19 Mart 2008

Edu

Fenerbahçe vitrinde olduğu sürece bu transfer haberleri artarak sürecek. Lugano-Juventus artık ezberlendi; yeni olan ise Villarreal ve Edu. Nihat'ın takımının Edu'ya talip olduğunu yazıyorlar. Çok büyük bir aksilik olmazsa Villarreal ilk 4'de kalıp Şampiyonlar Ligi oynayacak gelecek sezon. Ön elemeyi geçerlerse tabii. Edu'da golleriyle katkı(!) yapar bu sarı formaya artık. Golcü bulunur da; defansın göbeğinde iki adamı kaybetme ihtimali Fenerbahçe'yi çok zora sokar. Can Arat'ı kim futbolcu yaptıysa selam ederim buradan...

13 yorum:

orkun dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum, defansın göbeği yabancı kontenjanını kullanırken en dikkat edilmesi gereken yer. Kimse alınmasın, çok uzun zamandır iki stoperi de Türk olup da başarılı olmuş takım yok (ref:luters). Ama ben hem Lugano hem de Edu'nun tutulmasında problem yaşayacağımızı düşünmüyorum, hem bizim verdiğimiz paraları hayatta alamazlar hem de, özellikle Lugano, halinden hayli memnun gözüküyor. Şimdiden, "gitsinler, güle güle giderler" diyenlere de cevabımı vereyim, "kalsınlar, başımın üstünde yerleri var."

dinazor dedi ki...

Seçmesini ve almasını (biraz pazardan elma,armut alır gibi oldu ama) biliyorsan defansın göbeğinede adam çok..Fener bu sene yakaladığı ratingi iyi kullanırsa Lugano'nun ve Edu'nun yerine çok rahat adam bulur. Hep hayıflandım şu Werder'deki Naldo'yu yada Hamburg'daki Kompany'i, Ajax'taki Maduro'yu (3 kurus paraya gitti Valencia'ya) neden alamadık diye. Bilmiyorum aradıkmı, aradıkta bulamadıkmı, ilgilendikmi, ilgilendikte alamadıkmı vs vs. Aslında Lugano ve Edu'yu iyi fiyatlar iyi kuluplere satabilsek bunun etkisi ile gelecek vaad eden oyuncular Fener'i Avrupa'da tanınmak için basamak olarak kullanabilir. Bu yüzden derim ya geçen sene Appiah'ı satacaktı Fener.Aziz Yıldırım şimdi neremize iliştirsek diye düşünüyor herhalde. Neyse bunada şükür, hiç değilse 31 yaşında ve 2 sene sonra Avrupa kulüplerinin gözdesi olacak (!!!!)stoperler almadık (yada aldıkta kullanamadık mı?)

kutay dedi ki...

aslında o kadar da kötü bi oyuncu değil can.. kadıköydeki maçlarda ısınma hareketleri esnasında kaleye şut çekenlerden biridir mesela, iyi bi top tekniği vardır. bugün okudum nekadar doğrudur bilmiyorum, zico savunmaya geriden oyun kurmayı öğretecekmiş. alex çok yoruluyormuş oyun kurarken.. mesela fenerbahce nin mevcut stoperleri içinde bu işi düzgün yapabilecek teknikteki yegane adamdır can arat. ama maalesef hem bu sene hem geçen sene çok şanssız maçlar oynadı, kafa ile müdahale edilebilecek toplara ayağıyla çıktı, kimi rakipleri de uçan tekme ile nasibini aldı bu müdahalelerden. e haliyle insanların kafasında o sahnelerle kaldı. çok bariz bir örneği antonio de nigris in kadıköydeki maçta kafayla attığı golde, topa vurmadan önce yapmak istediği müdahale biçimidir.lugano nun veya edu nun yanında ama özellikle savaşçı lugano nun yanında mevkiye alıştırılsa görülecektir ki o kadar da kötü bir oyuncu değildir. velhasıl,pek göstermese de potansiyeli olan bir oyuncudur, işlemek lazımdır.

Ortega dedi ki...

Can Arat demişken, kendisi Aziz Yıldırım'dan torpillidir..Pek sever nedense Aziz reis onu.

oKs dedi ki...

Can Arat konusunda yanılanlardan olduğumu söyleyerek söze gireyim. Sivas'ın Lig A'da şampiyon olduğu sezon bana çok ümit vaadetmişti. Hele ki o sezon Mesut Bakkal'ın Olimpik Milli Takımı ile Akdeniz Oyunlarında Oynadığı futbol ile bir fenerli olarak en sonunda adam akıllı bir göbek oyuncusu yetiştirdik diyordum kendi kendime. Ama nazarım değdi heralde iki sezondur hiç bişeyini göremedim. Gerçi yetenekleri halen mevcut ama benim için kendisi olmamışlar kulübünün bir üyesidir artık... Defansın göbeği konusunda her ikiside iyi fiyatlara satılabilirse tecrübeli ve kaliteli bir yabancı yanında önder ile tadından yenmez...

yorkut dedi ki...

Can Arat malesef banada hicbir isik vermiyor. Yasin uzerine gidilirse gelecek 5-6 yilin gobeginde oynayabilecek stoperini bulur gibi geliyor Fenerbahce Can'a nazaran. Can Arat icin genellemede bulunmak istemiyorum ama FB TV vs.'de ne zaman denk dusse top oynamaktan cok ne tur saka, taklit yaparim hissi uyandiriyor bende. Fizik ve yas olarak avantajlari disinda iyi bir Fenerbahce taraftari oldugu izlenimi veriyor cevirmen Samet gibi birde. Edu Villareal'e gider mi bilinmez ama gecen sezon basinda transferler yapildiginda bu topculara bu kadar para verilir mi deniyordu (Deivid-Kezman-Lugano-Edu) en azindan verdigi parayi kurtarir bu gidisle Fenerbahce. Fotomac, Fanatik vs.. editorleride bu yaz fazla zorluk cekmezler herbirini 10'ar 20'ser kere transfer eder sutunlarini rahat rahat doldururlar.

Azgard dedi ki...

edu = modifiye can arat..gece gezmelerinden dolayı aziz yıldırım dan yediği tokatlarla ünlüdür.

orkun dedi ki...

Iyi fiyatlara satılırsa yerlerine yenisi alınır argümanına kabul ama bu iş sadece alış satış sonrasında karda olma işi değil ki. Lugano ile Edu nispeten kısa uyum devresi yaşadı, zamanında Uche ile Hogh'un oturması filan az mı sürmüştü? Önder konusundaki fikrim de bizim takımda ancak iyi bir yedek olabilecegi, kesme tamam da sonrasında çok yetersiz bence.

Capitcao grande dedi ki...

Can Arat'tan bi şe olmuycağı kanaatindeyim , hava topuna tekmeyle çan adam Futbolcu değil Karateci olsun

Berkan dedi ki...

Şampiyonlar ligi kadrolarında belirli bir sayıda altyapıdan yetişmiş oyuncu da bulunması gerekiyor, takdir edersiniz ki bu sayı fenerde az, Can Arat da bu az sayıdaki oyunculardan biri. Bu yüzden Can Arat'tan umudu kesmeyip gelişmesini sağlamak lazım.

ShadoW dedi ki...

Dinazor'a katılıyorum. Fener bu seneki Süksesini iyi kullanırsa güney amerika başta olmak üzere çok sağlam defans oyuncuları alabilir. Münih'e giden Breno'yu pek ala alabilirlerdi mesela. Artık Zico'nun da popülaritesiyle, Brezilya'nın gelecek vaadeden süper yıldız adaylarının duraklarından biri neden Fenerbahçe olmasın?

Adsız dedi ki...

edu ve lugano'nun oturmuşluğu, önlerindeki defansif orta saha ile beraber fb'nin iki yıldırki başarısının en önemli sebebi. yenisini daha ucuza bulurum mantığı illa bu sonucu vermeyebilir.

aceto'nun can yorumuna ben de katılıyorum. oynadığı maçlarda geriyi boş bırakıp orta sahada rakibin ayağına dalarken gördüm ben hep onu. bir de geleceği gören, yeteneği hemen keşfeden büyyükk teknik direktörümüz milli takımda oynatmıştı kendisini.

bence de yasin'den birşeyler olabilir ileride.

baha dedi ki...

yasin gercekten siritmiyo ard arda oynayinca ama edu ard arda oynayinca daha cok siritiyo gibi, hatta bazen kahkaha atiyo.

guney amerika pazari figger kazik atmadikca Fenerbahce icin ideal..