23 Kasım 2011

Trabzonspor: 1 Inter: 1

Kimse adının hakkını veremedi bu grupta. Tahminlerin de ötesinde düşen bir Inter, geçen sezonun finalinden uzak bir Lille ve bir dönem ligini kavuran CSKA Moskova. Trabzonspor için ise Avni Aker'de maç kazanamamış olmak... Sneijder'siz Inter bir Türkiye deplasmanında daha özellikle maçın ikinci yarısında çaresiz kaldı. Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 4 maçta elde ettiği istatistikleri, bu gece sildi süpürdü ama yetmedi. 360 dakikada 5 net gol pozisyonuna giren takım bu gece 4 net fırsat yakaladı. Ofsayt hastalığından kurtuldu ve 4 maçta attığı şutun yüzde 70'i kadar girişimde bulundu. Kademinin kaybolduğu pozisyonda yenilen gol ve Halil'in bizim takımların klasiği golü. Rakibe çarpıp giden füzeler...

Son maç öncesinde durum kritik. Gruptan lider çıkmış Inter'in hocası Ranieri, maçın ardından "Bize güvenin" diyor ama Milano'ya ayak bastığında bu sözünü unutur. CSKA Moskova maçı öncesinde Udinese ile, sonrasında ise Fiorentina ile Milano'da oynayacaklar. Ligin dibine çökmüş bir takım için iki kritik 90 dakika. Ranieri'nin de takımdaki geleceğini belirleyecek maçlar. Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin, Trabzonspor'un kader maçıyla aynı akşam olması hoş olmadı. Bunun Avrupa'da bir örneği yok ama bizim Federasyon ne yapsa eline gözüne bulaştırdığından ne desek boş. Trabzonspor, Lille deplasmanında kaybetmemek zorunda. Fransızlar, Moskova'da umduklarından fazlasını buldular ve giden tur artık avuçlarında. Trabzonspor, San Siro'da yaptığından çok daha fazlasını yapması lazım...

5 yorum:

4numara dedi ki...

federasyon beni de yaktı derbi tarihini çarşambaya alarak...ulan 3 ay öncesinden biletimi almışım, geliyorum istanbul'a...senin resmi sitenden indirdiğimiz fikstüre güvenerek hem de...ama sonra fikstüre bi bakıyosun, fikstür değil dansöz anasını satayım...elin oğlu sezon başında 38. haftadaki maçın saatine kadar açıklıyor, biz 3 hafta sonrasını göremiyoruz...ondan sonra memlekette ortalama yaşam süresi niye 65 yıl diye düşün...

Celal Abbas dedi ki...

Trabzonspor İnteri Yense bile lille e yenildiğinde gene şampiyonlar ligine veda ediyor.

Lille maçından en kötü beraberlik almamız lazım. Alabilirmiyiz gol atarız ama kazanabileceğimize inanmıyorum. Trabzonspor pres yediğinde oyun kuramıyor ve pas hataları yapıyor. Kötü oynuyor. Trabzonsporun inter maçlarındaki başarısı süpriz değil. inter pres yapmadığı için trabzonspor inter maçlarında oyun kurabildi ve az pas hatası ile iyi oyun oynadı ve puanlar aldı. CSK maçlarında doumbiayı durduramadık. Lille maçında ise pres trabzonun kazanmasını engellemişti.

Adsız dedi ki...

uzun bir ara verdikten sonra burada aynı lezzette yazıları tekrar bulduğuma gerçekten sevindim. burada kişisel sohbet dönmese de benden kişisel bir merhaba.

maçla ilgili, beni trabzon da inter de şaşırttı. bir ranieri takımı nasıl bu kadar açık verir savunmada, akıl almaz. ve mourinho ne büyük adammış. kadro özünde aynı -sneijder hariç tabi- ama kadrodaki herkes çok daha kötü. ŞL tecrübesi de böyle maçlarda belli oluyor. iyi takımlar böyle üstün oynadığı maçı berabere bitirmiyor.

bu arada, star'da neler döndüğünü tam olarak anlamadım. doğuş satın aldı star'ı, ama tüm spor servisini kovdu mu? şampiyonlar liginin d smart'tan yayını da kalktı anladığım kadarıyla. bari ntv spor versin o zaman maçları,haftada tek maçla yetinmek zorunda değiller ki. yanlış bilmiyorsam o uefa'nın minimum zorunluluğu.
ne kadar da gizli kapaklı dönüyor hepsi. bilen biri, ya da ilgilenirse bülent bey yazarsa neler olup bittiğini, çok faydalı olur.

Ku.Ba dedi ki...

@S.Templar:

Ben maçlari Hollanda televizyonundan izliyorum. Her SL haftasi 2 tane canli maç yayimliyorlar.

nerduban dedi ki...

Star'da kalan sadece Trabzonspor'un yayin haklari. Diger CL maclari Euro Futbol uzerinden yine D-Smart'ta. Spor servisine gelince; spiker kadrosunu istemedi elbette elindeki kadrodan dolayi. Star Spor Servisi Cnn Turk ve Kanal D arasinda dagitildi. Euro Futbol'dan takip ederken ayni spikerlerle muhatap oluyorsunuz zaten. Maalesef son Milan-Barcelona macini da Ilker Yasin'e vermislerdi.
Hasili durum bu.