22 Mayıs 2009

Leonardo Milan'a?

Guardiola'nın başarısı sonrasında Avrupa'da bir trend başlayacağı kesin. Kulübün eskisi, tecrübesiz genç teknik adamlara takımı teslim etmek. Galatasaray baltayı fena taşa vurdu bu denemede. Şimdi Milan deneyecek gibi. Ancelotti'nin Chelsea'ye gideceği artık sır değil. Her ne kadar kendisi konfirme etmese de Mourinho bile Milan'ın yeni teknik direktörünü açıkladı basın toplantısında! Ya da tahmin etti. Herkes Ajax'tan kopan Van Basten ya da boştaki Rijkaard gibi isimleri beklerken gündemde olan isim Leonardo. Futbolu bıraktığıdan beri Milan'dan kopmamıştı zaten. Güney Amerika pazarı ondan soruluyordu. Yardımcıları da Tassotti ve Galli olacak. Yine bu formayı terletmiş adamlar. Takımdaki Brezilyalı kolonisi zaten gelmesini istiyor. Teknik adam kadar Milan'ın yapacağı transferler de önemli. Gourcuff geri dönüyor. Kaka'yı elde tutabilecekler mi? Takımın yaş ortalamasını 30'un altına çekebilecekler mi? Maldini ile bir devrin kapandığı kesin. Herkes Guardiola gibi kısmetli değil... Bu da yeni Milan'ın 2009-2010 forması...

31 yorum:

julien sorel dedi ki...

galatasaray bu sefer baltayı taşa vurdu demişsin bülent abi ama aynı kafa olduktan sonra, galatasaray'da eski tüfek bitmez.

iki sene sonra bir bakmışsın hakan şükür yelekleri dağıtıyor.

balta aynı balta, taş aynı taş...

fishel dedi ki...

08-09 home kit: http://www.albionroad.com/images/stories/uniforms/milan-home-shirt.jpg

tamam çubuklu pek değiştirlemez ama, aynısı be.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

forma de mierda. culo serán borrados. jejeje.

muerto italianitos !!!!!!!!

El madrid necesita mejorar varias posiciones. Yo fichaba a Villa, Cesc, Xavi Alonso, Silva . Defensas Albiol y Garay que ya esta fichao. Esta gente son buenisimos y tiene hambre de titulos. Ah y que vuelvan los canteranos Negredo y Granero. Entrenador Juande Ramos, si no hay que complicarse...

SkyCaptain dedi ki...

Demekki Fenerbahçe de Adidas ile anlaşırsa seneye bu tip bir forma ile sahada olacak...

memduh95 dedi ki...

Zeğdorf o şort ne öyle göbekte gözünü sevdiğim. Az aşşa çek. (Çok değil)

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

@bulentinho

i read on of your post about manchester united. (google translate, remember you said it to me.)

you say 4-6-0. no. man united play 4-3-3. ronaldo rooney tevez or rooney ronaldo berbatov. berbatov is a typical centre forward. tevez and rooney are forward too. not midfielders..

ronaldo is a winger forward. how can you say 4-6-0 ? maybe when defence 4 6 0 but their tactic is 4-3--3. clearly..

4-6-0 is a UTOPIA.. like communism jejejejeje..

L dedi ki...

yakanın beyaz olması müthiş. ayrıca son yıllarda çoğunlukla olduğu gibi kollar simsiyah, çubuk yok, bu da milan formalarına karakteristik bir hava katıyor.

mre dedi ki...

aaaa milan forma değiştirmiş (!) ben hayatımda bu kadar gelenekçi bir takım görmedim. olamaz da zaten. kadro değişmez, forma değişmez, çok sıkıcı çokkkk.
bu arada leonardo özellikle psg günlerinde hayran olduğum bir adamdı. şimdi lyon için juninho neyse o dönem leonardo psg için oydu. bakalım hocalığı nasıl olacak.

Figueres dedi ki...

gecen hafta chelsea-blackburn macini canli izleyip akabinde chelsealilerin pub'ina gitmistim. tum pub topluca 'sinyor ancelotti up your ass' diye haykirdi defalarca.

milletin gelmek icin menejerlerle haber yolladigi bi takimla adinin anilmasini bile yalanlarsan taraftarlar da daha sen gelmeden sinkafa baslar. bu ask daha baslamadan kirlendi, biraz zor yurur gibime geliyor. bir de EPL medyasi ingilizce konusamayan bi hocayi pek istemez gibime geliyor.

jose dedi ki...

van basten'i getirirlerse seneye sanırım 2.liği bile mumla ararlar.leonardo için yorum yapmak zor şimdilik..

cmzrfdl dedi ki...

@ramon

white, as a color, is more suitable to wipe your ass.(vide: toilet tissue) and if u have a special interest in uniform, u can still find it to wipe your ass in madrid. Moreover, in your wardrop. ;)

ssim dedi ki...

beyaz yakayı pek beğenmedim açıkçası. omuzdaki çubuklarda beyaz olsaymış güzel olurmuş.

CAN dedi ki...

Guardiola ile Bülent Korkmaz arasındaki en önemli fark birinin altyapılardan itibaren düzenli bir şekilde a takım antrenörlüğüne yükselmesi,diğerinin damdan düşer gibi a takımın başına geçirilmesidir.Peki esas suçlu Bülent mi,bence değil.

Adsız dedi ki...

abi her şey iyi güzel de "konfirme etmedi" ne demek? "onaylamadı" yazmak çok mu zor? senin böyle sıradışı denemelere ihtiyacın yok be abi. , blogu neredeyse günü gününe -çok büyük bir keyifle- takip ediyorum, belli ki hatırı sayılır bilgi birikimin var ona hiçbir lafım yok, zaten bilgini eleştirmek de bana düşmez. ancak; 23 yaşında bir türkçe öğretmeni olarak "konfirme etmedi"yi hiç yakıştıramadım, onaylamadım. kusura bakmayın. lütfen bu eleştirimi iyi niyetli değerlendirin. kolay gelsin, saygılarımla...

Murat1905 dedi ki...

Bir teknik direktörde bence olması gereken en önemli özelliklerden bir tanesi oyun zekasıdır. Futbolculuk dönemlerinde bu özelliği barındırmayanların teknik adamlıkları hep fiyaskoyla sonuçlanmıştır ki Bülent Kaptanımız da ne yazık ki bu kategoridedir (oyunculuğunu bir bütün olarak ele aldığımızda genellikle hırsı ve mücadelesiyle ön plana çıktığını hatırlıyoruz). Tabii kendisinin öğrenmeye açık bir kişi izlenimi vermemesi de bugünkü sonuçları doğuruyor.

Leonardo'ya gelince kendisi çok saygı duyduğum, oyun zekasına sahip büyük bir yetenekti ve AC Milan'ın diğer futbolcularından olduğu gibi kendisinden de faydalanmasını hem takdirle karşılıyor hem de kıskanıyorum (Florya'nın içinde bir teknik okul olsa emekli oyuncularımızı çeşitli alanlarda yetiştirip yararlansak fena mı olurdu, hadi bu olmadı bu oyuncuları belli kurslara yönlendirmek bile ufkumuzu geliştirirdi).

AC Milan'da başarılı olması sahip olduğu oyun zekasını diğer faktörlerle (iletişim, taktisyenlik, idman sistemleri vs) harmanlamasına bağlıdır ki Hagi'de oyun zekası olmasına rağmen diğer yönlerden sıkıntı yaşaması şimdilik başarılı olmasını engellemiştir diye düşünüyorum.

Şu teknik direktör yokluğunda Bülent Korkmaz yerine Zidane'yi biz kapsak bu taraftar gık çıkarır mıydı bilemem ama şu anki halimizi göz önüne getirdiğimizde alınmaya değer bir risk olduğuna inanmışımdır (Tabi Zizu futboldan nefret etmişse o başka).

venezia dedi ki...

bu ispanyol'da alem adam he :)) futbol bitmiş bu sefer de ideolojinin dibine vurmuş :))

mondo trasho dedi ki...

o değil de... maldini kaç sene sonra gelecek acaba milan'ın başına? en fazla 3 sene derim ben!

bu arada, seedorf neredeyse boğazına dek çekmiş formayı!

Oğuz Serdar dedi ki...

Guardiola ? Kısmetli?
Yapabileceği tüm doğruları yapıyor Guardiola. Kısmet denmemeli buna.

Figueres dedi ki...

@mondo trasho

kanaatime gore dunyanin en baba futbol dergisi olan World Soccer'in son sayisinda Maldini ile veda roportaji vardi. Kati suretle hocalik ya da spor yazarligi yapmayacagini beyan etti. Herkes gercekten bunu bekliyormus ama o hali hazirda kurmus oldugu moda sirketine vakit ayiracakmis.

erhan yılmaz dedi ki...

aceto cevab veremedi galiba :)

guner dedi ki...

ben de konfirme etmeyi yazmaya girmiştim. bundan bağımsız olarak total, billboard gibi kelimelerin kullanımı çok rahatsız edici, hayır mesela toplam kelimesi türk dil kurumunun yeni buluşlarından biri de değil ki...

iyi günler.

ssim dedi ki...

@oguz serdar,

kismet derken basarisindan bahsetmiyor aceto. kadrodan bahsediyor. yani guardiola'nin elinde genc bir kadro varken milan'da yasli ve kariyerlerinin sonuna gelmis oyuncularin agirlikli oldugu bir kadro var.

josemarcelosalas dedi ki...

Leonardo'nun başarılı olup olamayacığını bilmiyorum ancak takımın yaş ortalamasının 30'un altına çekilemeyeceğini biliyorum ve Kaka'nın elde tutulamayacğını da. Beyaz yakalar da iğrenç olmuş ama napalım ölümüne seviyoruz anasını satayım...

crabman ramzov jr. dedi ki...

kaliteli bir blog, her şey mükemmel.dil konusunda uzman değilim, takıntılı da değilim ama ...
allah aşkına konfirme etmek ne demektir ?
doğrulamak, onaylamak bunlar nedir o zaman?
blogunuzu ingilizce yazmak istiyor olabilirsiniz ki bu tamamen kendi tercihinizdir ama konfirme etmek ?

CAN dedi ki...

ya arkadaşlar biraz fazla takılmıyor musunuz bu konfirme kelimesine ne olmuş yani birazcık yazının içeriğine bakın.

venezia dedi ki...

oha! tdk olağan toplantılarından birini burada yapıyor galiba, bu ne böyle ? 1 kişi hadi bilemedin 2 kişinin söylemesi yetmiyor mu yahu ? bu ne hadi b.kunu çıkaralımcılıktır yahu,haksızsınız demiyorum ama makul sayıda dile getirilmesi yeterli bence..

Kalten dedi ki...

Biri Güneş Dil Forum'una acetobalsamico link'ini (evet "link", not "bağlantı" or etc.) vermiş herhalde, Time dergisi veya NBA All-Star'a oy verir gibi gelip konfirme etme konusunda toplu derse başlanmış

Böyle Belçika'ya/AB'ye arada-sırada gazetelerden copy-paste kınama email'ları atmamız için baskı yapılır ya, öyle bişey istenmiş herhalde...

Ortega dedi ki...

Çok kötü sırıtıyorsun Kaka.

guner dedi ki...

kalten harikasın, acetodan alkışı aldın.

venezia ben ne yazmaya girdiysem yazmış, pek de eklemek istemiyorum. üst üste gelmesi hoş değil fakat şu konfirme etmek de kafaya takıldı ve biz de belirttik. burada bizim keyfimize yazmıyor elbet bülent bey, bir emek var ve hoş olmuyor haklısınız, ama bir yer ne kadar iyi olursa olsun her şeye şak şak yapılacak anlamına gelmiyor bu. tabi bir eleştiri yaparken düzgün bi üslup kullanma en önemlisi, yazanlar da elden geldiğince uygun kullanmış farkındaysan. küfür edilmiyor.

burada bi tdk görevlisi titizliğince noktası virgülüne aramıyoruz. link vs çok önemli değil benim için, yani aslında herkes için önemlidir, hoş değildir, ama tepki gösterilecek bir durum değildir, her dilde görülebilir böyle şeyler. burada benim tepkime yol açan artık dilimizde gayet yer eden sözler yerine bunun kullanılması, günümüzde bunların artması vs idi.

Fazla uzadığı, yazma keyfini kaçırdığım için özür dilerim kendi adıma Bülent abi, bu kadar uzaması hoş değil hakkaten.

CAN dedi ki...

iyi de 1 kişi söyler 2 kişi söyler,böyle 50 kişi bir kelimeye takılınca hoş olmuyor cidden.
ayrıca küfür edilmedi demişsin de yok bi de küfür etseydin.

burada imla dersi vermeye kalktığınız adam sizin yaşınız kadar bu işe emek vermiş; noktasından virgülüne her türlü imla kuralını da aşmış bir kişidir(evet sadece yazılarını takip ettiğim kadarıyla söylüyorum).

Murat1905 dedi ki...

Dört gün önce burada Galatasaray Bülent Korkmaz'ın yerine Zidane'yi getirseydi daha iyi olurdu minvalinde bir şey söylemiştim ki Fotomaç bugün Zidane'yi Fenerbahçe'ye hoca olarak getirmiş.

Masabaşı habercilik blog blog dolaşıp malzeme toplayarak uydurma haber yazmak olsa gerek :)

Başkan Aziz Yıldırım, Fransız yıldıza, "F.Bahçe'nin sportif direktörü ol. Teknik direktör ve futbolcu seçimlerini sen yap" dedi. Zidane teklifi düşünüyorhttp://fotomac.com.tr/ana101.html

Bülent Abi ülkemizdeki futbol medyasıyla diğer ülkelerdeki futbol medyasını kıyaslayan güzel bir araştırma yazını görmeyi çok isterim, nitekim bir ülke futbolunun kalitesi de medyasıyla doğru orantılıdır diye düşünüyorum.