30 Temmuz 2008

Atletic Bilbao 2008-2009

4 gün önce blogda bir başlıktı. Atletic Bilbao formasına reklam alır mı? Bu akşam forma lansmanını yaptılar ve 110 yıllık gelenek yıkıldı. A. Bilbao 3 yıl boyunca Petronor reklamını taşıyacak göğsünde. Bu haberi de günler öncesinden ilk patlatan Marca oldu. Yıllık 2 milyon euro kazanacak bu reklamdan A. Bilbao. Neresinden baksan garip!..

41 yorum:

anonim dedi ki...

kapitalizmin çarklıları karşısında düşmeyen başka kale kaldı mı? :)

yoksa bu sonuncusu muydu?

omega dedi ki...

3 kuruş için koskoca kulübün geleneğini yıktınız ya helal olsun.Hayır anlamıyorum aldıkları parayı napacaklar.Mesi'ye Bask ikametgah belgesi alıp transfer mi edeceksiniz?Zaten adam almıyorsunuz doğru düzgün altyapı çalışıyorsunuz.Olacak iş değil...

EDDIE dedi ki...

görsel olarak hoş durmuş.
Diğer yönden bilbao'nun çıkarları bunu gerektiriyormuş demekki, yakında normal transferlerede başlarlar artık.

tahir durten dedi ki...

ah be... taraftar protestosu fln yok mu peki?

Unknown dedi ki...

taraftar tepkisi ne düzeyde acaba ?

cK

Adsız dedi ki...

lukarelli livornoyu para için terkettikten sonra tatlı su solcusu futbolseverlere 2. darbe oldu bu.

cannksk dedi ki...

aceto türkiyede ilk kim sponsor almış biliyormusun? veya dünyada bu işin öncüsü kim? hep merak etmişimdir

piqbid dedi ki...

para her kapıyı açar şu dünyada...

EDDIE dedi ki...

sponsor ücreti hakkınnda bir bilgi var mı acaba Aceto?

Adsız dedi ki...

Bilbao artık benim gözümde 2. sınıf bir İspanyol takımıdır... ;)

Julien Dekosta dedi ki...

kara leke nedir? ahanda budur hacim.

Adsız dedi ki...

ispanya ic savasini, franco yu gormus gecirmis, direnmis bilbao bir reklam parasina teslim oldu ha...

Adsız dedi ki...

artık herkes derin bir ohh çekmiştir herhalde. athletic formasına reklam alıyor? üstelik petrol şirketinden? formasına?

okay karacan'a da buradan selam gönderiyorum madem...

BT dedi ki...

3 yıllık anlaşma 6 milyon euro yazılmış ama sanırım bu sezon başınadır. 2 milyon euro'ya bu tabu yıkılmaz di mi?

Julien Dekosta dedi ki...

paranin yikamayacagi, esir edemiyecegi deger kaldi mi acaba?

larende dedi ki...

Eldeki tek efsane de sona erdi,
dile kolay 110 yıllık gelenek...

Üç kuruşa harcamışlar tüm değerlerini, değer miydi?

Adsız dedi ki...

marca'nın haberi ilk patlatan olması aslında bir gazetecilik başarısından ziyade sinsi sinsi hadisenin geçekleşmesini bekleyen başkent gazetesinin ayrılıkçıların bir büyük değerinin daha kapitalizme, dominant olana, monarşik otoriteye kalesini biraz daha açması, gücünden büyük kayıp vermesini ahanda şeklinde duyurması gibi geliyor bana. kendimi iyi hissetmiyorum.

EDDIE dedi ki...

bana kalsa 6 milyon euro yada yıkılmaz ya, neyse. Ben rahat 15 almışlardır diyordum kendi kendime,

Adsız dedi ki...

Bilbao'dan sonra sanırım sıra Barcelona'ya da gelecek. Formasında Unicef yazması belki apayrı bir olay fakat ben Barcelona'nın da bir şekilde formaya reklam alacağını düşünüyorum. Belki de Bilbao'unun bu adımı Barcelona'nın hareketi için de tetikleyici olabilir.

anonim dedi ki...

petronor, bask menşeili bir petrol şirketidir. anlıyacağınız "milli görüş" çizgisinden ödün vermemişler(!) ne de olsa yabancıya gitmesin di mi? tabi efenim, tabi...

unicef reklamı ise, barça'nın almaya hazırlandığı rekor ücretli reklam anlaşmasına taraftarını hazırlamak, bir nevi göz aşinalığı yaratarak gelebilecek tepkileri en aza indirmek için kullanılan bir çeşit "şirinlik kalkanı".

önce "katalunya milli takımı", şimdi de "bask milli takımı"(!) görünen o ki, kendimizi şimdiden milli takım formaları üzerinde yer alacak reklamlara alıştırmalıyız. hoş nike, adidas, puma ne oluyorsa...

Adsız dedi ki...

"Bence artik sen de herkes gibisin."

Adsız dedi ki...

futbol milli takim da, basketbol milli takim degil mi? bizim basket takimi yillardir reklam aliyor?

Futbol olunca formaya ayip da baskette ayip degil mi.

aliskanlik iste hepsi,
yikilan da "sayginlik" degil aliskanliklar. normal

Maslow dedi ki...

abi tebrik ederim seni. bu haberi bize 4 gün önceden duyurduğun için. a.bilbao'ya gelince; bu adamların zaten fazla transfer seçeneği yok. durum böyleyken bu geleneği yıkmaları kısa vadede transfer konusunda da radikal kararlar alacakları anlamına gelebilir mi ?

Maslow

memduh95 dedi ki...

reklam almaya ihtiyaç duymayacak şekilde özkaynak yaratabilmek, transfersiz, güçlü bir altyapıyla yukarılara oynamaya çalışmak falan güzel şeyler. ama işin "tutuculuk" boyutu biraz "kekremsi" bana göre.

Ömer Fatih KOÇ dedi ki...

"bugün formaya reklam alan yarın bask dışından topçu oynatır" - hayrettin nostradamus

corto dedi ki...

ne yazik ki yillik 2 milyonmus galiba. bi forumda birileri "fc utrecht yillik bu kadar aliyor atletic in geleneginin yikilmasinin bedeli bu olabilir mi demis" ustune real sociedad in bugunki hali hatirlatilmis. athletic bilbao siradan bir takim olabilir mi?
hnt ve abertzales sur bu ise ne der merak konusu. bu arada athletic sitesindeki ankette bunu olumlu karsilayanlarin orani %53 civarinda.

anonim dedi ki...

@anonymous 3:21 AM

futbol ile basketbolu kıyaslayan arkadaşım!

sana verilebilecek bir cevap maalesef bende mevcut değil. zira bundan yıllar önce bir zat, söylenebilecek en önemli lafı söyleyip; bu dünyadan göçüp gitmiştir. bu da mukayese edip, sorguladığın şeyin cevabı olsun:

"Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that."

Bill Shankly.

Adsız dedi ki...

sadece ispanyol baskı değilde fransız baskı alındı diye lizarazuya yapmadığını bırakmayan taraftar değil mi bu ?
olaya ne soldan ne endüstriyel futboldan bakmasamda içim acıyor..
not : lizarazuyu çok severim halbuki :)

Adsız dedi ki...

bence normal. futbolda duygusallik sadece taraftarda kaldi. ne kuluplerden ne futbolculardan ne de organizasyonlardan bunu bekleyemeyiz.

bugun bir takimin taraftarinin %60'ina para verseler baska bir takimin stadina gidip onlar icin bagirirlar. yalansa yalan diyin?

Adsız dedi ki...

yazık olmuş geleneğe. bask milliyetçiliği paraya tahvil ediliyor belli ki. her milliyetçilik gibi...

lucarelli'ye biri para için gitti demiş yukarılarda. eksik kalmış yorumu. taraftar baskısından bıktığı için gitti adam. sürekli yuhalanan bir takımda oynamak istemez herhalde kimse. bilip bilmeden para için gitti deme sığlığını göstermeden önce biraz araştırmak lazım.

Adsız dedi ki...

bizim antalyaspor bile senelik 2.5 milyon dolar alıyo senelik 2 milyon euro ise yazık valla

roupertOne dedi ki...

110 yıllık bi geleneği bu kadar ucuza bozmaları yanlış. Reklam almama konusunda bu kadar ünlü olmuşken sattıkları bu ün 2 milyon mu?

Adsız dedi ki...

Klüplerin sadece transfer yapmak için mi paraya ihtiyacı olur?

Bazen de elinizdeki futbolcuya daha iyi para verip kaçırmamak istersiniz. Zaten kaç basklı futbolcu var ki, bunların en iyileri Bilbao'da oynamayacaksa ne anlamı kaldı kendine milli takım demenin?

Adsız dedi ki...

Bilbao'yu bilmem de şu Barcelona'nın olayı da ilginç. Bu muhteremler 2 sene öncesine kadar formalarına reklam almıyorlardı, sonradan UNICEF reklamı aldılar. Tamam, eyvallah.

Peki o essegin zki boyutundaki Nike amblemi neyin nesi oluyordu? Forma sponsoru anlaşmasından elalem 2 lira alırken sen açıktan mesela 10 lira alıyorsan ne farkın var diğerlerinden? Basbayağı reklam işte.

Unknown dedi ki...

Barça'nın olayı biraz farklı. Barça'ya reklam vermenin fiyatı yaklaşık olarak 10-20 Milyon Dolar civarında, eş değer takımlara bakarsanız. Barcelona Unicef'den bu parayı almıyor üzerine yıllık 2M dolar civarında da bağışta bulunuyor.
Bu tarz korunan ve saklanan değerlerin satılması (bilbao) insanı nasıl üzüyorsa, bence böyle güzel bir neden için kullanılması da mutlu etmeli.

Adsız dedi ki...

aceto yazdıktan sonra 3 4 gun once diyordumki; şimdi paranın gozunu cıkartır bilboa, hatta kendimce ucmus bugune kadarki kayıplarını bile bi nebze cıkartırlar diyordum, düşününki 110 yıllık bir gelenek ve bu geleneğin yıkılması için cok sağlam bir para önerilmesi lazım. ama yıllık 2 milyon euro. yıllık 2 milyon euro nedir ya? bir topcuya yıllık odenen para ortalama. gercekten inanılır gibi değil, neresinden bakarsan garip. ben yalan değil yıllık herhalde 30-40 milyon euro filan alırlar diye bekliyordum. ne safmışım be

Adsız dedi ki...

ben verirdim 2 milyon euro ya, ne gerek vardı şimdi.

altyapıdan iki üç genç yetiştirip satsa 5 milyon euro kazanır bilbao, bi saçmalık var bu işte.

Adsız dedi ki...

takım yönetme bilgimiz fmden ibaret olsada ben 2 milyona takımda 18e giremeyen adamımı satmazdım bilbaodayken vs vs..

Adsız dedi ki...

Arda,

Adamlar forma sponsorluğundan o parayı çıkartıyorlar diyorum sana sen bana "eşdeğeri 20 milyon" diyorsun. "Barcelona formasına nike reklamı alıyor zaten" diyeyim. Anlaşılsın.

Adsız dedi ki...

gecen ki baslikta da söylemistim, barca simdiden taraftarini unicef ayagina reklama alistiriyor, yakinda onlarda alacak

Unknown dedi ki...

Formadaki Nike reklamına katılıyorum ve eminim fazlaca para da alıyorlardır. Unicef olayını açmak istedim, odur. Yani taraftarı reklama hazırlama gibi görmüyorum. Yoksa Nike olayı doğru ve uzun bir konu :)