20 Mayıs 2009

Ajax'dan Barcelona'ya

Ajax’ın Milan’dan dayak yediği ve oyuna sonradan giren Kluviert’ın golüyle 1-0 kazandığı Şampiyonlar Ligi finaline alt yapısından yetişen 7 oyuncuyla başlamıştı: Van der Sar, Reiziger, Rijkaard, De Boer kardeşler, Seedorf ve Davids. O kadro Bosman kanunu çıkınca yağmalandı. En büyük parsayı da Milan topladı. O tarihten bu yana finale gelen takımlar Ajax’ın bu başarısını tekrarlayamadılar. Bunu haftaya Roma’da Barcelona egale edecek gibi duruyor. Valdes, Puyol, Pique, Xavi, Messi, Iniesta ve oynarsa Busquets ile 7 alt yapıdan yetişmiş oyuncuyla sahaya çıkacak Katalanlar. Bojan da yedek bekleyecektir. Atina’da kaybettikleri finale dört alt yapıdan yetişmiş isimle çıkmışlardı: Ferrer, Guardiola, Sergi ve Amor. O finalde Milan’e ezildiler. 2006’da Paris’te Arsenal’i devirdiklerinde ise 3 kişiydiler: Valdes, Puyol ve Oleguer. Roma’da Şampiyonlar Ligi’ni kazanırsa teknik adamlık kariyerinin ilk senesinde üçleme yapan ilk hoca olacak olan Guardiola, 92’de Sampdoria’yı deviren Barcelona kadrosunda Ferrer ile birlikte alt yapıdan çıkan iki isimden biriydi.

25 yorum:

ksaadetlioglu dedi ki...

messi fotografta "yancı" çıkmış biraz sanki puyol fotoğraf çektiriyor o da aradan kaynamış...

cengiz dedi ki...

BRAVO BARÇA YA HARİKA BİR ALTYAPI DÜNYANIN EN İYİSİ KALECİLER VALDES JORGUERE DEFAN PİGUE PUYOL VİCTOR SANCHEZ ORTA SAHA BUSGUETS XAVİ İNİESTA MESSİ FORVET PEDRİTO BOJAN

Flying Dutchman dedi ki...

Yazıdaki altyapı eşleştirmesine selam duralım önce. Barcelona gibi dünyanın en zengin kulüpler listesinin tepelerinde yer alan bir kulübün CL finaline altyapı oyuncularından ağırlıklı çıkması çok önemli bir gösterge

Çok ufak bir düzeltme yapayım Van der Sar AJax altyapısından yetişmemiştir, 20 yaşında doğduğu kentin çok yakınındaki kentin kulübü Noordwijk'tan transfer edilmiştir. Kendisini vv Noordwijk'ta keşfeden, takımın kaleci antrenörü Jaap van Kesteren hala görev yapıyor kulüpte...Hatta Van der Sar geçenlerde kentten bir de villa satın aldı.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

por fin hemos tenido la recision del Sr. mijatovic. Aunque el Madrid tenga ganado 2 ligas en 3 años este equipo nunca ha enamorado a nadie. Los malos fichajes, los no fichajes (CR7) y la salida de jugadores clave como Robinho hicieron del Madrid un equipo flojo y con muchos problemas en su plantilla con jugadores que no tienen ninguna condicion de usar la camiseta Blanca.
¡¡¡¡HALA MADRID Y HALA FLORENTINO !!!!

Selocan dedi ki...

Barcelona'dan ciddi anlamda nefret ederim herkesin aksine ! fakat bu takımın gerçekten takdir edilesi özelliği; şuan dünyanın en iyi takımı olmasındaki en büyük katkıyı, kendi alt yapısından çıkan futbolcuların yapması. Birtek bu özelliği onlara "saygı" duymamı sağlıyor yoksa nefretlik bir takım..

Bu arada ne çok Barçalı varmış ülkemizde aynı adamlar Zidane Realdeyken Madridliler miydi acaba!

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

No queremos que Arsene Wenger.

CAMACHO o M.LAUDRUP yo antes pondria a CHENDO que con todos los entrenadores que a estado sabra un monton el MOU es un cabra es como DEL BOSQUE gana x el equipo k tiene no por lo buen entrenador k es o acaso el MOU aria campeon a la JUVE no se fue al lider asi yo tb ago grandes temporadas.........

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

El futuro está condicionado. Raúl+10, que ahora será afortundamente C.ronaldo+(9+Raúl)

Me parece bien lo del 4-2-3-1
ramos-garaj- r.albiol(pepe) marcelo (torres)

Lass/ Xabi alonso - De la red

Ronaldo Raul Silva

Con Higuaín como primer hombre de rotación, Granero como segundo y Palanca como reserva)
(otras opciones serian: quedarse con Robben y no fichar a Silva y jugar con bandas a pierna cambiada o... si floren decide tirar la casa por la ventana xD Cristiano por la derecha y Ribery por izquierda

delantero = zlatan ibrahimovic

sabemos que Ibrahimovic tiene problemas con inter afficionados (curva nord) .. puede ser firmado en lugar de huntelaar.

o david villa. si el valencia fuera champions...

Genel Sekreter Vak dedi ki...

6+5 kuralı çıkarsa cümle alem kayalara gelirken Barcelona bu işten fena halde karlı çıkacaktır.

L dedi ki...

@selocan24:

cevap vereyim mi hocam:evet!
çok iyi hatırlıyorum, en azından benim çevremde 04 ve 05 yılları civarı herkes realliydi. e onların hepsi de şimdi barçalı. değişen sadece isimler.

frankello dedi ki...

ya ne barcelona sevdasiymiş . her gün bi barcelona fotosu yazisi yetti artik.sevmiyodum iyice tiksinmeye basladim su takimdan

cengiz dedi ki...

EĞER BU TAKIMLARIN TARİHİNİ OKUYARAK TUTARSAN O ZAMAN BARÇA YI DESTEKLEYEN BİRSİ ASLA VEDE ASLA REALİ DESTEKLEMEZ VE REAL DEN NEFRET EDER BARÇA ASLINDA ÇOK SEMPATİK BİR TAKIM REAL İSE TAM TERSİ BİR TAKIM DIR

Unknown dedi ki...

bilmeyenler için şu "Bosman kanunu" olarak tanımladığınız şeyi açıklayabilirmisiniz?

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Çoluk çocuk eyleşiyor.Bir sene Real'li bir sene ManU'lu,bir sene Barça'lı oluyor.Bir sene Zidane bir sene Ronaldo bir sene Messi oluyor.Bir taraftan adamın canı sıkılıyor,3 günlük Barcelona taraftarlarının ahkam kesişleriyle muhattab olunca,bir taraftanda belki Barça'lı kalırlar,Türkiye'de ki harbi Barça-severlerin sayısı artar diye umutlanıyor insan.

Nefret eden arkadaşlarada selam ederim,6+5 gelirse yazık olacak cümlenize :).

turhanatakan dedi ki...

tekrarlanması çok zor görünen bir durumu da ben ekleyeyim. steaua bükreş şampiyon kulüpler kupasını kazanırken maça yabancısız başlayan son takımdı.

aşkın dedi ki...

Ya Allah..
Birader, herkes tutup nüfus kayıt örneği gibi Barcelonalılığını tescil mi etsin?
Nasıl bir girizgah yapayım? Evet, ben ''eskilerdenim''.2000lerin başında kahrolangiller.
2001'de Chelsea 3-1 almıştı, rövanşta koreografi yaptı Barça taraftarı ''2-0'' diye.O maç 3-1'le uzatmaya gitti ve 5-1 kazanıldı, net hatırladığım en güzel maçlardan biriydi.
Bırakın insanlar istediği takıma sempati duysun.Bu insanlar başarıya gelmiyor, güzel futbola geliyor.Başarıya gelecek olsa dominant teyzeler olan İngilizlere gider.
Rica ediyorum bitsin artık, bu takım finalde eksiklerin de etkisiyle madara olacak belki ama insanlar yine de sempati duyuyorsa hoşgörün.

Protanopia dedi ki...

@selocan24 ve bir kaç arkadaş

Yahu neden çıkıp çıkıp herkes Barcalı oldu yok herkes Manchesterlı oldu denip duruyorsunuz anlamıyorum. Az sayıda kişi dışında Avrupa takımları hiçbirimizin asıl takımı değil. Birilerine fazla sempati duyabiliriz ama değişken bir sempati bu. Kim iyi top oynuyorsa, onu izleyecek, hoşuna gdecek, geyiğini yapacak, forza diyecek belki. Bundan neden rahatsızlık duyuluyor ki.

Ha tabi bir de başarılı takımların semptizanlarının ortaya çıkması durumu var haliyle. Bunu da hesaba katmak lazım. Kimsenin çıkıp yürü be Newcastle yazmasını beklemeyin şimdi. Düşünmeden, etmeden yazmayalım Allah aşkına.

Bir de tamamen nesnel bilgi içeren postun altına bu yorum da neyin nesi oluyor? Milletin canını sıkıyorunuz boş yere.

antistar dedi ki...

yanlız dikkatimden kaçmıyor, blog son 3 haftadır hızla bir "Barcelona" bloguna dönüşmeye başladı. biraz daha güney amerika lütfen. hatta mümkünse Arjantin :)

H;M dedi ki...

işin sayısal yanını bilmesemde bu ülkede italyan takımlarına olan sempatii daha fazladır. Barca yada m.united diyenlerin yaş arlığı 16 25 i geçmez sanırsam. Zira 90 ların efsanelerinin tamamı İtalyada idi.. Ama yinede bunu tartışmak manasız..

matiasemilio dedi ki...

inönü'nün kült sloganlarından 'sevdamız renklere,sizlere değil'i yurtdısı için 'sevdamız 'OYUN'a kimseye değil' şeklinde değiştirebilirim sahsım adına...

kennycik dedi ki...

@.

eskiden futbolcuların klüpleriyle sözleşmesi bitse bile bonservis ödenmeden başka klübe transfer olamıyordu. futbolcu olan bosman'ın açtığı dava sonucu bu kural değişti ve bir futbolcunun klübüyle sözleşmesi bittiği an serbest kalıp istediği klübe gidebilmesi sağlandı.

Unknown dedi ki...

barcelona altyapısı iyi çalışıyor ama Pique de bi yanlışlık olmuş yanlış hatırlamıyorsam bu sezon başı manchester unt dan alındı. genç ama altyapıdan değil.

Ali Emre Dedeoğlu dedi ki...

@osman

Pique Barcelona altyapısından Manu'ya gitti :)

İkincisi Fabregas'ta Barcelona altyapısından yetişmiş bir isim Arsenal forması ile de olsa 2006 finalinde sahada 4.altyapı oyuncusu diyebiliriz onunu için :)

Selocan dedi ki...

@osman

profesyonel futbola Manchesterda başladı fakat barça alt yapısından yetişme bir oyuncu Pique.

Bu arada bakmayalı olay olmuş ben kendi çevremde gördüğüm için öyle yazdım deliler gibi barcelonayı savunan arkadaşlarım var sanki doğuştan barçalı ama biliyorum hepsi los galacticos zamanında Real Madrid taraftarılardı. futboluna diyecek sözüm yok barçanın, tabiki futbolunu beğenip sempati duyan insanlar olacak ben de saygı duyuyorum zaten.. bu kadar büyütülecek birşey yazmamıştım. kimsenin desteklediği takımı sorgulamam ilgilendirmez zaten beni. he bide doğuştan 2 takım tutarım biri galatasaray diğeri real madrid(baba tarafı). o yüzden barçayı sevmemem normal Feneri de sevmem çünkü. ama dediğim gibi barçayı sevip destekleyenlere bir sözüm yok. ben sadece çevremden örnek yazdım..

ayrıca türkiyede de barça real çekismesinin olması ilginç ve güzel.

L dedi ki...

@selocan24:

bu çekişmenin türkiye'de olması ilginç ama güzel değil. çünkü bu, takımların popülaritesiyle alakalı. 2 gün sonra bitmeye yatkın yani.

"bırakın herkes istediği takımı tutsun" diyen arkadaşlara ithafen de:her takımın yükselişinde o takım tutulacaksa, bu hoşunuza gider mi? veya az çok bu işlerle ilgilenen futbolsever olarak hiç mi tiksinmezsiniz bundan? o zaman da yeteri kadar samimi sayılmazsınız. "benim samimiyetimi sen mi ölçeceksin" diyen çıkarsa da, zaten hiç konuşmayalım bu konuları biz.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Bu çekişmenin Türkiye'de olması güzel,ama bu çekişme hakikaten senelerdir bu takımlara sempati duyan insanlar arasında olursa güzel.Dediğim gibi 3 günlük taraftarların,rüzgarın estiği yöne gidenlerin ahkam kesmesi benide azda olsa rahatsız ediyor(az çünkü umrumda değil pek,banane lan?),fekat internetteki ünlü bloglara ve onların yazarlarına şöyle bir baktığımızda bile avrupada bir takımı senelerdir destekleyen nice insanlar olduğunu görebiliyoruz,tardini olsun,romanista bukowski olsun,hatta aceto olsun,.(bakmayın çaktırmıyor,hanginiz oğlunun adını yabancı futbolcu ismi koyar?:))dahada gider bu...