18 Mart 2008

Roma'yı Gap'tırmak

Roma kulübünü yöneten bir kadın. Rosella Sensi. Kulübün patronu Franco Sensi'nin kızı. Takım iki sezondur şampiyonluğa oynadığına göre başarılı da demek lazım ama kulübün kasası tamtakır. Roma'nın borcu 370 milyon Euro. Uzun zamandır teklifler geliyor ve Sensi ailesi bunları elinin tersiyle itiyordu. Italpetroli'nin sahibi aileye ulaşan son teklif Amerika'dan. Gap ve Banana Republic 'in sahibi Fischer Ailesi. Donald Fisher 'in 40 yıl önce kurduğu GAP'den kazanılan parayı oğlu John Fischer spor endüstrisine yatırıyor. İngiltere pastasında dilim kalmayınca rotayı İtalya'ya çevirdi bu Amerikalı beyler. Teklifleri 250 milyon euro. Borcu hafifletecekler ve kulübe yeni bir stad yapacaklar. En büyük vaatleri ise ürün satışı. İtalyan kulüplerinin made in italia gerçeğine rağmen global ölçekte bir türlü İngiliz ve İspanyollar kadar becerekli olmadıkları ürün satışını yeniden organize edecekler. GAP'in patronu olunca bu iş kolay tabii. Franco Sensi'nin kulübün onursal başkanı olarak kalmasında pek bir sakınca da görmüyorlar. Sabah sabah mide bulandıran futbol hikayeleri bunlar...

12 yorum:

Adsız dedi ki...

John Fisher Aralık ayı içerisinde Celtic'in yüzde 3.24'ünü satın aldı. Aynı zamanda Oakland Athletics beyzbol takımının da ana hissedarı. Görünen o ki adı sık sık duymaya başlayacağız...

orkun dedi ki...

Valla İngiliz takımlarının başına geldiğinde pek de umursamadım ama Roma'ya da olmasın artık be!

resistance dedi ki...

İnsan yeter artık demeden edemiyor.
Herşey onların olsun istiyorlar. Amma doyumsuz insanlar var şu dünyada. Anlamazsınız etmezsiniz, bırakın sevenleri ayırmayın...

Adsız dedi ki...

ha sensi ha fisher aradaki fark nedir ki? roma sonucta bir kisinin elinde kalacak.

baha dedi ki...

gonul istemez boyle seyi ama borc da cok. bir cozum bulunabilir umarim..

Adsız dedi ki...

Biz futbol sevdalıları olarak ne kadar bu tip olaylara tepkimizi koysakta Dünyanın hemen her ülkesinde bu tip olaylara rastlıyoruz .İşin ilginç yanı taraftarların da bu olayı kanıksaması . Nasıl kanıksamasın ki.Tuttuğu klübün ekonomik durumu düzeliyor diğer takımlarla olan yarışlarında milyon dolarlık futbolcuları daha rahat alarak avantajlı duruma geçiyorlar.Büyük stadlar afili koltuklara kim karşı çıkabilir ki ?

ahmetico madrid dedi ki...

yazık olur.
bir de bu stad mevzu ne populer vaadmiş böyle. her yerde aynı terane demek ki.

Adsız dedi ki...

anonim'in ha o ha diğeri yorumu için bakınız aceto'nun eski yazıları (örneğin şu) ve milyarderler çekip gidince batan kulüpler, mesela corinthians.
artı, roma formalarını diğer gap ürünleriyle birlikte kötü koşullarda çalıştırılan 12 yaşında endonezyalı çocukların dikmesi fikri, futbol keyfine ters.

Unknown dedi ki...

resimdeki Franco Sensi mafya aile liderlerine çok benziyor.

resistance dedi ki...

Bir kişinin elinde kaldıktan sonra ne farkeder demeye getirmiş bir arkadaş. Fark eder. Şöyle ki, Allah'ın Amerikalısı futbol kulübünü "franchising" mantığıyla yönetmeye kalkarsa "business"ından girip, "advertising"inden çıkarsa eder.
Antepli Hacı Arif'i de McDonald's alsın gör bak ne fark ediyor. Aslında daha neler var da şimdilik bu kadarla yetiniyorum.

OmerBurger dedi ki...

Yeteeeeeerrrrrr!

umutation! dedi ki...

fotomaç fanatik tarzı başlık da gözlerden kaçmadı =)