24 Aralık 2007

Taştan Oyulmuş Fincan

Çok değil 2 sezon önce Barça, Santiago Bernabeu'da 3 attığında, Ronaldinho stada diz çöktürmüş, ekrana onu alkışlayan baba-oğlu Real Madrid'li gelmişti. Dünyanın sonuydu işte. 2 yıl sonra Ronaldinho'nun bütün hafta yedek başlayacağını yazıyordu İspanyol medyası. Yemedi elbet, ilk onbirde başlattı Rijkaard ama nafile. Real Madrid bu hakemle 8 yıldır kaybetmiyor demiştim hafta içinde, seri devam etti. Barça, Camp Nou'da 34 maçtır mağlup olmuyordu, 35 olmadı işte. 55 maçtır gol atıyorlardı sahalarında, o rekoru da çöpe attılar. Artık geyiğin adı Messi'siz olmuyor abi'dir. Ronaldinho devrinin kapandığı gecedir belki de bu derbi. Galibiyet golünü atan Baptista sezon başında gönderilecekler listesindeydi, inat etti, muhteşem bir gol attı, onun hayrına takımda kaldı ve ilk onbirde çıkmaya başladı. Puan farkı 7. Barça'nın artık hata yapmaya hakkı yok. Aksi takdirde son yılların en bedava sezonu olur La Liga'da. Maçı anlatan Murat Kosova'ya da geçmiş olsun. Tamam Barcelona'yı tutuyor da; maçı anlattığı yer Katalan televizyonu değil, biraz daha ortada kalmak lazım, Robinho kendini yere bırakmadı mı, bıraktı da...

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Real'in kazanacağının bu kadar kesin olduğu bir el classico benim hayatımda bir ilk oldu.

Barca'da son 2 yıldır kendi açımdan gördüğüm problemleri yazayım.

1)Oyunu çok geniş alanda oynuyorlar.
2)Yaya Toure gibi dikine gidebilen kuvvetli bir oyuncuyu defansın önünde tutacaksan niye aldın rijkaard?Orası için Marquez de gayet rahat idare ederdi.
3)Oyun sistemi mücadele yoksunu oyuncuların üstüne kurulu.Iniesta-Xavi-Marquez-Abidal-Ronaldinho-eto-Deco.
Hepsi az mücadele eden topla oynamayı seven oyuncular. Oyun yapısını da buna uydurunca Rİjkaard doğal olarak temposuz kopuk kopuk bir oyun ortaya çıkıyor.

Oyunu daha daraltıp hızlandırması gerekiyor hocanın. Bunu yapabilecek malzemesi de var. +Puyol dan sağ bek mi olur hoca?

Adsız dedi ki...

ben bi bizim ali tandogan rakip ufleyince yere du$uyor saniyordum. yanilmi$im. ronaldinho, iniesta, eto'o falan kimse ayakta kalamadi barca'da. topa basip du$tuler, hakeme isyan ettiler. cok inancsizlardi. bu barca'da ama teknik heyette ama kadroda birilerinin kellesi gider gibi.

fizikalibilitesice dedi ki...

şunu bi kez daha gördüm dün gece bir futbolcu topla ancak bu kadar estetik olabilir..iniesta yı izlemek gerçekten de pek keyifliydi..bi de xavi-bojan krkic değişikliğinde tirbünlerden gelen uğultu,hoşnutsuzluk belirtileri çok önemliydi benim açımdan..bi de bir takım bu kadar mı kimse tarafından sevilmez onu görmüş olduk..real tüm sevimsizliğine rağmen bu sene de ipi göğüsleyecek gibi..bunu da gösterdi dün akşam bize..

Adsız dedi ki...

valla doğru sölemişsin abi..maçı tüm türkiye barca tv'den izledi.ama tek suçlu da ronaldinho deil be abi yaya toure ne allaaşkına.eto bitik zaten..messi deil maradona gelse pepe&cannavaroyu geçemezdi dün akşam..

Adsız dedi ki...

Türkiye'de spikerlerin işi de zor, gol olunca bağırsa bir tarafı tuttuğu, bağırmasa öbür tarafı tuttuğu falan sonucuna varılıyor

Murat Kosova Barcelonalı olabilir ama 'Katalan televizyonunda gibi anlattı' saptamasına neden olacak kadar ne dedi pek anlayamadım

orkun dedi ki...

İş güç filan derken yine bir yerde bir televizyon bulmuşsun galiba :)

Adsız dedi ki...

M. Kosova eski Madrid'lilerdendir, en azından öyle bilinir..

R. Madrid'e karşı ne zaman anti duygular beslemeye başladı, bilinmez. Ama Barça'lı olduğu da ilk kez bu maçtan sonra konuşulmaya başlandı. İlginç.

Adsız dedi ki...

maç anlatımını çok sevsem de bu sefer gerçekten çok eleştirilecek bir şekilde anlattı maçı murat kosova.fakat baptista fena çaktı bea :) alıcaz demiştik hafta içinde...

ronaldinho rijkaard pek yakında tası tarağı toplar topuklarlar..

Majere dedi ki...

murat kosova çok sıkı real madrid taraftarıdır. okay karacan'dan teyit ettirilebilir.

Adsız dedi ki...

kim demiş real'in sevimsiz olduğunu, bence gayet de sevimli ve sevilen bir takım)) bana da barca çok sevimsiz geliyor gerçi, taraf tutmanın etkilerinden biri olsa gerek bu.

ronaldinho'nun bittiği görüşlerine de katılmıyorum, yakında bulacaktır kendini, belki daha farklı bir forma altında, belli olmaz. şahsen chelsea'de görmek isterdim, shevchenko da nasiplenirdi.

sizi bilmem ama ben pepe'ye bayıldım, harika bir oyun çıkardı bence.

murat kosova barcalı tarafını gösterdi biraz ama bilgehan demir anlatımıyla chelsea-blackburn maçını izledikten sonra murat kosova "katalunya" diye çığırsa ne yazar, şeker gelir, bal gelir.

son bir yorum, bu sezon real'in en etkilisi bence robinho, harika tekniğini her maç konuşturuyor, puyol gibi adamı epey salladı, epey de yıktı geçti ya, bravo!

Donnie Brasco dedi ki...

Murat Kosova Real Madrid'lidir :)
kendi ağzından duyduydum

maça gelince Real'im iyi oynadı Barcaya bol Ronaldinholu günler

Adsız dedi ki...

herkes turkiye ligine bok atiyo, su macin ikinci devresinde ne vardi allahaskina? grass is always greener on the otherside ama di mi? yattara mi robinho mu izlerken daha cok keyif veriyor size? durust cevap verin.