21 Mayıs 2009

Önce Derbiye Sonra Şamdan'a (!)

Beşiktaş-Galatasaray derbisinin bilet fiyatları budur. Bu fiyatlara rağmen sabah Biletix gişelerinde karaborsacılar kavga etmiş. Bu da ne kadar zengin bir ülke olduğumuzun göstergesi (!) VIP ve Numaralı tribün biletlerini isterlerse 5 bin TL'dan satsınlar. Alıcısı illa ki çıkacaktır. Kapalı tribün 300; Açık Tribün 90 TL? Bu fiyatları belirleyenler bu ülkenin toprağına ayak basan, bu ülkenin havasını içine çekenler olamaz. Böyle gaddarlık mı olur ya...
VIP Üst B-E: 750 TL
VIP Üst A-F: 500 TL
VIP Alt A-F: 425 TL
VIP Alt B-E: 450 TL
VIP Alt C-D: 500 TL
Numaralı Orta: 425 TL
Numaralı Kenar: 375 TL
Kapalı Üst: 300 TL
Kapalı Alt: 250 TL
Yeni ve Eski Açık: 90 TL

36 yorum:

Trofolo dedi ki...

aceto bizi samdan'a götür!

sayerlack dedi ki...

Her zaman en pahalı fiyatı Fenerbahçe satıyordu.Ama bunu her zaman yapıyordu.Beşiktaş'ın yaptığının karaborsacılıktan bir farkı yok.Yazıklar olsun koyun gibi milletiz ya.

Porco Rosso dedi ki...

aceto bizi basın kartıyla stada sok!

MaSSaRo dedi ki...

birde olaya şu açıdan bak; sezonun en önemli maçı!,belki de inönü deki son maç!,bjk yener sivas puan kaybederse şampiyonluk turu atılır(ts'yi hesaba katmıyorum +10 averaj üstün bjk)! Beşiktaş 2003 ten beri şampiyonluk, bu ülkede 2000(yanlışım varsa affola)'den beri double görmemiş! şimdi bu tarz kriterlerden max kazanç elde edilmesi son derece normal... hani bir reklam var; PARANIN SATIN ALABİLECEĞİ ŞEYLER VAR, DİĞERLERİ İÇİN .... bir Beşiktaşlı min 90tl'ye maçı izlicek ama maçtan sonraki zevki paha biçilemicek!!!

TheMISFIT dedi ki...

yoksulluk kader olamaz kader değildir / firavunlar bile böyle gaddar değildir

...demiş müzisyen.

frodo555 dedi ki...

@aceto:
Sen yazmıştın diye hatırlıyorum, sene başında... Üç taraftarın (milan/l'pool/G.saray) yıllık harcamalrı toplamında G.saray taraftarı diğer ikisinin toplamından fazla para bayılmıştı...

İşin enteresan tarafı, stad projeleri bitip de kapasiteler hayliş artınca da durumun değişeceğine dair bir umut yok. baksanıza fenerbahçe diğer ikisinin stad kapasitesinde daha fazla ortalamaya lig oynuyor ama fiyatları da diğer ikisinden yüksek. Bizimkilerin de farklı bir yol izleyeceklerini sanmam.

Daha da ilginci, bu gişe fiyatlarına rağmen hala karaborsa kavramının var olabilmesi.

volkanbk3 dedi ki...

daha dün UEFA Fiinali izledim.
bilete 75 Euro ödedim. Başvurduğum şubat ayında en yüksek bilet fiyatı 150 Euro idi. Bu da 300 TL eder. Her yıl ülkemizde oynanmayan bir finali 150TL'ye izleyebiliyoruz ama her yıl oynanan ve illa ki kavgalı biten, kırmızı kartlı biten, bizi 'futbol' zevkinden mahrum bırakan bir maçın bilet fiyatı 750 TL ve 90 TL arasında değişiyor. Keşke her yıl böyle avrupa kupası finalleri bizde oynansa da sadece o maçları izlesem...
sevgiler Volkan Ağır

beckham07 dedi ki...

Fenerbahçe stadının derbilerdeki ve diğer maçlardaki fiyatı bellidir. Sezon ortasında maçların durumuna bilet fiyatları değişmiyor. Ama bjk yönetimi bunu yapıyor. Sezon kötü gidiyorsa düşürür eğer iyi gidiyorlarsa ve derbi maç varsa orantısız biçimde yükseltir. klasik bjk yönetimi.

Kartal Bafiler dedi ki...

Söyleyebilecek bir şey yok şampiyonluk yolunda yolunacak kaz arıyor bizim yönetim !

mondo trasho dedi ki...

suistimal ki ne suistimal!
şampiyonluk turu tuzu kurulara...

bu kadar insan sevmez, hesap kitap bilmezlik olur mu? lanet olsun içinizdeki insan düşmanlığına!

Unknown dedi ki...

ağzına sağlık çok güsel söylemişsin. Sanki şampiyonlar finali.

İsmail Çatık dedi ki...

ondan sonra taraftarımızın bizi 90 dk desteklemesini bekliyoruz... tabi seversen,sevilirsin-seversen,sevilirsin bilmem anlatabildim mi...?

Selim Isik dedi ki...

Kombine bilet satabilmek için yapıyorlar bunu ve bence de amaca götürür. Bu kazığı yiyen taraftar kombinenin çok daha ucuza geldiğini görüp kombineye yönelecektir.

Sonuçta futbol ekonomisine dair çok güzel yazılar okuduk burada. Kulüplerin sezon başında peşin paraya ihtiyaçları var. Bunu sağlamanın bir yolu da kombine satmaktan geçiyor.

Bir taraftar kombine bilet almadığına ne kadar pişman olursa, klüpler bundan o kadar memnun olacaktır.

müşkülpesent dedi ki...

iki hafta önce ki fenerbahçe maçında açık tribünler 70 liraydı iki haftada 20 lira zam Allahtan lig bitiyor yoksa açık 200 görürdü bu gidişle

Koyu Çay dedi ki...

abi bu içten yazın için kendim ve deplasmana gidemeyen arkadaşlarım adına sana teşekkür ediyorum...

Sarp* dedi ki...

2001 yilindan beri besiktas ilk defa boylesine kritik bi mac oynayacak belki de. ilk defa duzenli olark maca giden gitmeyen butun besiktaslilar bilet ariyo. e tabii ki yolmalik kaz olarak bakiyo besiktas yonetimi de.

jose dedi ki...

bravo tüpçü.

seer dedi ki...

konuyla ilgili kısa ve öz.... tüpçü değil topçu istiyoruz


http://pesindeyiz.blogspot.com/2009/05/tupcu-zihniyet.html

veritayrd dedi ki...

Sayın Aceto !

Eleştiriniz en küçük bir hakkaniyetten dahi yoksundur, acımasızdır, tarafgirdir ve üstüne üstlük araştırma zahmetine dahi katlanmadan kaleme alınmıştır.

Belirlemiş olduğumuz fiyatlar, dört çeşit meze, iki ara sıcak, bir ana yemek (et veya tavuk), bir tatlı veya meyveden müteşekkil fix mönüyü kapsamaktadır. Ayrıca iki kadeh yerli içki de fiyatlara dahildir. İthal içki veya balık vb. diğer talepler ekstra sayılmaktadır.

Bu durumu belirtmeden fiyat politikamızı gaddarlık olarak nitelemeniz son derece yakışıksız olup, gerekli mercilere müracaat hakkımızı saklı tutmaktayız.

Ayrıca başlığınızda ima etmeye çalıştığınız gibi taraftarımızı Şamdan'da ağırlamak gibi bir programımız da bulunmamaktadır. Yalan yanlış tahrikinize kapılarak Şamdan'ın önüne yığılacak insanların ve bu yığılmadan mütevellit Şamdan'ın mağdur durumda kalmasından dolayı kulübümüzün sorumlu tutulamayacağını bu vesileyle kamuoyuna bildirmeyi bir borç biliriz.

Saygılarımızla.

Yönetim.

Jordi Metal dedi ki...

Ayıp harbiden de

Jordi Metal dedi ki...

Ülkemizde kriz mi var keriz mi bu maçta anlaşılacak!

t.nvl dedi ki...

s.s.s.s. başka sözüm yoktur

SkyCaptain dedi ki...

Bir de Fenerbahçe'nin gelecek sezonki kale arkası kombinelerine bakalım, onlar da geçen seneye göre %25 zamlı. Bu fiyatları belirleyenler harbiden kriz teğet geçri mi sanıyorlar yoksa? :)

erdersson dedi ki...

guizaye 14 milyon avro bonservis veren zihniyetle bu zihniyet aynıdır.türkiyede oynanan oyunun açıklaması açıktır.yurt dışına para transferi.

varol döken dedi ki...

şamdan'a değil, ulus 29'a... 90 liraya bizim tavukçuzade'de 10 kişi doyar, üstüne de benim evde lig tv bedava, eh haliyle ev olunca ilk biralar da bedava... ama beşiktaş şampiyon olmasın istiyorum ne olacak hadi kavga:)

90 lira türkiye şartlarını da, mantık sınırlarını da zorlamaktır, bu maça koyabilecekleri en yüksek fiyat 50 liradır... ama şampiyonluğa giden takımı eleştirmek de türk kültüründe düşmanlıktır!

kimsenin düşmanı değiliz, tavukların dostuyuz, beşiktaş kazanmasın demiyoruz, demirören kaybetsin diyoruz (pankart mı yaptırsam bundan yahu:)

Pads dedi ki...

En basit tabiriyle fırsatçılıktır. Daha ötesi olarak ise yasal dolandırıcılıktır. Tamamen şark zihniyetinin ürünüdür, sonra da takımlarımız ve buna gıkını çıkarmayan taraftarlarımız istikrarsızlığa ve başarısızlığa kılıf olarak teknik direktörleri, futbolcuları görürler. İnsanlar sıvılar gibidir, içinde bulundukları ortama uyum sağlarlar. Sen onlara dandik ortam yaratırsan onlarda dandikleşir ve dandik sonuçlar alırsın.

Fenerbahçe'yi de tebrik etmek lazım bu sezon bilet fiyatlarını düşürmedikleri ve yükseltmedikleri için. Zaten içim cız ederek de olsa kabul etmeli ki en profesyonel yönetilen klüp onlar.

erssre dedi ki...

Şamdan kapandı cook shop oldu :)

SirEvo dedi ki...

Sanki ilk defa bir derbide bu kadar uçuk fiyatlar var. Gereksiz bir eleştiri olmuş. Yıllarca bu tarz uçuk fiyatlardan satıldı ve hep satılacak.

nwbrn dedi ki...

inönü de cimbom u yenip şampiyonluk turu atmak paha biçilemez. bunu da unutmayın.

samoten dedi ki...

bilete 90 Tl haram zıkkım olsun demirörene

matiasemilio dedi ki...

nerede halkın takımı BEŞİKTAŞ!!!
samsundan min. 300tl masrafı göze alarak yola çıkıyoruz her sezon olduğu gibi;mükafatını bekliyoruz ikinci kupayla.
şubat ts maçı yeni acık 50 tl
mayıs fb maçı yeni açık 70 tl
mayıs gs maçı yeni acık 90 tl

MasterBroccoli dedi ki...

komik olan ne biliyormusunuz. Kapalı tribünde alt 250 üst 300 deniyor ya. orada bu alt ve üst ayrımı yok. isteyen istediği yerde oturuyor. Hep alt bileti alıp üstte istediğim yerde otururken düşünürüm acaba üst bileti alan varmıdır diye.

roupertOne dedi ki...

"paramız olsa johhny walker içerdik/ versace gömlek giyerdik / iki bira bi sigara / bu da yeter beşiktaş'a"

çarşı grubunun eşsiz tezahuratlarından biriydi. sanırım bi kaç sene önce söylüyorlardı. zamanla herşey değişiyor demekki. bu duruma seslerini çıkarmadıklarına göre ya biletleri bedava ya da artık paraları var.

tofi dedi ki...

bu arada korkak denizlinin riske giremeyecegi bi gercek, yenilirse cok sey kaybeder, beraberlikte her sey son haftaya kalır, sıkıcı bir mac bekliyorum

Tuncay dedi ki...

fiyatları savunduğum yok, savunacak maddi durumu olan biri de değilim ama.

adam olun da kombine alın mesajı seziyorum ben genelde bu maçların fiyatlarında.

@matiasemilio: açık kombine 300 kağıt zaten, 210 lira vermişsin 3 maça, kombineyi alıp istanbuldaki bir tanıdığına 14 maç için ölüsünü 100 liraya versen kombinenin yine 10 lira kar edersin - ki avrupa maçları falan da var.

erdersson dedi ki...

trt 3 te 80 li yıllardaki maçları yayınlıyorlar.taraftar denen şey o yıllarda kaldı galiba.yada halkı her yerden dışarı atıyorlar.yeni nesil taraftarlarda halk yok.ama 80 leri ve 90 ları izlerseniz orada omuz omuza halkı görürsünüz.hattı sınıflara ayırıyorlar insanları bu trübünlerde.maratona normal bir vatandaşın gitmesi imkansız!