21 Mart 2008

Klaas Jan Huntelaar

Onu PSV elinden kaçırdı demek haksızlık olur. Forvet bolluğu yaşıyorlardı o yıllarda. Sene 2002. Van Nistelrooy, Man. United'a gitmiş, Hesselink ve Kezman forvette. Huntelaar o tarihte 20 yaşında PSV kadrosunda ve ilk onbirde ona yer olmayınca kiralık gönderiliyor. Sözleşmesi bittiğinde de PSV ile yenilemiyor ve Heerenveen'in yolunu tutuyor. Ajax'da 3. sezonu ve Haziran ayında en çok para yapacak forvetler listesinde ilk sıralarda. Hollanda ligindeki gol istatistikleri zaman zaman yanıltır insanı ama; Huntelaar harbi bir golcü! 25 yaşında ve artık büyük bir kulübe gitme zamanı geldi. Van Nistelrooy'un veliahtıydı ve kulüp düzeyinde de sanki bu gerçek olacak. Real Madrid'deki Hollandalıların varlığı onu La Liga'ya götürebilir. İki taliplisi daha var; Drogba sonrası golcü bakan Chelsea ve gelecek sezon artık şampiyon olmalıyım diyen Juventus.

5 yorum:

kutay dedi ki...

haziran ayında forvet arayacak bir başka kulüp de fenerbahce malum. takvim gazetesi patlatmış gene bombayı, crespo-love ikilisine 40 milyon euro veriyomuş fener :)

dinazor dedi ki...

Sorun 40 milyonda değil ki! O para Fener'de vardır. Sorun Fener yeni bir forvet istiyormu onu öğrenmek lazım, yoksa bu medyada Fener'e forvet çok. Şu saatten sonra Crespo zaten 2 yıl önce Fener'e gelmediğine (iyikide gelmemiş ve tarihi bir hata yapıp almayızda) bin pişman. İş Love'u ikna etmek. Tabi bu arada Fener'e lazım olan adam Love'mu onada birileri bakıversin artık.

ich dedi ki...

Love haber yollamis.. ''Beni al baskanim''

Yağız Gönüler dedi ki...

Juventus'a yakışır artık. Trezege'den bay geldi ltd.

Ku.Ba dedi ki...

Takim arkadasi Heitinga bugun itibariyle 2013'e kadar Atlético Madrid ile anlasmis (€ 10.000.000). Ajax kan kaybetmeye hiz kesmeden devam ediyor.

Diger yandan, gozune kestirdigi genc yeteneklere gittikce daha kucuk yaslarda anlasma imzalattirmayi amacliyorlar:
http://www.vi.nl/NieuwsItem/AjaxLegtZestien-EnZeventienjarigenVast.htm (Hollandaca). Eredivisie bundan sonra Avrupa'da artik iyice PAF ligi muamelesi gorur (PSV haric).