8 Mayıs 2008

Real Madrid:4 Barcelona:1

Santiago Bernabeu'da Barcelona'yı alkışlayan baba-oğul Real Madrid taraftarını herkes hatırlar sanırım. 2 yıl önceydi. Ronaldinho'nun resitaliydi o akşam ve Barça deplasmanda Real Madrid'e 3 atmıştı, o sezonun sonunda da Şampiyonlar Ligi'ni kazandılar zaten. Aradan 2 yıl geçti. Geçenlerde Barça'da bir devir kapandı diyorduk, öyleymiş işte. Başa dönelim. Sport gazetesi Barça taraftarına maçı 3. dakikasından itibaren seyretmeyi öneriyordu. Barça'nın Real Madrid'i alkışlaması ne demekti ki? NTV'de bir Katalan çalışıyor orası kesin. Futbola saygısı olmayan o kanalın spor servisi değil. Günün yayın akışını hazırlayanlar. Reklamların süresini ayarlayamayan ve maçı ancak santrada ilk düdükle naklen yayına verenler. Sonuç, Barça, Real Madrid'i alkışladı mı, naklen izleyemedik. Maç öncesindeki söylenti Barça'nın maça ağır sakatlık geçiren Milito'ya geçmiş olsun mesajı yazılı beyaz tişört ile çıkacağı ve alkışlasa bile klasik formaları olmadığından istenilen fotoyu vermeyeceği idi. Bu duyum olarak kaldı. Barça klasik formasıyla çıktı ve santra öncesinde Real Madrid'i alkışladı. Real Madrid şampiyon oldu, sabaha kadar Cibeles'de kafayı çektiler, bu maça asılmazlar diyenlerin bu rekabet hakkında öğreneceği çok şey var. Bu iki takımın şahsen ben formalarını bile aynı çekmeceye koymam, orada bile kavga ederler. 90 dakikanın yorumu ne ola ki; Barça 3 pası ardarda zor yaptı. Milito da sakat olunca defansın göbeği kabak çiçeği gibi açıldı. Zambrotta'nın hali içler acısı, İtalyan yerlerde sürünüyor.Barça'da sevdiğim 3 adam var. Puyol, Xavi ve Messi. En çok da onlara üzüldüm zaten. Xavi de dayanamadı, gördü kırmızıyı. Eto'o ve Deco'nun sarıları görüp davadan kaçtığı bir derbiydi. Kalanların da kaldıracak tecrübesi yoktu bu derbiyi. Raul, Barça'ya kariyerindeki 11. golünü attı. Bir zamanlar Hollandalılar ile ayakta duran Barça'yı bu sezon yıkan Real Madrid'in Hollandalıları oldu. Diarra sezonun en iyi futbolunu oynadı. Sergio Ramos için Chelsea 70 milyon euro teklif etti diyorlar. Ben hala onun için iyi zamanındaki Fatih Akyel'den hallice diyorum. 4. golde penaltı çok ucuz çalındı. Robinho şebeği oyuna girdikten sonra Real Madrid gevşedi ve golü gördü kalesinde. Santiago Bernabeu'da ekrana gelen 3 taraftarın 2'si çekirdek çıtlıyordu, rezil görüntülerdi. Ercan Taner el clasico demeyi çok sevmiş, 500 kere dedi. İspanyol rejisine ben Barçalı olsam kafa göz dalarım. Golleri 30 kere ekrana getirdiler, eziyet çektirdiler kaybeden tarafa. Sonuç; 5 olsaydı ilginç olurdu belki. 4 oldu. Hala "sen bu Franco'nun takımı Real Madrid'i mi tutuyorsun?" diyen sevgili blog dostlarıma: Bir İspanyol gelip "sen bu Kenan Evren'in takımı Fenerbahçe'yi mi tutuyorsun" dediğinde ne kadar abes ise; işte o kadar abes Avrupa'dan bir takım sempatisi üzerine yapılan yorumlar. Erdal Eren -yaşasaydı- hangi takımı tutardı bizim topraklarda peki? Bak işte onu hiç bilemeyeceğiz...

38 yorum:

Adsız dedi ki...

sopcast'tan izleseydin be abicim - hem ingilizler ne guzel anlatiyor maci - fifa 08 gibi

Adsız dedi ki...

4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4
noble y bélico adalid, caballero del honor ¡hala madrid! ¡halaaaaa madrid

Yo no puedo creer esto. aceto balsamico usted es un madridista auténtico. increíble

¿Qué dije yo antes del juego 3-0------- yeahhhhh 4-1

¿ qué dije yo------- raúl, robben .:)))))))))))99999999 bye bye rijkaard.

¿ qué dije yo-------mire messi. él tiene miedo. xaxaxaxaxaxaxaxa

¿ qué dije yo----- casillas. el mejor portero

¿ qué dije yo----- raúl...leyenda


oooooooooooooooo que viva españa, oooooooooooooooo que viva aceto balsamico turquía.

(Ramón) el 6o de quinta del buitre

Adsız dedi ki...

http://www.as.com/futbol/articulo/baile-campeon/dasftb/20080507dasdasftb_30/Tes

www.youtube.com/watch?v=EmaeTKI33Yc
ultras sur

(Ramón) el 6o de quinta del buitre

Adsız dedi ki...

"Son Bakış" taki gözler kaldı aklımızda..(Rijkard'a)

Adsız dedi ki...

keşke hakemin maçı nasıl reale hediye ettiğinde yazabilseydin ya aceto.. zaten eksiklerden dolay zor takım kuran takımı 20 dakikada yarattığı 2 golle yıkan hakem faktorunu yazmamak haksızlık olur.. penaltıyı hedıye etmeside unutlmamalı tabiki...

Adsız dedi ki...

Bloglarda mı yazılmıştı? Burda da olabilir. Ya bu Real'in maçları neden Amerika' da oynanıyor izlenimi veriyor. Eskiden daha bir canlı idi. Reklam panolarından mı acaba? Şampiyonlar ligi netliği yok. Ekran ısısı falan diyorlar ondan mı acep?

Adsız dedi ki...

alkış olayını da raul ve 1-2 real futbolcusu dışında pek ipleyen olmamış real'de.çoğu hiç el sıkışmadan pas geçtiler.

Adsız dedi ki...

öncelikle hakem çok kötü bir maç yönetmedi. tabii ki penaltı pozisyonu hariç, o da maça çok büyük etkimedi.. golleri hakem attırdı diyorsanız kontradan yiyecekti, uzaktan yiyecekti, yakından yiyecekti ama yiyecekti barça, öyle iştahlıydı real.

franco'nun reali, atatürk'ün takımı, işçilerin takımı, zartın takımı zurtun takımı geyiklerini de aşsak diyorum artık. o takımları 3-5 yaşımızda tutmaya başlıyoruz ve bir şekilde onları seviyoruz hayatımızın sonuna kadar. çevresel faktörler olmasa belki ezeli rakibi de tutabilirdiniz değil mi.. sahaya çıkan renkler kalbimizdeki, sizin kafanızdaki örümcek renkleri değil..

edgar belgi dedi ki...

sergio ramos ustun bir oyuncu bence, fatih akyel'den hallicenin bir kac saha otesinde bence, boyle 200 300 metre. bir forvet bir cam olabilecek hareketler sergilemeyi sever. chelsea'ye gitmesi gonderilmesi imkansiza yakin oyunculardan, hatta imkansiz diyorum, ispanyollar kolay kolay birakmaz zaten real madrid'i, benitez gibisi yoksa hele hic.

bir de benim hatirladigim kadariyla robinho oyundaydi hep, sbek olmus oyuna sonradan sokulmus, ben 20. dakikada dusurulup frikik kazandirdigindan hatirliyorum mesela. gudjohnsen cikti dakika 23'te o ayri.

son soz olarak, madrid'in de olayi guzel, barca'nin da, hatta atletico da az sempatik degildir, akdeniz mutfagi, bir tapas tabagi cesitliliginde, futbolun guzel yuzu bunlar.

Adsız dedi ki...

blgouma da yazdım. robben'in golden sonra yaptığı sevinç de akla robbie fowler'ı getirdi. o da kendisine "smackhead" (argoda eroin bağımlısı) diyen (sanırım everton taraftarlarıydı) rakip taraftarla attığı golden sonra aynı şekilde cevap vermişti. youtube linki var ancak malum, kapalı. yine de verelim: http://www.youtube.com/watch?v=wB8AG6NhmDo

L dedi ki...

abi maçı izleyemediğim için bir şey diyemem de, messi döktürmüş diyorlar yine. abartı mı yoksa? yoksa kutlamalar bozulmasın diye mi araya sıkıştırmadın:P

ramos konusunda da katılıyor gibiyim. pek içe sinmiyor o eleman. daha beklemek lazım sanki. 70 de bayağı abartı ha.

ercan taner ve "el clasico" ilişkisi hakkında da bir not:ntvspor'da m.kosova ile birlikte sundukları programda (spornet'ti sanırım) river-boca derbisinin lafı geçti. kosova el superclasico dedi, ardından ercan bey atladı böyle "super el clasico" dedi. doğru söylese gam yemeyeceğiz de,neyse.
var bir meselesi bu clasico'yla ama nedir bilinmez.

Adsız dedi ki...

herkes bişeyler diyor ama real sezonda en istekli oldugu maclardan biriydi.
barçayı goren bu takıma ne oldu diyor.barça felsefesine uymadı heralde yıldızlar

Ömer dedi ki...

Cekirdek olayina bir sey diyemeyecegim ama Robben'in golunden sonra kale arkasinda Manchester United formali bir iki kisi gordum..

rustukursad dedi ki...

cekirdekciler benim de dikkatimi cekti. Bu kadar mi bezgin seyredilir bir maç kardeşim? Dakka 90 hala çit çit çit...

Adsız dedi ki...

Ben en az 15 senedir El Clasico izlerim. Arada tabii ki hatirlamadiklarimiz falan vardir. Ama izlediklerim arasinda birinin digerini bu kadar izledigi bir ikinci mac gormedim.

Barcelona yatsin kalksin o Valdez e dua etsin. Yahu abartisiz 5 dk da bir gol pozisyonuna girdi Real Madrid. Rakip Valladolid bile olsa bu kadar olmazdi. Yani 10-1 falan di macin hakki.

Hakikaten izlemeyene abarti gelebilir. Ama degil. Ben bu kadar etkili oynayan bir Real Madrid daha gormedim. 5 dk da bir pozisyona girdiler. 4 tane attilar. Guti, Sneijder, Marcelo muthis oynadilar. Robinho girince o da katildi onlara.

Yahu bu kadar heyecan verici bir takimi uzun yillardir izlemedim. Acayip bir pres, muthis paslasmalar, surekli bindirmeler, sutlar, pozisyonlar.

Acidim valla o Messi ye. Tek basina didindi durdu. Cok etkiliydi ama tek basina bu kadar iste.

Bir Madrid sempatizani olarak muthis keyifli bir mac izledim.

Bir de kardesim bu Ercan Taner e Turk maclari disinda bir mac anlattirmayin ne olur yahu. Bir spiker macin onuna bu kadar gecer mi? Cok konusuyor, bos konusuyor. Kamera Guti yi gosteriyor "Gutiii" diye bagiriyor, ordan Messi ye donuyor "iste Messsiiii" diyor. Sanki biz gormuyoruz.

Ali Erdogan

Adsız dedi ki...

Yahu bu muzik nedir?

Aceto, super olmus bu hizmet.

Valla hic kapatamayacim sayfani, o derece yani.

Adsız dedi ki...

Yaşı büyütülüp idam edilen biriyle yaşını küçültülüp futbol oynayan insanların dünyalarını aynı kabın içerisinde değerlendirmek enteresan olmuş...

bahadem dedi ki...

türkiyede herhangi bir fener maçını bu reallilerin çekirdek çitleyerek izlediği gibi izleyebilirmiyim acaba? nerdeeeeee?

Adsız dedi ki...

Barça geçen senelerdeki transfer anlayışına devam ettiği taktirde 2-3 sezon daha alkışlar Real'i.Asıl önemlisi Real'in yazın nasıl bir transfer anlayışına sahip olacağı.

Sneijder ve Gago'ya yaptıkları yatırımların boşa çıkmadığı anlaşıldığına göre,aynı şekilde devam edilmeli bana kalırsa.Lampard,Drogba,Ronaldinho peşinde koşulmamalı.

ManU'da fazla forma şansı bulamayan Pique,Fabregas ve imkansız gibi gözüksede Aguero transferleri müthiş olur.

kutay dedi ki...

usta harika bağlamışsın, bileğine sağlık.

Ortega dedi ki...

Real Madrid candır yahu, neden tutmamıza karşıyor insanlar? Biz Barça'yı sevenlere "terörist takımı destkliyorsunuz, desek..ne kadar abes olursa, onların Franco yorumları da saçmadır bence.

Unknown dedi ki...

higuain elini kolunu sallayarak golü atmasından sonra maçın işe yaramaz olduğuna kanaat getirdim. Real şampiyonluğunu ilan etmemiş olsaydı öyle gol atamazdı. barcalılar resmen maç bitse de gitsek diyorlardı. Ne biliyim böyle derbi gibi bir hava yoktu.

Bu arada Real'e soruyorum. Roma maçında aklınız nerdeydi? Roma'yı geçseydi İngilizleri de yenebilirmiydi Real? hiç sanmıyorum....

devletli dedi ki...

hepsi iyi hoş, muhteşem bir real madrid ve mantar bir barcelona izledik falan ama real madrid'in defans varyasyonlarına mest oldum maç boyunca. marcelo ileri çıkıyor, heinze beke geçiyor, keza ramos çıkıyor pepe. peeeh. tabi böyle bir defansa messi'ye çalışmak yakışmadı. naçizane, ramos'a 70 az bile. bir keresinde eski başkan "raul'ü tabi alabilirler. 176 milyon euro'yu veren her takım raul'ü alabilir. ama yeryüzünde bunu yapabilecek tek takım real madrid'dir" demişti. guti'yle casillas gibi ramos da o yolda. bence gitmez bir yere. manchester'a o kadar para önerdiler, ronaldo'yu satmadı adamlar. şimdi ramos'u satarlarsa karizma çizilir.

ntv'de hakkatten maçı anlatacak adam kalmadı mı yahu? sadece topa vuranın adını bağırmayla maç mı anlatılırmış? ömer üründül daha iyi olurdu. o kadar yani. ömer üründül diyorum ya. alkışı da vermediler...

Adsız dedi ki...

bizim ülkemizdeki derbilerde böyle bir penaltı düdüğü çalınsa hükümet düşer , askeri kanat ayaklanır , beyaz sayfalı basın bildirilerinden geçilmezdi ortalık...

Adsız dedi ki...

10 dakkidarı bu müzik nereden çıktı diye açık olan bütün siteleri kapatıyorum.. en son sıra aceto ya gelince jeton düştü. bu arada gelsin artık cumartesi gecesi ateşi, yerim classico'yu..

cnbce

Adsız dedi ki...

real hucumda bu kadar comert olmasa tarihi fark gelebilirdi, iyi sıyırdı barca bence.

bu arada real'in diarra'yı bu kadar satmak istemesine bir türlü akıl sır erdiremiyorum. dunku performansından sonra da vazgeçmezlerse bu inattan diyecek bir şey yok. diarra bu takımda cok değerli bir oyuncu, cok buyuk hata yapar real.

varol döken dedi ki...

sevgili aceto, sizi tanımıyorum, yazılarınızı da bir süredir takip ediyorum ama elde edindiğim ilk izlenimler doğrultusunda robinho'ya neden şebek dediğinizi merak ettim... bu tür tanımlamalardan özellikle kaçtığınızı düşünmüştüm... ben mi çok hassas bakıyorum?

BT dedi ki...

@varol döken
blog rahatlığında yazdığımdan bazen kelimeler hesapsız çıkıyor ama belirtmek isterim ki robinho için kullandığım şebek ırkçı bir sıfat değildir. blogda daha önce de robinho hakkında yazdığım bir post belki fikir verebilir. ben oyunu sirke çeviren, şebeklik yapan manasında kullandım, yine de daha dikkatli olmak lazımmış kelimeleri seçerken, teşekkür ederim eleştirin için

http://acetobalsamico.blogspot.com/2007/11/uyuz-topular-1robinho.html

wanadoo dedi ki...

bu maç gösterdi ki, güle güle rijkaard hoşgeldin guardiola.

rijkaard inanılmaz kadro tercihlerine devam ediyor henry sol açık gudjohnsen orta saha gibi oynuyor. bi diğer lafım da giovanni hakkında. bu çocuktan artık kesinlikle eminim çok fazla birşey beklememek gerekir.

bi' maç tek taraflı bu kadar mı oynanır yahu. sezonun hayal kırıkları kesinlikle valencia ve barcelona.
çekirdek olayı da çok komikti.

Adsız dedi ki...

Postun başlığını görünce direk geçmiştim. Değiştirdiğize sevindim. Böylesine hassas konuları çarpıttığınızı düşünüyordum..

Real Madrid çok baskın oynadı, sebebi alkış mıdır bilinmez. Ancak attığı 3 golde bariz hakem müdahelesi olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim. Zaten diğer pozisyonları da nasıl olduysa Valdez kurtardı.

varol döken dedi ki...

ırkçılık aklımdan bile geçmedi, yeni okusam da rengini hemen belli eden bir blog burası... sadece yanlış anlaşılabilecek kişisel tanımlamalar kullanmayıp, saçma sapan eleştiriler getiren insanlara karşı bir kalkan oluşturduğunu ve bunu da çok iyi yaptığını düşünmüştüm... cevabından yanılmadığımı anlıyor ve keyifle okumaya devam ediyorum...

bu arada ne barca, ne real, viva atlethico bilbao diyorum ve julen guerrero ya ne oldu merak ediyorum... aydınlatabilir misin aceto?

Beercholic dedi ki...

kimse gago ya değinmemiş bence dün akşam en güzel oynayan adamlardan biri gagoydu, top ayağına yakışıyor eski bocalının..

YK dedi ki...

raul büyük kaptan..madrid büyük takım..barca coluk cocuk oynatarak 2 adım ilerleyemez..

barca yetistirir..25 inde madrid alır..keyfini madrid sürer..

kralın takımı olmak ayrıcalıktır..krallara yakısır oynar..

Adsız dedi ki...

madrıdın solbekı marcelo bı 5 sene daha rahat oynar orda... adam daha gecen sene ılk oynadıgı mactan bellı etmıstı kalıtesını..

orkun dedi ki...

Evren'le Franco karşılaştırması çok güzel oturmuş, Real'e Franco yüzünden kıl kapmanın anlamsızlığını gayet iyi açıklıyor diye düşünüyorum. Öte yandan, taraftar topluluğunun büyük bölümü ve onlara prim veren topçular söz konusu olunca iş değişiyor diyorum ve Lazio'ya kıl kapmaya devam ediyorum.

Adsız dedi ki...

Evren ve Franco'nun yanlış örnekler olduğunun altını çiziyor, Kenan Evren'in, hiçbir şekilde Galatasaray'ın Beşiktaş'ın tesislerini bombalatmadığını, başkanını ölüme sürüklemediğini ve futbolcuları da sınır dışı etmediğini de vurgulamak istiyorum. ;)

Adsız dedi ki...

bir futbol takımına sempati duyanlar tabiki o takımın futboluna renklerine ismine vs. sempati duyuyor demektir. franco konusunda fikrinize kesinlikle katılıyorum. ama kenan evren örneği tam bir fiyasko. franco her ne kadar real madrid futbol takımını temsil etmesede yaşadığı tarihlerde real madrid üzerindeki etkisini ve ağğırlığını kimse tartışamaz. kenan evren'in fb'yle taraftarlığı dışında nasıl bir yakınlığı oldu merak ettim.

Adsız dedi ki...

izlemeyenlerin çok bişi kaybetmediği maç olmuştur bence mücadele adina...

barca'nın bitse de gitsek modu ilk golün yenmesi itibariyle baş gösterdi zaten...sorası bildik hikaye..real biraz daa becerikli olsa fark 7ye 8e giderdi...öyle yakalayınca da böle madara etme firsatini tepmezlerdi...tepmediler de...

2 sahne kalio aklımda...biri o rjikard'ın "yapicak hiçbişey yok" ifadesi...

2.sine ayrı bi paragraf açmak lazim...maç 3-0 olmş real yarısahasına top geçmio adeta...messi denen bi çocuk war...ne attiği pasi alicak tek adam war ne de ona pas aticak...kaç kere harmanladı o sağ tarafi bilmiorm..heinzeyi uçurduğu 3 reallinin çaresizce altı pasa kadar kowalayıp yerlerde süründükleri o pozisyon...skor 3-0...lig bitmiş...laportasından malzemecisine artık bitsin bu işkence die beklerken o hala topu alip futbol oynamak niyetinde sadece...şu maçta bile ayağından top alinamamasi zaten yeteneğinin "unique" olmasina en iyi örnek de...o futbol aşki...sadece "abi oynamicaksaniz werin biz oynialim" surat ifadesi...we "top oynamayı" hala sokak aralarında koşturan çocuklar gibi istio olmasi...

işte bunu kaçirdi izlemeyenler...