7 Haziran 2014

Brezilya 2014 / F Grubu


ARJANTİN
Güney Amerika'da futbol tarihi boyunca Brezilya ile ezeli rekabeti yaşayan Arjantin, kulüp kariyerinde her şeyi kazanan Messi'li kadrosuyla Dünya Kupası'nı kazanmak için hazır. Grubu da onları fazla hırpalamayacak gibi. Carlos Tevez'in alınmadığı forvet hattında 5 oyuncunun bu sezon attığı gol sayısı 124. Messi-Agüero-Higuain üçlüsü ve sezonu yüksek form grafiğiyle tamamlayan Angel Di Maria savunmaların kabusu olacak. Teknik direktör Sabella'nın takım üzerinde büyük otoritesi var. Oyun planını "Biz topa sahip olmayı isteyen bir takım değiliz. Kaotik bir oyun yapımız var. Sahada anarşi yaratma peşindeyiz" şeklinde açıklıyor. Avrupa'da tutunamayan Gago'nun milli takım için önemli bir isim olduğu ortada. Defans göbeğinde Garay ve Fernandes de çok üst düzey stoperler. 

BOSNA HERSEK
Bosna Hersek ilk kez Dünya Kupası finallerine katılıyor ama kimse onlar için çantada keklik diyemez. Son 10 yılda Avrupa'nın büyük liglerine ihraç ettikleri oyuncular ve Safet Susiç yönetimindeki sağladıkları istikrar onları Arjantin'in ardından grupta şanslı kılıyor. 2010'da Play- Off'ta Portekiz'e elenip finallerinden kapısından dönmüşlerdi. Susiç, 4-4-2'den vazgeçmiyor ve bu sezon Manchester City'i golleriyle şampiyon yapan Edin Dzeko ve partneri Vedad İbiseviç ile forvet hattını kuruyor. Serie A tornasından geçmiş Pjanic ve Lulic'li orta sahanın önünde yolu bizim topraklardan da geçen Misimoviç var.Gaziantepspor forması giyen Medunjanin'in de defansın önünde yeri garanti. 

İRAN
Carlos Queiroz, 1992'de şampiyon olan Portekizli gençlerin hocasıydı. Her zaman iyi bir ikinci adam olmayı başardı. 2011'den beri İran'da olan Portekizli hoca, yurt dışında doğmuş oyuncuları kadroya aldığı için medyanın hedefi olmuştu. 1978, 1998 ve 2006'da geldiği finallerden gruptan çıkamayan ve tek galibiyetini 98'de ABD'yi yenerek alan İran, savunma ağırlıklı bir takım. Hollanda'da yetişen genç golcüleri Reza ve orta sahada tecrübeli isim Nekounam önemli ayakları ama temposu düşük olan İran'ın bu grupta işi çok zor. 

NİJERYA
Afrika'da eleme gruplarında Fildişi Sahili ile birlikte yenilgi yüzü görmeden grubundan lider çıkan ve Dünya Kupası'na gelen Nijerya, geçmişteki jenerasyonlarını arıyor. Stephen Keshi yönetiminde son iki yılda ayağa kalkan Nijerja'nın en önemli silahı Fenerbahçeli Emenike. İki kanatta Musa ve Moses gibi hızlı adamları var ve orta sahanın göbeğini Mikel-Onazi ikilisiyle tutuyorlar. Grupta Bosna Hersek ile ikincilik mücadelesi verecek.





1 yorum:

Adsız dedi ki...

belki de en rahat grup bu.
1 arjantin
2 bosna
3 nijerya
4 iran olur. ama nijerya bosna herseki sollarsa şaşırmam. arjantin bu grupta 9 puan yapmazsa başarısızdır