18 Mart 2008

Zidane ve İdolü

Herkesin bir idolü vardır yok yok bazıları benim yok der. Onun da var. Oğluna ismini verecek kadar çok sevdiği. Enzo Francescoli ve Zinedine Zidane; Buenos Aires'de bir araya gelmiş. Adidas'ın River Plate için yaptığı yeni formaların-ben bir yenilik göremedim ama- lansmanında. Zidane dün de Brezilya'da idi, yeşil Adidas'ları çekmiş yardım topluyordu. Çarşamba akşamı yağmur yüzünden ertelenen River-San Martin maçını idolü Enzo Francescoli ile birlikte El Monumental'de izleyecek Zidane. River başkanı formaları çeker sahada karşılıklı iki pas yaparsınız artık demiş. Zidane reklam da olsa yardım amaçlı da olsa dünyayı dolanıyor. Bizim futbolcu eskileri ne yapıyor? Ya televizyon ekranında "bizden başka kimse futbol anlamaz" küstahlığıyla dünyadan bi haber yorum yapıyorlar; eh bazıları da Sinan Çetin ile dizi yapıyor işte. Hacim meselesi....

9 yorum:

turhanatakan dedi ki...

sanırım zidane izlediği en iyi hücuma yönelik orta saha oyuncusu olarak da eski celticli lubomir moravcik'ı göstermişti. tabii oğluna isim verirkenki kararı ilk idolünü belirliyor gibi ama.

moravcik öncesinde çekoslavakya, sonrasında slovakya milli takımlarında oynamıştı. 1990 dünya kupasında çeyrek finale kalan çekoslavaklarda dikkatimizi çekmişti. bu kupa onu saint-étienne'e sürüklemişken zidane ile karşılıklı oynamışlığı da var. kariyerinin sonlarında henrik larssonlu celticden hatırlıyoruz daha çok.

sevdiğim topçulardandı, yeri gelmişken adını anayım dedim.

Bitola'lı dedi ki...

francescoli yi izleyen birisi olarak zidane ın onu idol gibi kabul etmesine pek şaşırmadım.. bence uruguaylı değil arjantin veya brezilyalı olsa herkes onun ne kadar büyük oyuncu olduğunu hala konuşur olurdu..

ayrıca river plate formasında yenilik olayna gelince kırmızı slash şeklindeki bölüm genişletilmiş, arma bu alalna taşınmış ayrıca adidas yazısı formanın ortasına kaydırılmış.. ayrıca river plate forması klasiktir ve radikal değişiklikler yapmıyolar.. ben kendimi bildim bileli aynı formayla oynuyorlar.

Adsız dedi ki...

yapma be zidane, seni river formasini tutarken de mi görecektik?

Adsız dedi ki...

Sinan Çetin ile dizi çeken kim ya?

ich dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ich dedi ki...

kırmızı alan biraz daha genislese de, arma zaten o kırmızı alandaydı. adidas amblemide ortadaydı. bunlar yenilik degil yani.

belki yeni bir forma teknolojisi, teri disari atan, yemek yapan bulasik yikayan falan..

FIRAT dedi ki...

Dizi çeken derken İlhan Mansız kast ediliyor galiba...

resistance dedi ki...

Francescoli'nin River ve Uruguay formalı resimlerini çok aradım ama bulamadım. Sayın aceto varsa elinde resimler yayınlarsan makbule geçer..

Unknown dedi ki...

italya'da izlerdim. çok iyi futbolcuydu.