8 Aralık 2009

Aradaki Fark

Karikatür Barcelona cephesinden. Kısa çeviri yerine hafta sonunun hikayesini anlatalım, onlar bir karede özetlemişler aslında. Hafta sonuna girilirken Messi, Ballon D'or ödülünü kazandı. "Ödülü takım arkadaşlarım sayesinde aldım, onlara teşekkür ediyorum" dedi. Olması gerektiği gibi. Sonra çıktı La Coruna deplasmanında coştu, iki gol, bildiğiniz Messi işte. Ödülün bir önceki sahibi Ronaldo da Santiago Bernabeu'da Almeria maçında sahne aldı. Kaçırdığı penaltıyı Benzema affetmedi ve golü attı. Fransızın gol sevincine koşmadı Ronaldo. Ardından 4. golü boş kaleye attıktan sonra karikatürde göründüğü - üzere formasını çıkartıp vücudunu sergiledi tribünlere. Golü bir nevi karın kaslarına armağan etti. Bu hareket ilk sarıyı getirdi. Ardından rakibine arkadan tekmeyi çakıp, direkt kırmızı göreceği pozisyonda çift sarıdan atıldı ve haftaya Valencia maçında oynamayacak. Katalanlar,karikatürde 3 trilyon fark diyerek abartmış olabilirler ama çok fark var işte...

51 yorum:

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Durum 2-2'yken aldırdığı penaltının trışkalığınada dikkat çekerim."Penaltı kaçırdım,sinirlendim." filan buyurmuş maçtan sonra,topu tamamladılar,takım golü buldu aloo?!?

Böyle yani bu "Kainat güzeli".

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

Kalite farkı ama karakter kalitesi :)

Alper Öcal dedi ki...

"Le joueur portugais réaliserait plus de 3000 abdos par jour ! « C’est une machine » révèle même un de ses coéquipiers du Real Madrid."

Bunu hafta içi So Foot dergisinin web edisyonunda okudum. AS'dan almışlar ama oradaki orjinal metni bulamadım. 3 rakamına gönderme bundan da olabilir.

Doğan Kelleci dedi ki...

Katalan medyası, zaten 1-2 gündür Madrid-Almeria maçının hakemine giydiriyor. Hakemin Katalan olması ayrı bir ironi sanırım.

Unknown dedi ki...

sempati-antipati arasında kaç fark varsa o işte

Unknown dedi ki...

Ronaldo forever :)

Svetlin dedi ki...

ronaldo ayrıca benzema golü atınca penaltıyı kaçırdığı için kafayı ellerinin arasına gömüp bir nevi üzülüyor pozisyonda.

Adsız dedi ki...

sonrada soruyorlar neden messi ronaldodan daha büyük diye. adamsin messi, seviyorum lan seni.

aydın dedi ki...

Real Madrid = Sahte Okey

SirEvo dedi ki...

Katalanlar işi biliyor, muazzam bi' çizim.

Sefa Hasanoglu dedi ki...

Sen ne kadar itici bir adamsın arkadaş ya

ACY dedi ki...

hani diyorum mourinho da antipatik zlatan da antipatik ama bu adam böle bi başka antipatik ya nebiliym diğerlerinin triplerinde bi şekil bulursun da bu adam nefret edin ulan benden diye bağırıyor resmen.. yada bana öle geliyor nebiliym amaan başlarım ronaldoya dayıoğluna bişi olmasın

alt + 168 dedi ki...

kanımca ronaldo daha iyi futbolcudur messi'den. en azından takımda toplam katkısı daha çoktur diye düşünüyorum. lakin antipatikliği gölgeliyor çoğu zaman bu kıyaslamayı.

Mehmet Ali dedi ki...

böyle hareketler prim yapıyo dicem de ronaldo için ama o da değil be ronaldo. beyefendi ol azcık, azcık yav gaz adam olma soytarı olma. öle işte kırmızı karta şaşı bakıp şaşırırsın. messi ye nedenebilirki profesyonellik desen onda sporcu etiği ararsan onda. bizede van basten ve ya puskas değil de messi nasip oldu. eksik olma messi.

Mr.Eko dedi ki...

Barca karaktere de önem veren bir klüp.

Bir örneği bizim küçük Muhammed. Ülkene dönünce medyaya çıkma uyarısı yapılmıştı ama o döner dönmez bütün televizyonlardaydı.

O yüzden de barca macerası kısa sürdü Muhammed'in. Geri almayacaklar şimdi.

Unknown dedi ki...

Ronaldo iyidir iyi, adamımsın Ronaldo az bile yapıyor :)

alengir dedi ki...

Aralarında bir fark kaldı,o farkla çok güzel oldu:)

Urfisyus dedi ki...

bu kadar yetenekli olup bu kadar da mutevazi olmak zor is iste. ince bir cizgi var, guzel adamsin be messi hep boyle kal, kal ki bizde futboldan, ogrendiklerimizden sogumayalim. yanina arda'yi da al ki cocugu burda yemesinler, seneye colin kazim gibi kazali fotograflarini gormeyelim kaptan'in..

Gento dedi ki...

C. Ronaldo artık bir futbolcudan öte süperstar kategorisindeki popüler kültür ikonlarından biridir. aradaki en belirgin fark budur. o yüzden Beckham kadar mütevazi bir adamı bile antipatik bulan belli bir kesim futbol izleyicisinin bu adamdan nefret etmesi doğal bişey. ancak sırf karizmatik olmadığı ve iki senedir Ronaldo'ya futbol bazında rakip gösterildiği için Messi'ye özel bir karakterlilik durumu yüklemenin manasını anlayamıyorum.

pompelmo dedi ki...

Bu Messi adlı yercücesinin pisleştiği çok maç izledim ben. Cüce ve tipsiz olduğundan erkek milleti bunu cinsel idine dönük bir tehdit olarak algılamadığından daha sempatik buluyor herhalde.

Burada kibiri öne çıkarılan adam daha ödül açıklanmadan önce, "bu sene ödülü Messi hakediyor" demekten gocunmamış bir şahıs.

FASLI dedi ki...

Bu insansa ben Hayvanım . . .

varol döken dedi ki...

bu yüksek karakter sahibi messi, şu eliyle gol atıp bunlar futbolda olan şeyler diyen messi değil mi?

yok aslında birbirimizden farkımız ama biz osmanlı bankasıyız!

brk dedi ki...

adanis kası da olsa lümpen, lümpendir napcaksınız...

GP dedi ki...

Ronaldo yu da yeşile boyasan HULK olcak. Yememiş içmemiş vucut çalışmış eleman.

tofi dedi ki...

biri dunyanın herhalde en hızlı ve çabuk oyuncusu, diğerininin de öalımları adamı aptal eden cinsten, neticede futbol show oyunu, ikisini de haziranda izliycez beni memnun eden odur, ancak messinin oyununun böyle olmasındaki en büyük etken, arkasında dunyanın en iyileri xavi-iniesta orta sahasıdır, digeri tamamen kendi becerisiyle bir yerlere geldi bence, ve zor ingiltere liginde bile forvet arkası oynıyıp 31 golle gol kralı olma başarısını gösterdi. gerci messi de 23 atmıs, az diil, kendimle çelişiyorum galiba:) neticede o da forvet diil

Sabaha Kadar Futbol dedi ki...

Hakem konusunda şikayetlerde haklılar. Örnek; Ronaldo penaltı noktasında topa vurduğunda Benzama 4 metre ceza sahası içerisindeydi.

Alp dedi ki...

evet. ronaldo sadece kendi becerisiyle geldi oraya. carrick, scholes, fletcher falan futbolcu mu allasen? wes brown arkayı sağlama almış yıllarca, lafı mı edilir? giggs top oynamayı öğretmiş... hadisin ordan. ferguson mu dediniz, hiçbir şey anlamaz futboldan.

ronaldo kendi geldi buralara. kah kendini yerlere atarak, kah adonis göstererek. dişiylen tırnağıylan geldi. ronaldo eskiden çok fakirmiş zaten.

hıhım.

Unknown dedi ki...

Günde 3000 mekik çekip o karın kaslarını yapmış adam tabi çıkartacak ilk fırsatta formayı.

Messi'nin rakibi Ronaldo falan değildir. Rooney'in de dediği gibi MEssi de Ronaldo'da çok iyidir ama İniesta dünyanın en iyisidir.

Bu arada İniesta'yı oynatmakta ısrarcı olduğu için çok da ıslık yemiştir Franck Rijkaard Neo Camp'da ...

Ku.Ba dedi ki...

Buna benzer bir karsilastirmanin zamaninda Barcelona Ronaldinho'yu, Madrid ise Beckham'i transfer ettiginde yapildigini hatirliyorum. Madrid'in futbolcunun imajina, Barcelona'nin ise, yakisikli-cirkin demeden, futbolcunun kalitesine baktigi soyleniyordu.

Dünyaları Koşuyorum dedi ki...

Yazık bu Ronaldo da Messinin altında ezildikçe eziliyor.

Bu hafta aldığı bedava penaltı, golden sonraki tavrı ve direk kırmızı görmesi gereken yerde 2. sarıyı gördüğü pozisyonla 90 küsür milyon yuronun karşılığını fazlasıyla verdi.

Adamsın MESSİ.

angelus1345 dedi ki...

yamulmuyorsam karikatürde messi "ödülü takım arkadaşlarıma adıyoum" derken ronaldo "ödülü abdominal kaslarıma adıyorum" demekte...

Selocan dedi ki...

Hangi büyük futbolcu efendiydi ki ?

Maslow dedi ki...

o değilde ne kas yapmış, bunun manuya geldiği ilk günleri bilirim çırpı gibiydi... sanırım sir alex'in epey bir katkısı vardır bu vücutta

burak dedi ki...

Her ikisi de kendi karakterlerine yakışan takımlarda oynuyorlar. Bir tarafta sempatik alçakgönüllü büyük yetenek Messi ve dünyanın en iyi en pozitif futbolunu oynayan ve topçularının çoğunu altyapıdan yetiştiren Barça. Diğer tarafta antipatik benmerkezci ego manyağı büyük yetenek Ronaldo ve bütün potansiyel başarısı o anda yöneten başkanın çok para harcamasına bağlı olan forma satış geliri takımı hala bireysel yetenekle maç kazanmaya çalışan Real Madrid. E cuk oturmuş.

cem dedi ki...

oldum olasi sevmedim su efendi sanatci, efendi sporcu sahteliklerini. samimiyet esastir abi. futbolcu düsündügünü degil milletin duymak istediklerini söylüyor. bu yüzden de her mac sonrasi röportaj birbirinin kopyasi oluyor.

messi candir ama ronaldo, maradona, cantona gibi arizalar da bu isin rengi

BuRaK dedi ki...

ronaldo > messi
real > barça her zaman heryerde. şartlar ne olursa olsun.

yoney dedi ki...

şaklaban...

van auger dedi ki...

messi formayı çıkarsa onda da birşeyler vardır.kaslardan çok klasik gol atıp forma çıkarma ritüeli.bu arada sırf maçlardan bildiğiniz adamların karakterlerinden nasıl emin oluyosunuz.iş bence imajmeykırlarda.

Adsız dedi ki...

Messi en az ronaldo kadar antipatik.. yercücesi kahramanlığı sıkıyor artık..

cuma dursun dedi ki...

şişirdim abdominalleri :D

messi metro yiyormuş.

Şehzade Ali dedi ki...

Messi'nin bu sene ödülü alacağı belliydi ki zaten, şova kaçıp arkadaşlarına armağan etmiş.Göz boyamadır bu.
Geçen sene de Ronaldo aldı Messi nerelerdeydi?

Maslow dedi ki...

ilginç olan bizim milletin taraf olma güdüsü, her şeyi en uçlarda yaşamaya bayılıyoruz. arkadaşlar; bu adamların her ikisini de beğenebilirsiniz. ronaldocular& messiciler ayrılmış birbirini yiyecekler neredeyse :)

arancia meccanica dedi ki...

ronaldo görmemişliğinin kurbanı oluyo..
ne gerek var öyle hayvan gibi şişmeye.. terminatörmüsün futbolcumu?
yazık günah tipi de kaymış..
bi akıl hocası filan yokmu şu dingilin acaba.merak ediyorum..
yada kimse uyarmıyomu "bak olum yapma şebek gibi görünüyosun tribünden" diyerek..
neyin peşindesin krocan ?

nikolatesla dedi ki...

Ronaldo denilen sutcu beygirini hala kasiyla kusuyla gotuyle basiyla degerlendirip Messiyle kiyaslayanlar var ya hayretim sasiyor. Neymiş ? Arkasında xavi iniesta varmış. Kaka, Xabi Alonso adam değil zaten. Messi portekizlinin elini 2 sezondur dolduruyor, siz daha mekiktesiniz kastasiniz. Hepiniz mı taylancisiniz serkancisiniz arkadas

Aylak Adam dedi ki...

ronaldo'nun menejerleri istemiş bu hareketi, oyuncak bebeği yakında piyasaya sürülcek. karın kaslarına dokununca gol diye bağıracakmış.

Çetin Cem dedi ki...

messi hakli, cunku odul iniesta'nin hakkiydi. kendisini cok antipatik bulurum ama cristiano ronaldo'nun 2007-2008'deki performansinin yakinina yaklasabilen olmadi daha.

bu "messi kral, cristiano sarlatan" geyiginden cok cok sikildim.

nikolatesla dedi ki...

"2007-2008'deki performansinin yakinina yaklasabilen"

messi geçen sene halı saha liginde oynadı herhal?

kadimkishi dedi ki...

@nikolatesla sanrım arkadaş orada bireysel performanstan bahsetmiş.

messi;
07-08 40 maç 16 gol 13 asist
08-09 51 maç 38 gol 18 asist

cr7;
07-08 49 maç 42 gol
08-09 53 maç 26 gol
asist bilgisi yok kaynak wiki :)

not: yuh be arkadaş, 49 maç 42 gol :)))

Hobareeyy dedi ki...

Yaw bu Messi sanki herkesin babasının oğlu.Sizene ikisinin karakterindende.Saf futbolculuğu ele alırsanız Ronaldo her şekil Messi'yi katlar.
Her alanda Messi Ronaldo'yu yakalasa bile hız,güç,kafa,frikik alanlarında asla yakalayamaz.
Messi'yi savunanlar ise oyun zekası,teknik alanlarında iyi diyorlar ama Ronaldo'nun bu alanlarda Messi'den geri olduğunu ancak kör fanatikler söyleyebilir.

Olympos dedi ki...

Ronaldo Messi'nin yaptığı herşeyi yapabilir ama Messi Ronaldo'nun yaptığı herşeyi yapamaz bence...

Bu arada Messi'yi Ronaldo'dan üstün görmekte klasik Türk halkı psikolojisi...

Ulan televizyonda bir maç görsek bilmediğimiz,duymadığımız 2 takımın maçı olsa otomatikman yenilen takımı destekleriz...

Garip bir milletiz :)

mrt dedi ki...

Ronaldoyu zaten sevmezdim.Bildiğimiz apaçi.
En son El clasico da danialves e yaptığı faulden sonra (faul olmayadabilir hatırlamıyorum) önce gidip kafasını okşayıp özür dileme triplerine girip diğer taraftanda diğer tarafa bakıp Melih gökçek gülüşüyle dil çıkarması..Resmen danialves'e çaktırmadan sağ gösterip sol vurması bendeki olmayan ronaldo sevgisini eksiye düşürmüştür yani artık daha da nefret ediyorum...