4 Temmuz 2008

Coupet-Vargas-Dossena...

O.Lyon'dan ayrıldığını açıklayınca Atletico Madrid kendisini boşta sanıp Madrid'e çağırmıştı. Bonservis ödemeleri gerektiğini öğrenince geri yolladılar ve beklemeye geçtiler ama O.Lyon beleşe olmaz deyince 1.5 milyon euro vermek zorunda kaldılar. Gregory Coupet 35 yaşında yurtdışına transfer yaptı böylece. 15 yıllık Fransa 1. Ligi kariyerinde 4 sezon St. Etienne 11 sezon da O.Lyon kalesini korudu. 7'de 7 şampiyonluğun Juninho ile birlikte temelini oluşturan adamdır. Atletico Madrid, Milan'dan kiraladığı Abbiati geri dönünce bence iyi bir seçim yaptı. Euro 2008'de kötüydü ama Coupet gibi kaleciyle Şampiyonlar Ligi'ne gözü kapalı gider her takım. 3 önemli transfer daha var. Liverpool, Riise'nin açığını kapatmak için Udinese'den Dossena'yı kadrosuna kattı. 9 milyon euro ödediler İtalyanlara. Fiorentina ise bombayı patlattı. Catania'dan Vargas'ı aldılar. Ajax da bir yıldız adayını daha sektirmedi. Heerenveen'den Miralem Sulejmani için 16.5 milyon euro ödediler.

39 yorum:

Ku.Ba dedi ki...

Tomasson, v. Nistelrooy, Bruggink, Lurling, Allbäck, Huntelaar, Samaras, Alves, bugün Sulejmani, yarin da büyük ihtimalle Pranjic: Heerenveen bu transferlerden milyonlar kazandi su son 10 yil içerisinde. Dolayisiyla insan en azindan sampiyonluga oynamalarini bekliyor, lakin tik yok yahu. Futbol kulübü mü, yoksa futbolcu dükkani mi, belli degil.

Adsız dedi ki...

bu uğur yıldırım banko oynamıyormuydu bu takımda asist krallığı falan konuşuluyordu

Adsız dedi ki...

hola aceto
tengo una pregunta.
siete (7) los hombres no pueden poner una lámpara para el lugar que le corresponde. ¿Por qué?

porque son catalanes. xaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxa

(ramón)

Adsız dedi ki...

una pregunta más

un hombre que vive en Barcelona, gotas de 1 euro en un nido de hormigas. que excava el nido. después de encontrar su dinero, con la tierra excavada él, Laporta construir camp nou. ¿por qué?

porque son catalanes. Xaxaxaxaxaxaxa

(ramón)

Adsız dedi ki...

Atlético de Madrid. ¿Qué es esto? un equipo de fútbol o un club de rugby. ¿dónde está?. xaxaxaxaxa

VIVA mi CARABOBO FC

(ramón)

Adsız dedi ki...

yo estuve allí

26/03/1987
Trigésimo tercera jornada : En Madrid (Santiago Bernabéu)
REAL MADRID C.F. 4 - 1 ATLÉTICO DE MADRID
Goles : Sanchís (6’), Martín Vázquez (12’, 25’), Butragueño (58’) ; Julio Salinas (84')
REAL MADRID C.F. : Buyo; Chendo, Sanchís, Gallego, Camacho; Míchel (Pardeza, min. 84), Martín Vázquez, Solana;
Butragueño, Hugo Sánchez, Valdano. (Entrenador: Leo Beenhakker)
CLUB ATLÉTICO DE MADRID : Mejías; Tomás R., Sergio Elías, Ruiz García, Clemente V., Julio Prieto, Quique Setién,
Landáburu, Marina, Da Silva E. (Julio Salinas, min. 45), Uralde. (Entrenador: Luis Aragonés)
Árbitro : Merino González

Luis. Sí. está ahora en Turquía.xaxaxaxaxa

(ramón)

anonim dedi ki...

Bu da gösteriyor ki Heerenveen takımının kadrosunu daha dikkatli takip etmemiz gerek.

Hollanda futbolunun en büyük gücü altyapılardan yetişen futbolcularıdır. Bunun yanında sağlam bir scout sistemi vardır.

Nasıl oluyorda bu kadar standart kalitede yıldızlar yetiştiriyor diye hep merak etmekteydim.

Bu merakımı Hollanda'da yaşayan amcama sormuştum. Kendisi Ajax altyapısında oynadığı dönemden örnekler vermişti: "Hollanda'da hangi takıma giderseniz gidin, A takımından minik takımına kadar aynı sistemle oynar. A takım 4-4-2 ise, bütün altyapı takımları koşulsuz şartsız aynı şablonu uygular. İlk taktik antremanımızda, 4-4-2 oynayacak şekilde hepimizi belimizden iplerle bağladılar. İpler arası mesafeler bütün bloklar için aynı. Takım hücum yaptığında gerideki oyuncular öne çıkmak zorunda kalıyordu. Yine aynı şekilde, defans geriye çekildiğinde hücum oyuncuları geriye geliyorlardı. Bu şekilde 10 sene oynayan bir futbolcuyu direk A takıma koysan bile sırıtmıyordu. Çünkü herkes nerede oynaması gerektiğini biliyor. Anlayacağın Hollanda'nın sırrı sadece bir ip!"

Ne dersiniz bizim danaları da bağlasak mı? :)

Adsız dedi ki...

sulejmanı 16 mılyon vermek avrupada master'ın en kral tezi olur daha da başka birşey olmaz... Abuk sabuk paralar akıyor su piyasada ve buyuk klupler halen salak gibi bu paraları veriyor. Yani sulejmani 16 milyonsa arda da 30 anasını satayım.....

Thermo Rheumon dedi ki...

Uğur Yıldırım Sivas'ta, Hollanda macerası yalan oldu :)

Benim anlamadığım şudur Ajax'a dair. Sulejmani büyük topçu olacak olabilir anlarım. Ancak, gidenlerin gönderildiği fiyatlara bakılınca komik durumlar oluşuyor.

Bir dönem bu takımın en önemli oyuncuları satıldı.Van Der Vaart, 10 milyon euro'dan az fiyata gitti Hamburg'a.Defansın kilidi Heitinga 10 milyona gitti Atletico'ya. De Jong ve Van Der Meyde sadece birkaç milyon euro'ya gittiler HSV ve Inter'e.

Chivu 18, Ibrahimovic 19 milyon euro'ya gitmiş hatta Ajax'tan.

Bu takım yıldızlarını bu paralara gönderirken, potansiyeli çok yüksek, ancak yine de henüz gönderdikleri kadar tecrübesi ve kendini kanıtlamışlığı olmayan bir adama nasıl 16.5 milyon euro'yu verebiliyor. İlginçtir.

Adsız dedi ki...

vay be takıma bak. valdano hugo butragueno. hey gid günler. bu arada luis aragones te teknik direktörmüş.

thank you ramon:)))

musti336 dedi ki...

uğur yıldırım şu an boşta sanırım.. en son bülent uygun "yollarımızı ayırdık" gibisinden bi açıklama yapmıştı..

free kick masters birinciliği, hollanda milli takımı ile türkiye arasında paylaşılamamak filan.. hepsinden bi sene sonra antep'te ve sivas'ta yarımşar sezonda kovulmak.. kötü..

aşkın dedi ki...

İlginç bir durum yok beyler.Transfer piyasası budur, Ajax da pamuk elleri cebe atmak zorundadır.Daha önceden yıldızları fazla fiyata satamamak da Ajax ın şanssızlığıdır; piyasa 2003 - 2004 yıllarında bu kadar uçmamıştı.Burada Van Der Vaart özel durumdur: Üst düzey Avrupalılara yüksek fiyat çektiler, onlar da resti görüp almayınca Hamburg a kaldı.Van Der Vaart özelinde Ajax ın vizyonsuzluğu da açıkça sırıtıyor: Çıkış yapan oyuncuyu illa ki satmak istiyorlar, üstelik yerine iyi bir alternatif olup olmadığına bakmadan.
İngilizler piyasayı yükselttiğinde İtalyan devleri bile piyasaya yetişemezken Ajax haydi haydi faka basacaktı.Üstelik scouting piyasasına da Arsenal, Herenveen, Alkmaar gibi başka takımlar da dahil olup o yolda da rakipler türeyince Ajaxcan için yolu sonu göründü.Geçmiş ola...

jose dedi ki...

Ramon;


2000/AUGUST


GALATASARAY:2

REAL MADRID:1

GALATASARAY WINNER OF SUPER CUP 2000 :)

bRn dedi ki...

Coupet'in gidişi Lloris'in şansı oldu. Nice'de dikkat çekti, ülkede yenilerin en iyisi konumuna geldi, Milan'ın ilgisi yazıldı çizildi ama Aulas ilk 11 oynacak dedi ve 35'lik Coupet'ten 21'lik Lloris'e devroldu Lyon kalesi.

Aceto Fransa milli takımında kalecilerin durumunu yazmıştı, Lloris kalite ispatını geciktirmez ise Milli takımın 1 numarası birden gençleşir mi?

Bir de, delikanlı Ajax'lı Bosman'a söver. Geçen sezonun saçma sapan transferlerinden sonra böyle bedeller lazım, yeniden yapılanma...

Taylanov dedi ki...

Al transfer haberini Aceto'dan. :)

Taylanov dedi ki...

Bu arada Heerenveen'in başkanı gerçekten de Cavcav gibi midir ne? Sürekli oyuncu çıkarıyorlar piyasaya...

a.c. sedef dedi ki...

artık genç oyuncu inanılmaz değerli oldu.16.5'a alıyor ama adam gibi bir sezon geçirsin en az 35'e satar ajax miralem'i.ajax belki eskiden bu genç işinden nemalanamadı ama artık tam ajax'ın istediği gibi bir piyasa var.heitinga 25 yaşında 22 olsa 15-20'den aşağı hiçbir yere gitmezdi.diğerleri de ajax'ın şanssızlığı ama dediğim gibi artık piyasa tam ajax'a göre.ama -bence- eskisi gibi oyuncu yetişmiyor.

Adsız dedi ki...

bizimki galiba fıkra anlatmış.
1. söyle diyor. 7 tane adam bir lambayı yerine doğru şekilde takamıyor. neden? çünkü onlar katalan. (pek komik değil ama herhalde ispanyollar arasında komik)

2.si barcelonada yaşayan bir adam 1 euro sunun karınca yuvasına düşürmüş. toprağı kazmış bulunca çıkan toprakla joan laporta nou camp stadını yapmış. neden? çünkü onlar katalan.

laz fıkraları daha komik bence ama ülkeye göre değişiyor tabi.

EDDIE dedi ki...

galatasaray içinde yazmışlardı geçengün.

Lemon Tree dedi ki...

buradaki konuyla alakasız, son post olduğu için buraya yazıyorum hem muhtemelen aceto da bunu koymayı düşünüyordu bloga. İşte Nihat Kahveci'nin UEFA'nın sitesinde yayınlanan star skills videosu. Şut çekmeyi öğretiyor. Aynı konseptte Quaresma çalım atmayı Kaka pas atmayı öğretiyor.
http://www.uefa.com/trainingground/index.html#34004/2048/730181

Adsız dedi ki...

Galatasaray ın yaptığı transfer haberleri anında burda ama malesef diğer haberlerde bu hızı göremiyoruz.Futbol federasyonu başkanı Hasan Doğan vefat etti.Allah rahmet eylesin.

Adsız dedi ki...

@Kadir

Evet, Bulent abi 24 saat bilgisayar basinda, sadece blog ile ilgileniyor. Galatasaray`in olaylarini direkt yaziyor, digerlerini cani isteyince.

Adsız dedi ki...

şeytan diyo, aceto'nun 6 ay boyunca galatasaray haberleri vermesini iste (cümleye bak), bu insanlar da anlasın buranın bir gazete, haber sitesi olmadığını, bir kadro tarafından değil de tek kişi tarafından yönetildiğini...

Adsız dedi ki...

Sevgili Kadir burasi bir haber portali degil, herseyin illa yazilip cizilecegi bir yer de degil. Bulent Abi'in suzgecinden gecen seyleri okuyoruz. Onun suzgeci bize keyif verdigi icin ve bu adam bu ise gonul verdigi icin buradayiz zaten. Neden boyle hemen her firsatta vur abaliya derdinde düsüyoruz. Yazik, ustelik bir insanin ölüm haberini bu ise alet ediyorsunuz. Bulent Abi'nin de bir hayati oldugunu ve bu blogun basinda nobet tutmadigini hic mi dusunemiyoruz. Aksam saatlerinde geldi bu vefat haberi. Tahminen Bulent Abi de online degildi. Bunu tahmin etmek cok mu zor?
Lutfen biraz ozen gosterelim. Bunca guzel yaziya karsilik verebilecegimiz tek sey bu tip ufak hassasiyetler olabilir. Bulent abi bunu sonuna kadar hakediyor.

Adsız dedi ki...

Kusura bakmayın biraz abarttım olayın şoku ile galiba ama haberi öğrenince buraya bakayım buradaki değerli insanlarla bu üzücü olayı paylaşayım dedim haberi göremeyincede açıkcası kızdım doğal olarak.Tabi burası bir haber portalı değil ama bir gs portalı da olmasın lütfen.Hem bu olayın sıradan bir haber olduğunu da düşünmüyorum çok değerli bir insanı kaybettik ve bence bu aurelio nun nereye gittiğinden çok daha önemli bir haber .Ama yinede özür dilerim kötü bir niyetim yoktu burayı ve burdaki herkesi çok seviyorum.

Adsız dedi ki...

biz ne biçim bir milletiz bize değil iranli Türkler,afganlılar gelse cezamızı niye kesemez.
Aceto yazmaya devam takma bunları, fotomac da selcuk yulayı okuduktan sonra sinirlerim tepeye vurdu seni okuyunca güzelleşiyoruz... içine bir zeytinyagı azıcıkta kırmızı biber çaktın mı!!! italyanız biz italyan.. Kahrolsun yalaka medya diyorum başka da sözüm yok

FD dedi ki...

son sayfada üç büyüklerle ilgili 7 haber var, 4 fener 2 gs, 1 bjk. Nasıl Galatasaray portalıymış anlamadım. Bülent abi bi terslik var bu işte..


Bu arada Uefa'da ki Nihat videosu çok garip. Açılışta öyle bi müzik var ki sanırsınız ki Nihat "emmi oturuşu" yapıp uzun hava çekecek. Ama Nihat İspanyolcayı yalamış görünüşe göre, 10 yıl oynayıp tek gram türkçe öğrenemeyen kazma Uche'ye selam olsun:)

Adsız dedi ki...

evet bazen açıp ta yeni bir şey göremeyince insan ( insan ! ) önce bi -hadi yaaa... diyor ama elbette güncel haberleri takip edebileceğimiz yüzlerce site var, ama aceto bi tane :)))

Adsız dedi ki...

aceto ben senin yerinde olsam i fell in love ...... yazısının yerine "burası şahsi bir sitedir tff yada uefa nın resmi sitesi değildir.ister yazarım ister yazmam istediğimi yazarım istediğimi yazmam" ibaresi koyardım.
valla kadir yada hakan/izmir gibilere önlem almak lazım.

Adsız dedi ki...

Yaw ne alakası var blogun GS ile en az haber Gs ile cıkıyor tabi bunlar özellikle secilmiyor Bülent abi kednine uygun ilginc olanı seciyordur ama Gs blogu diyenlere guluyorum sadece Aragones ile ilgili 6 blog okuduk Skibbe ile ilgili hiç yok şimdi kim soyleyebilir Bülent abinin ayırım yaptıgını Demekki Skibbe'nin yazılacak ilginc biyeri yok yada Bülent abi onu yazacak kadar tanımıyor...Yani bence daha objektif bakalım konulara...

Adsız dedi ki...

bu arada "ı fell in love..."
tam olarak ne yazıyor anlamadım, bilen biri yazsında aydınlatsın bizi...

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar olayın üzerine kendi kişisel fikrimi söyledim ve sonrada herşeye rağmen özür dilerim dedim.Bunun üzerine yalakalık yapar tarzda yorumlar yapmanız çok yanlış.Bende farkındayım buranın kişisel bir blog olduğundan.Bülent beyin yorumlarını ve olaylara bakış tarzını sevdiğim için burdayım ve bu vefat haberinide blog da bekledim ve ince bir dokundurma yaparak fikrimi söyledim.Evet burası kişisel bir blog her istediğini kendi kafasına göre koyma hakkı var ama buradaki yorumcuların fikirlere saldırı hakkı olduğunu sanmıyorum.Kadir yada hakan gibilere önlem almak lazım ne demek.Bu tür eleştirilere bu tür tepkiler gelecekse sadece haber olsun kimsede üzerine yorum yapmasın.Lütfen terbiye sınırları içinde yazılan yorumlara aynı terbiye sınırı içinde cevap verelim.Bence kişisel bir sitede insanlar sadece kendi kişisel bilgilerini verir toplumu ilgilendiren olaylara yer veriliyorsa ve bu haberlerede yorum verme hakkı varsa olay kişisel bir blog dışına çıkar. Merak etmeyin ben önlemi aldım bu son yazımdır burada.Ama erol bey gibi yalakalarada bir önlem alınsa iyi olur.

Adsız dedi ki...

postlar turkishmusic.org'daki sezen aksu tartismasina benzer bir ivmede yol katediyor. yani k@dir sende 30 paragraf adamakilli yazmıssin son paragrafta giydiriyorsun elaleme. bir baskasi boyle bir karsilik verdigi zaman ortada haklilik arama. aromadan baskasini arama. hmpss.

Adsız dedi ki...

bence hulusi haklı.

Adsız dedi ki...

Hasan Doğan kimdir, ne yapmış türk futbolu için şu saate kadar? Futbol Federasyonun tepesine hükümet tarafından "atanmış" bir zat. Allah rahmet eylesin, sevenlerin sabır dilemek lazım ama bizde kötü de bir adet var, "ölünün arkasından konuşulmaz".

Ama burası da Lig Tv falan değil. Kişisel ve öyle olduğu için "samimi" bir blog. Yazar, spor medyasının geneli gibi riyakarca 2 satır karalayıp, resim koymaktansa konuya hiç değinmemeyi tercih edebilir. Bunu da doğal karşılamak gerek.

Adsız dedi ki...

bu arada...

yürü be federer. yok böyle bir maç :D

Adsız dedi ki...

Hükümet tarafından atanması o kişiyi değersiz yapmaz bence.Bu ülke ne seçilmişler gördü şimdiye kadar.Türk futbolu için şu saate ne kadar ne yaptı derken göreve geleli dört ay bile olmadı ortada görünen bişey olmayabilir ama yapacağı projeleri bildiğimden yazık oldu diyorum.12 yeni stat projesini gerçekleştirmesini isterdim ve yaşasaydı gerçekleştirirdi eminim.Bu ülke olimpiyat düzenleyemedi ama en azından bir avrupa bir dünya şampiyonası düzenlemeyi hakediyor.Birde kastamonu dan çıkan nadir değerli insanlarda biri bende orda doğmuş biri olarak daha bi hassas baktım olaya galiba.joe jonese tespitinde haklısın bu huyumu biliyorum ama bu cevabımda giydirme olmayacak.Bu arada Allah rahmet eylesin diyerek bu konuyu kapatırken nadal kardeşimide tebrik ediyorum

varol döken dedi ki...

bu vargas hangi vargas bu arada? ajax'ta da bir vargas vardı, bir tane de şilili vardı ama yaşını bilemedim, bilenler yazabilir mi?

dossena'yı nasıl ve neden aldı liverpool, blogda reds fanı çok, bilgi verirseniz güzel olur...

not: bence hulusi haklı yazan arkadaşa selam olsun:)

EDDIE dedi ki...

ramon'da nerde kaldı arkadaş.