9 Mayıs 2008

Pep

Nisan ayı başında Barselona'daki anketlerde taraftarın %75'i Guardiola'nın Barcelona teknik direktörlüğü için hazır olmadığına inanıyordu. İki gazete El Mundo Deportivo ve Sport bir ay boyunca Guardiola'yı manşetten düşürmediler ve beklenen oldu. Real Madrid'in bir sezonda iki Barcelona maçını kazanmasının üzerinden 24 yıl geçmişti. 83-84'de Real Madrid'in iki maçı da 2-1 kazandığı sezonun ardından Barça bu sezon 0-1 ve 1-4 ile Rijkaard dönemini kapadı. Barça'nın da sezonun iki derbisini kazandığı sezonu not düşeyim: 93-94 sezonunda Cruyff'un Dream Team'i Camp Nou'da 5-0, Santiago Bernabeu'da 1-0 kazanmıştı derbileri. O rüya takımın Katalan'ı Guardiola, Barcelona B'de stajını tamamladı ve gelecek sezondan itibaren artık Camp Nou'ya teknik direktör olarak çıkacak. PEP'in açılımı "praktikanten entwicklungs programm" imiş Almanca'da. (Stajyer geliştirme programı). "Pep" Guardiola'ya uydu galiba...

6 yorum:

Adsız dedi ki...

NICE Blog :)

L dedi ki...

kıyas doğru olmayabilir belki ama, umarım ikinci bir "ertuğrul" vakasıyla karşılaşmayız.

Adsız dedi ki...

Guardiola'nın Barcelona B takımındaki performansı nasıl? Guardiolalı Barcelona B takımı beklentileri karşılayabilmiş midir?Bilgisi olan var mı?

Adsız dedi ki...

Barcelona B takımını bir üst lige çıkarmıştır Guardiola kendisinden beklenmeyen bir şekilde. ;)


http://www.fcbarcelona.com/web/english/futbol/temporada_07-08/arxiu_partits/lligaB/classificacioLligaB.html

Çoğu maçının özetini izledim, Guardiola bu işi kıvıracak diyorum. Yolun açık Pep..

Adsız dedi ki...

hepsi cok guzel de bir Madrid takimi ile Barselona takimi karsilasmasi nasil derbi olabiliyor? derbi dedigimiz ayni sehre ait iki takimin karsilasmasi degil mi?

Adsız dedi ki...

seviyorum bu adami, gencligimin kahramani. yolu acik olsun.