5 Haziran 2014

Brezilya 2014 / D Grubu


İspanya, Hollanda, Şili'li B Grubu'na "Ölüm grubu" etiketini bırakmayan bir grup varsa o da D Grubu... İtalya, İngiltere, Uruguay ve Kosta Rika'lı grubun toplamda 7 Dünya Kupası var. İtalyanlar, kazandıkları 2006'nın da favorisi değildiler ama kupa tarihinde 12 yılda bir final oynayıp, ikisinden birini kazanma gelenekleri var! Bu yüzden 2018'e dikkat. Cesare Prandelli, turnuvanın taktik zeka olarak en iyi teknik adamlarından biri. Cannavaro- Maldini-Nesta'lı jenerasyon sonrasında aynı defans kalitesine sahip olmadıkları doğrudur. Mancini, Vialli, Baggio, Del Piero ve Totti gibi büyük yetenekleri de yok ama bir futbol klişesinin içine her zaman doldururlar: İtalya her zaman iyi bir turnuva takımıdır. Rossi'nin alınmadığı forvet hattında Balotelli-Cassano görev yapacak gibi görünüyor. Prandelli iki beyin ile oynayacak, Verratti ve Pirlo. Yaş ortalaması yüksek bir takım ve enerjileri zorlu final yolunda onları nereye kadar taşır bilinmez. Her daim sorun adam olan Balotelli, iyi bir turnuva geçirirse bu kadro kalitesiyle son 8'i görür.

RÜYA FORVETLER SUAREZ-CAVANİ 1950'de Brezilya'daki Dünya Kupası'nı ev sahibini devirip kazanan Güney Amerika'nın ufak ama futbolu büyük ülkesi Uruguay, 2010'daki finallerin en iyi takımlarındandı, o grafiği ertesi yıl Copa America'ya da taşıdılar ancak son iki yılda savunma hattının geçmişi arattığını söylemek lazım. Takım son 4 yılda çok fazla değişiklik yaşamadı, bu sezon Premier Lig'i kasıp kavuran Luis Suarez ve PSG'li Edinson Cavani, bu finallerin en iyi forvet ikilisi olmaya aday. Oscar Tabarez çok tecrübeli bir teknik adam, 3. kez finallere geliyor. Galatasaray'daki grafiğiyle kaleci Muslera, bu sezon Atletico Madrid'de harika top oynayan stoper Godin ve önlerinde Gargano ile Uruguay, İngiltere ya da İtalya'yı alt etmeye çalışacak. 

İNGİLİZLER BU KADROYLA... İngilizler her turnuvaya büyük ümitlerle gelirler ve acı gerçekle kısa sürede yüzleşirler. Teknik adamlık kariyerinde 14 kulüp ve 4 milli takım olan Hodgson'un elindeki kadro İtalya ve Uruguay'ın bence gerisinde ama onlar topun yuvarlaklığına güveniyor. Rooney iyi bir sezon geçirmedi, gol yollarında gözler Sturridge'de olacak. Sterling, Chamberlain, Wilshere yetenekli ve genç adamlar, iki büyük rakip karşısında büyük oynamaları gerekiyor. Sol bek Baines ise finallere gelen iyi sol beklerden biri.

KOSTA RİKA'NIN SAĞLAM DEFANSI  Eleme grubunda sağlam defansıyla dikkat çeken Kosta Rika, iyi bir kaleciye sahip. Keylor Navas'a, 3 takım karşısında da çok iş düşecek ancak ölüm grubundan son 16'ya kalmaları bir futbol mucizesi gerekteriyor. Hücumlarda Bryan Ruiz'in eline bakacaklar çünkü gol yollarındaki etkili isimler.




1 yorum:

Adsız dedi ki...

uruguayın forvetleri 32 takımın en iyisidir. forlan suarez cavani. suarez ile cavani tam istim üstünde geliyorlar kupaya. sonra defans ta iyi. godin ve bizim lugano reis. ama uruguayın ortası zayıf o forvet hattını kaldıracak bir orta yok uruguayda. şahsen uruguayın orta elemanlarından bir stuani biliuorum diğerleri kim bilmemç avrupalılarda ise orta saha iyi. uruguayda marchisio derossi pirlo veratti gerard wilshere yok. ama avrupalılarda da suarez cavani yok.
bence uruguay elenecek. ingilizler ve italyanlar çıkarlar. balotelli ile rooney bir suarez yada cavani etmez ama iş ortada biter.