9 Aralık 2009

CSKA Moskova'ya İhraç Yok

CSKA Moskova, Şampiyonlar Ligi'nden ihraç edilmiyor. Haberin kaynağı BBC olunca, elbette ki her satırına inanmak lazım. UEFA'nın doping yönetmeliğinde yer alan "birden fazla oyuncuda dopinge rastlanırsa takım ihraç olur" maddesine* rağmen, UEFA sporcuları cezalandıracak. Ben de açıkçası oyuncuların ya da takımın bilinçli olarak doping yaptığına inanmıyorum. En azından Rusya gibi bir ülkede doping yapılacaksa bu Sudafed ile yapılmaz. Bu; gribe karşı futbolculara ilacı veren doktorun ihmali. UEFA'ya göndermesi gereken listede bunu belirtmesi gerekirdi maçtan önce. Benzer bir vaka Arda için de yaşanmış, ilacın önceden beyan edildiği ortaya çıkmıştı. Karar 17 Aralık tarihinde çıkacak. Beşiktaş için konunun kapandığını söyleyebiliriz. Sergei Ignashevich ve Aleksei Berezutsky'nın da ceza alacağını tahmin etmiyorum. İtalya'daki son örnekte cezayı alan Cannavaro değil; ihmalden dolayı Juventus doktorları olmuştu.
* Part of Article 12 of European football's governing body disciplinary regulations states: "If more than one player from the same team is charged with a doping offence in relation to a prohibited substance or methods, the team in question may be disqualified from the competition in progress and/or future competitions.''

11 yorum:

canemrah dedi ki...

Affiniza siginarak yazayim, 12. madde ceza alir degil, alabilir demekte sanki.

the team in question may be disqualified from the competition in progress and/or future competitions.

Ekrem35 dedi ki...

bir beşiktaşlı olarak bu habere çok sevindim. çünkü bence turu geçmeyi hakeden bir takımdır cska ve beşiktaşım iki maçta da rakibini yenemiştir. iki maçta yenememesi benim için sorun değil ancak onların ihracı ile yola devam etmek benim için sorun olacaktı.

sukullaci dedi ki...

canemrah doğru söylemiş. ali okancı da değinmişti buna. o cümledeki "may be" kısmı kesin bi karar olmadığını gösteriyo.

şükran gürpınar dedi ki...

CSKA'nın ihracıyla Beşiktaş yola devam edip bir de şampiyon olsaydı, yeni bir 1992 Avrupa Şampiyonası geyiği başlardı. İlginç de olurdu sanki...

selo dedi ki...

www.medyaspor.com adresinde süper açıklama yapılmış okuyun bence.
ayrıca ekrem arkadaşım haketmedik demiş peki soruyorum lucescu zamanında 2003 yılında oynadığımız chealse maçını almanyada oynamayı haketmişmiydik? kuralı neyse o olur manchesterda doping yaparsa isterse 6da 6 yapsın cezası ne ise çekicek.uefadan açıklama falanda yapılmamış gazeteler girip uefa.com a bir bakma zahmetinde bulunmamış.Sadece rusların çok güçlü olduğu ülkede ne hikmetse ingiliz basınında sadece açıklama yapılmış.Ülke olarak ne kadar meraklıyız Beşiktaşın elenmesinden yada şansada olsa üst tura çıkmamasından.

varol döken dedi ki...

yoruma açık yönetmelik mi olur ya?

no ofsayttan sonra belki ofsayt yapsın, ali taran duy sesimi, harcanıyorum bu dört duvarlar arasında!

Ayberk dedi ki...

Esas acıklı olan sahada maç oynanırken Rıdvan Dilmen ve İlker Yasin'in, "bu olayın üstüne gitmeliyiz, ciddi bir mesele bu, Avrupa'da yola devam edebiliriz" muhabbeti yaptıkları bir ülkede yaşıyor oluşumuzdur. O ikilinin de suçu değil tabii. Millet olarak daha çocukluktan dalavereye, avantaya, kaçak dövüşmeye alıştırıldığımız sürece rakiplerin Sudafed kullanmasından medet umarız.

SirEvo dedi ki...

İçeride yenemedikten sonra elenseler nolacak :)

Unknown dedi ki...

http://bit.ly/8iQjME

postta yazılı ve bbc haberinde geçen kural nereden bilmiyorum. ama yanlış. yukarıda linki olan doping yönetmeliğinde 21.01 ve 21.02ye bakmak lazım. bir kişiden fazla olursa tüm takıma test yapılabilir diyor, iki kişiden fazla olursa ihraç edilebilir.

gerçi cska örneğinde üç kişide de bu madde olsaydı bir şey değişmeyecekti. zira madde tam anlamıyla doping olarak kabul edilmiyor. kullanımının önceden bildirilmesi gereken bir madde olarak geçiyor.

Unknown dedi ki...

farkın nedenini söylemeyi unutmayalım, bbc'nin de referans verdiği yönetmelik 2006 tarihli, linkini verdiğim yönetmelik 2009.

alperensaylar dedi ki...

başlıkla alakasız ama ama yanılmıyorsam hasan şaş da 98 veya 99 da aspirin ilacından dolayı 6 ay ceza almıştı.