18 Mart 2008

Votka Lime

Yorumlarda derinlemesine bir pas atılmış içki diye; kanattan sıfıra inip ortayı keseyim: Prison Break 3. sezonu yine biriktirip seyretmeyi tercih ettim, sağda solda hakkında tek satır okumadan. Trofolo sağolsun, çekti koydu önümüze, 5-6-7 bölümlerde Fransızca seslendirmeden ve kaymış altyazıdan kusacaktım ama idare ettik işte. 3. sezon ilk 2 sezonun yanında nal topladı lakin yine de 2 oturuşta bitirdim sezonu. Hala John Abruzzi favori karakterimdir, üstüne gelmedi. Trofolo, iyi bir evsahibi olduğundan dizi seyrederken ne içersin dedi? Ne içeyim dedim? Votka dedi, ki 10 yıl içmesem aramam. Yeşil limon diyeyim, başkası lime desin işte; sıkı bir kadeh bıraktı önüme. Bacardi ile güzeldi bu lime, böyle de güzel. Bir votka tarifiyle bitireyim: Sarı votka. Limonları alıp kabuklarını soyuyorsun, ki etli kısımları kesinlikle olmayacak, zar gibi soyulmalı, aksi takdirde voktanın tadını bozar. Bu limon kabuklarını şişeye dolduruyorsun. Üstüne vokta, biraz acı tad için tane karabiber de eklenebilir, tülbent parçasına sarılmış yağsız kırmızı biber de. Alüminyum folyoya sarıp buzluğa atıyorsun, patlarsa şişe karışmam. Bekleyecek birkaç gün, hatta bir hafta. O çok anlatılan Rejans'ın sarı voktası bu oluyor işte. Yanında salatalık turşusu tavsiye ederler, ben almayayım. O kadar da Ruslaşmanın manası yok...

8 yorum:

Adsız dedi ki...

bu kadar yırtıcı bir kanat olduğunuzu bilseydim daha önceden yapardım bu asistleri :)

bir de prison break demişsiniz. yatmadan önceki en güzel saatleri yaşatıyorsunuz adama.

teşekkürler.

Adsız dedi ki...

rejans artik rejans degil votkasi da o eski beyaz ruslarin sari votkasi degil. votka lime iyidir kulup ickisidir. viski degildir.

Adsız dedi ki...

İşte şu fani dünyanın en büyük zevkleri: içki,kadın ve futbol.Rahmetli George Best geldi aklıma."In 1969 i gave up women and alcohol.It was the worst 20 minutes of my life." Allah sonumuzu benzetmesin.

Adsız dedi ki...

votka fast & furious bi içki, maçlardan önce iyi gidio.

Adsız dedi ki...

dolu bir votka şişesi no-frost bir buzlukta asla patlamaz :)

Adsız dedi ki...

rejans'ın sarı votkası bana limon kolonyası gibi gelmişti. 2. anonim'in dediğinden olmalı, eskiden farklıydı diyorlar çünkü.

dinazor dedi ki...

Aceto,
Ettin bi hayır bir şişe votkaya kaç limonun kabuğunu koyacağımızda söyleyi ver bari...

Unknown dedi ki...

evet mesela 75'lik votkaya neyden ne kadar koyacağız?