4 Haziran 2014

Brezilya 2014 / C Grubu


İki sıkı savunma yapan takım, Yunanistan ve Kolombiya ile birlikte grupta Japonya'nın varlığı, ilk turda seyir açısından çok fazla umut vermiyor ama Güney Amerika elemelerinde Uruguay'a 4, Şili'ye 3 gol atan Kolombiya'nın Radamel Falcao'suz finallerde ne yapacağı büyük merak konusu. Forvet hattında Jackson Martinez'i, eski Trabzonsporlu Teofilo Gutierrez ile birlikte kullanacaklar ama gözler bu sezon Monaco'da işin defansif yönüyle uğraşmaktan sol ayağının marifetlerini fazla gösteremeyen ama milli takımın da beyin olan James Rodriguez'in üzerinde olacak. Pekkerman yönetimindeki Kolombiya'da Galatasaray'da uzun yıllar kaleyi koruyan ve 43 yaşında Dünya Kupası kadrosuna girmeyi başaran kaleci Mondragon da var. Zuniga-Yepes-Zapata ve Armero'lu defans dörtlüsü iş yapar. 

DROGBA VE ARKADAŞLARI 
Kamerun nasıl bir Eto'o takımıysa, Fildişi Sahili de Drogba takımı. Efsane golcü son büyük turnuvasına çıkıyor ve bahar aylarında Galatasaray'da sakatlığı kadar Brezilya'yı düşündüğü için de forma giymedi. Takımın gerçek yıldızı ise bu sezon Manchester City'i şampiyon yapan 3 adamdan biri olan dünyanın en iyi orta sahalarından Yaya Toure. Sabri Lamouchi'nin finallerin en tecrübesiz teknik adamlardan biri olduğu gerçek ama bu takım zaten sahada Drogba'nın direktifleriyle hareket ediyor. Son iki Dünya Kupası'nda önce Arjantin, Hollanda ardından Brezilya ve Portekiz'li ölüm gruplarına düşmüşler ve üçüncü olmuşlardı. Bu kez şanslı kura çektiler.

YUNANİSTAN BİLDİĞİNİZ GİBİ 
Biz son iki Dünya Kupası'na uzaktan baktık ama Komşu Yunanistan yine finallerde. Euro 2004'ü kazandıklarında oynadıkları futbolla doğrusu futbolseverlerin hafiften nefretini kazanan takım, bir dönem savunma anlayışını değiştirdi ama işler yolunda gitmeyince Alman teknik adam Otto Rehhagel'in kurduğu sisteme geti döndüler. Portekizli hoca Fernando Santos'un çalıştırdığı takımın golcüsü sezon ortasında Olympiakos'tan Fulham'a giden ama küme düşen takımına sakatlığı nedeniyle katkıda bulunamayan Mitroglou. Play-off'ta Romanya'yı eleyen Yunanistan, 1994 ve 2010'da katıldığı iki finallerde de gruptan çıkamamıştı. Sokratis gibi üst düzey bir stopere sahipler ve son iki sezonda bizim ligimize renk katan Gekas da, Salpingidis ve Samaras'lı forvet hattında sırasını bekleyecek.

İTALYAN İŞİ JAPONYA 
Japonlar, Brezilya'ya İtalyan teknik adam Alberto Zaccheroni yönetiminde geliyorlar. Onun bir zamanlar çalıştırdığı Milan'a devre arasında Rusya'dan gelen Keisuke Honda takımın asist ve frikik ayağı. 27 yaşındaki oyuncu için bu turnuva çok önemli. 98'den bu yana beş Dünya Kupası'na da katılan Japonlar, Okazaki , Kagawa ve Nagatomo'dan çok şey bekliyor.






Hiç yorum yok: