19 Mayıs 2009

Barcelona'dan 39 Milyon Prim

Barcelona, Şampiyonlar Ligi'ni de kazandığı takdirde futbolculara dağıtılacak toplam prim 39 milyon euro. La Liga şampiyonluğundan 14 milyon euroyu cebe koydular. Kral Kupası'ndan da 9 milyon euro yazdı hesaplarına. Roma'da kupayı kaldırdıkları takdirde 16 milyon euro daha prim alacaklar. 25 kişilik kadroda eşit olarak dağıtıldığını sanmıyorum ama as takımdakiler adam başı 2 milyon euro kazanacaklardır. Bu da İtalya'da orta sıra bir takımın yıldız oyuncusu ödediği yıllık ücrete tekabül eder. Bir örnek de bizden. Beşiktaş, Türkiye Kupası'nı kazandığında adam başı 100 bin euro ödedi. Lig şampiyonluğu için de 250 bin eurodan bahsediliyor...

26 yorum:

papaz dedi ki...

yok artık.

alperensaylar dedi ki...

vallahi o paraları hayatında görmemiş bir insan olarak ikisi de gayet güzel öneriler benim için:)

Figueres dedi ki...

Rustu oturup aglasin yedek olarak bile kalmadigi icin. havadan eurolar yagacakmis kafasina.

HasbelKaderKeita dedi ki...

Çok iyi para gerçekten. Trabzonspor'un yıldız oyuncu diye 5M € para verdiğini düşünürsek ordaki ilk 11in primiyle Süper Lig'de zirveyi alıp götürcek takım kurarsın demek

http://cezasahasinasertorta.blogspot.com/

mell dedi ki...

bence barcelona örneği tek olarak incelenmeliydi. ne italyan bir takımla ne beiktasla karsılastırılmamalı. barcelonanın oynadığı futbolda dağıttığı primde normal değil. kimseyle kıyaslanacak durumda değiller gercekten. o yüzden barça da böyle prim dağıtılıyor bjk 250 bin veriyor demek, aha işte durumumuz demeye geliyor. ki bu tamamen yanlış bakış açısı, bana göre..

Buraksem dedi ki...

beşiktaşı gene ezdin ya abi, helal olsun ne diyim...barcelona ile karşılaştıra karşılaştıra bir türk takımını bulduysan vardır bir bildiğin demek isterdim, ama artık iyice beşiktaşa karşı bir artniyetin olduğunu düşünüyorum...beşiktaşın seyirci gelirleri, sponsorluk gelirleri, taraftar potansiyeli gibi konular uzmanlık alanına girer.onları da eklersen, niye 250.000 verdiklerini anlar herkes...
selamlar...

**** diye de yazabilirdin...

Gokhanson dedi ki...

ben 250bine de razıyım

AbSurDMaN dedi ki...

Bu uçurum daha ne kadar açılacak merak ediyorum.

osmancanpolatblog.com dedi ki...

paraya bak be

osmancanpolatblog.com dedi ki...

guzel para

İsmail Şayan dedi ki...

Yalnız Barcelona'yı bu anlamda diğer kulüplerle bir tutmamak gerek:

Barcelona oyuncularla anlaşma yaparken prim sistemini de işin içine katarak yapıyor ve primler oyuncuların gelirlerinin yaklaşık %40'ını oluşturuyor. Örneğin Chelsea'de Lampard'ın veya Drogba'nın haftalık ücreti bellidir, Liverpool'da Dayıoğlu'nun, Milan da Kaka'nın ya da İnter'de İbrahimovic'in belli olduğu gibi... Bunların dışında ancak ekstradan prim söz konusu olursa alırlar ki o primler de Barcelona ile kıyaslandığında çok düşük kalırlar(Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğunun gelmesi durumunda Abramovic prim rekoru kırabilir, ona bir şey diyemem).

Barcelona'da ise sabit bir haftalık ya da aylık bir ücret söz konusu değildir. Oyuncunun o yıl kazanacağı parada temel etkenler arasında "takımın toplam performansı" ve "oyuncunun bireysel performansı" önemli bir rol oynar. Chelsea ligi altıncı bitirip sezonu Fa Cup ve League Cup'ta çeyrek final bile göremeden elense, Şampyonlar Ligi'nde gruptan çıkamasa dahi Drogba ve Lampard'ın; ya da diğer takımlar için yukarıda belirttiğim oyuncuların aldıları haftalık ya da yıllık ücret değişmez. Oysa bu oyuncular Barcelona oyuncusu olsa idi ve takım da yukarıdaki performansı gösterse idi oyuncunun kazancında ciddi bir azalma meydana gelirdi. Kaba bir hesapla, Drogba'nın haftalığı 90 binden 55 bine inerdi.

Umarım kafa karıştırmadan anlatabilmişimdir.

Selocan dedi ki...

iki takımın gelirlerine bakarsak normal. eğer bjk bu kadar veriyorsa tabiki barcelona da milyonları verir biri en zengin 3 takım içinde diğeri nerde belli değil, başkanına bile 20 milyon borcu var.

M. Alper dedi ki...

Bu resim senin şerefine Aceto...
http://img14.imageshack.us/img14/9341/aceto.jpg

dersini almış da ediyor ezber dedi ki...

vay babayın kemiğine derler bu duruma.

bonaventure dedi ki...

mell e katılmakla beraber örnek vermekten kendimi alıkoyamıyorum:)

yanlış hatırlamıyorsam (oranlar kesinlikle doğruda para yanlış olabilir) uefa kupasını aldığımızda bülent senelik 250 dolara oynuyormuş. uefa pirimi ise 400 bin dolarmış.

delgado dedi ki...

aceto; beşiktaş'ın primlerini barcelona'yla karşılaştırıp "ahaha bu ne lan" mı demek istedin, veya sadece bir dipnot olarak-ülkemizden bir örnek olarak mı belirttin bilmiyorum (ben dipnot olarak söylediğini varsayıyorum, barcelona-beşiktaş kıyası yapmış olmayacağını tahmin ederek) ama ufak bi hesaplama yapalım:

kupada kelle başı 125bin dolar 3,750, ligde şampiyon olursak da kelle başı 250bin dolardan 7,500, toplayınca 11 milyon dolar ediyor ki türkiye standartlarında-kriz zamanlarında gayet korkunç bir rakam bile denilebilir malesef ki...

mondo trasho dedi ki...

çenesi yorulan bir züğürt olarak lanet etmek istiyorum.

erdersson dedi ki...

ülkede asgari ücret 450 lira. ve bu rakamı çalışan içcilerin yüzde 50 den fazlası alıyor.rakamları telaffuz ederken insanın biraz yüzünün kızarması lazım.tabii yüzü olanların yüzü kızarır.

Fatih dedi ki...

fatih terim geliyormus galatasaray'a.

dogru mudur bu acaba aceto?

http://www.sporyazarlari.com/FFutbol/galatasaray/yalcin-dumer/20-05-2009/terim-geliyor/109328.aspx

erdersson dedi ki...

size demiyorum tabii. sadece bir haber vermişsin.bu haberi yorumlayanlara!

BT dedi ki...

@delgado
ben bu hassasiyeti anlamıyorum. Elbette ki dipnot. Barcelona ile Beşiktaş ı karşılaştırmanın bir manası var mı?
@burak
bu blogda olmayacak şeylerden bahsetmişsin

matiasemilio dedi ki...

tam savunmaya gececekken bülent abi yazmış gercekleri..abi bide guardiola ile terim'i karsılastırsan ;)

H. İbrahim Andiç dedi ki...

sanırım daha saçma bi karşılaştırma olmazdı. Hindistan'da 1.3 milyar insan var. Türkiye'de 73 milyon insan var. vah vah vah. oturup ağlayalım tarzı bi karşılaştırma olmuş.

İsmail Şayan dedi ki...

Söyleyince de söyledi oluyorsun. Yapanların hiç bir suçu olmuyor ama sen "böyle yaptınız" diye söyleyince antipatik oluyorsun, olayım:

Yahu Aceto sen ne acaip adamsın. Beşiktaş ile Barça karşılaştırılır mı? Beşiktaş düşmanı mısın sen? "İğneyi kendine çuvaldızı ele batır" diye bir atasözü duymadın mı sen hiç? Gel senin takımınla, Galatasaray ile karşılaştıralım Barça'yı:

Önce yerel kupalar:
Barça:
Kral kupası(şampiyon): 9 Milyon Euro.
Galatasaray:
Türkiye kupası(çeyrek final): Prim verdiklerini sanmıyorum.

Şimdi Lig:
Barça(Şampiyon): 14 Milyon Euro
Galatasaray(3-6 arası): Prim vereceklerini sanmıyorum.

Avrupa:
Barça(CL Şampiyonu-Varsayım): 16 Milyon Euro.
Galatasaray(Uefa'da Çeyrek Final görülemedi): Prim var mıdır, varsa da önemi var mıdır?

Barça(Toplam-Varsayım): 63 Milyon Euro.
Galatasaray(Toplam): 0.

Yahu 63 Milyon Euro ile SIFIR'ı nasıl karşılaştırmazsın :) Ne art niyetli adamsın be :)

Şimdi benim takıma gelelim, iğne benim elimde çuvaldız yedekte, sıralama aynı:

Barça(Şampiyon): 9 Milyon Euro.
Fenerbahçe(Finalist): Prim var mıdır, varsa da önemi var mıdır?

Barça(Şampiyon): 14 Milyon Euro.
Fenerbahçe(4-6 arası): Prim diyeceğine siktir git bi çay koy.

Barça(Şampiyon-Varsayım): 16 Milyon Euro.
Fenerbahçe(Grup sonuncusu, 0 galibiyet): Prim diyorsun... Budaklı meşe odununu duydun mu sen hiç?

Barça(Toplam-Varsayım): 63 Milyon Euro.
Fenerbahçe(Toplam): Sıfır(Yazıyla 0).

Bak ne kadar kötü niyetli bir adamım ben Aceto, buraya daha önce başka bir yorum yazacağıma SIFIR ile 63 Milyon Euro'yu karşılaştırabilirdim, oysa bu kadar bekledim, yuh bana, ne art niyetli adamım be!

-----

Siyah-Beyaz'ı görünce kırmızı görmüş boğa"ya dönenler olmuş(Sarı-Lacivert, Sarı-Kırmızı ve diğer versiyonları da inkar edilemez, o ayrı). Oysa benim gördüğüm “kırmızı” değil, şu:

Bu yıl Avrupa'da "en başarılı" adayı iki takım var: Barça ve United. Aceto bunlardan birisinin primlerini bulmuş, sonra da Türkiye'den bir takımla karşılaştırmak istemiş. Karşılaştıracak en uygun takım da Beşiktaş düye düşünmüüş(karşılaştırma için daha uygununun olduğunu iddia eden varsa yazsın da bilelim). Bir nevi "Avrupa'nın en başarılı takımı ile Türkiye'nin en başarılı takımı"nın primlerinin karşılaştırması ortaya konan iş... Ama sen bunu göreme, hangi dünyaya kulak kesilmişsen öbürüne sağır kal, bir de üstüne üstlük gel buraya öfke kus, çamur at... Aferin. Benden bir çift krampon kazandın, tam kaşının üstüne. Ödülü hemen almak istiyorsan 0900, höst...

Ha sakın bana "İtalya'dan şu takımla veya Fransa'dan bu takımla karşılaştırsaydı daha iyi olmaz mıydı" demeyin. Adam birazdan "Barcelona son on sezonda altyapıdan yetiştirdiği 128 oyuncusuna ligde en az beş kez ilk 11'de forma verdi" temalı bir post yazsa o "İtalya'daki Fransa'daki" takım gelmez önce akıllara, ilk örnekler bu ülkeden olur, adım gibi eminim.

Hatta şöyle bitireyim: Bu memleketteki en büyük eksiklik, taraftar forumundan mezuniyetin son derece kolay olmasıdır. Oysa bak öyle mi İtalya’da, Fransa’da, Hindistan’da :)

Can Yücel’e Can Yücel denir bu memlekette.

Selçuk dedi ki...

@ hebenneka

:) çok güzeldi. zevkle okudum

bonaventure dedi ki...

http://acetobalsamico.blogspot.com/2008/06/bonkr-trkiye.html