyaya gerçeklik sebebi olsun olmasın bir şekilde halk olarak inanıyoruz.
O şehrin valisi o şehrin emniyet müdürü hala nasıl yerinde durabiliyor anlamıyorum.Bu sorumsuzluğun faturasını azda kendimize kesmemiz gerekmiyormu hep suçu karşı tarafta arıyoruz.Tamam eyvallah karşıda bir suçlu var kınıyoruzda olayı bu noktaya getirenlerin sorumluların savunma mekanızmasını gösteremiyenlerin hiçmi suçu yok.Sadece lanetle çözemeyiz bu canların hesabını onlar kadar ,bu memleketin dağlarında hangi kuşun öttüğünden haberi olan derin devletinde suçu var...
Patlatılan bombanın RDX türü olduğu belirtilmiş ve TBMM raporunda bu tür bombaların gizli servis faliyetlerinde kullanıldığı açıkça söyleniyor..
Ölenlere Allahtan rahmet Kalanlara başsağlığı diliyorum...

Adsız dedi ki...

ulan biri 4 biride 5 yasinda 2 bebeden vatanmi istediniz be?

lilac wine dedi ki...

küçük çocuk, kuru, ağlayan gözlerin
içinde hissettiğin korkuyu nasıl anlatabilirim
insanın insanı öldürdüğü ve kimsenin nedeni bilmediği
bu kötü dünyaya doğduğun için

neye döndük, ne yaptığımıza bir bak
yok ettiğimiz herşeyi sen yeniden yapmak zorundasın
çocuklar ağladığında denediğimizi anlat
çocuklar şarkı söylediğinde yeni dünya başlayacak

küçük çocuk, yolu göstermelisin
bütün gençlere daha iyi bir gün için
bu dünyaya doğduğun için görmeye
aşk ve barış içinde yaşayabileceğini hepimizin

ne başkan kalacak, ne savaş
tanrının altında tek, birlik dünya

omega dedi ki...

Bu dünyada 3 yaşında, daha bombayı elleri şaklattığnda çıkan ses olarak bilen, cocukları , doğumuna 2 hafta kalmış bir anneyi ve çocuğunu , bir yardımım dokunur diye insanlara yardım edenleri , davamız diyerek kurtaracağız dedikleri siviller yoluyla rant elde etmeye çalışanlara lanet olsun binlerce kez.

Bunlara yol verenlere, güç verenlere de ve geçmşiten ders alamayıp basiretsiz bi şekilde "bakalım yarın ne olacak" diye masum insanların ölümünü bekleyenlere lanet olsun

Eğer bir memleket bu kadar aciz kalıyorsa terörde , evet gerçekten biz de sıramızı bekliyoruz.Belki de 1 dk sonra evimizin önünde yine bomba patlayacak.

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum.

Adsız dedi ki...

İki gün sonra unutup yine fb-gs-bjk muhabbetine dalıcaz birbirimize gereksiz laf sokmalara devam edicez.Ateş düştüğü yeri yakar Allah yakınlarına sabır versin.Kelle koltukta yaşıyoruz.Ama bu olaylar üzerine siyasi yorumlar yapmak hoş değil terör üzerinden siyaset yapmayalım lütfen.Terörün dini imanı ve partisi yok.Gazi olaylarını kimlerin ne şekilde ne amaçla yaptıkları yeni yeni ortaya çıkıyor amaç ülkeyi karıştırmak insanları birbirine düşürmek.Son olsun diyelim ama dünya döndükce bu tür olaylar bitmeyecek.

getabbaaww dedi ki...

kelimeler kifayetsiz kalıyor...ölenlere allah rahmet eylesin demekten başka diyecek birşey yok.insana koyan da bu zaten birşeyler yapamamak. ne dersen de yarın başka insanlar, başka çocuklar ölücek. belki yine türkiyede, belki de dünyanın öbür ucunda... savaşın ve terörün her türlüsüne lanet olsun...

'Çocuklar öldürülmesin
şeker de yiyebilsinler.'

(nazım hikmet kız çocuğu şiirinden)

Scatterbrain dedi ki...

''lanet olsun!'' diyorum,başka kelime bulamıyorum...

Adsız dedi ki...

peki bugünkü gazetelerin çarşaf çarşaf ceset fotoğrafı basmasına deliren yok mu? ulan dizilerde sigara içen karakter bile kanal kapattırıyor çoluk çocuk etkilenmesin diye. Bugün yolu bakkaldan geçen veya babasının gastesinin fotoğraflarına gözü takılan çocuğun psikolojisi nooldu şimdi...üstüne "kahpeler" yazınca her türlü pisliği yapmak serbest mi memleket basınında diye sormaDAN edemiyor insan...

Adsız dedi ki...

konuyla ilgili bir yazı kaleme aldım

içim acıyor, içim yanıyor, lanet ediyorum.

Adsız dedi ki...

DÜn gece anneannem taktı patlamaya, kalabalık yerlere gitmeyin diyor, e zaten biz evlere tıkılırsak bu patlamayı yapanlar, amaçlarına ulaşacaklar...

Bir de oradaki 14 yaşındaki çocuğa takmış kafayı bana ve 2 kuzenime benzetiyor,ya siz orada olsaydınız diyor...Devam ediyor, o çocuk daha evlenecekti, çoluk-çocuk sahibi olacaktı, daha ne mutluluklar tadacaktı,torun görecekti, sevecekti diyor...Haklı da bu saldırıları yapanlarda vicdan yoksa biz de vicdansız gibi davranmalıyız onlara karşı........

Fırat Gürsu dedi ki...

Duyarlılığın için teşekkürler aceto, hepimizin başı sağolsun.

Adsız dedi ki...

Hislerimi tercume edecek kelime yok..

uzun zamandir ilk defa agladim..

hepimizin basi sagolsun..

Adsız dedi ki...

her gün geçtiğim sokaktan o gün geçmemiş olmam bugün burada oturmama sebepse eğer, birileri henüz ölmemi istemediğindendir.