11 Aralık 2009

A.Bilbao da Değişir...

Temmuz 2008'de 110 yıllık geleneklerini yıkmış ve formalarına reklam almışlardı. Futbol endüstrisine direnen A.Bilbao tarihinde bir dönüm noktasındaydı. Bask milli takımı gibi sahaya çıkan A.Bilbao'nun bu hafta sonunda sahaya çıkacak 18 kişilik kadrosunda ten rengi farklı ama kulüp altyapısından yetişmiş bir genç yer alacak: Jonas Ramalho. Bu çocuk nasıl 16 (10-06-1993) yaşında diyebilirsiniz. Ben dedim. Defans oynuyor, muhtemelen yedek başlayacak. Öyle ya da böyle A.Bilbao da değişiyor, değişmeli zaten...

20 yorum:

Unknown dedi ki...

Bilbao, takımın hasıdır...

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Yabancı oynatmama olayı baştan saçmaydıda,formaya reklam olma olayı keşke değişmemeliydi,keşke değişmeseydi be...

ACY dedi ki...

arkadaş bask kökenli değil midir yani sonuç olarak yoksa bask kökenliler kavruk olmuyorlar mı?

JCP dedi ki...

çok ilginç gerçekten forma reklamı aldıklarında çok şaşırmıştım bunda da öyle oldu.şimdi burada kahrolsun endüstriyel futbol naraları atmıcam tabi ama bi felsefenin bi anlayışın yıkılışını izlemek çok üzücü.

Adsız dedi ki...

annesi bask oldugu icin sorun teskil etmiyordu zaten. ayrica bask bölgesinde dogmus olmak bile yeterli(mis) athletic'te oynamak icin.

savasanboga dedi ki...

Abi artık mamalarda mı sütte mi ne varsa 13 yaşında ki kuzenlerim afedersin camış gibiler eleman sporda yapmış doğal yani :)

Her Yol Roma dedi ki...

@ Amaranto

Evet, aynen öyle. Fransa'nın Bask bölgesinden olan Lizarazu'yu bile oynatmışlardı.

erdincinho altunozzi dedi ki...

j. ramalho.
fifa 2009'dan biliyorum bu arkadaşı ben.sağ bek oynuyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Selocan dedi ki...

Bu haliyle bile yanlış bilmiyorsam lig tarihi boyunca hiç küme düşmeyen 3 takımdan biri Athletic Bilbao. Tabi küme düşmemek nasıl bir başarıdır bilinmez ama Şampiyon olmak istiyorlarsa bir şeylerin değişmesi mutlaka gerekli.

Adsız dedi ki...

bu çocuk nasıl 93 lü :S

Unknown dedi ki...

değiştirsinler tabi. Daha önce hiç milli olmamış adamları transfer etsinler. Resmi milli takımlarda sorun olmuyo gönüllerin milli takımında da aşılır zamanla

emrah dedi ki...

zenci açılımı

müşkülpesent dedi ki...

reklamı da çok düşük bir para karşılığı almışlardı, bask bölgesinin bir petrol şirketiydi sanki ona yardımcı olmak amaçlı mıydı neydi

aşkın dedi ki...

Tüh, Bask kökenliymiş hala değişmemişler.
Formaya reklam aldıkları gün değişmişlerdi.Bunun haricinde, neden değişmesinin elzem olduğunu anlayamıyorum.Bir tanesi de değişmemiş olsun, adamlar ligde hangi sıralamada olduklarını umursamadan ama doğru ama yanlış bir bölgenin futbolcularıyla yola devam ediyor.1967 Avrupa Şampiyonu Celtic farklı bir tat farklı bir doku.

SirEvo dedi ki...

Çıkarmalılar artık at gözlüklerini zaten...

kerem ce dedi ki...

ekstra mücadele

Dabenti dedi ki...

Kendisinin 16 yaşına inanırım ama sol dizinin 150 yaşından aşağı olduğuna inanmam. O nedir yahu, deri kırış kırış olmuş :)

Unknown dedi ki...

@SirEvo

Geleneklere, inançlara, kendi doğrularına at gözlüğü olarak mı bakıyorsunuz?

kafcamus dedi ki...

bu, aslında yeni bir şey değil. zira arkadaşın sahaya ilk çıkışı 2008 Şubat'ında. annesi bask, babası angolalı, doğum yeri de barakaldo. dolayısıyla gelenek yıkılması falan gibi bir durum zaten yok ortada.

hal böyleyken giriş cümleleri fazlasıyla yanlış bir eşleştirme gibi geldi bana. "ilk kez siyahi futbolcu oynatıyorlar" falan denilebilir belki ama gelenek yıkılması falan diye başlayınca, yorumlarda da görüleceği üzere, yanlış yönlendirme oluyor.

ERKUT dedi ki...

http://tukresoccer.blogspot.com/2008/02/jonas-ramalho-athletic-bilbaonun-yeni.html