12 Aralık 2009

Beckham Sabetayist mi (!)

Aslında bu meseleye Yalçın Küçük hocanın bakması lazım ama... Hikaye şudur. Perşembe akşamı deniz otobüsünde bir haber okudum. Gittim masada Yiğiter Uluğ ile paylaştım. "Otobiyografisinde bile yazmıyordu" dedi Yiğiter abi. O zaman "yazalım" dedim. Soru şudur: David Beckham Yahudi mi? Bunu dedesinin cenazesinde kipa taktığı bir fotoğrafın altında soruyor İtalyanlar. Annesinin babası Joseph West Yahudi. Bu elbette David Beckham'ın Yahudi olduğu manasına gelmiyor. Anneannesinin Hristiyan olması bile ortadaki teoriyi ortadan kaldırır. Adamın zaten adı David diyebilirsiniz. Biraz araştırdım; diğer iddiaları sıralayayım: David Beckham, Essex doğumlu, İngiltere'de Yahudi nüfusunun en yoğun olduğu yerlerden biri. Oğluna isim olarak verdiği Brooklyn, New York'ta Yahudi nüfusun ağırlıklı olduğu bölge. Mark&Spencer bağlantısı ilginç. Markanın sahipleri Yahudi. Beckham da çocuklarına çok daha pahalı markalardan giydirebilecekken bu mağazalardan alışveriş yapıyor. İngiltere'de OK dergisiyle arası çok iyi. Derginin patronu Richard Desmond da bir Yahudi. Victoria ile düğünlerinde ağırlıklı olarak Yahudi çiftler varmış. Beckham'ın alkolle arası yok. Los Angeles Galaxy'e transferinde Yahudi lobisinin parmağı olduğu söyleniyor. Çocukların L.A'de Musevi okullarına gittiği yazılmıştı. Bunlar Beckham'ın gizli Musevi olduğunu savunanların kanıtları. Bir de madalyonun öteki yüzünden vücuduna melek dövmeleri yaptıran ve Hristiyanım diyen Beckham var. Şimdi bir akşam Yakup'ta Yalçın Hoca'ya rastlarsam soracağım: "Hocam, Beckham sabetayist mi? :))" (son cümleyi ciddiye alıp "adam Müslüman değil ki ama" diyen olmasın ama)

27 yorum:

Sefa Hasanoglu dedi ki...

Valla olur mu olur, bu yahudilerden korkulur.

havyarsız dedi ki...

bizim okula ara sıra gelir yalçın hoca, sorsam mı diye düşündüm okuyunca ama bir anda kızıp gürlemesi aklıma geldi tırstım biraz:D

erkam dedi ki...

ensesindeki haç neyin nesi peki abi?

jamiro dedi ki...

ee yani...??
aslında son cümleyi değil bütün yazıyı ciddiye almamamız gerekiyor.
Bir futbolcunun hangi dinden olduğu ne kadar ilgilendiriyor ki "futbolsever"leri??
yoksa bir sonraki konu eto'o nun büyük dedesinin dedesi şempanze miydi? olacak??!!

bRn dedi ki...

Gazetelerin spor olmadı magazin sayfalarında ama mutlaka yer bulmalı bu yazı...

Musti dedi ki...

bülent abi senin geçenlerde yaptığın "sazan avı" olmayaydı bu olay bizim gazatelerde toplan 3 sütün, 4 satır haber olurdu kesin:) ama tespitte ilginç kanıtlar var hakketen...

BT dedi ki...

@Jamiro
Eto'o hakkındaki satırın için üzgünüm. Talihsiz bir cümle olmuş.
Lakin din meselesine gelince futbolseverleri İsa'nın Atletleri konusunun ne kadar ilgilendirdiğini biraz araştırma yapıp öğrenebilirsin.

Halim dedi ki...

tiger woods beckham dan ble fazla kazaniyor. belki o da yahudi dir :D

Unknown dedi ki...

http://www.somethingjewish.co.uk/articles/421_david_beckham.htm

"This is either a forgery or a damn fine original!”-Frank Sullivan

Kendi arastirmaniz diyelim: "Beckham'ın alkolle arası yok." yazmissiniz. Bunun Yahudilikle ne alakasi var? Bir de bunu aciklar misiniz?
"Anti-Semitism is the rumour about the Jews."- T.Adorno

Say NO to racism!

kutay dedi ki...

beckham kırmızı bir atkı atar, yalcın hoca'nın gonlunu çalar, sabetaycı damgasından kurtulur..)

Ortega dedi ki...

Şimdi bakıyoruz isminde ve soyisminde "re" ya da "er" yok. Demek ki sabetayist değil. Yani Yalçın Küçük'ün bugüne kadar takip ettiğim yorumlarında hep bu noktaya dikkat çekmişliği vardır ama David Beckham'da bu olay yok. Lakin 23 numarayı tercih etmesini iyice bir araştırmak lazım. Anlayan anladı diyerek mesaj vermiş bir insan gibi görüneyim ama verdiği mesaja kendi bile pek inanmayan biriyim öte yandan.

Bushwacker dedi ki...

manchester'da bir maçında, şampiyonlar liginde, hangi maç hatırlamıyorum, formasının altında I kalp Jesus yazısı vardı, gol atınca formayı kaldırmış o gözükmüştü..

Rommel dedi ki...

adam Müslüman değil ki ama?

Confeng dedi ki...

Los Angeles Galaxy'e transferinde Yahudi lobisinin parmağı varsa biraz zor döner Amerika'dan :)

Laqnes dedi ki...

Brooklyn ile yahudiligin hic bir alakasi oldugunu sanmiyorum.

ACY dedi ki...

velev ki yahudi? neyi değiştirir? ayrıca brezilyalı futbolcular bu isa'nın atletleri organizasonunu avrupa kulüplerine gece hayatım yok, dinine bağlı, işini seven ve sorunsuz bir futbolcuyum imajı çizmek ve scoutların gözüne girip klasik dağınık brezilyalı imajını yıkmak için kullandıklarını okumuştum bu yüzden futbolseverler de bu organizasyonla ilgileniyor olabilirler yoksa kim kiliseye kim sinagoga kim camiiye gidiyor kimseyi bağlamaz.. bence tabi..

Serkan Akkoyun dedi ki...

Kendisini zaten "half jewish" olarak nitelendiriyor bu kendi ağzından yapılmış bir röportajında var.

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Bence Beckham Zen-Budist. Haydi dagilin simdi.

Bence gereksiz bir post olmus, herkesin takdiri ayri tabii. Ama "Bu Yahudilerden korkulur" diye zenofobik bir yorum okumak uzuyor yine de.

Majesty dedi ki...

Yahudi cemaatinin ortak davranışları ve Yahudilere karşı bitmek bilmeyen nefret. Sap ile saman. Dünya'nın çözeceği en son sorun herhalde bunlar.

Unknown dedi ki...

yahudi hristiyan musluman budist ateist.. ne fark eder, herkes ayni! Spor gibi butun kitleleri birlestirmeye calisan bir olayda irk,DIN,dil gibi konulari tartismak anlamsiz geliyo..

BT dedi ki...

Sevgili yanlış anlayan arkadaşlar

Ben Beckham'ın inançlarını tartışmadım. İnancını da sorgulamadım. Meselenin ucundan çekip başka yerlere uzatmanın manası yok. Dünyanın bir numaralı ikon futbolcusu hakkında son günlerde bir fotoğraftan yola çıkarak bir tartışmayı aktardım.

Emre Uzundağ dedi ki...

millet adamı bıktırıp yazdırmayacaksınız bu blogu artık yaw :S

Dabenti dedi ki...

Yahudi nefretiyle alakalı bir şey göremedim ben bu postta. Ama bu yahudilerin savunma mekanizması nasılsa, herkes bir anda yahudi savunucusu kesiliyor. Hep ezilen, hem sömürülen. Ömrü hayatımda da görmedim ya öyle bir şey!

Bir de karşıdakini anti-semitist olmakla suçluyorlar. Cem Yılmaz'ın gerizekalı mesleki reaksiyon lafı tam buraya cuk oturur. Gerizekalı dini reaksiyon!

mvpatakan dedi ki...

bu olayı araştırırken harcadığın zamana yazık be abi.

ultrasArtiglio dedi ki...

Bülent abi cidden güzel bir konuya değinmişsin...Bu belirtiler var ise ve bunu saklıyor ise sebep nedir ?Fazlamı şüphecisin... bence mahsuru yok aksine bende merak eder oldum bu yazından sonra...Futbola 22 kişinin bir top peşinde koşması ve bunun adına spor denmesinin dışında bakıyorum ne hikmetse,içimdeki fitne fesat böyle bakmama engel oluyor,bir çok yazında içimdeki bu fitne ve fesat tatmin oluyor,takipçinim...

smokie dedi ki...

Hocayi gorupte sordunuzmu bilmem. Ama muhtemelen kazanci ile yetenegi arasinda bir ucurum varsa sebatayisttir derdi. Yeteneklerinin cok ama cok uzerinde bir sohret ve kazanca sahip bu adam. Benimde bunca zamandir cozemedigim bir denklemi cozmeme sebep oldunuz. Cok yerinde bir soruydu. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Evet ,David ve Victoria Beckham çifti yahudiymiş. Çünkü oğulları Peltz isimli bir aktrisle evlenirken başına yahudi takkesi taktı çünkü yahudiymiş o sırada spiker söyledi. Daha önceden bilinmiyordu